» »

Ameriški minister za zdravje želi spremeniti znanstvene izsledke o cepivih

Slo-Tech - Ameriški minister za zdravje Robert F. Kennedy, mlajši, je želel vplivati na objavljene neodvisne znanstvenoraziskovalne študije, kar je uredniški odbor ugledne revije Annals of Internal Medicine soglasno zavrnil. Ministra je zmotila danska študija, v kateri niso odkrili nobene povezave, kaj šele vzročne zveze, med aluminijevimi adjuvansi v cepivih in kroničnimi boleznimi v otroštvu, kot so avtoimunske bolezni, atopija, alergije in motnje v razvoju. Kohortna študija, v kateri so analizirali danske otroke, ki so bili rojeni med leti 1997 in 2018, ni pokazala povečane pogostnosti nobene izmed 50 preiskovanih motenj ali bolezni zaradi aluminija v cepivih, ki so jih ti otroci prejeli. Zelo površno povedano: aluminij ne povzroča (niti) avtizma.

V raziskavi so analizirali 1,2 milijona otrok, ki so bili v dobrih dveh desetletjih rojeni na Danskem, a to ni prepričalo ministra. Dasiravno je študija prestala recenzentski postopek, je Kennedy javno oporekal metodam, analizi in rezultatom. Uredniški odbor je zavrnil očitke in poudaril, da članka ne nameravajo umakniti. Odgovorna urednica Christine Laine je pojasnila, da je umik skrajni ukrep, ko resne napake povsem zasenčijo zaključke in sklepe oziroma dokažejo prevaro ali druge vrste akademske nepoštenosti, česar v konkretnem primeru niso. Ministrstvo dodatnih komentarjev na Kennedyjevo kolumno ne daje.

Aluminijevi soli, denimo kalij-aluminijev sulfat so eni najpogostejših adjuvansov v mrtvih cepivih. Uporabljajo se že dolga desetletja, njegov namen pa je preprost: okrepijo imunski odziv in s tem učinkovitost cepiva. V preteklosti so se pojavljale posamične študije, ki so zatrjevale povezavo z diagnozami avtizma pri otrocih, a so se izkazale za metodološko neprimerne. Da cepiva, vključno z adjuvansi, povzročajo avtizem, je že večkrat ovrženi mit. To je vnovič ponovila tudi danska agencija za zdravje.

Medtem je Kennedy že močno pohabil odbor za varnost cepiv pri nacionalnem telesu CDC.

24 komentarjev

Ganon ::

Tako, kot je Trump kompetenten za oceno vojaških napadov in ostalih zadev, tako je Kennedy za karkoli, povezanega z zdravstvom in znanostjo. Vsi ti klovni imajo enak način delovanja: "Ker sem jaz tako rekel." Bedaki pa ploskajo.

gus5 ::

V raziskavi so analizirali 1,2 milijona otrok, ki so bili v dobrih dveh desetletjih rojeni na Danskem, a to ni prepričalo ministra.
Prepričanje je fiksna ideja, ne z eksperimenti in/ali verodostojnimi argumenti podprto mnenje oz. zaključek. Prepričani so za argumente nedovzetni.

skumpl ::

Ja, Američanom se ne piše nič kaj dobrega. Vladajo jim klovni, zgornji članek to le še potrjuje. Vesel sem, da živim v demokratični Evropi, kjer prevladuje razum.

D3m ::

skumpl je izjavil:

Ja, Američanom se ne piše nič kaj dobrega. Vladajo jim klovni, zgornji članek to le še potrjuje. Vesel sem, da živim v demokratični Evropi, kjer prevladuje razum.

Propaganda. Ne pa razum.
|HP EliteBook|R7 8840U|

miko22 ::

skumpl je izjavil:

Vesel sem, da živim v demokratični Evropi, kjer prevladuje razum.

sarkazem, kajne?

Zimonem ::

Se bom na našal samo na novico. Ali cdc sploh ima pristojnost odobriti cepivo. Ali je to FDA?

skumpl ::

D3m je izjavil:

skumpl je izjavil:

Propaganda. Ne pa razum.

Jaz sem zadovoljen kje živim. Če pa ti vidiš nekaj dobrega v tem klovnu pa tudi prav

https://slo-tech.com/novice/t843263
https://slo-tech.com/novice/t843081

Bellator ::

Zimonem je izjavil:

Se bom na našal samo na novico. Ali cdc sploh ima pristojnost odobriti cepivo. Ali je to FDA?

FDA odobri cepivo, CDC pa enforca.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

stroj66684 ::

Tody ::

Za avtizmom se ne zboli... Si al pa nisi ...

čigra ::

skumpl je izjavil:

Ne. Vladajo jim nesposobni sociopati, ki v življenju niso nič dosegli.

OutOfTheBox ::

Tody je izjavil:

To tud meni ni jasno, ker kolikor je meni jasno se avtist že rodiš (kar se začne potem kazati kasneje ko se otrok razvija, na začetku tega seveda noben ne more vedet).

Avtizem je nevrološka razvojna posebnost, kar pomeni da možgani že od začetka delujejo drugače. Torej aplikacija cepiv po rojstvu ne bi smela met nobene veze pri tej povezavi.

ČE že bi po tej logiki lahko imela prej.. v nosečnosti.

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:

Tody je izjavil:

To tud meni ni jasno, ker kolikor je meni jasno se avtist že rodiš (kar se začne potem kazati kasneje ko se otrok razvija, na začetku tega seveda noben ne more vedet).

Avtizem je nevrološka razvojna posebnost, kar pomeni da možgani že od začetka delujejo drugače. Torej aplikacija cepiv po rojstvu ne bi smela met nobene veze pri tej povezavi.

Raziskave pri amiših potrjujejo tvoje trditve.

paradajzos ::

Vrhunski znanstvenik za nastavljanje povoženih medvedjih mladičev v parke - z od črva požrtimi možgni - je najvišja avtoriteta v ameriškem zdravstvu.
Ta administracija, ki je sestavljena iz nesposobnih vaških posebnežev z zelo izrazito ritolizno osebnostno motnjo, je bolj absurdna, kot bi si lahko zamislil v najbolj nori domišliji.

Zgodovina sprememb…

Glugy ::

Ta minister je resno bolan v glavo ( ni mišljeno kot žaljivka ampak realnost ) ampak tako kot pri Putinovih je tud pri Trumpovih pomembno samo to da si kimavček ne pa tvoj profesionalizem. Zdej hoče še znanost okužit z politiko.
Da noben ne bo več nobeni avtoriteti verjel, vsak Janez bo mislil da ima bolj prav kot vsi ostali, in bomo kot civilizacija padl.

alternative ::

čigra je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Tody je izjavil:

Amiši so precej problematični, ker prav nič ne zaupajo vladi. Ne odzovejo se na vpoklic v vojsko, raje gredo v zapor, ne cepijo otrok, ne udeležujejo se volitev, ne pošiljajo otrok v državne šole, ne gledajo TV... Zato predstavljajo v primeru cepljenja nekakšno kontrolno grupo, kar spravlja farmacijo v zadrego, ker skoraj ne poznajo avtizma, arergij, ADHD... Pri covidu niso imeli epidemije, ker so se že na začetku vsi prekužili pri maši, kjer za obhajilo pijejo vino vsi zapovrstjo iz istega kozarca:

https://m.youtube.com/watch?v=O1DgWYduk...

Seveda imajo avtizme! In ravno zato, ker se izogibajo vsem ukrepom (od cepljenja dalje), so dobra kontrolna skupina.

Zgolj en vir, nisem podrobneje raziskoval.

https://www.mastermindbehavior.com/post...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: čigra ()

Gregor P ::

OutOfTheBox je izjavil:

Tody je izjavil:

… problem je ker so antivakserji tako “specialni”, da ker se ta prirojena bolezen začne običajno kazati ravno tam nekje, ko se prvič cepi otroke, oni seveda napačno mislijo, da je to dejansko povezano (“Korelacija ne pomeni vzročnosti”).

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Blinder ::

Kako sploh dovolijo temu kretenu imeti neko javno predstavo, govor, in v ozadju zastavo ZDA???
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

mtosev ::

skumpl je izjavil:

S teboj se strinjam. Vesel sem, da živim v EUju. V ZDA sem bil na obisku samo tam ne bi nikoli želel živeti.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

a_borlak ::

stroj66684 je izjavil:

Dober intervju z Kobalom - Oba, živo srebro in aluminij, zelo ogrožata otroške možgane.

Kar je Kobal povedal, je večinoma izvzeto iz konteksta. Po tej logiki bi moral imeti cel tretji svet polno avtistov, ker so tam še dolga leta uporabljali stara cepiva. Vključno s Kitajsko, Rusijo, itd. Kar ima Kobal prav - čedalje več je strupenih snovi in zdaj trditi, da so cepiva kriva ...

Confirmation bias, jasno.

Glugy ::

alternative je izjavil:

čigra je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Tody je izjavil:

Amiši so precej problematični, ker prav nič ne zaupajo vladi. Ne odzovejo se na vpoklic v vojsko, raje gredo v zapor, ne cepijo otrok, ne udeležujejo se volitev, ne pošiljajo otrok v državne šole, ne gledajo TV... Zato predstavljajo v primeru cepljenja nekakšno kontrolno grupo, kar spravlja farmacijo v zadrego, ker skoraj ne poznajo avtizma, arergij, ADHD... Pri covidu niso imeli epidemije, ker so se že na začetku vsi prekužili pri maši, kjer za obhajilo pijejo vino vsi zapovrstjo iz istega kozarca:

https://m.youtube.com/watch?v=O1DgWYduk...

Ja logično, sej ostala populacija tud ni imela toliko duševnih bolezni pred 30-40 leti kot jih ima sedaj. Odkrivanje, prepoznavanje in stigma do teh bolezni so se vse spremenile zato je na papirju odkritih duševnih bolezni več. In od tu ta kmečka logika brez kritičnega razmišljanja ki privede do panike. Amiši so podobno kot mi pred 200 leti. Logično da kej dost duševnih bolezni v taki družbi ne boš odkril,zdravil, prepoznal in jih boš stigmatiziral da svojo bolezen skrivajo. Amiši so res ena najslabših primerov kar jih lahko imaš.
Seveda da niso imeli epidemije ker je noben ni zabeležil, pa to ne pomen da je ni bilo. Pri njih so ogrožene zdravstvene skupine že tako ali tako prej sproti izločene ker zavračajo zdravstvo, so pa ravno te skupine glavni vir smrti pri covidu. Mislim dej mal pamet uporab pa ne zaupaj slepo raznim teoretikom zarot.

Problem je da civilizacija stoji ker verjamemo v avtoriteto institucij, če to porušiš adijo civlizacija, noben ne bo več nobenmu zaupal ,vsak bo bolj pameten kot strokovnjak ki se je šolal za to. Pozabi pol sodoben svet. Ne pozab da je denar vreden ker verjamemo vanj, isto je z državo in njenimi institucijami na splošno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

rusilec ::

a_borlak je izjavil:

stroj66684 je izjavil:

Dober intervju z Kobalom - Oba, živo srebro in aluminij, zelo ogrožata otroške možgane.

Kar je Kobal povedal, je večinoma izvzeto iz konteksta. Po tej logiki bi moral imeti cel tretji svet polno avtistov, ker so tam še dolga leta uporabljali stara cepiva. Vključno s Kitajsko, Rusijo, itd. Kar ima Kobal prav - čedalje več je strupenih snovi in zdaj trditi, da so cepiva kriva ...

No, nekaj že vemo o živem srebru in aluminiju:
Trace Amounts 2014
https://www.imdb.com/title/tt3715598/
https://odysee.com/@VaxInfo:f/Trace-Amo...

David Ayoub
https://odysee.com/@Channel_Zero:a/Ayou...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
241213 (14) rusilec

Najprej ptičja nato prašičja kaj bo naslednje? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17716686 (4552) Tr0n

Več podobnih tem