» »

Izdelava spletnih strani v Sloveniji 2025

Izdelava spletnih strani v Sloveniji 2025

party_of_one ::

Pozdravljeni!

Sklop foruma "Izdelava spletišč" opažam, da precej sameva - ali je na tem področju vsem interesentom vse jasno, ali pa zadeva dejansko izumira ...

Zanima me, kako tisti, ki tovrstne storitve nudite - morda še posebej takšni, ki ste z izdelavo spleta šele pričeli, iščete oz. najdete stranke.

Zavedam se, da dandanes tovrstne storitve nudijo praktično že vsi (and their mother), razne platforme oz. storitve v smislu "create your own website - no coding needed", pa spletnim razvijalcem še dodatno grenijo življenje ... rezultati oz. izdelki so včasih sicer čisto OK, spet drugič pa niso vredni niti tisto malo denarja, kolikor ga je bilo vloženega.

Tisti, ki imate na tem področju že daljšo kilometrino - opažate kakšen občuten padec zneskov, ki so jih stranke pripravljene plačati? Oziroma sploh manjše povpraševanje po vaših storitvah?

S spletom (predstavitvene spletne strani) se sicer ukvarjam že nekaj več kot 10 let, ampak do nedavnega sem naročnike dobil preko nekaj drugih podjetij, sedaj pa mi je ta vir usahnil, pa tudi ostala poznanstva sem več ali manj že izčrpal.

Za "cold calling" nisem tip človeka, tovrsten mailing pa mi prinaša slabe rezultate - celo pri takih, ki si lastijo porazno izdelane spletne strani - neprilagojene za telefone, nedelujoči menu-ji, slabo izpostavljeni kontakti, slabo prikazan opis storitev, neoptimizirane fotografije, ki naredijo stran precej počasno itd.

Na kakšnem Upwork-u npr. pa tudi povečini zasledim ponudbe za tako nizke zneske, da jih ne morem vzeti resno.

Dodajam tudi vprašanje, če bi se morda našel kdo, ki bi potreboval kakšno predstavitveno spletno stran - ali pa ki pozna koga takega, ki bi jo. Hvaležen bi bil za vsak napotek.

Več informacij lahko dobite preko zasebnega sporočila.

Lep pozdrav!

mr_chai ::

Če so to samo neke statične strani, bi reku da je to bolj tko v izumiranju, zaradi vsaj treh razlogov.

1.) Facebook itak požre večino aktivnosti na spletu in zato so že 15 let nazaj vsi lastniki malih podjetij šaltal na razne FB strani in engagement preko FB-ja, tko da marsikateri nimajo spletne strani in niti ne vidijo nobene dodatne vrednosti v spletni strani vs FB page.

2.) Razne Wix/Squarespace platforme, kjer si uporabnik sam naklika spletno stran in jo hosta pri njih.

3.) AI orodja, kjer lahko v teoriji vsak naredi spletno stran brez poglobljenega znanja css-ja, html-ja in javascripta.

Mislim, da si že 10 let nazaj moral storitev "izdelava spletne strani" nekako zaviti v nek večji marketing paket.

Ne svetujem ti, da se prodajaš kot izdelovalec spletnih strani.

c3p0 ::

Če si dobro povezan, še vedno pade po 20k+ na projekt "brezvezne" WP strani, drugače na trgu se je treba pa kar boriti za par 100 EUR.

Tody ::

Kot party of one ti bo trda predla. Kot član neke ekipe, ki se bo še s čim drugim ukvarja kot vizitkami pa boš imel vedno dovolj dela, saj bo vredno treba pri kakem naročniku kej pošraufat. Tukaj pač govorimo o javascriptu in novodobnih zadevah, ki pa sicer niso več novodobne, samo ko sem jaz začel smo mel javascript za nekaj zelo svežega :D

Je pa tako, da ali boš našel eno orng podjetje, ki s tabo ne bo podpisalo pogodbe, ker imajo za to marketinške agencije ki za njih to delajo ali pa boš ljudem pulil 100 do 200 eurov za vizitke, + hoteli bodo brezplačen support do konca življenja (njihvoega, za tvojega bodo jim bo malo mar)

Netrunner ::

@mr_chai => imaš načeloma prav vendar vse naštete točke veljajo za mala podjetja in SP-je.
1. Večja podjetja še vedno imajo povpraševanja po spletnih straneh, socialna omrežja so samo kot pomoč in dodatek.
2. Vse tiste jajce ala Wix/Squarespace kmalu pokažejo svoje omejitve, tako podjejta ki rabijo kaj več kot predstavitev se jim izognejo.
3. Noob je prej naredil stran za en drek, zdaj z AI orodji jo pa naredi dokaj solidno. Mojster je prej delal dobre strani, z AI orodji dela hitreje dobre strani.

@party_of_one => Zadnja lata je vsekakor dosti sprememb na tem področju vendar kljub vsemu se stranke še vedno dobijo brez nekih težav. Ali si posameznik ali ekipa nima toliko veze, če se znaš prodat. Usoda solo spletnega programerja je vprašljiva če nima prodajne žilice. Kot je @c3p0 omenil lahko WP jajca prodaj za velike denarje če stoji dober marketing zadaj.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna stran - cena (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
599399 (7252) GrX
»

Opcije izdelave spletne strani za podjetje (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
9918433 (14910) BigWhale
»

Ali html umira?

162168 (1214) Horejšio
»

Internetna stran VS letna karta za fitnes. (strani: 1 2 )

8014904 (12062) Jeronimo

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

10141463 (29426) Primoz

Več podobnih tem