Forum » Loža » motorna žaga
motorna žaga

Vanich ::
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vanich ()

noraguta ::
in to naj bi dodatki naredili kako? se ti sploh zavedaš koliko časa potrebuje bencin da pride iz rafinerije do tvoje bencinske črpalke?
V bistvu se tega presenetljivo dobro zavedam, in cas sploh ni tako dolg kot bi si marsikdo predstavljal. Ampak to je offtopic.
Nevarnost pri puscanju starega bencina v strojih je:
1. razpad bencina in izlocanje lakastih frakcij, ki ti veselo zapacajo vplinjac
2. nizanje oktanskega stevila in s tem tezje vziganje.
Pri starih "umazanih" cvajtakterjih ni bil to noben problem, ceprav je marsikaterega tomosa nov bencin v momentu ozivil. Pri novejsih motorjih se za shranjevanje bencina priporoca dodajanje stabilizacijskih aditivov ali uporabljanje svezega bencina. Briggs & Stratton recimo pravi tole, sicer precej skopo s tehnicnimi informacijami, bolj v stilu "do as I say".
Je pa tule se en test stabilizatorjev, ki zadevo malo bolje razlozi.
Knap, poglej za "fuel stabilizer", vem da ga ima Euroton (pa zagotovo se marsikdo drugi).
EDIT: popravil lasten bullshit...
Kere traparije. A si normalen, al se trapastega delaš. Lakaste frakcije????
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

NotSpecial ::
Ve morda kdo kje bi lahko dobila husqvarnino motorko 372xpg z dopasnimi hlačami Technical za c. 1000 eur? Zasledila sem, da ima Totum akcijo za c. 1000 eur, ki vključuje motorko (samo ne tiste ki jo iščem, ampak 560xp) in hlače (ki jih hočem) http://www.totum.si/560xp-husqvarna-kop... oz. akcijo za c. 1000 eur, ki vključuje "mojo" motorko in čevlje (ki jih nočem) http://www.totum.si/372xp-husqvarna-kop.... Sicer se imam namen peljati tudi do posameznih trgovin in vprašati ali "imajo kaj od navedenega v akcijski ponudbi" oz. ali ponujajo tut druge kombinacije akcij (če pristavimo v lonček še nekaj malega zraven), ampak zaenkrat navedeno spremljam samo na spletu, tko da bi bila vsaka koristna INFO več kot dobrodošla. Hkrati se opravičujem, če je že kdo postavil takšno vprašanje, ampak se mi res ne da brati vseh postov.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: NotSpecial ()

knap ::
Hoče ti povedat, da je problem v tebi, ne v žagi. Google PEBKAC.
Tudi to je možno, samo močno dvomim, da je problem v meni.
Upošteval sem vsa navodila, pogledal youtube filme. Ko je žaga po odstranitvi bencina... vžgala je potem še 10 krat brez problem vžgala in normalno delala.
Problem se je spet pojavil ko se je ohladila (naslednji dan) in bil je čisto isti kot na začetku.
No, bomo videli kaj bo servis rekel, morda pa res nimam pojma

LP

šajtrga ::
pozdrav rabim mal vaše pomoči
iščem verigo za 2 motorni žagi in sicer Husquarna 137 (letnik 2007)
ter Tomos MŽ 650
sem pogledal po dokumentacijah kolikor sem našel vendar nikjer nisem našel kateri tip verige gre gor
ali pa če bi mi kdo povedal kako naj zmerim meč da potem vsaj vem dolžino verige
iščem verigo za 2 motorni žagi in sicer Husquarna 137 (letnik 2007)
ter Tomos MŽ 650
sem pogledal po dokumentacijah kolikor sem našel vendar nikjer nisem našel kateri tip verige gre gor
ali pa če bi mi kdo povedal kako naj zmerim meč da potem vsaj vem dolžino verige

knap ::
lokalni serviser je žago sicer uspel pognati a je ugotovil, da je "frgazer" zanič, se ga ne da popravit...
zato je žago poslal na makita lj, da bo veljala garancija
upam, da jo bodo uspeli čim prej popravit
LP
zato je žago poslal na makita lj, da bo veljala garancija
upam, da jo bodo uspeli čim prej popravit
LP

chort ::
Kere traparije. A si normalen, al se trapastega delaš. Lakaste frakcije????
Potem mi pa ti povej pravilen izraz za sranje ki se ti pri starem bencinu nalaga v fergazerjih, pušah, rezervoarjih in cevkah. Če si kadarkoli pogledal v katerega od prej naštetih (in predvidevam da si) boš vedel o čem govorim. Bencinske obloge?

noraguta ::
V motorki je en kup smeti in olja. Ponavad nič tacga kat nebi mešanca ob kolkr tolk normalni uprabi prepucala. Membrana v fergazarju in cevke bodo prej konc vzele če jih pustiš prazne kot pa z nekaj mešance v stroju. Potrem samo dotočiš svežo pa gremo naprej. Za daljša obdobja je pa motor konzervira. Ampak tam računaš vsaj z menjavo cevk , filtrov etc..
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

lejko0 ::
Kupujem žago za hobi opravila. Rabil bi jo cca 2x letno (spomladi in jeseni). Do sedaj sem si jo izposojal, ampak je to postalo zelo tečno (vedno težit enim in istim ljudem). Na parceli imam cca 80 malih dreves in zaraščene brežine, kjer žaga pride še kako prav za tisti dan ali dva na leto. Gozda nimam. Dolga rezila zato niso ravno potrebna/želena.
Najprej bi se moral odločit ali grem v aku ali bencinsko izvedbo. Glede na to, da imam trenutno kaos, kar se tiče aku izvedb (ferrex, workzone iz hofer-ja), ne pa ene produktne družine (bosch, b&d, makita, ipd) se malo bolj nagibam k bencinskim. V prvem primeru pa bi izkoristil to za nakup drugega aku orodja istega proizvajalca, tako da sem odprt za predloge.
Najprej bi se moral odločit ali grem v aku ali bencinsko izvedbo. Glede na to, da imam trenutno kaos, kar se tiče aku izvedb (ferrex, workzone iz hofer-ja), ne pa ene produktne družine (bosch, b&d, makita, ipd) se malo bolj nagibam k bencinskim. V prvem primeru pa bi izkoristil to za nakup drugega aku orodja istega proizvajalca, tako da sem odprt za predloge.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lejko0 ()

IL_DIAVOLO ::
Motorne zage niso primerne za obrezovanje dreves.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

lejko0 ::
Se strinjam. Še vedno pa rabim nekaj za brežino, tako da to ne spremni dosti. Ubistvu bi bil idalen nek hibrid med teleskopsko žago in motorno, ki ga lahko uporablaš brez teleskopa in z njim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lejko0 ()

m3k ::
...bi bil idalen nek hibrid med teleskopsko žago in motorno...
https://www.eurogarden.eu/sl/KOSILNICE-...

enemon ::
Da malo obudim temo, katero električno (na žico, ne na baterije) motorno žago predlagate za obrezovanje drevja in pa vsake toliko podiranje kakšnega sadnega drevesa? Gledal sem tole:
https://www.amazon.de/-/en/OREGON-CS140...
https://www.amazon.de/-/en/OREGON-CS140...

Twixz ::
Iščem motorno žago za rezanje 14 m3 drv na leto. Premer hlodovine je od 15 do 40 cm.
Sicer mi je v štartu dišala husqvarna za 700€ ampak se mi ne zdi pametni nakup, študiram da bi v Jagru vzel najcenejšo...
Sicer mi je v štartu dišala husqvarna za 700€ ampak se mi ne zdi pametni nakup, študiram da bi v Jagru vzel najcenejšo...

Blinder ::
Mah mi za hlode uporabljamo električno na kabel. Če se premikaš malo kabel ni moteč, moraš pa vedno ga imeti za sabo, da ga ne pomotoma porežeš
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Mah mi za hlode uporabljamo električno na kabel. Če se premikaš malo kabel ni moteč, moraš pa vedno ga imeti za sabo, da ga ne pomotoma porežeš
Na elektriko odpade.
Zdaj smo uporabljali 30 let staro husqvarno, ki še vedno dela ampak se mi zdi da je čas da si nabavim nekaj novega..

starfotr ::
Jaz tudi razmišljam o še eni žagi.
Vzel bom Holzfforma G372XP
https://www.farmertec.com/Chain-Saws-c2...
Imajo pa promocijo, tako da če bi vzeli 4 žage, bi prišlo še ceneje.

Kje boš kupil Holzzformo? To bi še jaz skoraj bil interesent za skupinski nakup

Ne vem še. Moram pregledat, če bi se dalo dobit kje iz EU. Če ne bo šlo, potem pa seveda direktno iz Kitajske.

mn ::
Jaz tudi razmišljam o še eni žagi.
Jaz imam s svojo Husqvarna 365 Holzforma kopijo srednje izkušnje če sem iskren, predvsem me je po poštnini in postopkih predrago prišla (400+EUR).
Sem pa potem ko sem že kupil našel tole trgovino v Romuniji:
https://www.generalmotor.ro/
Nisem pa še ničesar kupoval, tako da ne vem niti ali pošiljajo v Slovenijo niti ali so sploh prava trgovina.
Napišem več kasneje če se spomnim in bom imel čas, na kratko samo Holzformo kupi če znaš sam kaj pošraufat.

Jaz bom pomoje vzel Scheppach. Nemška firma, pomoje nek Parkside. Pa še slušalke in očala dobiš zraven.
Nekako se mi ne zdi vredno Stihla ali Husqvarne kupovat, ker nisem nek profi. Pa še male meče imajo, do 40 fi, jaz imam pa 45 fi hlode.
Nekako se mi ne zdi vredno Stihla ali Husqvarne kupovat, ker nisem nek profi. Pa še male meče imajo, do 40 fi, jaz imam pa 45 fi hlode.

Merska enota za dolžino ni fi

45 fi prevedeno v cm pride 112 centimetrov
Ker se fi izraža v colah

OK, sem malo pogledal dokumente o nakupu Holzorma(R) Blue Thunder G372 motorne žage. Kupil sem jo na Kitajskem za 170 EUR. Poleg tega sem vzel še meč, verigo, in par drugih malenkosti in poštnino kar me je skupaj prišlo 330 EUR. Po prihodu žage na dom mi je še Fedex obračunal cca 100 EUR uvoznih stroškev. Torej skupaj sem plačal cca 430 EUR za to žago.
Glede uporabe pa tako.
Pri prvi uporabi se mi je staknila vzmet in se vrvica za vžig ni več vračala notri. To sem večkrat popravil, potem zamenjal z novo original Husqvarna, še vedno imel probleme in potem ugotovil da je bilo verjetno slabo zmontirano. Sedaj upam da je ta problem rešen.
Poleg tega je ena velika pomanjkljivost da po moje ne dela pravilno varovalo za povratni udar, ki bi moralo avtomatsko vključiti zavoro. Če jo sprožim ročno, zavora deluje.
Sem moral tudi zamenjati en vijak, ki drži ročaj, ker je imel uničene navoje.
Skratka za 170 EUR bi bila vseeno super motorka, za 430 pa po moje slab nakup. Moči ima dovolj, ko sem popravil stvari ki sem jih omenil deluje robustna, original deli od Husqvarne 365 so pravi.
Glede uporabe pa tako.
Pri prvi uporabi se mi je staknila vzmet in se vrvica za vžig ni več vračala notri. To sem večkrat popravil, potem zamenjal z novo original Husqvarna, še vedno imel probleme in potem ugotovil da je bilo verjetno slabo zmontirano. Sedaj upam da je ta problem rešen.
Poleg tega je ena velika pomanjkljivost da po moje ne dela pravilno varovalo za povratni udar, ki bi moralo avtomatsko vključiti zavoro. Če jo sprožim ročno, zavora deluje.
Sem moral tudi zamenjati en vijak, ki drži ročaj, ker je imel uničene navoje.
Skratka za 170 EUR bi bila vseeno super motorka, za 430 pa po moje slab nakup. Moči ima dovolj, ko sem popravil stvari ki sem jih omenil deluje robustna, original deli od Husqvarne 365 so pravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mn ()

Jaz bom pomoje vzel Scheppach. Nemška firma, pomoje nek Parkside. Pa še slušalke in očala dobiš zraven.
Meč lahko vedno zamenjaš, samo dovolj moči potrebuje motorka da "vleče".

DamijanD ::

Ne razumem zakaj dobiš Šepaha za 140€ z švoh 3 KM (2,1 kW) in 45 ter 50 meč zraven, za 340€ ti pa ponudi Husqvarna 1,4 kW z 38 mečem.

Dimnik ::
Kaj ne razumeš? Močnejša motorka, daljši meč lahko daš gor...
Imaš pa različne verige, razkorak, število zob, potem širina verige oz vodilo verige, 1,1..1,3..1,5..1,6
Imaš pa različne verige, razkorak, število zob, potem širina verige oz vodilo verige, 1,1..1,3..1,5..1,6

PacificBlue je izjavil:
Made in China.
Ne na pamet....kje misliš delajo majhne husqvarne
Kaj ne razumeš? Močnejša motorka, daljši meč lahko daš gor...
Ne razumem zakaj je cenejše močnejše :D
Firmo plačaš, no nekaj je tudi na kvaliteti izdelave, ampak za uporabo tu pa tam se ne splača kupovat znamke
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()

PacificBlue ::
Lower end Husqvarna izdelujejo na Kitajskem. Praktično pa ima Husqvarna tovarne po vsem svetu.
Scheppach produkti so pa izdelani izključno na Kitajskem.
Te še kaj zanima?
Scheppach produkti so pa izdelani izključno na Kitajskem.
Te še kaj zanima?
I’m out.
:3
:3

Ti si smešen...najprej ti povem, potem pa izumljaš toplo vodo...zanima me ja, ampak od tebe sigurne ne izvem nič novega

Ne razumem zakaj dobiš Šepaha za 140€ z švoh 3 KM (2,1 kW) in 45 ter 50 meč zraven, za 340€ ti pa ponudi Husqvarna 1,4 kW z 38 mečem.
Za ta denar, bi raje kupil tole žago.
https://www.luen.si/product/ranger-zaga/

Problem je, ker nikoli se nisem poglabljal v znanje o motorkah ampak je to imel oče čez. Jaz sem samo delal. On je rihtal verige, pilil, jaz sem imel samo mešanico za tank in olje za verigo na skrbi. Zdaj je prišlo pa do rahle tragedije, ki je očeta (upam da začasno) prikovala na posteljo in je padlo name. Sicer sem razmišljal o nakupu motorke že zadnje par let ampak je on vztrajal na tej ki jo imamo.
Pripravljen sem tudi dat 800€, če to upraviči uporabo. Na drvah bomo še 10 let vsaj.. :)
Pripravljen sem tudi dat 800€, če to upraviči uporabo. Na drvah bomo še 10 let vsaj.. :)

Daniel ::
Pri nas še zmeraj gonimo staro 61tko in pa kitajca za 50 eur. Prvi kitajec je preživel ene 3 leta, potem pa je znancu padla na tla iz omare in se polomila. Sedaj imamo drugega kitajca za 50 eur. Za kleščenje in manjša podiranja so čisto ok. Naredimo pa ene 15 m3 na sezono.

Pri nas še zmeraj gonimo staro 61tko in pa kitajca za 50 eur. Prvi kitajec je preživel ene 3 leta, potem pa je znancu padla na tla iz omare in se polomila. Sedaj imamo drugega kitajca za 50 eur. Za kleščenje in manjša podiranja so čisto ok. Naredimo pa ene 15 m3 na sezono.
Razmišljam da bi vzel 545 mark II, je ravno znižana - LINK
Pa 1 verigo zraven, pa olje.. Pa mislim da bo za en lep čas mir.
Čudne razlike so v cenah, to sem tudi opazil, s par kliki prišparaš 300€.

HotBurek ::
Glavno je, da ima motorka meč, verigo in cilinder iz plastike.
Če je pa iz plastike narejena še imitacija pleha, so pa to pol full bonus točke, 20% off na izbrani izdelek.
To so kitajci sperfekcioniral, "naši" bumberji pa ves ta klump kupujejo.
Pol se pa to ("to" se nanaša na plastične izdelke z življenkso dobo do 2 let) kur po raznih pečeh, njihvah, pa v grabne meče.
Če je pa iz plastike narejena še imitacija pleha, so pa to pol full bonus točke, 20% off na izbrani izdelek.
To so kitajci sperfekcioniral, "naši" bumberji pa ves ta klump kupujejo.
Pol se pa to ("to" se nanaša na plastične izdelke z življenkso dobo do 2 let) kur po raznih pečeh, njihvah, pa v grabne meče.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()

Zimonem ::
Čudne razlike so v cenah, to sem tudi opazil, s par kliki prišparaš 300EUR.
Huse prodajajo na vsakem vogalu in se, da dobiti povsod popust. Težje pri štilu. Ampak 300e razlike pa gotovo ne. Lahko da je bila enaka xp ta je pa farmerca.
Ena ketna, je ravno nujna rezerva. Če boš pa dajal letne še brusit potem pa vzemi vsaj tri. Saj spet ni tak denar.
Je pa res , da tri kvalitetne ketne stanejo toliko, kot noname Kitajec hoče za celo motorko.
Daniel meni je homowner šrilarca 211 padla z drevesa cca 10m. Dobrih 20e za delo pa kak dan na easy šraufanja. Pa spet dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()

mura55 ::
Rahlo over budget z Milwaukee verižno žago (meč 40 cm) z dvema 8.0 Ah baterijama in polnilcem:
Verižna žaga M18 FCHS-0 -> https://www.grlica.si/akumulatorsko-oro...
8.0 Ah baterija M18 HB8 -> https://www.grlica.si/akumulatorsko-oro...
Polnilec M12-18 FC -> https://www.grlica.si/akumulatorsko-oro...
Verižna žaga M18 FCHS-0 -> https://www.grlica.si/akumulatorsko-oro...
8.0 Ah baterija M18 HB8 -> https://www.grlica.si/akumulatorsko-oro...
Polnilec M12-18 FC -> https://www.grlica.si/akumulatorsko-oro...

Čudne razlike so v cenah, to sem tudi opazil, s par kliki prišparaš 300EUR.
Huse prodajajo na vsakem vogalu in se, da dobiti povsod popust. Težje pri štilu. Ampak 300e razlike pa gotovo ne. Lahko da je bila enaka xp ta je pa farmerca.
Ena ketna, je ravno nujna rezerva. Če boš pa dajal letne še brusit potem pa vzemi vsaj tri. Saj spet ni tak denar.
Je pa res , da tri kvalitetne ketne stanejo toliko, kot noname Kitajec hoče za celo motorko.
Daniel meni je homowner šrilarca 211 padla z drevesa cca 10m. Dobrih 20e za delo pa kak dan na easy šraufanja. Pa spet dela.
Ta v linku je 700, tale je 800, tale pa 960.
Če dam pa švoh 100€ zravn dobim pa 550XP z 45 mečem
Sam pač, če bi rabljeno dobil tako bi vzel rabljeno. 700€ za 10 let je pa koliko? 2€ na mesec? :D

Scheppah je še en kitajski klon od Zenoah. Problem je, ker večina teh klonov ima slabo kvaliteto izdelave. Saj še Holzzforma ima slabo kvaliteto izdelave, katera je pa še vedno boljša od teh Zenoah klonov. To kupiš, če imaš srečo dela, če nimaš sreče jo dobiš v okvari že kot novo. Sigurno slabša kot najcenejša Husqvarna.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera motorna žagaOddelek: Loža | 14649 (568) | rado7rado |
» | Katero motorno žago? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 158844 (24227) | BCSman |
» | Katero motorno zago (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 20364 (6091) | twom |
» | Motorna žagaOddelek: Loža | 5751 (5208) | CrustyDOD |
» | Bencinska motorna žaga alpina?- Mnenja!Oddelek: Loža | 16382 (15408) | noraguta |