Forum » Izdelava spletišč » Mambo portal in flash animacija
Mambo portal in flash animacija
Penny ::
Pozdravljeni.
Imam problem.
Postavil sem si mambo portal in sedaj bi rad namesto slike (header image) vstavil flash animacijo. Malo sem gledal v template_css datoteko in in videl del kode ki zajema ta image.
#header {
float: left;
padding: 0px;
margin-right: 2px;
width: 635px;
height: 150px;
background: url(../images/header_short.jpg) no-repeat;
Kako bi zdaj ta "header_short.jpg" zamenjal z svojo flash animacijo (.swf).
Če bi kdo znal pomagat bi lepo prosil.
Hvala.
Imam problem.
Postavil sem si mambo portal in sedaj bi rad namesto slike (header image) vstavil flash animacijo. Malo sem gledal v template_css datoteko in in videl del kode ki zajema ta image.
#header {
float: left;
padding: 0px;
margin-right: 2px;
width: 635px;
height: 150px;
background: url(../images/header_short.jpg) no-repeat;
Kako bi zdaj ta "header_short.jpg" zamenjal z svojo flash animacijo (.swf).
Če bi kdo znal pomagat bi lepo prosil.
Hvala.
Tenks!!
LP
njok ::
Ne bo slo... potreben bo poseg v HTML kodo. Poisci element, ki ima id="header" in vanj vstavi flash.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njok ()
Tody ::
kaj zdej boste rekl da zadeva ne bi delala ? Itak da bi delala samo če bo tak rezultat kot on želi pa nevem. Mislim da je brskalniku ki prebere CSS datoteko lih vseen a je jpg ali png ali swf. Kako bo zgledal in kako bo pasal skupaj pa nevem... res je pa da more postavit tudi v pravilen direktorij.
Tody to kar si rekel resnično ne dela, to sem že sam najprej probal zamenjat .jpg z .sfw ga seveda posnel v pravi direktorij samo ne dela.
Njok lahka prosim bol podrobno opišeš kje najdem ta element, oz. kaj točno naj tam vstavim?
Njok lahka prosim bol podrobno opišeš kje najdem ta element, oz. kaj točno naj tam vstavim?
Tenks!!
LP
no pa tud prov čeprav ni logično :) Ti imaš tale css zapisan (vsaj moral bi ni pa nujno) v neki datoteki z končnico .css zdej moreš pa poiskat stran kjer določen tale header da se pokaže. Glede na ime bi sklepal da je to index.html samo pri teh portalih maš vse v raznih modulih in stuff tko da bo mogoče v kakem system direktoriju al pa kej.
Pa da se razumemo, ti moreš zamenjat ime fileta v tej datoteki in v css datoteki.
Pa da se razumemo, ti moreš zamenjat ime fileta v tej datoteki in v css datoteki.
ko bi vsaj blo tko lahko, bi bil jaz srečen.
zdaj header_short.jpg ne najdem nikjer razen v tej .css datoteki, sem pa najdo v index.php v template mapi naslednje vrstice:
div class="clr"> /div
div id="header_outer"
div id="header"
Če bi tukaj spremenil kaj ?
Jaz sem sicer za tole div id="header" vrstico kopiral kodo za vnos flasha iz dreamweaverja, vender mi ni sedla kot bi želel, čeprav sem dal enake dimenzije kot je slika :S Bila je sicer na pravem mestu, sam da je bil templete spremenjen. Pol sem še za foro probal pastat kodo za vnos slike, enake slike torej header_short.jpg in je bila ista zgodba kot pri flashu.
Res ne vem več kako naj to nardim.
zdaj header_short.jpg ne najdem nikjer razen v tej .css datoteki, sem pa najdo v index.php v template mapi naslednje vrstice:
div class="clr"> /div
div id="header_outer"
div id="header"
Če bi tukaj spremenil kaj ?
Jaz sem sicer za tole div id="header" vrstico kopiral kodo za vnos flasha iz dreamweaverja, vender mi ni sedla kot bi želel, čeprav sem dal enake dimenzije kot je slika :S Bila je sicer na pravem mestu, sam da je bil templete spremenjen. Pol sem še za foro probal pastat kodo za vnos slike, enake slike torej header_short.jpg in je bila ista zgodba kot pri flashu.
Res ne vem več kako naj to nardim.
Tenks!!
LP
Ziga Dolhar ::
Še enkrat preberi, kaj sta napisala njok in grim (in pozabi na Todya). Najdt moraš element, ki ima id="header"; vanj (torej med <div id="header" /../> in </div> moraš vstavit kodo za prikaz Flash animacije, v CSS datoteki pa pri #header pobrisat background property.
Predlagam ti ogled osnov HTMLja in CSSja ( Klik!), se boš veliko laže znašel.
Predlagam ti ogled osnov HTMLja in CSSja ( Klik!), se boš veliko laže znašel.
https://dolhar.si/
Uh sej res, flash vstavek generira še tisto glupo kodo Ah se najglobje oproščam za moje neznanje in pomanjkanje interneta se mi kar dobro pozna....
aVToV|S|On ::
Pejt pogledat pod Templates -> Index.php... tm notr maš osnovni izgled strani!, pa pač spremeniš header an
Spletno in grafično oblikovanje | http://www.css-oblikovanje.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345550 (4687) | sunniegoldie |
» | Glavni menu vedno na vrhu strani (frozen)Oddelek: Izdelava spletišč | 2334 (1475) | Dr.S |
» | 1nadan.si - pokomentirajte nov dizajnOddelek: Izdelava spletišč | 3649 (2606) | Nummy |
» | Pomoč pri designu - HTML/PHP/CSSOddelek: Izdelava spletišč | 1438 (1438) | Atos |
» | Spreminanje vsebine CSS datotek z PHPjemOddelek: Izdelava spletišč | 1167 (1131) | njok |