» »

Zagon iz diska m.2 stara plata

Zagon iz diska m.2 stara plata

mrTwelveTrees ::

Iz določenih razlogov, eni lokaciji se plošča ne bo menjala (licenece, priklopi)
plata je AM3, amd phenom II
na sata disku bo ostalo to kar je, ločeno.

Ločeno bi rad na m.2 preko PCIe 4x adapterja zagnal windowse (čisto ločeno iz tistih na sata disku)
Ker vemo da bios ne zazna, me zanima ali obstaja kakšen mini boot iz usb ključa, ki bi prepoznal pcie 4x disk
in mi ponudil boot iz njega ?

windowse jaz lahko naložim na ta ssd m.2 na drugem raćunalniku in ga dam nazaj sem, samo boot mi manjka.

Kakšna linux mini boot iz usbja ?

srus ::

Seveda, brez težav. Kreiraj si poljubno live USB Linux distribucijo, bootaj z nje, mountaj M.2 disk, najdi na njem efi bootloader in ga dodaj v live USB grub konfiguracijo.

mrTwelveTrees ::

Kakšnen majhen USB linux ki bi bil samo zato ?
Katerega se priporoča ?

pegasus ::

Ne rabiš linuxa, grub je dovolj. In če ti grub ni všeč, so zagotovo tudi kaki win friendly boot loaderji naokrog.

srus ::

mrTwelveTrees je izjavil:

Kakšnen majhen USB linux ki bi bil samo zato ?
Katerega se priporoča ?

Čisto vseeno kateri, samo googlaj za “live linux usb”.

@pegasus lažje je mountati windows disk, na njem poiskati bootmanager in ustrezno popraviti grub bootloader menu, če to počneš iz Linuxa.

pegasus ::

Zato pa pravim, da obstajajo grub alternative. Heck, še v zgodnjih 90ih sem imel za DOS nek custom boot loader za različne OSe na očku ganjat ...

Sicer pa se baje da tudi generic efi nvme driverje v bios image dodat. Je bila ena taka štorija nedolgo nazaj za ene stare sandybridge plate. Malo pogooglajte ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1185364819 (587) polozweii
»

UEFI???

Oddelek: Strojna oprema
92648 (2197) Nwanko
»

Win 7 se ne zažene po priklopu drugega diska

151886 (1782) Icematxyz
»

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

999152838 (115724) Icematxyz
»

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

190299643 (27300) Skrat

Več podobnih tem