» »

Mikrovalovna pečica

Mikrovalovna pečica

abcde7 ::

Zanima me, mi smo kupl mikrovalvno(mal pozn), a je škodljiva za zdravje???8-O

Elemen_T ::

Posredno - ja. Verjetno je bolj zdrava npr. pizza iz krušne peči kot pa pizza oz mikrovalovke. Kemija je zraven namreč.

whatson ::

ja.. ... gre za vrsto elektromagnetnega sevanja,.. ampak če si 1x na dan nekaj "pogreješ" v mikrovalovki, dvomim da ti bo kaj..

sicer si pa preberi tole:

Radiofrequency/Microwave Radiation

Radiofrequency (RF) and microwave (MW) radiation are electromagnetic radiation in the frequency range 3 kilohertz (kHz) to 300 gigahertz (GHz). Usually MW radiation is considered a subset of RF radiation, although an alternative convention treats RF and MW radiation as two spectral regions. Microwaves occupy the spectral region between 300 GHz and 300 MHz, while RF or radio waves include 300 MHz to 3 kHz. RF/MW radiation are non-ionizing in that there is insufficient energy (less than 10 eV) to ionize biologically important atoms. The primary health effects of RF/MW energy are considered to be thermal. The absorption of RF/MW energy varies with frequency. Microwave frequencies produce a skin effect - you can literally sense your skin starting to feel warm. RF radiation may penetrate the body and be absorbed in deep body organs without the skin effect, which can warn an individual of danger. A great deal of research has turned up other non-thermal effects. All the standards of western countries have, so far, based their exposure limits solely on preventing thermal problems. In the meantime, research continues. Use of RF/MW radiation includes: aeronautical radios, citizen's (CB) radios, cellular phones, processing and cooking of foods, heat sealers, vinyl welders, high frequency welders, induction heaters, flow solder machines, communications transmitters, radar transmitters, ion implant equipment, microwave drying equipment, sputtering equipment, glue curing, and power amplifiers used in EMC and metrology (calibration).


blue96 ::

sicer je hitrejsa priprava, ampak infra majhni valovi segrevajo hrano le do dolocene meje. lahko se ti zgodiu da bo pizza v notranjosti mrzla, nepogreta. ;((
vsaka stvar ima slabosti!;(
.

tejo ::

Nič ne bi rekel, če bi RoBo naredil OC mikrovalovke. Ampak tole, kar je napisal pa sodi v revijo Zdravje ali pa v Jano!

Kaiser ::

Mikrovalovka je nevarna samo ce ti seva, ni pa nevarna pizza, ki jo segrejes v njej - je samo navadna pogreta pizza. Je pa res, da je tista iz krusne peci boljsa.
Glede nevarnosti mikrovalov pa se tole. En tip, ki je razvijal mikrovlaovne peci v Iskri Retece (zdaj Corona) je zaradi velike izpostavljenosti sevanju izgubil zobe.

Dax ::

Mikrovalovi imajo izredno dolgo valovno dolžino. Posledično rabijo za prehod dokaj veliko luknjo. Posledično je popolnoma jasno, da nikakor ne morejo ven iz pečice, tudi če ta ni hermetično zaprta. Mikrovalovke pa delajo na 2100Mhz, če koga zanima. To je zlo blizu GSM-om, tko da bi se raje zato sekiru :))) (pa se ne).

blue96 ::

ce gsm dela na 1800 mhz, ali v ameriki na 1900 mhz, pa ce mikrovalovke-pecice na 2100 mhz, pol se pa res nimamo bati. no, ce bos vsak dan neprestano prizigal mikrovalovko 70 let, bos mogoce, potem ko bos starcek brez zob. nic hudega, tudi sicer bos.:D:D
.

Freak ::

mi je glih zarad tega, ker je škodljiva nimamo! Pazi da nauš notr dau kšnih svetlečih ali pa pozlačenih krožnokov!:D

Koci ::

po mojem ne sm baje ti vse vitamine in minerale skuri

blue96 ::

ja vitamin c se zgubi, to je res. ampek se tudi pri cvrtju, tako da je vseeno, ce jemo npr. ocvrt kot v mikrovalovki pecen obrok. je sicer razlika, se ve, kaksna.;((
.

abcde7 ::

Sem že začel pečt k ste me prepričal...:D

Skylord ::

Stara se mi je pokvarila. Kje in kakšno kupit? Na kaj bit pozoren? Katera znamka...
Naj bi bila samostoječa. Potrebe po žaru ni v cenovnem razredu tam okoli 100€.
Uporablja se, oziroma se bo večinoma za pogret kakšno hrano in za odmrznit. Tako da ni neke potrebe po nekih hi specifikacijah.
Poudarek bi bil predvsem na varnosti, ker pri tej stari mi je zatajil tajmer in bi kmalu prišlo do požara.

?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Skylord ()

Skylord ::

Skylord je izjavil:

Stara se mi je pokvarila. Kje in kakšno kupit? Na kaj bit pozoren? Katera znamka...
Naj bi bila samostoječa. Potrebe po žaru ni v cenovnem razredu tam okoli 100€.
Uporablja se, oziroma se bo večinoma za pogret kakšno hrano in za odmrznit. Tako da ni neke potrebe po nekih hi specifikacijah.
Poudarek bi bil predvsem na varnosti, ker pri tej stari mi je zatajil tajmer in bi kmalu prišlo do požara.

?

?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

5G ali vremenska napoved: moramo res izbirati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6424965 (13968) LeQuack
»

Pogrevanje hrane v mikrovalovki 2016 - (bad or good)? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7114717 (11928) okidoki
»

Ethernet kabli

Oddelek: Omrežja in internet
232482 (1833) čuhalev
»

Mikrovalovke škodljive ali ne? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17844690 (39618) Gandalfar
»

Škodljivost mikrovalovne pečice.

Oddelek: Problemi človeštva
3911740 (10771) Pyr0Beast

Več podobnih tem