» »

Lestvica: Največje Svetovne rezervne valute 2026 (Dollar #1)

Lestvica: Največje Svetovne rezervne valute 2026 (Dollar #1)

1
2
»

deskstar ::

Miki N je izjavil:

OP se bo moral izjasniti kaj bi sploh rad dosegel. Kaj je sploh jeben namen te teme?

Prepričati koga?

Ok, potem pa dajmo vsi AMERICA STRONK, AMERICA BIG DICK!!!

Tema se lahko zapre.

Tema je o USA. Naj vam George Carlin pove, kako je tam:

George Carlin - advertising and bull shit

fikus_ ::

Chalky je izjavil:

feryz:: ravnokar

Ne jaz primerjal subumrbs obeh držav ker je Kitajska propaganda ponavadi bazirana na glavnih mestih znotraj velikih mest medtem ko ostali svet nima pojma kako zgledajo območja nekaj kilometrov izven glavnih mest kjer ne boš videl nobenih vlogerjev kako hodijo na okoli in poveličujejo uspehe Kitajske. To pa zato ker tista območja zgledajo tako kot tista v Indiji in tega CCP propaganda ne dovoli da se izpostavlja, zato ponavadi hitro s prstom pokažejo na tisto skidrow ulico v LA-ju...recimo tole je Peking nekaj kilometrov izven "utopičnega" mesta:

Čalki, je razlika, ko se ena država razvija, na splošno se ljudem godi iz leta v leto bolje, druga država je že doživela vrh razvoja, povprečno gre ljudi slabše iz leta v leto (npr. povp. življenjska doba se v Zda skrajšuje), čeprav je tam na papirju največ bogastva.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Chalky ::

deskstar:: ravnokar

Ta možakar na posnetku je lahko srečen da živi v ZDA kjer lahko grajaš državo in predsednika. Bi bilo zanimivo videti če bi lahko zbijal šale na račun CCP-ja in Xi-ja sredi Pekinga :))

No saj, ravno to je lepota Zahoda da imamo mi svobodo in da lahko tudi preko komedije nekdo zasluži denar in postane slaven.

Pithlit ::

Chalky je izjavil:

deskstar:: ravnokar

Ta možakar na posnetku je lahko srečen da živi v ZDA kjer lahko grajaš državo in predsednika. Bi bilo zanimivo videti če bi lahko zbijal šale na račun CCP-ja in Xi-ja sredi Pekinga :))

No saj, ravno to je lepota Zahoda da imamo mi svobodo in da lahko tudi preko komedije nekdo zasluži denar in postane slaven.

Dej ti mal podatke o mediani komentiraj če imaš jajca.

Mimogrede, od leta 2022 je baje šla dol. Uradnih podatkov sicer (še) ni... Ampak mediana se baje vrti okoli $178k.
Life is as complicated as we make it...

deepsick ::

Pith, kateri stolpec opazuješ? Je to primerljivo? NA : E?
 x

x

Katere podatke? Ker 178k je "baje" (kar sem lepo povedala). Za 192k pa tudi lepo piše da so to podatki "according to the Federal Reserve's 2022 Survey of Consumer Finances".

Wiki je sicer iz leta 21.

deepsick je izjavil:

Pith, kateri stolpec opazuješ? Je to primerljivo? NA : E?
 x

x

Median wealth, saj se o mediani pogovarjamo? V evropi je tolk nizek ker zajema komplet Evropo, s Turčijo in Moldavijo in Ukrajino... Kjer je mediana gladko pod 10k, ter na drugi strani nek lihtenštajn (kjer je mediana nekih 330k). Nemci so na cca 130k.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Chalky ::

Pithlit:: danes, 13:46:11

Da se vključim...če je temu tako potem moraš v zgornji tabeli konkretno dvigniti tudi številke za ZDA ker v tabeli iz Wikipedie piše North America kar pomeni vključno z Mehiko ki konkretno zbije ameriške številke. Dejstvo je da so ZDA daleč pred vsemi tudi v tej kategoriji. Seveda tu ne štejemo majhnih državic kot so Švica itd.

Ti priporočam da si pogledaš še GDP per capita...ZDA bodo čez eno leto oziroma 2 presegle 100k per capita kar je dejansko bolan podatek za tako ogromno državo s toliko ljudi. Na vrhu so majhne razvite državice kot so Monaco ter Singapur in podobne, ZDA pa imajo 350 milijonov ljudi in GDP per capita preko 100k, kar samo dokazuje da jim nihče ne pride niti blizu.

Pith, koliko pa je v Sloveniji? Si nadpovprečna/nadmedianska v Sloveniji? Odlično potem! :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: deepsick ()

Chalky je izjavil:

Pithlit:: danes, 13:46:11

Da se vključim...če je temu tako potem moraš v zgornji tabeli konkretno dvigniti tudi številke za ZDA ker v tabeli iz Wikipedie piše North America kar pomeni vključno z Mehiko ki konkretno zbije ameriške številke. Dejstvo je da so ZDA daleč pred vsemi tudi v tej kategoriji. Seveda tu ne štejemo majhnih državic kot so Švica itd.

Ti priporočam da si pogledaš še GDP per capita...ZDA bodo čez eno leto oziroma 2 presegle 100k per capita kar je dejansko bolan podatek za tako ogromno državo s toliko ljudi. Na vrhu so majhne razvite državice kot so Monaco ter Singapur in podobne, ZDA pa imajo 350 milijonov ljudi in GDP per capita preko 100k, kar samo dokazuje da jim nihče ne pride niti blizu.

A si ti tko... Funkcionalno challenged? Resno sprašujem. Ker sem ti podala točno cifro za ZDA. $192900. Leta 2022. Kaj ima veze Mehika s tem veš samo ti, pa noben drug.

Z zelo pomembnim haklcom da je ta podatek na household, in ne per person.

deepsick je izjavil:

Pith, koliko pa je v Sloveniji? Si nadpovprečna/nadmedianska v Sloveniji? Odlično potem! :D

Ne vem kolk je mediana v Sloveniji ker tega podatka očitno nimamo. Ne vem ali sem nad njo, ali pod njo. Domnevam da sem nad. Tko, zlo po filingu bi mediana pr nas morala bit nekje med 50 pa 100k

Pithlit je izjavil:

deepsick je izjavil:

Ne vem kolk je mediana v Sloveniji ker tega podatka očitno nimamo. Ne vem ali sem nad njo, ali pod njo. Domnevam da sem nad. Tko, zlo po filingu bi mediana pr nas morala bit nekje med 50 pa 100k

Kje nimamo tega podatka za Slovenijo @134? Median and mean wealth per adult, in US dollars. Wealth Gini. 2023 publication, end-2022 data. - enako kot tabela po regijah. Tisti zemljevidi so res bolj stari, saj piše.

Ti čestitam, da si sama na dvakratniku slovenske mediane, nisi kar tako, rabiš kakšnega gold-diggerčka, bi bila sladkorna mamica, zdaj smo v modernih časih, spol (ne sploh, ah jaooj) in vloge so fluidne :D Izgleda, da ni samo plača edini možen vir bogastva, niti v Sloveniji :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: deepsick ()

gruntfürmich ::

Pithlit je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

jah glejte, jaz pa zelo rad preberem čalkijeve teme.

zadnjih 5 let smo bili bombardirani s strani pro-ruskih/kitajskih trolov, ki so že odštevali sekunde do propada zahoda... in sem to nekako ponotranjil.

nakar pride en čalki, in piše (dejansko lima številke/podatke, ki so verjetno 100% resnične in kot take objektivne) da to ni res, da je amerika v dobri kondiciji, da nafte ne bo zmanjkalo, da renminbi ne bo leta 2027 glavna svetovna valuta...

in potem si lahko ustvarimo bolj realno sredinsko sliko o stanju sveta dandanes...

Mislim, Amerika je pod Trumpom že dvakrat (v roku enega leta) skoraj bankrotirala. Rešilo jo je dodatno zapufanje in dodatno printanje dolarjev.

Pa ni to nek dogodek ki se samo Trumpa dotika. Se jim to kar dokaj redno dogaja.

Če je to zate dobra kondicija, naj pa pač bo. Drugim je jasno da jih iz dreka vlečejo države ki kupujejo njihov dolg, zato da nekako ohranijo politično stabilnost na svetovnem trgu. Ker, če se njim sesuje sistem... smo ga najebali vsi. To pa priznam da jim je zelo uspelo - držat cel svet za jajca: "if I fail, you fail". Podobno kot se Rusom popušča, sam zato ker imajo nukice.

mene ne zanima pot, ampak končni rezultat. trenutno so pač tako močni da nobeden ne vidi kdaj ne bodo več...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Se pardoniram. Nisem Wiki-ja gledala.

https://www.euronews.com/business/2026/...

Ta je tud zanimiva...

USA@114k
SI@81k
DE@69k
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ameriški Delniški Trg (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
39836571 (12) Mr.B
»

Finančna kriza 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
801184279 (107747) Mr.B

Kitajske teritorialne zahteve (strani: 1 2 )

6312556 (11398) zee
»

Zunanji dolg

102879 (2591) kivi113

Več podobnih tem