» »

Večanje odgovornosti/dela brez kompenzacij.

Večanje odgovornosti/dela brez kompenzacij.

Twixz ::

Zdravo,

torej sem v zanimivem oziroma klasičnem primeru in sicer pri naši firmi so se po ne vem kolikem času zaradi nesposobnosti določenih ljudi na pozicijah operative/vodenja odločili za prevetritev sistema v slabše nam, delavcem.

Poleg ukinjanja izplačila nadur (sedaj bo koriščenje) in trganja plače 5% zaradi nesposobnosti, mislijo uvest še redno delovno soboto za nas, ki delamo na mestih kjer delamo eno soboto na mesec.
Sicer se sindikat nekaj napol trudi, ampak je to baje stalna praksa pri konkurenci in čeprav gre za nestrinjanje, zadeva izgleda precej slabo.

Sam sem bil bitko v privat življenju, ki se je nedavno uspešno končala. Ker sem službo koristil kot ventil, ki me sprosti (delo me dejansko veseli in je v moji smeri izobrazbe + ima dolgoročen potencial (koncesija za javno službo)) so mi nalagali odgovornost in delo + delal sem vsa možna izobraževanja. Delam na dveh delovnih mestih čez teden, torej posledično imam 2 vodji in ja, delo je razgibano, zanimivo, terensko... Vse fajn razen plače.

Plača bo pa zdaj, ko ne bo izplačila nadur, slabša.

Razmišljam tudi v smeri odpovedi, ampak v ponedeljek imam osebni sestanek pri direktorju, kjer pričakujem da bomo dorekli zadeve malo bolj konkretno. Kako se tega lotiti nevem. V končni fazi bi pa začel zavračat delo. Kaj mislite? :)

starfotr ::

Že to, da so nadure je slabo. Če ne znajo planirat dela, da se opravi v delovnem času, je to firma v kateri ne bi želel biti.

Plača je slaba glede na to, da ti več pomeni denar od nadur kot pa prosti čas.

Kjer je sindikat, v takih branžah/firmah ni za biti zaposlen.

Jaz navijam za to, da daš odpoved in si najdeš nekaj boljšega.

mihor ::

starfotr je izjavil:

Jaz navijam za to, da daš odpoved in si najdeš nekaj boljšega.

Vsekakor, samo v obratnem vrstnem redu! Torej najprej si najdi novo službo in šele nato daj odpoved. Tako boš imel:

- boljše pogajalsko izhodišče, češ jaz že imam službo, nisem obupan
- fall-back scenarij, če pogajanja za novo službo ne uspejo - še vedno boš lahko naprej delal kjer si zdaj
- sproti denar za življenje, namesto da daš odpoved in živiš iz prihrankov

Dejstvo je, da sem bil žrtev slabe organizacije, komunikacije in nasploh vodenja, torej 5% od plače.
Sicer mi denar v tem trganju ne pomeni toliko kot sam princip, da če vestno opravljam delo po navodilih nadrejenega ne morem bit kriv za nastalo sranje.

Potem sem šele začel razmišljat, ko sem ugotovil da je bitka privat dobljena, kaj vse jaz delam in kako slep sem bil dejansko pri vsem tem.

Kakorkoli, na sestanku z direktorjem se bo odločalo. V kolikor ne prideva do nekega ustreznega dogovora razmišljam v smeri zavrnitve enega dela službe, da grem samo pod enega vodjo potem pa še nepodaljšanje opravljenih izpitov, ki jih potrebujem za delovanje določenih zadev v firmi. Dolgoročni cilj pa seveda potem menjava službe, če pride do neskladja.

mihor ::

Twixz je izjavil:

Dejstvo je, da sem bil žrtev slabe organizacije, komunikacije in nasploh vodenja, torej 5% od plače.

Nima niti veze zakaj, že samo dejstvo, da se vodstvo takole spravlja na zaposlene, je razlog za iskanje drugod. :) Pa pazi se, da ne zapadeš v 'victimhood mentality'.

Twixz je izjavil:

Kakorkoli, na sestanku z direktorjem se bo odločalo. V kolikor ne prideva do nekega ustreznega dogovora razmišljam v smeri zavrnitve enega dela službe, da grem samo pod enega vodjo potem pa še nepodaljšanje opravljenih izpitov, ki jih potrebujem za delovanje določenih zadev v firmi. Dolgoročni cilj pa seveda potem menjava službe, če pride do neskladja.

Če ti izpiti ne pridejo prav v bodočih službah ali poslih, te nihče ne more prisilit v to, da jih obnavljaš. :) Tu moraš pazit, da tipu ne groziš na kakršnekoli načine, bodi lepo miren in profesionalen. Miren ostaneš tako, da si vnaprej predvidiš kaj vse ti zna rečt, kaj vse ti zna očitat (tudi najbolj absurdne očitke si vizualiziraj in v glavi premlej) in se na to tudi ustrezno pripraviš. Boš videl, to bo kot igra šaha z nekim amaterjem kjer boš ti Magnus Carlsen. :) Če so taki bedni odnosi, ne bo nobena reorganizacija pomagala in nobeni dogovori ne bodo na dolgi rok obrodili sadov. Vsekakor išči službo drugod, pa če samo zaradi tega, da veš koliko si vreden! Pa osredotoči se na to kaj in koliko doprineseš podjetju. Nikakor se ne smeš smilit samemu sebi ali pa kazat kakšno zamero. Povsem logično sklepaj in mu tako predstavi: dobro delaš in veliko znaš -> veliko doprineseš podjetju (+izpiti) -> podjetje ti je znižalo plačo -> tu nekaj ne gre skupaj :)

Daliborg ::

Vse to je verjetno podpisano iz strani delavcev. Mene že stavek "..in ostala dela po navodilih nadrejenega" razpizdi...so sicer to nekateri priredil v "..in ostala dela v okviru delovnega mesta...." Potem ti pa verjetno spodbija to z "saj firma je celoten okvir" :))
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Daliborg je izjavil:

Vse to je verjetno podpisano iz strani delavcev. Mene že stavek "..in ostala dela po navodilih nadrejenega" razpizdi...so sicer to nekateri priredil v "..in ostala dela v okviru delovnega mesta...." Potem ti pa verjetno spodbija to z "saj firma je celoten okvir" :))

Nope, ker niso vsi dobili odbitka :))
Ubistvu, tisti ki so bili na dopustu in bolniški niso dobili penala, ker niso bili nič krivi :))

Maš pa prav, firma je celoten okvir.

Daliborg ::

..wow...penale zato ker si bil prisoten in delal?
Karikiram: ...Suljo-kamijonđija je moral podaljšati šiht za 4 ure in peljati neko robo še do Minhna, vmes se mu pokvari kamijon firma pošlje 3 serviserje na teren da mu popravijo kamijon. Posledično vsi štirje dobijo znižano plačilo?

A to je ta logika? 8-O
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Daliborg je izjavil:

..wow...penale zato ker si bil prisoten in delal?
Karikiram: ...Suljo-kamijonđija je moral podaljšati šiht za 4 ure in peljati neko robo še do Minhna, vmes se mu pokvari kamijon firma pošlje 3 serviserje na teren da mu popravijo kamijon. Posledično vsi štirje dobijo znižano plačilo?

A to je ta logika? 8-O

Mislim, ko tako prebereš je dejansko preveč butasto in splošno napisano da bi bilo res.
Recimo takole:

Suljo je šefe in je naročil Mujotu pa Hasotu, da je treba naredit servis na tovornjaku, ker ne sme bit nadur ga morata naredit od 8:00 do 16:00. Ona dva naredita servis, Suljo reče dobro je, pride direktor pa reče "pi*****er Suljo, a ne vidiš da so gume prazne? Da je avto usran ko svinja?"

In potem se ugotovi da so vsi krivi za to in vsem trga 5% :))

delavec44 ::

To je kar standardni del pogodbe, dodatna dela po navodilih nadrejenega. Ima kdo pogodbo brez tega? Se splača zaradi tega komplicirati ob podpisu?

Saj lahko definirajo vse. Zato pa je pogodba, da ni nejasnosti.

bambam20 ::

Twixz je izjavil:

Zdravo,

Poleg ukinjanja izplačila nadur (sedaj bo koriščenje) in trganja plače 5% zaradi nesposobnosti,

Edino pravilno. Oboje je pravilno: Še premalo vam bodo trgal.

bm1973 ::

Šef je našel pridnega idiota, ki vse podela, tudi na račun njegovega prostega časa...

Vedno se kdo najde...

Drugače se pa dela 8 ur, ali plačane nadure...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

DeeJay ::

Twixz je izjavil:

Zdravo,

torej sem v zanimivem oziroma klasičnem primeru in sicer pri naši firmi so se po ne vem kolikem času zaradi nesposobnosti določenih ljudi na pozicijah operative/vodenja odločili za prevetritev sistema v slabše nam, delavcem.

Poleg ukinjanja izplačila nadur (sedaj bo koriščenje) in trganja plače 5% zaradi nesposobnosti, mislijo uvest še redno delovno soboto za nas, ki delamo na mestih kjer delamo eno soboto na mesec.
Sicer se sindikat nekaj napol trudi, ampak je to baje stalna praksa pri konkurenci in čeprav gre za nestrinjanje, zadeva izgleda precej slabo.

Sam sem bil bitko v privat življenju, ki se je nedavno uspešno končala. Ker sem službo koristil kot ventil, ki me sprosti (delo me dejansko veseli in je v moji smeri izobrazbe + ima dolgoročen potencial (koncesija za javno službo)) so mi nalagali odgovornost in delo + delal sem vsa možna izobraževanja. Delam na dveh delovnih mestih čez teden, torej posledično imam 2 vodji in ja, delo je razgibano, zanimivo, terensko... Vse fajn razen plače.

Plača bo pa zdaj, ko ne bo izplačila nadur, slabša.

Razmišljam tudi v smeri odpovedi, ampak v ponedeljek imam osebni sestanek pri direktorju, kjer pričakujem da bomo dorekli zadeve malo bolj konkretno. Kako se tega lotiti nevem. V končni fazi bi pa začel zavračat delo. Kaj mislite? :)

drgač pa kokr razumem je večina pogruntala, da je firma izkoriščevalska in so šli drugam, vi pa še vedno vztrajate?
Don't f with me.

cortez ::

Jutri imaš sestanek.

Direktorju predstavi, kakšno delo si opravljal, ko si začel v podjetju, in kakšna dela opravljaš sedaj.
Če opravljaš delo/dela, ki sta ga v preteklosti opravljala 2 ali več oseb, povej, da za tako delo želiš biti dodatno plačan, ne pa da ti nastavljajo še dodatno, sobotno delo, s tem da nadure več niso izplačane.

V vsakem primeru išči novo službo; boš imel vsaj vzvod za večjo, boljšo plačo.

V podjetju , kjer so delavci prikazani kot strošek, teh delavcev v prihodnosti ne bodo več potrebovali.

karafeka ::

Man podoben primer. V zadnjem pol leta, sem moral, poleg mojega rednega dela, nadomeščat druge v 3 različnih projektih, šef mi pa govori, da ne delam nič ter zahteva mojo prisotnost v pisarni ravno takrat, ko sem imel zdravstvene težave in čakal na termin pri dohtarju, da ne omenjam primera, ko od njega dobim nujen email, da se nisem udeležil sestanka, 10 minut preden bi se sestanek sploh začel. V teh časih firma ponuja odpravnino za tiste, ki bi prostovoljno odšli in ko sem se prijavil za to (ker sem imel poln kufer tega šefa) mi je isti šef to zavrnil, en mesec kasneje pa začel govorit, da bo najbolje , da si poiščem kaj drugega, če nisem zadovoljen.
Sedaj mi je jasno, zakaj se komu kdaj utrga in postrela vse na firmi.

Če šef zavrne, greš preko njega do njegovega šefa ali HR.

fikus_ ::

Glede nadur, ce jih je npr. do 5 na mesec in jih sproti koristiš, ok se da preživet, .... Da ti trgajo pri plači, morajo imati dobro napisan pravilnik, kriterije,... Sicer ne gre skozi, greš na delovno sodišče in skoraj zagotovo dobiš tožbo.
Še nasvet, podrobno beleži kdaj in koliko si kdaj delal, kdo ti je odredil delo,... lahko kar v eno beležko, ko ti težijo, da kaj ni narejeno, potegneš beležko iz žepa in zdrdraš zapisano.
In še najpomembnejše, išči drugo službo. Se bo našlo kaj, kar ti bo ustrezalo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

IL_DIAVOLO ::

Kot je rekel moj bivsi sodelavec. Odvisno kak se pustis na*ukat.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

fikus_ ::

Pa še to, če boš moral delati še kaksne sobote, je to 6 dnevni delovni teden, in za to imajo nekateri dodatek k plači.

Za zacetek pristani na dodatne delovne obveznosti, ampak zahtevaj za vsako taksno stvar dodatek k plači.
Po eni strani pokažeš, da si pripravljen delat, po drugi pa bo delodajalec premislil,ali bo plačal več za svoje želje.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

delavec44 je izjavil:

Če misliš glede prostovoljnega odhoda in odpravnine, sem itak poslal uradno kadrovski, ki pa prvo vpraša tvojega nadrejenega, če te še rabi.

Da pa hodiš od šefa do njegovega šefa itd, se pa počutiš ko en don kihot.

feryz ::

Da človek dela vedno več in čedalje bolj razgibano, je normalno in pričakovano.
Ko prideš v novo firmo, čeprav v isto branžo, se najprej loviš in učiš. Sčasoma dobiš grif, rutino in ti začne ostajati čedalje več časa. Zato je normalno, do dobiš dodatne naloge. To velja za vsako delo, ki zahteva več kot en možganski vozel.

Razen na forumu supermenov, ki že minuto po prihodu v novo firmo vse obvladajo in opravijo 150 procentno. In je potem karkoli dodatnega dela že nadura, dela izven pogodbe in podobne oslarije.

Odgovor je sicer kristalno jasen, če ti kaj ni všeč, spakiraj kufre in se odpravi tja, kjer bodo zadeva po tvoje napisane in urejene.
Se pravi, odpri firmo in delaj kakor ti paše. Lahko tudi nič, za ogromno plačo.

solatko ::

Twixz - Prvo, kar se zmeni je to, da v primeru neplačila nadur, se šteje opravljena ura za uro in pol in ne 1:1.
Delo krepa človeka

Furbo ::

Pa če je treba ves čas delati nadure, je njihov zlobni plan zagotovo zastaranje 'neizkoriščenih nadur' po kakem kratkem času.

Saj ti jih nikoli ne bodo pustili koristiti, če te pa rabijo 12 ur na dan.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

karafeka je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Če misliš glede prostovoljnega odhoda in odpravnine, sem itak poslal uradno kadrovski, ki pa prvo vpraša tvojega nadrejenega, če te še rabi.

Pa ti je po vsem opisanem res še pomembno kako se boš počutil (se lahko še slabše?)? Kaj imaš za izgubiti, če greš do njegovega šefa in opišeš problem?

solatko je izjavil:

Twixz - Prvo, kar se zmeni je to, da v primeru neplačila nadur, se šteje opravljena ura za uro in pol in ne 1:1.
Jaz mojim plačujem nadure 50 procentov več od navadne ure in zraven primaknem iz svojega žepa 50 evrov za 8 nadur. Ker je razlika, po odbitku prašičjereje, enostavno mizerna.

Kolikor jih sploh imamo, ker sem načeloma zelo proti naduram. Ampak včasih me izsilijo, da bi radi delali v soboto, pa popustim.

Btw, v primeru koriščenja nadur to pomeni, da gredo v kvoto rednih ur.
Zato nadur ni in ni pomena, da se jih upošteva kot nadure, torej s 50 procentno nadgradnjo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

feryz je izjavil:

Da človek dela vedno več in čedalje bolj razgibano, je normalno in pričakovano.
Ko prideš v novo firmo, čeprav v isto branžo, se najprej loviš in učiš. Sčasoma dobiš grif, rutino in ti začne ostajati čedalje več časa. Zato je normalno, do dobiš dodatne naloge. To velja za vsako delo, ki zahteva več kot en možganski vozel.

Razen na forumu supermenov, ki že minuto po prihodu v novo firmo vse obvladajo in opravijo 150 procentno. In je potem karkoli dodatnega dela že nadura, dela izven pogodbe in podobne oslarije.

Odgovor je sicer kristalno jasen, če ti kaj ni všeč, spakiraj kufre in se odpravi tja, kjer bodo zadeva po tvoje napisane in urejene.
Se pravi, odpri firmo in delaj kakor ti paše. Lahko tudi nič, za ogromno plačo.

Ni cudno, da ni vec lojalnih delavcev, ce pa se samo izkorisca delavce, ki pocasi in vztrajno drvijo v izgorelost.

Vsako dodatno delo se bi moralo dodatno plačevati, ker ce se ne, to ni nic drugega kot izkoriščanje.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Kje pa vi vidite izkoriščanje?
Zato ker je op napisal, da mora delati 8 oz. 7,5 ur? Nadure ga ne motijo oz. ga, ker jih ne bo več.
Normalen človek bi mislil, delodajalec ali delojemalec, da v službo hodimo zato, da delamo. Kolikor in kar lahko zmoremo.
Ampak očitno temu ni tako in če to želi delodajalec, to vodi v izgorevanje. Kjut.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

borut_p ::

Sem imel ponudbo za siht na mizi a sem okleval skoraj 1 leto. Delal sem terensko delo, pozimi na sihtu fasal pljucnico. Na bolovanju 14 dni (naj bi odlezal pei pljucnici vsaj 3 tedne ce ne vec), me klice dir, ce ne mislim prit nazaj na siht. Cez 5 min sem bil zmenjen za podpis pogodbe na novem sihtu.
Cisto odvisno je, koliko se pustis nat.... Cisto odvisno je, pri kaksnem zdravju si in koliko ti pomeni nekaj €€ vec.
Sam sem pridelal nekaj €€, da mi siht ne pomeni bistvo ... hodim bolj za hobi ... hitro postanejo stvari, ki si jih prej dajal na stran zelo pomembne (se sploh s 'starostjo') ... raje prezivim kvalitetno se 5let s hcero, pomagam da se postavi na svoje noge .... kot pa da trpim kaksenga zmesanega sefa in delam nadure.

borut_p
A nisi ti tisti, ki si dobil milijone iz kripta? Potem ti lahko res dol visi za službo in preživetje.

delavec44 je izjavil:

karafeka je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Pa ti je po vsem opisanem res še pomembno kako se boš počutil (se lahko še slabše?)? Kaj imaš za izgubiti, če greš do njegovega šefa in opišeš problem?

Zakaj misliš, da sem napisal, da se počutim kot don kihot? Samo čas zapravljam s tem. Šefi ne bodo šli en drugega tunkat, se spravijo potem na delavca.

feryz je izjavil:

Kolikor jih sploh imamo, ker sem načeloma zelo proti naduram. Ampak včasih me izsilijo, da bi radi delali v soboto, pa popustim.

Ja to so šefi.... Tudi meni je rekel, da lahko delam v soboto, če imam preveč dela.

borut_p ::

karafeka je izjavil:

borut_p
A nisi ti tisti, ki si dobil milijone iz kripta? Potem ti lahko res dol visi za službo in preživetje.

delavec44 je izjavil:

karafeka je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Zakaj misliš, da sem napisal, da se počutim kot don kihot? Samo čas zapravljam s tem. Šefi ne bodo šli en drugega tunkat, se spravijo potem na delavca.

feryz je izjavil:

Ja to so šefi.... Tudi meni je rekel, da lahko delam v soboto, če imam preveč dela.

Zal ne ... vse kar sem naredil sem s svojiki 'rokami' oz 'mozgom'. Brez iger na sreco

feryz je izjavil:

Kje pa vi vidite izkoriščanje?
Zato ker je op napisal, da mora delati 8 oz. 7,5 ur? Nadure ga ne motijo oz. ga, ker jih ne bo več.
Normalen človek bi mislil, delodajalec ali delojemalec, da v službo hodimo zato, da delamo. Kolikor in kar lahko zmoremo.
Ampak očitno temu ni tako in če to želi delodajalec, to vodi v izgorevanje. Kjut.

Ne da zeli, ampak zahteva oz. pricakuje da je delovna sobota obvezna oz. del 5 dnevnega delovnika.

Očitno nisi nic boljsi od ostalih. Pac Zlovenija, kjer se samo živi dobro, ce ti ni treba delat.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Saj tako bo. Očitno ti branje povzroča težave.
Uvedli bodo 6 dnevni delovnik, s tem da nadur ne bo, ampak bo soboto pokoristil.
In to ga moti, ker bo manj cvenka.
Namesto da bi bil srečen, ker bo več doma. To je tisto kar šteje, mar ne?

bm1973 ::

feryz je izjavil:

Napačno, v Sloveniji folk hodi v službo in ne delat...

Tam se počiva, zato da se lahko popoldne noro športa... Vsaj na Gorenjskem.

Ko je treba delati 8 ur (7,5 plus malica), se pritožuje, ker so potem malo utrujeni popoldne, pa je bil 36 sekund kasneje na lokalnem hribu...

Men delat ni problem, sej me veseli.
Problem je ker sem v tem času borbe privat, trajala je par let, zgubil kompas in se z delom tako zamotil da sem šele zdaj začel zavedati kaj se dogaja. Sicer sem še mlad, me ne skrbi toliko, bom že našel kakšno stvar da delam v tem času ko koristim ure ampak.... Ne, ni fer da je tako.

Sestanek z direktorjem bo v kratkem, ga je prestavil že 2x :))

Jasen znak, da čim prej greš v kadrovsko in daš odpoved.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako ugotoviti, ali je pogodba o zaposlitvi individualna?

Oddelek: Loža
386051 (4994) Invictus
»

Še kdo kriv, ker v firmi ni odkril napak drugih? (strani: 1 2 )

6111543 (8750) solatko
»

Delovni čas (strani: 1 2 )

6212028 (9182) Mato989
»

Zakonodaja glede pozivanja k neplačanim naduram na delu

Oddelek: Problemi človeštva
225284 (4375) ABX

Več podobnih tem