Forum » Izdelava spletišč » Težave pri izdelavi spletne strani
Težave pri izdelavi spletne strani

ekran ::
Lotila sem se postavitve preproste spletne strani v Wordpressu. Gre za moj prvi poskus, zato sem precej izgubljena. Trenutno me najbolj muči ta težava: ko objavim nov prispevek, glavna slika tega prispevka (featured) samodejno zamenja sliko, ki jo imam v glavi spletne strani, poleg imena strani. To se ponovi pri vsaki objavi. Mogoče kdo ve, kaj bi bila lahko rešitev? Uporabljam temo ColorMag.

Netrunner ::
Dvomim, da ti bo kdo kaj pametnega odgovoril na tako vprašanje.
ChatGPT pravi:
To, kar opisuješ, se najverjetneje dogaja zato, ker tema ColorMag uporablja t. i. header image dinamično - pogosto nastavi featured image zadnje objave kot sliko v glavi strani. To je funkcionalnost, ne napaka.
Če želiš, da se slika v glavi strani ne spreminja:
1. V administraciji pojdi na Prilagodi (Customize) -> Header Image in tam naloži svojo statično sliko, ki jo bo tema vedno uporabljala.
2. Če želiš odstraniti to dinamično funkcijo, preveri nastavitve teme pod Appearance -> Theme Options (ali Prilagodi -> Header).
3. Če ni možnosti v nastavitvah, bo morda treba onemogočiti to funkcionalnost s child temo in prilagoditvijo kode (odstranitev funkcije get_header_image() iz predloge).
Če ti je dovolj, da se slika preprosto ne spreminja, je običajno dovolj nastavitev iz točke 1.
ChatGPT pravi:
To, kar opisuješ, se najverjetneje dogaja zato, ker tema ColorMag uporablja t. i. header image dinamično - pogosto nastavi featured image zadnje objave kot sliko v glavi strani. To je funkcionalnost, ne napaka.
Če želiš, da se slika v glavi strani ne spreminja:
1. V administraciji pojdi na Prilagodi (Customize) -> Header Image in tam naloži svojo statično sliko, ki jo bo tema vedno uporabljala.
2. Če želiš odstraniti to dinamično funkcijo, preveri nastavitve teme pod Appearance -> Theme Options (ali Prilagodi -> Header).
3. Če ni možnosti v nastavitvah, bo morda treba onemogočiti to funkcionalnost s child temo in prilagoditvijo kode (odstranitev funkcije get_header_image() iz predloge).
Če ti je dovolj, da se slika preprosto ne spreminja, je običajno dovolj nastavitev iz točke 1.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 362085 (21222) | sunniegoldie |
» | Ocena Moje Spletne Strani www.lap-stand.com (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 16351 (10326) | ...:TOMI:... |
» | Kako postaviti ozadje v CSS-juOddelek: Izdelava spletišč | 4938 (4669) | gnomee |
» | Prosim za kritiko (oceno) spletne strani!Oddelek: Izdelava spletišč | 5000 (3730) | Skatey |
» | Mambo portal in flash animacijaOddelek: Izdelava spletišč | 1783 (1612) | aVToV|S|On |