Forum » Loža » Ali bo Elon Musk Postal Poglavar Sveta In Zgradil Globalni Imperij?
Ali bo Elon Musk Postal Poglavar Sveta In Zgradil Globalni Imperij?
delavec44 ::
pujsekpepe je izjavil:
Lazje on kot ti. Nevoscljivci bote vedno revni ker oddajate negativno energijo. Tako je in vedno bo.
Samo jaz nisem reven. Tako da se tvoja teorija podre.
Energija je pa lari fari. Nevoščljivost pa gonilna sila razvoja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Chalky ::
Je kdo pogledal ceno delnice v Pre Market
Če po nekem čudežu danes ponovi včerajšnji run 20% bo SpaceX po koncu dneva $3T vredno podjetje Musk pa bogatejši za dodatnih 220 milijard lol. Musk bolje da okoli hodi z Iron Man neprebojnim kostumom kajti če SpaceX izgubi tega človeka se bo celoten delniški trg sesedel.
Če po nekem čudežu danes ponovi včerajšnji run 20% bo SpaceX po koncu dneva $3T vredno podjetje Musk pa bogatejši za dodatnih 220 milijard lol. Musk bolje da okoli hodi z Iron Man neprebojnim kostumom kajti če SpaceX izgubi tega človeka se bo celoten delniški trg sesedel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()
Sam hype.
https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...
Morningstar je pred IPO-jem ocenil pošteno vrednost SpaceX na približno 780 milijard dolarjev. To je manj kot polovica vrednosti, ki jo je podjetju pripisal trg ob borznem debiju. Morningstar je v tej oceni že upošteval ključne dolgoročne projekte podjetja, vključno z izstrelitvenim poslom, satelitskimi komunikacijami in prihodnjimi ambicijami.
https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...
Morningstar je pred IPO-jem ocenil pošteno vrednost SpaceX na približno 780 milijard dolarjev. To je manj kot polovica vrednosti, ki jo je podjetju pripisal trg ob borznem debiju. Morningstar je v tej oceni že upošteval ključne dolgoročne projekte podjetja, vključno z izstrelitvenim poslom, satelitskimi komunikacijami in prihodnjimi ambicijami.
delavec44:: ravnokar
Nehal brati ko so v članku citirali nekega nemščega finančnega komentatorja...plus že naslov članka je popolnoma zgrešen s tem kar se dogaja zdaj. Rast delnice in vsega okoli ni bazirano na Marsu ampak na podatkovnih centrih, AI satelitih, energiji, starlink satelitik, star shield projektu ter pristanek na luni. Mars je zaenkrat nekje daleč v ozadnju. Nihče ki v tem trenutku investira v SpaceX to ne počne zaradi Marsa. Še Starship cargo je trenutno pred Marsom.
Edino kar je res je to da gre za gamble stoletja ampak ZDA so bile v svoji zgodovini že nekajkrat v takšnem položaju in se jim je to do zdaj še vedno poplačalo, nazadnje z internetom in vsem kar je sledilo, kjer zdaj držijo ves svet na internetu. Kar se tiče satelitov in podatkovih centrov itd se mi zdi to povsem izvedljivo ker dejansko imajo reusuable raketo in so že zdaj poslali preko 10 tisoč satelitov gor.
Nehal brati ko so v članku citirali nekega nemščega finančnega komentatorja...plus že naslov članka je popolnoma zgrešen s tem kar se dogaja zdaj. Rast delnice in vsega okoli ni bazirano na Marsu ampak na podatkovnih centrih, AI satelitih, energiji, starlink satelitik, star shield projektu ter pristanek na luni. Mars je zaenkrat nekje daleč v ozadnju. Nihče ki v tem trenutku investira v SpaceX to ne počne zaradi Marsa. Še Starship cargo je trenutno pred Marsom.
Edino kar je res je to da gre za gamble stoletja ampak ZDA so bile v svoji zgodovini že nekajkrat v takšnem položaju in se jim je to do zdaj še vedno poplačalo, nazadnje z internetom in vsem kar je sledilo, kjer zdaj držijo ves svet na internetu. Kar se tiče satelitov in podatkovih centrov itd se mi zdi to povsem izvedljivo ker dejansko imajo reusuable raketo in so že zdaj poslali preko 10 tisoč satelitov gor.
Morningstar je drugače USA firma. Pač citiral sem kar se mi zdi relevantno. Sigurno imajo več pojma kot mi tu na forumu.
Magic1 ::
Lej, Čalkijev je dovolj, ki verjamejo. Edino to je važno pri vrednosti delnice. Pri piramidnem sistemu je važno zgolj to, kdaj vstopiš.
Magic
delavec44:: danes, 11:37:55
Citiral si tistega ki je najbolj črnogled (kar je v redu da imamo sorazmerje), drugače se verjetno poišče tudi nekdo ki pravi da tudi 10T ni realna vrednost. Skratka čas bo povedal, jaz samo nebi stavil proti ZDA ker ko gre za tako velike odločitve ki lahko odločajo o celotnem stoletju so že kar nekajkrat izbrali pravo smer. Veliko je tveganja in veliko je špekulacij ampak če si ne drzneš potem ne moreš biti na prvem mestu in si verjetno tega niti ne zaslužiš. Tekma s Kitajsko je pa v polnem zamahu.
Citiral si tistega ki je najbolj črnogled (kar je v redu da imamo sorazmerje), drugače se verjetno poišče tudi nekdo ki pravi da tudi 10T ni realna vrednost. Skratka čas bo povedal, jaz samo nebi stavil proti ZDA ker ko gre za tako velike odločitve ki lahko odločajo o celotnem stoletju so že kar nekajkrat izbrali pravo smer. Veliko je tveganja in veliko je špekulacij ampak če si ne drzneš potem ne moreš biti na prvem mestu in si verjetno tega niti ne zaslužiš. Tekma s Kitajsko je pa v polnem zamahu.

dronyx ::
Vsekakor ne dvomim, da nas bo Chalky redno obveščal. Sploh več ostalih novic ne rabim brati (skoraj) od kar imamo njega na forumu.

gruntfürmich ::
namesto BTC dajmo kar SPCX pa dve nuli zbrisat: 
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

Zimonem ::
Kitajci sadijo polja veteranih elektrarn na morju zraven pa potapljajo strežniške vsebnike. Pol pa primerjajo to z tistimi parimi raketami katerih še ni, da bodo komercialno vzdržno.

mtosev ::
Jaz delnic SpaceXa ne bom kupil. Obdržal bom arm, Nvidia, Apple in MS
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

WizzardOfOZ ::
A ni muskov cilj, da pride na mars in tam postavi naselje?
Po moje se bo tja preselil in hotel biti poglavar marsa. Mogoče mu celo uspe.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

Miki N ::
bm1973 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
A ni muskov cilj, da pride na mars in tam postavi naselje?
Če bo živel 200 let, mogoče
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

WizzardOfOZ ::
Denarja ma dost, da si naredi klone, kjer bo imel na razpolago posamezne orrgane, da mu jih bodo menjal vsakih par let.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | SpaceX prvi dan kotacije pridobil 20 odstotkov, Elon Musk je bilijonar (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Rezultati | 5385 (61) | nekikr |
| » | Tesla - začetek konca? (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Loža | 223130 (28709) | dronyx |
| » | Padanje prodaje tesel v Evropi se nadaljuje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Rezultati | 12985 (7906) | c3p0 |
| » | Prodaja Tesle v Evropi močno upadla (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Rezultati | 44608 (26729) | blackbfm |
| » | Elon Musk postal drugi najbogatejši človek na svetu. Prvi ostaja Jeff Bezos. (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 26189 (22594) | Poldi112 |