Forum » Loža » Zatikanje verige na motorni žagi
Zatikanje verige na motorni žagi

Laki_laik ::
Vem da to ni gozdarski forum pa vseeno bi vprašal mogoče je vseeno kdo na forumu ki se spozna na te zadeve. Kupili smo žago villager VGS 5032 PE za obrezovanje dreves in razrez tanjšid debel in vejevja. Ja vem da je kitajc bo pa za tistih par ur na leto čisto dovolj. Za ostala dela v gozdu sta pa dve Stihlarci. A je pri villager žagah to kaka normala da z roko praktično ne moreš pognat verige ko zatisneš pokrov? Dokler sta na pokrovu oni dve matici odviti gre veriga brez problema, ko pa zategneš matici pa je skorajda nemogoče ročno pognat verige?
Vsaka informacija je dobrodošla.
Hvala
Lp
Vsaka informacija je dobrodošla.
Hvala
Lp

chort ::
Ne, ni normalno. Si mogoče preveč potegnil meč ven iz žage / napel verigo? Lahko s prsti privzdigneš verigo z meča za 5mm?

Blinder ::
Ima mogoče kako low profile verigo original, ti pa si vgradil normalno? Nekje ti je pokrov primil na verigo zgleda
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

fikus_ ::
Ko je veriga napeta jo na sredini rahlo dvigni, ce gre okrog 5 mm je ok, ce ne, je prevec napeta.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Ne, ni normalno. Si mogoče preveč potegnil meč ven iz žage / napel verigo? Lahko s prsti privzdigneš verigo z meča za 5mm?
Vse je normalno narejeno meč kot mora bit in veriga napeta toliko da ko jo dvignem vodilni zobci ne gredo iz vodila. Problem je že ko samo z prsti tiščim meč k ohišju se že takrat veriga zatika. Pa naj še napišem da je veriga bila montorana že gor ker je bila zadnja v trgovini in že takrat ni šla veriga okrog. Sem menjal z drugo novo verigo pa je isto. imam na sumu da je problem že tovarniški.
Ima mogoče kako low profile verigo original, ti pa si vgradil normalno? Nekje ti je pokrov primil na verigo zgleda
Ni lov profile je normalna.
Ko je veriga napeta jo na sredini rahlo dvigni, ce gre okrog 5 mm je ok, ce ne, je prevec napeta.
Je narejeno vse kot je treba.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Laki_laik ()

Assass1n ::
Potem ti ne preostane drugega kot vrniti v trgovino.
Jaz imam Villager in se veriga vrti normalno brez upora. Ima pa drugo težavo, vroča težko vžiga. Zamenjal sem svečko in membrane v fergazerju.
Stara je cca 10let, do letos je delala super. Rabim jo malo in, ko bo zajebavala bom kupil malo husqvarno.
Srečno.
Jaz imam Villager in se veriga vrti normalno brez upora. Ima pa drugo težavo, vroča težko vžiga. Zamenjal sem svečko in membrane v fergazerju.
Stara je cca 10let, do letos je delala super. Rabim jo malo in, ko bo zajebavala bom kupil malo husqvarno.
Srečno.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

chort ::
Poglej še, če je morda pogonski zobnik za verigo narobe montiran - če ni v liniji z utorom na meču (sili verigo rahlo iz utora) bi v utoru povzročalo dovolj trenja da se ustavi. Absolutno ne delaj z njo dokler / če ne rešiš, ker ti bo zaradi trenja kej stopilo :)

Zvezdica27 ::
no no... koliko ti zategneš verigo s šponarjem je od tebe odvisno
3 8 ketna se ne razteguje toliko, stihl pico pa ful... ko boš rezal 10 min ti bo lažje stekla.
verigo mora vrteti motor, ne ti na prste
zz
3 8 ketna se ne razteguje toliko, stihl pico pa ful... ko boš rezal 10 min ti bo lažje stekla.
zz

Zvezdica27 je izjavil:
no no... koliko ti zategneš verigo s šponarjem je od tebe odvisno
zz
Mojter žaga gre jutri nazaj v trgovino in se dobi druga ker je z to nekaj narobe. Predelal sem z žagami od stihla,husqvarne,..... pa se pri vseh da lepo zavrtet verigo z roko. Torej ko hočeš v gozdu nabrusit verigo ti vedno vžgeš žago in moliš boga da se bo ketba ustavila točno za en člen naprej da boš lahko naprej nabrusil verigo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Laki_laik ()

fikus_ ::
Ali je mogoče meč kje stisnjen, da se veriga zatoka?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

veriga se vrti, kolikor jo zategneš. lahko da je kaj narobe, samo tak mojster kot si ti, bi to že znal ugotoviti, ka-li?
/s
če ne veš, vprašaš. sam pol ne pametuj, če kupiš čungalunga stroj in ti hoče nekdo osnove razložiti. Še enkrat: ketno vrti motor, ne ti. če je tako na easy kot ti želiš, samo kličeš nesrečo. v bistvu mi je čudno, da lahko vsak kekec kupi tudi 3 kw plus motorke...
I am out, znajdi se kakor veš in znaš.
zz
/s
če ne veš, vprašaš. sam pol ne pametuj, če kupiš čungalunga stroj in ti hoče nekdo osnove razložiti. Še enkrat: ketno vrti motor, ne ti. če je tako na easy kot ti želiš, samo kličeš nesrečo. v bistvu mi je čudno, da lahko vsak kekec kupi tudi 3 kw plus motorke...
I am out, znajdi se kakor veš in znaš.
zz

daj miškolin odjebi... za tipkovnico je vsak kekec pameten... doma sem na kmetih in imam gozd, jaz lastnik, jasno? Nekaj malega vem o temu, pa NPK sekač ne bi naredil, da smo na jasnem.
Fakini idioti ... ma ne pomagam nobemu na temu forumu nikdar več...
Zimonem, pojdi si ga na roko metat, drugega itak ne znaš...
zz
Fakini idioti ... ma ne pomagam nobemu na temu forumu nikdar več...
Zimonem, pojdi si ga na roko metat, drugega itak ne znaš...
zz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera motorna žagaOddelek: Loža | 14755 (674) | rado7rado |
» | motorna žaga (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 47567 (2567) | fikus_ |
» | Katero motorno žago? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 159475 (24858) | BCSman |
» | Veriga ali zobati jermen. (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 36302 (26446) | iloveboobz |
» | Je že komu odtrgal zobati jermen pri avtu? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 51467 (48800) | Pyr0Beast |