» »

Delovni čas

Delovni čas

«
1
2

Grizzly ::

Kakšni so kaj delovni časi v IT strokah? Kdaj začnete in kdaj končate? Ste z delovnikom zadovoljni?

Pri nas (razvijanje mobilnih aplikacij) naj bi imeli prilagodljiv delovni čas, vendar je moj vse prej kot to. V službo pridem obvezno po 10:00 in ko grem domov je ura med 19:00 in 20:00. Lahko bi končal prej, a si ne upam, ker me vso delo počaka naslednji dan. V 7-ih dneh pa mora biti (po direktivi direktorice in ostalih nadrejenih) delo končano. Ta teden sem recimo oddelal 45 ur, kar pomeni da imam 5 ur v dobrem (ampak jih še nekaj časa ne bom mogel koristiti). Skratka, med tednom skoraj nimam časa zase, zjutraj grem od doma, zvečer se vrnem. Včasih sem imel proste vikende, zdaj tudi na to ne morem več računati, saj me direktorica včasih kar v soboto zjutraj pokliče in s tem skrajša spanec. Kar hočem reči, omejitve nimamo nobene, klic lahko pričakuješ vsak dan ob vsakem času. Nekateri ob koncu delavnika na službo pozabijo, jaz takrat še prejemam klice. Tako nekako je to pri nas. Kaj pa pri vas?

popster ::

Mislim da je v Slo nezakonito delat vec kot deset ur, za tiste ki delajo posteno.. ostali delajo na crno.

koyotee ::

Ne, v sloveniji se lahko dela 56ur/teden. So pa polletne in letne omejitve.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

popster ::

Ja so razlicna merila, lahko si hitro primoran delati na gospodov dan in praznike (recimo "novo leto 2"), ponoci in je vse zakonsko uredu.

gusto ::

@Grizzly, malo smešno je tole jamranje, da nimaš časa zase in da hodiš pozno domov, če kot praviš hodiš v službo po 10:00. Nekateri imajo takrat že pol šihta za sabo.

Hockey ::

Grizzly je izjavil:

Kar hočem reči, omejitve nimamo nobene, klic lahko pričakuješ vsak dan ob vsakem času. Nekateri ob koncu delavnika na službo pozabijo, jaz takrat še prejemam klice. Tako nekako je to pri nas. Kaj pa pri vas?


Pri plači nad 3000 EUR so to malenkosti.

Invictus ::

Zamenjaj sliužbo, če ti ni všeč.

Pobiralci smeti delajo od 4:00 - 12:00.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

popster ::

Zamenjaj sliužbo, če ti ni všeč.

Pobiralci smeti delajo od 4:00 - 12:00.


Ni tko lahko prist notr :) Verjetno moras znat kak zargon da se razumes s sodelavci :D

Bud_Bundy ::

^pobiralec smeti je eden boljših šihtov btw. Sem delal eno poletje(je pa res da sploh ni hotel dež padat:)) in je bil najboljše študentsko delo ever. Tudi poznamem enega, ki je šel na komunalo od inštalaterja, ter je zadovoljen neverjetno.

eric_cartman ::

Eh.. Pa smiljenje samemu sebi glede ur. Jaz delam v javnem sektorju. Služba traja od 14-22 ure med tednom in med vikendi in prazniki od 11-21ih. Drugih izmen ni. Torej popoldne in celodnevna.

Dan si je pač treba znat razporedit. Vstaneš bolj zgodaj ali pa si pokonci do 3 zjutraj. Jaz ponavadi ko pridem iz službe grem na tek. Tečem cca. 1 uro, da dam vso slabo energijo ven. Zjutraj pa vstat ob osmih. Po enem letu se navadiš.

Ne razmišljaj o stvareh katerih ne moreš spremenit. Sicer pa daš odpoved.

Grizzly ::

>> če kot praviš hodiš v službo po 10:00. Nekateri imajo takrat že pol šihta za sabo.

Če bom prišel v službo ob 7:30 (kar sem od začetka tudi delal), ne bom zaradi tega nič prej odšel iz šihta. Samo še več bom moral delat, ker bo direktorica postregla z novimi idejami, kaj vse bi bilo še dobro in nujno narediti. Potem sem začel prihajati ob 10:00, ker tudi nje pred to uro ni.

>> Ja so razlicna merila, lahko si hitro primoran delati na gospodov dan in praznike (recimo "novo leto 2"), ponoci in je vse zakonsko uredu.

To je res, kar lahko potrdim iz lastnih izkušenj. 4 leta sem delal 3-izmensko delo: 6-14, 14-22, 22-6. Ampak izven delovnega časa me ni nihče poklical. Točno sem vedel kdaj bom delal in kdaj bom brez kakšnih obveznosti.

>> Pri plači nad 3000 EUR so to malenkosti.

Kakor za koga. Jaz cenim tudi svoj čas, pa še zdaleč nimam tako visoke plače. Raje si jo še znižam oz. kar tvojo prepolovim na 1500 in delam manj.

Da ne bo pomote: ni mi problem delati v službi, delo me veseli, kljub velikemu kolektivu imam dobre izkušnje, ampak obstaja še kaj poleg službe, a ne? Upal sem, da se bodo stvari umirile, pa se samo še stopnjujejo. Brez veze je cel dan zapraviti pred monitorjem, med tem ko direktorica samo čez cesto srka kavico s strankami. O odpovedi razmišljam že nekaj časa, vendar me je zanimalo kako imajo to urejeno pri drugih IT podjetjih, da vem kam ciljati.

shadeX ::

Z direktorico si govoril o teh problemih, al nima posluha za take zadeve (če ti ni kaj všeč, lahko greš) ?

Utk ::

Zamenjaj siht. Ona se ne bo spremenila zarad tebe. Kaj pa sodelavci, enako?

mat xxl ::

Žal je marsikje tako, je pa to tudi pokazatelj, da so delovne razmere slabo urejene.

Sam dobro poznam kako delajo ta naj naj profiči, npr. Temenos iz Avstralije, bančne aplikacije, tam se dela načeloma v EU , kot je običaj v državi, res pa je, da osnoven razvoj programja se dela v Indiji, pri nas recimo pa samo implementacijo in zajem težav in reševanje le teh. Tam se pa verjetno res dela tudi po 15 ur, kot sem slišal..... Zanimivo, da je podjetje imelo delavne divizije na Madžarskem v Romuniji, Bolgariji, pa je še to vse postalo s časom pre drago ....

Predlagam, da službo poiščeš v bivši firmi naj bogatejših zakoncev Login...., tam se ne dela več, kot 10 ur.

black ice ::

Če ti ne boš cenil svojega časa ga tudi nihče drug ne bo. To velja še posebej, ko za "stalno pripravljenost" ni nadomestila, nadur kup in kup, na koncu boš pa odvečne ure lahko koristil "ko ne bo toliko dela".

Preberi si ZDR-1 in se pogovori z direktorico, medtem pa prični z iskanjem druge, boljše službe.

knesz ::

Grizzly je izjavil:

... Samo še več bom moral delat, ker bo direktorica postregla z novimi idejami, kaj vse bi bilo še dobro in nujno narediti.

Direktorica rabi prepustiti operativno vodenje nekomu drugemu, ker očitno ni sposobna voditi projekta. Na dolgi rok je to obsojeno na propad. Na tvojem mestu bi malo razmišljal o menjavi službe.

Grizzly ::

Pogovor z direktorico? Ona na te stvari gleda drugače (takoj povem kako) in iz izkušenj vem, da marsičesa kar bi ji rekel, niti ne bi razumela. Za njo to ni služba, bolj konjiček ali neka prostočasna dejavnost, katero veseljem opravlja. Okoli 10-ih pride, se zapre v svoj kabinet, malo dela, vmes kakšna kavica s kakšno stranko, potem kosilo, spet malo dela, občasno pelje otroke na treninge, še malo dela itd. Veliko skače iz kabineta po opravkih pa spet nazaj, medtem ko je moj delavnik v celotik pred monitorjem. Njeno edino zanimanje je, ali stvari delajo, da bo lahko prodala potencialni stranki. Če pomislim, da ji ni treba drugega kot prepričljivo govoriti (to ženskam naj ne bi bil problem), potem ji v službi res ni hudega. Drugače povedano: njena edina perspektiva je denar, pa tudi če zaposleni ostanejo brez prostega časa.

mancini ::

grizly

da ti napišem recimo vidik vaše čistilke, kako ona vidi tebe
ura je 10 in ti prideš cel zaliman na šiht, verjetno si vzameš kavo in se usedeš na udoben stol, sediš za računalnikom, prebereš novice na netu, gledaš zasebno pošto, malica, spet igračkanje pred monitorom, ... torej cel dan ne delaš praktično nič

točno tako ti vidiš tvojo direktorico, čistilka pa tebe

koyotee ::

Na leto imaš lahko 170nadur, s tvojim strinjanjem pa 230, ampak to je pa maksimum.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Smurf ::

Bolj kot ne delam 8:30-16:30 IT. Lahko bi tudi kam zamaknil cas. Delanje vec kot 8ur pa je metanje casa stran (pa imam sicer zanimivo/dobro placano sluzbo).

Half-Saint ::

Kot s.p. ponavadi delam od 9:00 do 15:00 in potem še zvečer 2-3 ure. Če mi ni treba po otroka v vrtec, sem na šihtu največkrat do 16. ali 17. ure (kakor kdaj). Tudi kadar ne delam, lahko pričakujem klice strank, ki kaj rabijo in se včasih tudi oglasijo pri meni, kar pa gre ženi na živce, ker nimamo miru :)
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

Samael ::

Pa saj 45 delovnih ur na teden ni zdaj nič posebnega al kaj? Tako imaš recimo na mesec nekih "normalnih" 20 ur nadur. Marsikje v gostinjstvu napr. poznajo po neverjetnih (in nedovoljenih) 80 - 100 ur nadur na mesec.
Se ti pa najbrž pozna to, da dlje spiš in posledično res pozno prihajaš na delo. Zlasti pozimi, ko je dan kratek zna biti to res moreče.

Evolve ::

od 6 do 14
plača 2 kosa

issak ::

Lahko začnem poljubno med 7:00 in 9:00. Včasih sem prišel okoli 8:45, zdaj pa se malo potrudim iti prej od doma da grem lahko kasneje prej domov. Nekaj časa je bilo 8,5-9 ur dnevno stalnica, zdaj pa po 8 urah pobašem in grem domov. Če je nuja ostanem seveda, ampak potem če se le da ta prvi petek odidem prej da porabim razliko. Klici domov so redkejši kot so bili, so pa ponavadi stvari ki vzamejo par minut, sem in tja gre pa cel večer (dvakrat na leto mogoče). Sem pa IT sistemec, omrežje, serverji, skripte, general support, deklica za vse v glavnem.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD6XX

popster ::

http://www.sorrygottago.com/
Star problem - partialy solved.

technolog ::

Pridem ob 1h in grem ob 7h ali 7.30. Vmes imam kosilo.

jype ::

Grizzly> Kdaj začnete in kdaj končate?

Začel sem 1995, končal 2015.

NikolormousB ::

Njeno edino zanimanje je, ali stvari delajo, da bo lahko prodala potencialni stranki.


Potem je tvoj delovni čas odvisen izključno od tvoje produktivnosti. Naredi v 4 urah tako, da bodo stvari delale, pa je zadeva rešena.

lambda ::

Zadnja leta pretežno 6:45-14:45, trenutno pa običajno 8:15-14:45. Kar manjka, nadomestim remote (dvakrat, trikrat tedensko ob večeru nekaj ur, podaljšan daljši delovnik na kak dan z gnilim vremenom). Cilj je biti (sploh pozimi) dovolj zgodaj doma, da imam še nekaj od dneva, izkoristim za rekreacijo, čas z otroki ...

bambam20 ::

Lahko si plačo še bolj prepoloviš in greš delat v proizvodnjo za 560€. Boš imel ves čas na svetu. Pa luknjo v denarnici.

krho ::

rupis31 nesramen si. Plačan je za 8h torej na 8h dela. Po 8h naj vstane in gre, če pač šefica ne zastopi s pogovorom, bo pa kako drugače. Ni problem občasno potegnit, pa delat v soboto. Tule je poudarek na OBČASNO!
Ko bi vsaj nadure plačali po 1.5x pa mu najbrž še to ne.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

bambam20 ::

krho je izjavil:

rupis31 nesramen si. Plačan je za 8h torej na 8h dela. Po 8h naj vstane in gre, če pač šefica ne zastopi s pogovorom, bo pa kako drugače. Ni problem občasno potegnit, pa delat v soboto. Tule je poudarek na OBČASNO!
Ko bi vsaj nadure plačali po 1.5x pa mu najbrž še to ne.



Jaz na takšnem delovnem mestu sploh ne bi delal ( 10 do 18) , ker ti gre cel dan.

Idealno je tam 7-15 ali 8-16 .

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

p0ki ::

Sam, ko je sezona in s tem velika gužva, delam tudi ob 6:00 pa do 23:00-24:00.
In pa ja nadure niso plačane oziroma jih sploh ni... Tako da mi ne jamrat kak ste bogi
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"

issak ::

krho je izjavil:

Ko bi vsaj nadure plačali po 1.5x pa mu najbrž še to ne.


Meni nadur še 1x ne plačajo. Ne smem jih imeti, oziroma jih moram porabit z odhodom prej domov do konca meseca oziroma čimprej. Tako da ko so uvedli to pravilo sem tudi jaz pri sebi uvedel da sem skos z urami na 0, nič več in nič manj. Če ostanem danes pol ure več, bom šel jutri pol ure prej.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD6XX

FTad ::

p0ki je izjavil:

Sam, ko je sezona in s tem velika gužva, delam tudi ob 6:00 pa do 23:00-24:00.
In pa ja nadure niso plačane oziroma jih sploh ni... Tako da mi ne jamrat kak ste bogi


Kje/kaj pa delas?

GrimReaper ::

bambam20 je izjavil:

Idealno je tam 7-15 ali 8-16 .

Zame je pa od 8-ih do 16-ih cel dan. Ob 5-ih imam nastavljeno budilko, ob 16:30 sem doma, 17 je pa hitro, da se preoblečeš itd.
Sicer je to samo začasno, zdaj, ko je šel en za 3 mesece na bolniško, ga moram nadomeščat vsak drugi teden, ker imamo "dvojno" izmeno 6-14 in 8-16. Pač ker znam poleg CNC programiranja delat tudi na stroju.
Drugače imam idealen delovni čas, zjutraj gibljivo 6-7, popoldne 14-16. Včeraj sem dobil nakazano 1000EUR.
Nekje tukaj, 900-1200EUR, je pomoje pri nas še najboljše razmerje med plačo in prostim časom. To kar ima OP ni vredno 5000EUR, v proizvodnji si pa s 600EUR tudi ne moreš velik pomagat.

EDIT:
Vidim da sem mislil od 6-ih do 16-ih, ker tisti teden nabiram ure, da lahko naslednji teden hodim 12:30. Ampak vseeno, tudi 8-16 ni dosti drugače, če imaš kot sam težave s spanjem več kot 6 ur.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

NikolormousB ::

Nekje tukaj, 900-1200EUR, je pomoje pri nas še najboljše razmerje med plačo in prostim časom.


Delovni čas ne pogojuje plače.

johnnyyy ::

Jaz sem rutinsko navajen da začnem okrog 8:00 končam pa ob 16:00. Je pa odvisno od gužve in vremena. Če je lep sončen dan potem raje ob 15:00 zaključim pa grem na sonce, če je pa dež se pa po navadi malce zavleče. Drugače imamo dinamičen prihod, ko prideš prideš, razen če imamo kakšen sestanek, oz. če moraš delat v skupini potem se sproti dogovarjamo, kdaj bomo začeli.
Glede na naravo biznisa imamo po novem letu po navadi 2 meseca rukerja, potem pa se zadeve umirijo. Trenutno (zimski ruker) 8 ur v službi zvečer še 2-3ure pa še za vikend od doma. Velikokrat je delo od doma izobraževanje, razmišljanje kako določene stvari rešit, kako jih zapeljat itd.
Drugače pa imamo uradno 8 urni delavnik, 5 dni brez nadur in tudi ur si ne pišemo (pač mala ekipa). Plača pa je odvisna od tega kako dobro se prodamo.
Moje delo pa SW (baremetal, linux, RTOS), HW (max 4layer, max 100MHz linije), nabava - drugače smo pa vsi deklice za vse :).

bbbbbb2015 ::

Grizzly je izjavil:

Pogovor z direktorico? Ona na te stvari gleda drugače (takoj povem kako) in iz izkušenj vem, da marsičesa kar bi ji rekel, niti ne bi razumela. Za njo to ni služba, bolj konjiček ali neka prostočasna dejavnost, katero veseljem opravlja. Okoli 10-ih pride, se zapre v svoj kabinet, malo dela, vmes kakšna kavica s kakšno stranko, potem kosilo, spet malo dela, občasno pelje otroke na treninge, še malo dela itd. Veliko skače iz kabineta po opravkih pa spet nazaj, medtem ko je moj delavnik v celotik pred monitorjem. Njeno edino zanimanje je, ali stvari delajo, da bo lahko prodala potencialni stranki. Če pomislim, da ji ni treba drugega kot prepričljivo govoriti (to ženskam naj ne bi bil problem), potem ji v službi res ni hudega. Drugače povedano: njena edina perspektiva je denar, pa tudi če zaposleni ostanejo brez prostega časa.


Ne seri. Odvisno kakšne stranke imaš. Jaz sem moral kot direktor hoditi na kosilo k stranki v Pariz, ko si je to blagovoljena stranka zmislila. V družini smo morali vse prilagoditi, za to eno uro kosila (ki sem ga mimogrede, jaz plačal). Zaposleni niso nikoli vedeli za to, niti jim nisem razlagal kje sem in kaj sem, razen, da sem službeno v Parizu (kar so si oni verjetno bolj rožnato predstavljali).

Vse za posel. Lahko pa da gre za kakšno korupcijo, pa direktorica dobiva posle pod mizo in se res preteguje eno uro v službi, sicer pa jogira.

Samo dan današnji je kar naporno zagotoviti posle.

O denarju pa ne bi.

Zgodovina sprememb…

Grizzly ::

Nočem se zdaj preprirat kdo ima prav in kdo ne. Bom pa takole rekel: Če je služba oz. posel edina stvar, ki ti v življenju veliko pomeni, potem nekaj ne delaš prav in verjetno niti ne veš kaj zamujaš, ko med 4 stenami ves dan gledaš v monitor. Jaz imam recimo toliko stvari (ki jih mimo grede z veseljem delam), da ne najdem časa za vse. Namesto IT-ja bi se lahko preživljal tudi s čim drugim.. Tu sem pristal zaradi izkušenj in priložnosti, ostal pa sem zaradi tveganja ki ga dandanes predstavlja menjava službe, a vse bolj tudi o tem razmišljam.

Ravno zato mi je pomembno, kakšen je moj delovnik. Višje plače zaenkrat ne potrebujem, ker mi je trenutna čist ql.

black ice ::

Zakaj ne, če je nekdo pripravljen za tvoje znanje plačati več in ti hkrati ponuja boljše pogoje dela? Izgleda je boljše jamrat nad direktorico kot nekaj ukreniti glede tega.

Šmorn ::

Načeloma delam 7-15. Ko se vzdržuje serverje se dela ponoči in za vikend. Kar se pa šefovih telefonov za vikend in popoldne tiče je pa zanimiva zadeva. Mene ne kliče nihče, ker sem jih tako navadil, razen če je res nujno (crknil server npr.) medtem ko nekaterim težijo npr. v soboto ob 23h za popolnoma brezzvezne zadeve, ki bi se lahko normalno naredile naslednji teden med rednim delovnim časom.

Mavrik ::

Em, tko, čist retarded vprašanje - zakaj zaboga dvigujete telefon ob sobotah zjutraj ali zvečer šefom in sodelavcem?!

Pa ali imate v pogodbi napisan dodatek oz. višjo plačo zaradi takšne dosegljivosti?
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

Invictus ::

Še eno vprašanje vsem, ki vas kličejo med vikendom...

Vas kličejo na privat ali služben telefon? Če privat, zakaj dajete številko službi?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Šmorn ::

Pri nas nekateri "pametno" uporabljajo službeni telefon tudi za privat namene (od šefa odobreno) in sploh nimajo več privat številke. Zato, da privarčujejo 10 EUR pri naročnini, ker imamo pač boljše pogoje kot standardni paketi za fizične osebe. Potem se pa čudijo, da jih vsi kličejo za vikend.

GrimReaper ::

NikolormousB je izjavil:

Nekje tukaj, 900-1200EUR, je pomoje pri nas še najboljše razmerje med plačo in prostim časom.


Delovni čas ne pogojuje plače.

Na splošno je že tako, direktorja razvoja ne vidim, da bi šel kdaj ob 16-ih domov, kaj šele ob 12-ih, ko grem kadarkoli sam, pa četudi pridem v minus ure. Tako da za 5000€ boš težko dobil delovnik od 8-ih do 16-ih.
Ti, ki gredo vsak dan točno 15:00, ne vem če imajo 1000€ plače, razen v informacijskem oddelku. Tem pa tudi ne vem kdo sploh dopušča, da gredo vsak dan točno minuto iz službe.
V glavnem pa velja v eni večji firmi, da tisti ki pozneje odide, ima večjo plačo. Za zjutraj je pa že težje ugotavljat, ker jih nekaj hodi ob 6:30, čeprav so potem do 16-ih ali celo 17-ih, verjetno samo zato, da lahko vse podelajo. Vseno pa velja da direktorji ne hodijo pred 7:30-8:00.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

NikolormousB ::

Tako da za 5000€ boš težko dobil delovnik od 8-ih do 16-ih.


Ne, za 1000€ boš težko dobil tak delovnik. Za 5000€ neto plače boš zelo verjetno ti povedal kdaj boš delal.

Je pa pretiravanje z urami splošno uveljavljena praksa. Niti direktorji razvoja niso imuni na te zadeve in večinoma raje kompenzirajo z neproduktivnim nabijanjem ur kot s pametnim dvigom produktivnosti.

next3steps ::

Mavrik je izjavil:

Em, tko, čist retarded vprašanje - zakaj zaboga dvigujete telefon ob sobotah zjutraj ali zvečer šefom in sodelavcem?!

Pa ali imate v pogodbi napisan dodatek oz. višjo plačo zaradi takšne dosegljivosti?

Jaz dvigujem zgolj na odzive mojim ponudbam, ko jim zagotovim odgovor ne glede na čas 24/7. Izven šihta se moje dela plača, razen, ko so sprejeti drugi dogovori.
#Delam trenutno za podpovprečno plačo.

Tem pa tudi ne vem kdo sploh dopušča, da gredo vsak dan točno minuto iz službe.

Pogodba. Ne živimo več v sužnjelastništvu.

Zgodovina sprememb…

dripac ::

Invictus je izjavil:

Zamenjaj sliužbo, če ti ni všeč.


To je to. Sem bil v podobni situaciji kot OP. Pogovori/dogovori z direktorjem niso obrodili sadov, tako da sem spokal takoj ko sem lahko. Žal je največkrat tako.

Utk ::

GrimReaper je izjavil:

NikolormousB je izjavil:

Nekje tukaj, 900-1200EUR, je pomoje pri nas še najboljše razmerje med plačo in prostim časom.


Delovni čas ne pogojuje plače.

Na splošno je že tako, direktorja razvoja ne vidim, da bi šel kdaj ob 16-ih domov, kaj šele ob 12-ih, ko grem kadarkoli sam, pa četudi pridem v minus ure. Tako da za 5000€ boš težko dobil delovnik od 8-ih do 16-ih.
Ti, ki gredo vsak dan točno 15:00, ne vem če imajo 1000€ plače, razen v informacijskem oddelku. Tem pa tudi ne vem kdo sploh dopušča, da gredo vsak dan točno minuto iz službe.
V glavnem pa velja v eni večji firmi, da tisti ki pozneje odide, ima večjo plačo. Za zjutraj je pa že težje ugotavljat, ker jih nekaj hodi ob 6:30, čeprav so potem do 16-ih ali celo 17-ih, verjetno samo zato, da lahko vse podelajo. Vseno pa velja da direktorji ne hodijo pred 7:30-8:00.

Morda je ta tvoja firma vecja, je pa slaba. Ker so ocitno tisti z vecjimi placami prilezli tam z lezenjem v rit in/ali nabijanjem neproduktivnih ur, kar pomeni, da niti zdaj ne delajo kaj koristnega teh 12 ur in bo slo slej ko prej vse k vragu. Pametni naredijo svoje prej kot v 8 urah, se malo pobluzijo in grejo domov. Bedaki nabijajo pa nadure in se zmeraj nic ne naredijo. Ce vodstvo nagrajuje druge in ne prve, pa nastane firma kot je ta v kateri delas.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obračunavanje ur v službi

Oddelek: Loža
424894 (2859) Superboyy
»

Delodajalec, služba - problem

Oddelek: Loža
425197 (2572) AnjaNja
»

Obračun nadur v službi

Oddelek: Loža
478414 (5380) solatko
»

Koriscenje viska ur v sluzbi

Oddelek: Loža
356988 (5493) deltacqb
»

Prevoz do dela (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12126748 (22834) Invictus

Več podobnih tem