Forum » Problemi človeštva » 5% za "obrambo"
5% za "obrambo"
Temo vidijo: vsi

AvtoR ::
tip je šarlatan tipa kot razni napovedovalci raznih apokalips. samemu sebi pletemo zanko ker podpiramo ukr da mongoli ne pridejo na madžarsko,romunsko,slovaško in moldavsko mejo iz kjer bi putler spet lansiral svoje operacije.
To reče človek, ki v naslednjem stavku oglašuje, kako bo Rusija napadla EU. Nisi najbolj pameten, mar ne?
Ne bo se zgodilo, 139 miljonski narod ne napada 500 miljonske unije, četudi NATO zanemarimo. Pravljica za neumne.
Kako kaj komentiraš ruse, so rekli da nikoli ne bodo napadli Ukrajine?
Po budipeštanskem memorandumu naj bi skupaj z ameri in briti jamičili za njihovo suverenost v primeru zunanjega napada. Namesto da bi jih branili so jih napadli, se leta vmešavali v njihovo notranjo politiko, jim zastrupili predsednika, da ne naštevam dalje. Dejstva te negirajo. Pač, rus odpre usta in že laže. Rusi itak nimajo nič za ponudit, razen bede, laži in revščine. Cela rusija je ena velika zmanipulirana Potemkinova vas.
Skratka kdor kaj verjame rusom, je bedak prve klase.
Tega ne boš nič komentiral ob tvojih 300 postih na dan?
Zakaj bi komentiral, ko samo razkazuješ svojo neumnost. Briga me kaj Rusi počnejo, kakor me briga, kaj počnejo Ukrajinci.
Rusija nam nič noče, še poceni plin so nam zagotavljali. Ukrajinci so razstrelili severni tok. Kdo je zdaj tu sovražnik?
Mene zanima samo, kakšne neumnosti se gre EU in kako ji delate protagonisti tvojega tipa samo škodo.
Zakaj pa potem tako zagovarjaš svoje mongoloide, če ti je tako vseeno za njih? Aja ti si baje nevtralen:))
Ruski plin sploh ni bil tako poceni kot govoriš. Pred invazijo je bila cena višja kot je sedaj.
Normalno da je dražji, misliš da je TACO nor da bi prodajal plin EVropi pod ceno. V končni fazi so vsi kapitalisti...
Spet nekaj napamet bluziš. Spet en rusofilski mit, ki je navadna laž kot ponavadi.
Cena plina leta 2021 je bila 47eur na megavatno uro, konec leta 2022 je bila 345€, trenutna je pa 32.27eur za megavatno uro. Torej precej nižje kot takrat ko so nam ga rusi "poceni" prodajali.

Ales78 ::
tip je šarlatan tipa kot razni napovedovalci raznih apokalips. samemu sebi pletemo zanko ker podpiramo ukr da mongoli ne pridejo na madžarsko,romunsko,slovaško in moldavsko mejo iz kjer bi putler spet lansiral svoje operacije.
To reče človek, ki v naslednjem stavku oglašuje, kako bo Rusija napadla EU. Nisi najbolj pameten, mar ne?
Ne bo se zgodilo, 139 miljonski narod ne napada 500 miljonske unije, četudi NATO zanemarimo. Pravljica za neumne.
Po budipeštanskem memorandumu naj bi skupaj z ameri in briti jamičili za njihovo suverenost v primeru zunanjega napada. Namesto da bi jih branili so jih napadli, se leta vmešavali v njihovo notranjo politiko, jim zastrupili predsednika, da ne naštevam dalje. Dejstva te negirajo. Pač, rus odpre usta in že laže. Rusi itak nimajo nič za ponudit, razen bede, laži in revščine. Cela rusija je ena velika zmanipulirana Potemkinova vas.
Zakaj bi komentiral, ko samo razkazuješ svojo neumnost. Briga me kaj Rusi počnejo, kakor me briga, kaj počnejo Ukrajinci.
Rusija nam nič noče, še poceni plin so nam zagotavljali. Ukrajinci so razstrelili severni tok. Kdo je zdaj tu sovražnik?
Mene zanima samo, kakšne neumnosti se gre EU in kako ji delate protagonisti tvojega tipa samo škodo.
Zakaj pa potem tako zagovarjaš svoje mongoloide, če ti je tako vseeno za njih? Aja ti si baje nevtralen:))
Ruski plin sploh ni bil tako poceni kot govoriš. Pred invazijo je bila cena višja kot je sedaj.
Normalno da je dražji, misliš da je TACO nor da bi prodajal plin EVropi pod ceno. V končni fazi so vsi kapitalisti...
Spet nekaj napamet bluziš. Spet en rusofilski mit, ki je navadna laž kot ponavadi.
Cena plina leta 2021 je bila 47eur na megavatno uro, konec leta 2022 je bila 345EUR, trenutna je pa 32.27eur za megavatno uro. Torej precej nižje kot takrat ko so nam ga rusi "poceni" prodajali.
In spet izkazuješ svojo neumnost in vero v pravljice, ampak glede na tvojo naravo, bom rekel, da si pripravljen tudi zlonamerno zavajati, si že skoraj na ukrajinskem nivoju:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()

Goran10 ::
alternativa ti je pa ruska vojska na madžarski meji? a gremo še en krog kot eni debili? koliko bo potem stalo odvračanje rusov? aja ti nam garaniraš da bodo rusi pridni sej res. in koliko je vredna tvoja garancija in na čem temelji?
Naj bo ruska vojska na Madžarski meji, pa kaj. Normalno je, da stražiš mejo. Se boš tudi to naučil v naborništvu.
Temelji na vaših in tvojih lastnih izjavah (The Expert!), da Rusija niti Ukrajine ne more zavzeti (zastarelo orožje, bojujejo se z lopatami, vse moderno je prototip,...), jaz jo pa samo širim, da potem EU ne bo niti poskušala.
Sam ves čas dokazuješ, da se ni česa bati.
In hkrati tuliš, kako naj se bojimo.
Izpadeš najmanj čudno.
in s čim garantirajo influencerji da rusi ne bodo prestopili madžarske meje? kako ti ne gre v glavo da rusi ne morejo osvojiti ukrajine ravno zaradi tega ker mi pošiljamo pomoč istočasno se pa ognemo njihove vojske na madžarski meji.
Nima nobenega smisla. Rusi se pravzaprav sploh niso obnašali agresivno do EU, EU se je agresivno obnašala do njih. In, spet, 1000 strani tema dokazuje, da ne zmorejo napasti EU, ker nimajo ne orožja, ne denarja, ne... so prešvoh za to. Tole ti že tretjič pišem, počasi bo dovolj, očitno nisi dorasel debati.
In nadaljuješ neumnosti, se pravi, po tvojem, Ukrajini lahko pomagamo, sebi pa ne zmoremo pošiljati finančne pomoči za obrambo pred buhuhu Rusijo?
v glavnem garancij ni a vidiš kje je problem? garancij ni in sorry tisoč strani na slotech ni garancija. garancija mora biti nekaj orpijemljivega. eu pa nikdar ni prestopila ruskih meja ravno tako ne ukrajina tako da ne vem od kje tebi da je bila eu sovražna. rusija pač z vdorom v ukrajino.

alternativa ti je pa ruska vojska na madžarski meji? a gremo še en krog kot eni debili? koliko bo potem stalo odvračanje rusov? aja ti nam garaniraš da bodo rusi pridni sej res. in koliko je vredna tvoja garancija in na čem temelji?
Naj bo ruska vojska na Madžarski meji, pa kaj. Normalno je, da stražiš mejo. Se boš tudi to naučil v naborništvu.
Temelji na vaših in tvojih lastnih izjavah (The Expert!), da Rusija niti Ukrajine ne more zavzeti (zastarelo orožje, bojujejo se z lopatami, vse moderno je prototip,...), jaz jo pa samo širim, da potem EU ne bo niti poskušala.
Sam ves čas dokazuješ, da se ni česa bati.
In hkrati tuliš, kako naj se bojimo.
Izpadeš najmanj čudno.
in s čim garantirajo influencerji da rusi ne bodo prestopili madžarske meje? kako ti ne gre v glavo da rusi ne morejo osvojiti ukrajine ravno zaradi tega ker mi pošiljamo pomoč istočasno se pa ognemo njihove vojske na madžarski meji.
Nima nobenega smisla. Rusi se pravzaprav sploh niso obnašali agresivno do EU, EU se je agresivno obnašala do njih. In, spet, 1000 strani tema dokazuje, da ne zmorejo napasti EU, ker nimajo ne orožja, ne denarja, ne... so prešvoh za to. Tole ti že tretjič pišem, počasi bo dovolj, očitno nisi dorasel debati.
In nadaljuješ neumnosti, se pravi, po tvojem, Ukrajini lahko pomagamo, sebi pa ne zmoremo pošiljati finančne pomoči za obrambo pred buhuhu Rusijo?
v glavnem garancij ni a vidiš kje je problem? garancij ni in sorry tisoč strani na slotech ni garancija. garancija mora biti nekaj orpijemljivega. eu pa nikdar ni prestopila ruskih meja ravno tako ne ukrajina tako da ne vem od kje tebi da je bila eu sovražna. rusija pač z vdorom v ukrajino.
Kakšnih garancij, a ti kdo garantira, da te ne bo povozil na pločniku? Ne. Samo verjetnost je skoraj nikakršna.
Ukrajina nima nobene veze z EU. EU se vmešava v nekaj kar se jo ne tiče in je odkrito sovražna do Rusije.
Zadaj je pa NATO in ZDA.
Zgodovina sprememb…

no vidiš in tu pride do izraza geografija rusija na madžarski meji je bistveno večji tveganje ker garancij ni.

no vidiš in tu pride do izraza geografija rusija na madžarski meji je bistveno večji tveganje ker garancij ni.
Rusija ni nobeno tveganje za EU. Tveganje za EU je vaše praskanje tam kjer vas ne srbi in odkrita sovražnost do Rusije.
Kot si že večkrat povedal, je Rusija veliko prešibka, da bi napadla kogarkoli, razen Ukrajine, ki je tako nesposobna, da kljub miljardam pomoči ni sposobna nagnati Ruse nazaj čez mejo. Verjetno zato, ker služi miljarde, če jih ne.
Zgodovina sprememb…

kako ni tveganje če si sam priznal da ni garancij? vidiom iz primera ukrajine. oni bi to logiko interesnih sfer samo povečal na nove sosede.

kako ni tveganje če si sam priznal da ni garancij? vidiom iz primera ukrajine. oni bi to logiko interesnih sfer samo povečal na nove sosede.
Ni tveganja, ker je Rusija prešibka, da bi napadla EU, kar sam trobiš že od nekdaj. Na primeru Ukrajine vidimo, da Rusi ne pustijo NATA in njihovih raket na svojih interesnih sferah ali strateških točkah za varnost Rusije, enako kot ZDA. Madžarska to ni.
In, če res verjameš v to sranje, potem je nujno, da začnemo denar, namesto, da ga stran mečemo v Ukrajini, raje uporabljati za lastno orožje.
Razen tega je noro, da se razni komarji zaletavate v Rusijo, ko vam nihče nič noče. Prav radi bi sprovocirali spopad.
Skratka vsi tvoji argumenti o nevarnosti so navadno sranje, ne glede na to, pa ravno sam širiš sranje, da bi bila možnost spopada čim večja.
Kjer si spet v konfliktu z lastnimi besedami.
Zgodovina sprememb…

fikus je recimo garantiral da je rusija prešibka da bi napadla ukrajino? zakaj bi bila prešibka da bi napadla madžarsko sploh če bi odrezal pomoč bi to samo še dodatno opogumil ruse. pa noben se ne zaletava v ruse od kje ti ta logika? nihče ni napadel ruse? če je pa napad na ruse investicije v ukrajino in njena integracija v eu potem ti rusi na madžarski meji začnejo isto trobit za madžarsko in to da je integrirana v eu predstavlja za njih varnostno tveganje. madžarska gre lahko po poti huexita ko bi bila prestreljena z dovolj propagande. moji argumenti za nevarnost gredo v smeri verjetnosti. ti bi pač tvegal ruse na madžarski meji jaz pač ne-konsenz bo pa na volitvah.

fikus je recimo garantiral da je rusija prešibka da bi napadla ukrajino? zakaj bi bila prešibka da bi napadla madžarsko sploh če bi odrezal pomoč bi to samo še dodatno opogumil ruse. pa noben se ne zaletava v ruse od kje ti ta logika? nihče ni napadel ruse? če je pa napad na ruse investicije v ukrajino in njena integracija v eu potem ti rusi na madžarski meji začnejo isto trobit za madžarsko in to da je integrirana v eu predstavlja za njih varnostno tveganje. madžarska gre lahko po poti huexita ko bi bila prestreljena z dovolj propagande. moji argumenti za nevarnost gredo v smeri verjetnosti. ti bi pač tvegal ruse na madžarski meji jaz pač ne-konsenz bo pa na volitvah.
Verjetnosti napada Rusije ni. Sam praviš, da so prešibki in pusti fikusa ven iz tega. TI si tisti, ki pravi, da so prešibki. Hkrati pa se bojiš, da bojo z vso to svojo šibkostjo, napadli EU.
Ti ves čas napadaš Ruse. Kaj je bilo že nazadnje, neko izkazovanje nepoznavanja geografije, Mongoli?
Zgodovina sprememb…

AvtoR ::
Cena plina leta 2021 je bila 47eur na megavatno uro, konec leta 2022 je bila 345EUR, trenutna je pa 32.27eur za megavatno uro. Torej precej nižje kot takrat ko so nam ga rusi "poceni" prodajali.
In spet izkazuješ svojo neumnost in vero v pravljice, ampak glede na tvojo naravo, bom rekel, da si pripravljen tudi zlonamerno zavajati, si že skoraj na ukrajinskem nivoju:
https://tradingeconomics.com/commodity/...
Če pogledaš zadnjih 5let je trend da cena pada, za zadnjih 10let pa je šla cena dejanako navzgor zaradi deviacije 2022. Res je, tudi napoved je da bodo šle cene počasi navzgor. Vzrok je predvsem koronsko tiskanje denarja.
Še nekaj, cene bencina so v evropi bolj ali manj enake kot leta 2021, v rusiji pa so ponekod nekajkrat višje če ga sploh imajo...

https://tradingeconomics.com/commodity/...
Če pogledaš zadnjih 5let je trend da cena pada, za zadnjih 10let pa je šla cena dejanako navzgor zaradi deviacije 2022. Res je, tudi napoved je da bodo šle cene počasi navzgor. Vzrok je predvsem koronsko tiskanje denarja.
Še nekaj, cene bencina so v evropi bolj ali manj enake kot leta 2021, v rusiji pa so ponekod nekajkrat višje če ga sploh imajo...
Ne nabijaj in raje poglej domeno, od koder sem ti linkal sliko. Vzrok pa ni tiskanje denarja ampak cena energentov, ki jih rabimo, za toliko stvari, recimo peko kruha.
In vse to, zato, ker se EU vtikuje v Rusijo, kot pomembnega poslovnega partnerja. Koliko smo izgubili v poslih, pa sam boh ve.
Zgodovina sprememb…

Verjetnosti napada Rusije ni. Sam praviš, da so prešibki in pusti fikusa ven iz tega. TI si tisti, ki pravi, da so prešibki. Hkrati pa se bojiš, da bojo z vso to svojo šibkostjo, napadli EU.
Ti ves čas napadaš Ruse. Kaj je bilo že nazadnje, neko izkazovanje nepoznavanja geografije, Mongoli?
seveda mongoli vpadi in nespoštovanje mej. kako verjetnost ni če so napadli ukrajino? verjetnosti ni bilo ko so jo pustili na miru. tveganje pa krotimo zdaj s pomočjo.

fikus_ ::
fikus je recimo garantiral da je rusija prešibka da bi napadla ukrajino?
Tu pa lažeš!
Pisal sem, da ne verjamem, da bo RU napadla UA, ker bi to RU preveč stalo.
Kot kaže sem se zmotil.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Tu pa lažeš!
Kot kaže sem se zmotil.
Itak, da laže in ves čas zavaja. Se je naučil od Zelenskya.
tveganje pa krotimo zdaj s pomočjo.
Ne krotite ga, provocirate in ga povečujete. Tako kot je ZDA ves čas dražila Rusijo z drkanjem okrog Ukrajine.
Zgodovina sprememb…

poanta pa ostaja ista, putin naj ne bi napadel ker pač bo preveč stalo in isto lahko rečemo če bi rusi stali na madžarski meji. ne bodo napadli ker bo preveč stalo ker so prešibki itd

poanta pa ostaja ista, putin naj ne bi napadel ker pač bo preveč stalo in isto lahko rečemo če bi rusi stali na madžarski meji. ne bodo napadli ker bo preveč stalo ker so prešibki itd
Ne, poanta je, da lažeš, da je Rusija šibka, da nima modernega orožja, da je ekonomsko na psu, da ji nuki ne delajo,... ali pa lažeš, da smo ogroženi. V glavnem, kakorkoli pogledaš, si lažnjivec, enako kot celotna zgaga, ki trenutno vodi EU.
Zgodovina sprememb…

Tu pa lažeš!
Kot kaže sem se zmotil.
Itak, da laže in ves čas zavaja. Se je naučil od Zelenskya.
tveganje pa krotimo zdaj s pomočjo.
Ne krotite ga, provocirate in ga povečujete. Tako kot je ZDA ves čas dražila Rusijo z drkanjem okrog Ukrajine.
seveda, mongolu se je praktično podarilo krim za mir seveda, potem se mu je skozi prste gledal v luganksu in donjecku vse za mir, sorry ruska vojska na mdažarski meji in ostalih mejah pa pač to pa ni šlo skozi. putler je bil preveč pohlepen še fikus to priznava.
Ne, poanta je, da lažeš, da je Rusija šibka, da nima modernega orožja, da je ekonomsko na psu, ... ali pa lažeš, da smo ogroženi. V glavnem, si lažnjivec, enako kot celotna zgaga, ki trenutno vodi EU.
jao človek to je vse res če pošiljamo pomoč če jo odrečemo se zgodba spremeni, debil a štekaš zdaj. ravno tako če bi zahod odrekel pomoč nam in madžarom? a bo šlo zdaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()

jao človek to je vse res če pošiljamo pomoč če jo odrečemo se zgodba spremeni, debil a štekaš zdaj. ravno tako če bi zahod odrekel pomoč nam in madžarom? a bo šlo zdaj?
Ne bo šlo. Če odrečemo pomoč Ukrajini, to v ničemer ne spremeni tvojih laži. Naredi Ukrajince šibkejše ampak vse ostalo pa ostane enako (razen, da obdržimo denar, ki ga zdaj z veliko lopato mečemo skozi okno). Razen, če misliš, da pomoč preusmerimo Rusiji, da bo lahko postala močna.
Zgodovina sprememb…

kakšnih mojih laži? če rusom nihče ne stoji naproti kaj bo potem? ko jim nihče ven ne razbija zaledja ko niso več primorani decentralizirat logistike v radiusu vsaj 80km? ko droni nehajo padat na njihove glave? ko rafinerije več ne gorijo? ko prosto po prešernu letijo po zračnem prostoru ukrajine. isto bodo močni kot zdaj ane debil?

vem na kaj ti ciljaš češ rusi bodo na madžarski meji v primeru če bodo pa prestopili se je pa v ukrajini izkazalo da se jih da zaustavit, ja ampak potem boš pa že ti v jarkih nek aleš iz britanije in nemčije se bo pa spraševal ali se splača pošiljat pomoč madžarski,sloveniji in hrvaški itak se jih pa z lahkoto zaustavi na italijanski in avstrijski meji pa američani bi definitvno tam črto potegnil. ja to je vse res ampak tveganja bi bla pa enormna.

vem na kaj ti ciljaš češ rusi bodo na madžarski meji v primeru če bodo pa prestopili se je pa v ukrajini izkazalo da se jih da zaustavit, ja ampak potem boš pa že ti v jarkih nek aleš iz britanije in nemčije se bo pa spraševal ali se splača pošiljat pomoč madžarski,sloveniji in hrvaški itak se jih pa z lahkoto zaustavi na italijanski in avstrijski meji pa američani bi definitvno tam črto potegnil. ja to je vse res ampak tveganja bi bla pa enormna.
Daj ne nakladaj toliko. Enako kot se pred Ukrajino ni nič zgodilo, se bo zdaj še manj.
Ogroženosti za EU ni, razen v tvoji glavi ali, pa če se bo Rusija morala začeti braniti pred stalno EU agresijo (recimo, čisto bi razumel en orešnik na nemško tovarno raket, v kolikor založijo UA z njimi - čista samoobramba). Ker dejansko nam nič noče, prazaprav stoično prenaša vse sranje, ki ji ga delamo.
Po drugi strani, je Ukrajina zagrešila teroristično dejanje zoper EU in ni niti najmanjšega razloga, da bi ji pomagali še naprej.
Zgodovina sprememb…

boga rusija nočemo ji podariti cele ukrajine pa toliko je bila pridna edino s tanki je vpadla v ukrajino ostalo je bilo vse v redu

Mr.B ::
ampak prepoznaš pa realnost? da je trenutno stalemate pa da se ukrajini še vedno pošilja pomoč?
Ne, ne prepoznam te tvoje realnosti.
potem rusi galopirajo že 4 leta mi pa nič ne pošiljamo? to je potem ta realnost?
sej to se zavedaš da zdaj nisi popolnoma nič argumentiral? nisi ovrgel trenda na fronti. potem kaj sledi v primeru da umaknemo pomoč nič samo neka neokusna besedna solata.
in to velja iso za tistega debila aleša
A gremo s slikicami... Čisti primer začetka Rusophrenije...
Nadaljujem s tem.. da je jasno po javnih zapisih v javnih medijih da se je Evropa najmanj 2x odpovedal mirovnemu sporazumu z Rusijo... In trenutno ni NIKARŠEN stalemate na fronti.. in temu ni tako že od zadnje avanture Kijeva v summy regiji… Na zadnje ko je Ukrjina imela realno dolgoročno napredovanje na terenu je bilo v času zadnje protiofenzive. Sedaj pa mi po deepste mapi pokažoi po mesecih, kje je po zadnji ofenzivi dolgoročno ukrjina napredovala na terenu. Seveda pa moraš nekako zavedati da je to vojn a izčrpavanja, ZATO pa nočeš podati negacije da je proračunski deficit najbolj glasnih EU članic precej slabši kot Ruski…
Če uporabimo čisti primer Russophreni-je iz ukrjiske teme.....Prepričaj me kako bodo rusi prišli do Madžarske meje, ko niso sposobni niti 20 km v globimo zasesti Sej razumeš da je po cesti med prestolnico Ukrajine in Bundimpešte cca 1600km.
Minimalna finančna investicija… Ne vem ali bi bilo resnično potrebno pokazati gospodarsko tendenco evropskih ekonomskih velikanov ? Verjetno te negativne številke prvih Google zadetkov so posledica Ruskih trolov. Pač čisti primer Rusophrenije, ko nisi sposoben pogledati celotne slike.
Še zaključek : ne samo da bomo plačali 90 mi jard $ plačali bomo verjetno še 50 Mi jard Kijevu da bo prodajal US...
Zelensky wants Europe to pay the U.S. $90 billion for weapons to Ukraine, "that we don’t have ourselves: above all, planes and air defense, etc. — we’ll leave it at 'etc.' for now," as he said in a briefing after the meeting earlier this week. Kyiv is also proposing a $50 billion drone deal with the U.S. as part of the offer.
Pričakovati je bilo da imaš vsaj osnove, ko komentiraš v tej temi. To ni Ukrajinska tema, kjer se informiraš preko socialnih medijev in se počutiš bolje, brez da bi nekako kognitivno razmišljal. ZATO pač ni pričakovati kot Russophrenije, v tvojih komentarjih , no kot kaže očitno manjkajočih osnovni splošni razgledanosti…
Če ne drugega, bi pričakoval, če si TAKO prepričan, o blodnjah, da bi podal prvi google zadetek ki bi zanikal ekonomsko sliko Evrope… ki bi se skladala s tvojo vizijo. No vsak ki je sposoben koncentriranega branja ve, da boš to tvojo idejo TEŽKO v številih protiargumentiral ne glede ali uporabiš absolutni GDP ali PP, proračunski primanjkljaj, ali najdeš
Sedaj pa zanikaj da dolgoročna odločitve EU da pošlje Ukrajino v NATO leta 2022 ni imelo nikakršnih dolgoročnih posledic na Evropsko ekonomijo, konkurenčnost itd… Večina članic, ki so takrat bile tako v ozadju za porivanje v NATO imajo danes vedno večje tendence v Absolutno Demokracijo, nadzor itd…
debil o višini dolga se konsenz izvaja na obvezniškem trgu kjer ta trg izvrže številke v obliki obrestnih mer in ne socialnih omrežjih ali pa na influencerskih straneh. za ukrajino smo seveda določeno ceno plačali a v zameno smo dobili varnost. ti jo seveda ne znaš ovrednotit ker bi jo sanmo v primeru ko bi ti ruski izstrelek priletel direkt v glavo.
Torej si hotel povedati :
1. Nimaš nobenega verodostojnega vira da bo Rusija prišla v nekem realnem časovnem obdobju do madžarske meje. Zakaj se izogibaš besede Berlina, a je sedaj to že facpalm.
2. Niti z Ukrajinsko stanju Deep-state map nisi sposoben pokazati da Ukrajina od zadnje ofenzive ter Sumy intervencije (pa vemo kako je bil to dober PR da so odprli Evropejci denarnice , s katastrofalnimi finančnimi v opremi in človeškimi izgubami na Ukrajinski strani…)
3. Ne moreš z nobenimi viri zanikati, da Ukrajina za lastni obstoj funkcionalnosti države rabi dvomestne številke v milijardah pomoči. Govorim samo v pomoči države, ne podpore z orožjem in ostalo na fronti.
4. Nismo sicer direktno v tej temi odprt teme: Severnega Toka, kjer zagotovo nimaš nikakršnih virov da sabotaže le tega s strani Ukrajine, nima vpliva na Ekonomijo Evrope, kaj šele da bi EU ukrepala, zaradi lastnih blodenj odpovedovanja lastne suverenosti.
5. Pristop EU. Nimaš nikakršnega vira da je bila Ukrajina kadarkoli pred letom 2022 in tudi danes, če bi jutri bil mir, bila sposobna sprejeti in izvajati zakonodajo in standarde , ki bi ji omogočili vstop v EU. Že samo to bi vsakemu moralo postaviti vprašanje vzrokov.
6. Nimaš nikakršen Vira, KI BI ZANIKAL, da če bi Klovne danes sprejel mirovni sporazum z Rusijo, da ga lastni ljudje nebi odstrelili. Pustimo strah EU politikov, samo če bi bili za Realni pristop miru, potem nebi imeli več moči strmenja k Absolutni demokraciji.
7. Nekako je jasno da je Amerika dala oziroma vedno bolj se kaže, da je dala roke stan od finančnih stroškov v Ukrajini, in pustijo da to prevzamejo Evropejci. Le zakaj , le (pa tu ne mislim zgolj prodaje orožja)?
8. Ne moreš z nobenimi viri potrditi, da dvig vojaških izdatkov na 5% imelo karkoli dolgoročno pozitivnega vpliva na Evropsko konkurenčnost in proizvodnjo, razen če smatraš da kooperacija z Ukrajino o izgradnjah vojaških proizvodnjah kapacitet, ki jih ne morejo več graditi v Ukrajini ( s strani Ruspohrenikov neznanega razloga). No kooperacija je glede na finančno stanje Ukrajine, bolj enostranska.
9. Ne moreš zanikati, da EU nima druge strategije v Ukrajini, kot čakati da Rusija propade…
Trenutno je jasno zgolj to, da smo se v Evropi vedno bolj prostovoljno odpovedali suverenosti, svobodi govora, pristopa do informacij, približali in počasi bomo verjetno kar presegli kitajske sposobnosti, tam ki jih vsak v demokraciji noče imeti.
Sej lahko speš odgovoriš, da bo prišla Rusija do Madžarke meje, samo što nije.
PS: PA vsakič ko bom pogledal temo, te bom vprašal ali se tvoj odgovor nanaša na eno izmed zgornjih točk in kdaj ter bom prilimal to objavo, ker je rsenično škoda da neki Rusohreniki, ki se počutijo doma v Ukrjski temi tako smetijo debato 5% stroškov dviga vojaškega budžeta…
Cena plina leta 2021 je bila 47eur na megavatno uro, konec leta 2022 je bila 345€, trenutna je pa 32.27eur za megavatno uro. Torej precej nižje kot takrat ko so nam ga rusi "poceni" prodajali.
Torej si hotel povedati :
1. Nimaš nobenega verodostojnega vira da bo Rusija prišla v nekem realnem časovnem obdobju do madžarske meje. Zakaj se izogibaš besede Berlina, a je sedaj to že facpalm.
2. Niti z Ukrajinsko stanju Deep-state map nisi sposoben pokazati da Ukrajina od zadnje ofenzive ter Sumy intervencije (pa vemo kako je bil to dober PR da so odprli Evropejci denarnice , s katastrofalnimi finančnimi v opremi in človeškimi izgubami na Ukrajinski strani…)
3. Ne moreš z nobenimi viri zanikati, da Ukrajina za lastni obstoj funkcionalnosti države rabi dvomestne številke v milijardah pomoči. Govorim samo v pomoči države, ne podpore z orožjem in ostalo na fronti.
4. Nismo sicer direktno v tej temi odprt teme: Severnega Toka, kjer zagotovo nimaš nikakršnih virov da sabotaže le tega s strani Ukrajine, nima vpliva na Ekonomijo Evrope, kaj šele da bi EU ukrepala, zaradi lastnih blodenj odpovedovanja lastne suverenosti.
5. Pristop EU. Nimaš nikakršnega vira da je bila Ukrajina kadarkoli pred letom 2022 in tudi danes, če bi jutri bil mir, bila sposobna sprejeti in izvajati zakonodajo in standarde , ki bi ji omogočili vstop v EU. Že samo to bi vsakemu moralo postaviti vprašanje vzrokov.
6. Nimaš nikakršen Vira, KI BI ZANIKAL, da če bi Klovne danes sprejel mirovni sporazum z Rusijo, da ga lastni ljudje nebi odstrelili. Pustimo strah EU politikov, samo če bi bili za Realni pristop miru, potem nebi imeli več moči strmenja k Absolutni demokraciji.
7. Nekako je jasno da je Amerika dala oziroma vedno bolj se kaže, da je dala roke stan od finančnih stroškov v Ukrajini, in pustijo da to prevzamejo Evropejci. Le zakaj , le (pa tu ne mislim zgolj prodaje orožja)?
8. Ne moreš z nobenimi viri potrditi, da dvig vojaških izdatkov na 5% imelo karkoli dolgoročno pozitivnega vpliva na Evropsko konkurenčnost in proizvodnjo, razen če smatraš da kooperacija z Ukrajino o izgradnjah vojaških proizvodnjah kapacitet, ki jih ne morejo več graditi v Ukrajini ( s strani Ruspohrenikov neznanega razloga). No kooperacija je glede na finančno stanje Ukrajine, bolj enostranska.
9. Ne moreš zanikati, da EU nima druge strategije v Ukrajini, kot čakati da Rusija propade…
Trenutno je jasno zgolj to, da smo se v Evropi vedno bolj prostovoljno odpovedali suverenosti, svobodi govora, pristopa do informacij, približali in počasi bomo verjetno kar presegli kitajske sposobnosti, tam ki jih vsak v demokraciji noče imeti.
Sej lahko speš odgovoriš, da bo prišla Rusija do Madžarke meje, samo što nije.
PS: PA vsakič ko bom pogledal temo, te bom vprašal ali se tvoj odgovor nanaša na eno izmed zgornjih točk in kdaj ter bom prilimal to objavo, ker je rsenično škoda da neki Rusohreniki, ki se počutijo doma v Ukrjski temi tako smetijo debato 5% stroškov dviga vojaškega budžeta…
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr.B ()

mrB: seveda rusija ne bo prišla do madžarske meje če se jo naprej podpira.
glede mape je univerzalen konsenz da rusija drži 19% ozemlja tri leta nazaj pa 18% plus minus par km2 tudi rusi tega ne zanikajo.
Koliko ukr potrebuje pomoči je pač stvar debate jasno pa je da jo potrebuje. glede pristopa eu pa ne vemo kako bi potekalo ker so jo mongoli napadli ane?
severni tok je še v fazi preiskave
za 6. točko sploh ne vem kaj hočeš povedat
glede amerike ki je dala roke stran je pa to posledica izvolitve trumpa.
5 % je pretirano to je bila samo neka želja trumpa. ampak ruska vojska na madžarski meji no koliko misliš da bi potem bil odstotek?
EU in na sploh strategija zahoda je bila slaba. če bi bila ukr vojska 2014 takole oborožena do vojne verjetno sploh ne bi prišlo.
jo bo? kristalna kugla povedala?
glede mape je univerzalen konsenz da rusija drži 19% ozemlja tri leta nazaj pa 18% plus minus par km2 tudi rusi tega ne zanikajo.
Koliko ukr potrebuje pomoči je pač stvar debate jasno pa je da jo potrebuje. glede pristopa eu pa ne vemo kako bi potekalo ker so jo mongoli napadli ane?
5 % je pretirano to je bila samo neka želja trumpa. ampak ruska vojska na madžarski meji no koliko misliš da bi potem bil odstotek?
EU in na sploh strategija zahoda je bila slaba. če bi bila ukr vojska 2014 takole oborožena do vojne verjetno sploh ne bi prišlo.
boga rusija nočemo ji podariti cele ukrajine pa toliko je bila pridna edino s tanki je vpadla v ukrajino ostalo je bilo vse v redu
Ni naša, da bi imeli karkoli za podarjat. In Rusija jo bo vzela, ne pa prejela v dar.
Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 ::
Seveda. ICBM sanje. A misliš da bi Rusija dovolil Ukrjini da postane NATO članica če tudi bi imela ICBM-je ?
Zakaj je potem Rusija hotela,da se Ukrajina odreče ICBM raketam, ki so jih imeli?
Tvoja ljubezen do Putina ti ne dovoli da razmišljaš trezno.
Bi Ukrajina res dovolila,da če bi imeli ICBM,da jih Rusi tako tolčejo?
NE! In tudi Rusi so to vedeli,zato so podpisali fake 94 memorandum!

Ni naša, da bi imeli karkoli za podarjat. In Rusija jo bo vzela, ne pa prejela v dar.
Torej kna katero tocko se repliciraš ?

Scaramouche3 je izjavil:
Seveda. ICBM sanje. A misliš da bi Rusija dovolil Ukrjini da postane NATO članica če tudi bi imela ICBM-je ?
Zakaj je potem Rusija hotela,da se Ukrajina odreče ICBM raketam, ki so jih imeli?
Podaj s slikami moje izjave na forumu, pod katerimi si zaključil da podpiram Putina.
Ne, Ukrajina ni bila sposobna še pred letom 2022, sofinanciranja lastne države. Ti pa bi, ker si nekje prebila / slišal nekega infuencerja da bi Ukrajino rešile 20 let stari ICBM-*ji ki so takrat bili stacionirani v Ukrajini. Amerikanci si še Tomahav Blok3/4 ne morejo v večini primerov privoščit vzdrževati več kot 15 let, ti pa msiliš da bi Ukjina bila sposobna vzdrževati 40+ let stare jedrske konice.

Podaj s slikami moje izjave na forumu, pod katerimi si zaključil da podpiram Putina.
Konstantno braniš njihovo agresijo nad Ukrajino kot neko samoobrambo Rusije!
Ukrajina bi rabila samo par komadov, ne rabi 6000 koliko naj bi jih Rusija imela, kar močno dvomim.
Estimating the costs of the Russian nuclear modernization programme
As noted above, two items of spending on nuclear munitions are readily identifiable: the budget subchapter ‘nuclear weapons complex’ and subsidies for Rosatom’s closed cities. Two other items, investment and R&D, must be estimated from known proportions of 2012. This permits estimation of total spending directly associated with Rosatom’s development and production of nuclear munitions: 60.7 billion roubles ($1.8 billion) in 2010 and 140 billion roubles ($2.5 billion) in 2016.
https://www.sipri.org/commentary/topica...
Oni bi rabili par hipersoničnih raket in lahko bi imeli celo samo bombe, ki bi jih namestili na letala, glede na to kako z lahkoto prihajajo v ruski prostor!

Scaramouche3 je izjavil:
Konstantno braniš njihovo agresijo nad Ukrajino kot neko samoobrambo Rusije!
Ne. Nihče ne brani Rusije, samo jebe se nam za neko Ukrajino.
In za Rusijo, če smo že pri tem.
Ti pa si obseden, dobesedno na nivoju psihoze, z obojim.
Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 je izjavil:
Ne. Nihče ne brani Rusije, samo jebe se nam za neko Ukrajino.
.
To je definicija branjenja Rusije!
Glede govora, kako blatiš vse,ki se ne strinjajo z tvojim Putinom, bi rekel,da si ali plačan,ali pa psihotik!
Ne, to je definicija, da imaš psihološke motnje, ki jih sam ne zmoreš obrzdati. Preden postane huje, se zglasi pri osebnem zdravniku in mu povej, da vsepovsod vidiš Ruse, mogoče ti lahko pomaga brez dolgotrajnega opazovanja.
Zgodovina sprememb…

Poldi112 ::
Nobene nevarnosti pred Rusijo ni, vse to je bullshit, ki ste si ga izmislili, da bi se prodajalo orožje.
Pa seveda, da ostanemo na ketni. Če potrebujemo USA, da nas brani pred zunanjim sovražnikom, bomo precej bolj poslušni.
Če sovražnika ni, si ga pa izmislimo. Če smo lahko 20 let verjeli, da rabimo več vojske za "war on terror", ni vrag, da ne bi prodali tudi pravljic o ruski nevarnosti.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Torej kna katero tocko se repliciraš ?
Na vse razen na eno nisem štekal kaj hoče povedat.

Edino resno zavarovanje je oboroževanje.
Ukrajina je tudi tako govorila. In se je tako močno oborožila, da je sosedo prestrašila do te mere, da se je le-ta odločila nevtralizirati grožnjo.
In ja, če ne bi bili grožnja, rusi ne bi imeli razloga, da bi posredovali. Še več, da ne bi prišlo do tega, so se desetletja tudi trudili z diplomacijo.

Saj sem rekel da urk podpiramo premalo ampak očitno dovolj da rusi ne morejo prečkat Dnjepra. Kaj tebi ni jasno?
To, da ga še niso, nikakor ne pomeni, da ga ne morejo, oziroma da ga še ne bodo. Kaj tebi ni jasno? A se jim kam mudi? Oni bodo zmagali ali ko Ukrajina pride k pameti, ali ko jo komplet uničijo. Mar ni lažje, da jo uničujejo čim bližje sebe - logistika pa to?
Rusov je nekajkrat več, imajo neprimerno več orožja, pa še modernejše je od zasterele zahodne robe, ki jo v butičnih količinah pošilja zahod. To, da zaenkrat Ukrajina za silo zaustavlja prodor rusov nikakor ne pomeni, da bo tako tudi v bodoče.

Sej to veš da je to argument kristalne kugle. Nihče ne pozna prihodnosti sploh pa ne poldi.
Za silo zaustavlje prodor. Kje pa je ta prodor?
Diplomacija pri Rusih so pa seveda grožnje zero investicij ampak grožnje. Tisto kako je bila Ukrajina oborožena pa sploh ne bom komentiral.
Za silo zaustavlje prodor. Kje pa je ta prodor?
Edino resno zavarovanje je oboroževanje.
Ukrajina je tudi tako govorila. In se je tako močno oborožila, da je sosedo prestrašila do te mere, da se je le-ta odločila nevtralizirati grožnjo.
In ja, če ne bi bili grožnja, rusi ne bi imeli razloga, da bi posredovali. Še več, da ne bi prišlo do tega, so se desetletja tudi trudili z diplomacijo.
Diplomacija pri Rusih so pa seveda grožnje zero investicij ampak grožnje. Tisto kako je bila Ukrajina oborožena pa sploh ne bom komentiral.
Zgodovina sprememb…

boga rusija nočemo ji podariti cele ukrajine
Tole ima pridih kolonialne mentalitete. Od kje ideja, da lahko Ukrajino komurkoli podarimo? Je mar naša, da lahko delamo z njo, kar nas je volja?
Scaramouche3 je izjavil:
Iz istega razloga, zaradi katerega to to želeli američani, nemci, angleži in francozi - ker absolutno nikomur ni v interesu, da ima propadla skorumpirana greznica en kup jedrskih konic.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()

Sej to veš da je to argument kristalne kugle. Nihče ne pozna prihodnosti sploh pa ne poldi.
Gre za preprosto matematiko:
- rusov je 5x več
- že leta postreljajo nekajkrat več municije, kot Ukrajinci
- imajo bolj moderne igračke
- vojno dojemajo kot resno varnostno grožnjo, za razliko od zahoda, ki vojno dojema kot oportunistično hiranje rusov
Za predvideti razplet tega konflikta ne potrebuješ kristalne kugle.

boga rusija nočemo ji podariti cele ukrajine
Tole ima pridih kolonialne mentalitete. Od kje ideja, da lahko Ukrajino komurkoli podarimo? Je mar naša, da lahko delamo z njo, kar nas je volja?
Scaramouche3 je izjavil:
Iz istega razloga, zaradi katerega to to želeli američani, nemci, angleži in francozi - ker absolutno nikomur ni v interesu, da ima propadla skorumpirana greznica en kup jedrskih konic.
Metafora človek. Ukr je imela željo se integrirat v naš eu prostor in jo pustit da pade v ruske krempje je kot da bi podarili del nas. Nobenega imperializma ni tukaj poldi. Ne moremo pa tudi trditi za Ruse. Ker ulet s tanki mi smrdi ravno na to. A boš ti tudi začel da je Putin bogi moral napadet. A mu dudo dostavimo?
- rusov je 5x več
- vojno dojemajo kot resno varnostno grožnjo, za razliko od zahoda, ki vojno dojema kot oportunistično hiranje rusov
Hmmmm ja pa rabiš ker je fizično nemogoče iti v prihodnosti. Tvoja analiza pa bazira na nekaj kar si prebral na netu fizično pa ne moreš preveriti. Vemo pa kakšen je trend na fronti-stalemate.
Zgodovina sprememb…

Jaz sem že toliko razbitih kristalnih kugel videl da glava zasrbi. Njihovi lastniki se pa potem potuhnijo in spinajo v nedogled.

UkrFTW!! ::
Rusija = problem. No RuZZija no Problem.
Amen,
3 dni do Kijeva, 7 do Pariza in 8 do Portugalske. Jup, 4 leta, pa še vedno nič. Morda pa si premalo alinej napisal.
BTW Lepo je videti rafinerije, kako jim gorijo. Hodili bodo peš ali na oslih.
Amen,
- rusov je 5x več
3 dni do Kijeva, 7 do Pariza in 8 do Portugalske. Jup, 4 leta, pa še vedno nič. Morda pa si premalo alinej napisal.
BTW Lepo je videti rafinerije, kako jim gorijo. Hodili bodo peš ali na oslih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: UkrFTW!! ()

Bolj bo Rusija tepena v Ukrajini manjši bo znesek gdp-ja za vojsko v prihodnje.
Mene pa zanima katere so te moderne igraćke ki jih omenja poldi in jih imajo rusi? Mogoče te krosle s katerimi izvajajo mini ofenzivne operacije za prepričevanje celotnega sveta o neki neizogibnosti.
Mene pa zanima katere so te moderne igraćke ki jih omenja poldi in jih imajo rusi? Mogoče te krosle s katerimi izvajajo mini ofenzivne operacije za prepričevanje celotnega sveta o neki neizogibnosti.
Zgodovina sprememb…

3 dni do Kijeva
To je izrekel ameriški general, ko je podajal oceno, koliko časa preden Kijev pade. Potem so to novinarji zagrabili in nato, napol brain dead, socialno omreženi navijači.
Od takrat to ponavljajo kot lajne in kažeju celemu svetu, kako neumni so.
Zgodovina sprememb…

D3m ::
Ukr je imela željo se integrirat v naš eu prostor
Ni res.
To je bila želja posameznikov.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Mene pa zanima katere so te moderne igraćke ki jih omenja poldi
Lopate, pa konje, pa sablje, pa še ene lopate, saj ste v temi o Ukrajini že vse naštudirali.
Nič nimajo, saj zato pa je vse strašenje z Rusijo čisto odveč, bi jih Ukrajinci že davno razsuli, pa se jim ne splača, ker od denarja iz EU preveč dobro služijo.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Evropske države imajo težave s pridobivanjem vojakov. (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 59993 (42326) | gruntfürmich |
⊘ | Slovenija mobilizacija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 29820 (25680) | Telbanc |
⊘ | NATO razpravlja o velikem povečanju izdatkov za obrambo (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 41251 (35803) | D3m |