Forum » Mobilne tehnologije » Novi sistem obveščanja
Novi sistem obveščanja

starfotr ::
https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-p...
Še nekaj več branja. Sicer pa končno, da tudi mi izkoriščamo to. Telefoni so to podpirali že davno, tudi vse stare nokie so to možnost že imele.
Še nekaj več branja. Sicer pa končno, da tudi mi izkoriščamo to. Telefoni so to podpirali že davno, tudi vse stare nokie so to možnost že imele.

pegasus ::
V .de smo imeli že dva nationwide testa ... V prvem je bil moj phone prijazno tiho, v drugem se je pa drl 15min, a me na srečo ni bilo blizu.
Se da to kje v nastavitvah izklopiti?
Se da to kje v nastavitvah izklopiti?

misek ::
Lahko nekdo, ki se na to tehnično bolj spozna, pove kaj pokriva ta projekt, da stane silne denarje?

tetriandoch ::
Lahko nekdo, ki se na to tehnično bolj spozna, pove kaj pokriva ta projekt, da stane silne denarje?
Ja provizije in vse ostale standardne kraje judovsko germanskega tehnološkega fevdalizma. Po standardnih postopkih. Dvomim, da je kaj grozno tehničnega. Ali pa dela to ena firma z monopolom in potem mastno služi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tetriandoch ()

DamijanD ::

sealcradle ::
Settings > Notifications, Scroll to the bottom of the screen, Under Government Alerts, turn the type of alert on or off.
Baje se ne da povsod. Pri nas ocitno se ni.
Turn Government Alerts on or off (Apple)
Baje se ne da povsod. Pri nas ocitno se ni.
Turn Government Alerts on or off (Apple)

alternative ::
Na Androidu 11 se imenuje "Wireless emergency alerts" in se da izključiti. Kolikor sem gledal na Wikipediji, alarm se pošlje vsem telefonom v celici (dometu bazne postaje), kdor sprejme, sprejme. Protokol alarma ne predvideva, da terminali (telefoni) potrdijo sprejem. Se pravi enako, kot pagerji. Sprejmejo tudi telefoni brez SIM kartice.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wireles...
Da se bo spet strašilo ljudi pri naslednjem kovidu.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wireles...
Da se bo spet strašilo ljudi pri naslednjem kovidu.

bastadu ::
Doživel tole obveščanje lani v Nemčiji na sejmišču, precej scary ko naenkrat začnejo telefoni piskati celi hali ljudi ...

Kako sprejmenljo telefoni brez sim, če je treba biti prijavljen v omrežje za sprejem sporočila?
Stare nokie so imele "informacijo o celici" oz. sporočila o celici.
Stare nokie so imele "informacijo o celici" oz. sporočila o celici.

Vanadium ::
Tudi če nimaš sim se telefon zgleda "prijavi" v celico, ker brez sim-a še vedno lahko pokličeš 112 (vsaj stare nokie so lahko).

Pri nas ni mogoče klicat na številko za klic v sili brez SIM, ker je to pri nas blokirano.
Telefon se ti verjetno ne prijavi v nobeno celico kar sam od sebe brez SIM in čaka na obvestila. To bilo kar malo čudno, saj bi potem vsi prižgani telefoni v razstavnih salonih piskali.
Telefon se ti verjetno ne prijavi v nobeno celico kar sam od sebe brez SIM in čaka na obvestila. To bilo kar malo čudno, saj bi potem vsi prižgani telefoni v razstavnih salonih piskali.

WizzardOfOZ ::
Od kdaj je blokirano?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

mihor ::
https://www.rtvslo.si/slovenija/behin-s...
Slovenija uvaja "push mobilne sirene".
Naj kar uvajajo, moj GrapheneOS ima možnost izklopa teh jajc.
WizzardOfOZ je izjavil:
Od kdaj je blokirano?
Dvomim, da je blokirano, to bi bilo sigurno nezakonito...

stara mama ::
Pol pa ne boš dobil obvestila o novi razprodaji državnih obveznic.
Ekologija™ in Trajnost™

dripac ::
stara mama je izjavil:
Pol pa ne boš dobil obvestila o novi razprodaji državnih obveznic.
Ampak res

Kako varen pa je ta sistem pred zlorabami? Je kje kej omenjeno? Bi bilo "zabavno" ko bi se sredi noči telefoni začeli oglašat na polno z maksimalno zvočno jakostjo.
Drugače pa faradayeva kletka, pa naj pošiljajo kolikor hočejo...

Drugače pa faradayeva kletka, pa naj pošiljajo kolikor hočejo...
To je rešitev, ja, ali pa pač airplane mode. :) Vsekakor sem na isti strani kot glede cepljenja - cepljenje je super, vse v redu, nisem teoretik zarote, AMPAK ljudje bi pač morali imet prosto odločitev pri tem, ker sicer smo pač avtoritarne riti. Enako mora veljati za ta sporočila - kdor jih NOČE, mora imet možnost izklopa. Basta. Pa naj se ta pajac Leon na trepalnice postavi.

Airplane mode že dolgo v celoti ne ugasne radia. Danes so tudi ugasnjeni telefoni "airtagi". Kaj vse pa pošilja tako ali drugače vedo pa tričrkovne agencije.

OutOfTheBox ::

Kolikor sem razumel, je protokol alarmiranja nekaj takega: Bazna postaja pošilja nekaj časa (do pol ure) skupino posebnih podatkovnih paketov, namenjenih vsem. Če telefon sprejme več kopij istega alarma, ga prikaže le enkrat. Ni tehnične ovire, da telefon brez SIM kartice ne bi sprejel alarma. Tudi, če je sprejemnik v sleep modu in posluša le na vsakih nekaj minut, bo alarm sprejel.
Vidim, da marsikdo precenjuje stikalo za letalski način. V letalskem načinu (airplane mode) se izključijo le oddajniki, sprejemniki delujejo nemoteno naprej. Pri tem alarmnem protokolu sploh ni predvideno, da bi telefoni potrjevali sprejem alarma. Se pravi, oddajnik se v tem primeru ne bo oglasil. Če se bo telefon drl, je odvisno od softwara. Sam sem si te alarme izklopil, dejanski učinek teh nastavitev bom pa videl ob testiranjih.
Še bolj pogost primer precenjevanja airplane mode stikala: Uporabnik si vključi airplane mode, da ga Google ali Apple ne bo sledil. Napaka. Vključeni ostanejo GPS, wifi, bluetooth, mobilni (GSM) sprejemniki in žiroskop, kompas... Vse to se uporablja za določanje lokacije. GPS za zunaj, wifi in BT triangulacija z ostalimi telefoni in routerji za znotraj stavbe. Z airplane mode stikalom dosežemo kvečjemu, da se lokacija tisti trenutek ne oddaja. Ko airplane mode izključimo, se odda zgodovina lokacij za nazaj. Pri starejših telefonih pomaga, da ga izključimo. Appli (in podobno verjetno novejši androidi) se, ko so ugasnjeni, spremenijo v Airtag (občasno oddajo svojo serijsko številko na BT low energy, domet par 100 m) dokler baterija ni prazna. Podobno se precenjuje gumb "location". Ko je izključen, se lokacija preneha oddajati le 3rd party strankam, Google (ali Apple) jo v vsakem primeru dobi.
Vidim, da marsikdo precenjuje stikalo za letalski način. V letalskem načinu (airplane mode) se izključijo le oddajniki, sprejemniki delujejo nemoteno naprej. Pri tem alarmnem protokolu sploh ni predvideno, da bi telefoni potrjevali sprejem alarma. Se pravi, oddajnik se v tem primeru ne bo oglasil. Če se bo telefon drl, je odvisno od softwara. Sam sem si te alarme izklopil, dejanski učinek teh nastavitev bom pa videl ob testiranjih.
Še bolj pogost primer precenjevanja airplane mode stikala: Uporabnik si vključi airplane mode, da ga Google ali Apple ne bo sledil. Napaka. Vključeni ostanejo GPS, wifi, bluetooth, mobilni (GSM) sprejemniki in žiroskop, kompas... Vse to se uporablja za določanje lokacije. GPS za zunaj, wifi in BT triangulacija z ostalimi telefoni in routerji za znotraj stavbe. Z airplane mode stikalom dosežemo kvečjemu, da se lokacija tisti trenutek ne oddaja. Ko airplane mode izključimo, se odda zgodovina lokacij za nazaj. Pri starejših telefonih pomaga, da ga izključimo. Appli (in podobno verjetno novejši androidi) se, ko so ugasnjeni, spremenijo v Airtag (občasno oddajo svojo serijsko številko na BT low energy, domet par 100 m) dokler baterija ni prazna. Podobno se precenjuje gumb "location". Ko je izključen, se lokacija preneha oddajati le 3rd party strankam, Google (ali Apple) jo v vsakem primeru dobi.

bm1973 ::
OutOfTheBox je izjavil:
Kako veš da te airplane mode res odklopi od omrežja ?!?!?!?
Ker baterija namesto 1 dan zdrži 2 tedna, duuuh
On še vedno lahko pošilja podatke nekam, ne konstantno...
To, da baterija zdrži samo en dan, je zaradi tvoje uporabe...

alternative je izjavil:
Imaš verjetno kar prav, I stand corrected!
alternative je izjavil:
Podobno se precenjuje gumb "location". Ko je izključen, se lokacija preneha oddajati le 3rd party strankam, Google (ali Apple) jo v vsakem primeru dobi.
Tudi v GrapheneOS tako deluje? Meni se zdi, da izklop lokacije občutno podaljša trajanje baterije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mihor ()

V Graphene in ostalih degooglanih ROMih (lineage, calyx, iodee, e...) zadeva deluje dugače. Tam manjka glavna spy komponenta, gapps. Lahko jo nadomestimo s kakšnim spooferrjem (microg) in s tem omogočimo delovanjem še apppm, ki se brez gapps obesijo. Wifi in BT triangulation ne delata, GPS ni ves čas vključen, položaja in ostalih podatkov se ne oddaja in tako se trajanje baterije podaljša za kakih 50%. Pri mojem lineagu moram lokacijo vključiti le, da mi dela Osmand.

karafeka ::
Vse super, ampak povej še kako na lineageos uporabljat spletne banke? Recimo n26 ? Včasih samo registracija ni delala, zdaj oz. verjetno že par let, se pa še logirat ne moreš več.
Če pa kdo pozna rešitev pa jo naj deli.

Hvala za info, alternative!
Karafeka, lahko prešaltaš tudi na GrapheneOS, tam banking appi delujejo brez težav, ker telefon ni rootan - ga rootaš pred instalacijo roma in nato ga spet unrootaš.
Karafeka, lahko prešaltaš tudi na GrapheneOS, tam banking appi delujejo brez težav, ker telefon ni rootan - ga rootaš pred instalacijo roma in nato ga spet unrootaš.

WizzardOfOZ ::
In če appi delujejo brez težav, bančni software pa zahteva google programe gor, ki pa zahtevajo google xxx ...., si spet na pošiljanju vseh podatkov googlu.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!

DamijanD ::
Včerajšnje neurje:
Po poročanju Kronen Zeitunga so bile razmere najhujše prav v središču Gradca, kjer so vsi prebivalci na svoje prenosne telefone okoli poldneva dobili opozorilna sporočila zaradi napovedanih vremenskih nevšečnosti.
Po poročanju Kronen Zeitunga so bile razmere najhujše prav v središču Gradca, kjer so vsi prebivalci na svoje prenosne telefone okoli poldneva dobili opozorilna sporočila zaradi napovedanih vremenskih nevšečnosti.

Master_Yoda ::
Vse super, ampak povej še kako na lineageos uporabljat spletne banke? Recimo n26 ? Včasih samo registracija ni delala, zdaj oz. verjetno že par let, se pa še logirat ne moreš več.
Magisk + Zygisk LSposed modul + HideMyAppList
Trenutno dokler se ne uporabljajo Play INtegrity checke. Ko pa bo tisto uporabljeno pa moras imet telefon z google sranjem da ti bo delalo.
Dovie'andi se tovya sagain.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master_Yoda ()

Master_Yoda ::
WizzardOfOZ je izjavil:
In če appi delujejo brez težav, bančni software pa zahteva google programe gor, ki pa zahtevajo google xxx ...., si spet na pošiljanju vseh podatkov googlu.
Ja ampak v graphene osu laufajo ti google programi v userspaceu in ne kot root, in lahko nastavis kaj hoces da vidijo, oz. fakas lokacijo, kontakte, etc. . Vsaj kolkor berem - ker Graphene je samo za Pixle, sam ga pa trenutno nimam.
Dovie'andi se tovya sagain.

feryz ::

Gagatronix ::
Meni je za take bedarije popolnoma vseeno. Moj telefon je na tiho 99%, ker mu nisem suzenj. Nekateri se pa ocitno ne morete odlimati od telefona, po komentarjih sodec.

socialec ::
Notifikacije in alarmi se ločujejo po zvoku in tudi po tipu vibracij, marsikaj se da avtomatizirati, ker v tem vesolju še ne znamo biti na večih mestih hkrati, potrebno bi pa bilo! Od raznih pametnih naprav, ki javijo preveliko porabo toka v časovnem intervalu, do vremena iz Rain alarm app, do raznih 'statičnih' aplikacij, ki pushajo notifikacije glede statusa, še posebej, če se gre na 'jug'. Socialci smo morali marsikaj avtomatizirati, da lahko tratimo čas še naprej, svoj čas in čas drugih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

GupeM ::
Vsekakor sem na isti strani kot glede cepljenja - cepljenje je super, vse v redu, nisem teoretik zarote, AMPAK ljudje bi pač morali imet prosto odločitev pri tem, ker sicer smo pač avtoritarne riti.
Če bi folk bil pameten, ne bi bilo treba nikogar v nič siliti. Celo omejitev na cestah ne bi potrebovali.
Sicer te pa nihče ne sili v cepljenje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()

Pithlit ::
Trenutno ne...
Silijo pa tvoje otroke...
Dej se odstrani že enkrat ker nimaš pojma o pojmu. Vem pa da imaš sam sebe za najpametnejšega daleč naokoli.
Life is as complicated as we make it...

Trenutno ne...
Dej se odstrani že enkrat ker nimaš pojma o pojmu. Vem pa da imaš sam sebe za najpametnejšega daleč naokoli.
Pojdi se že 31tič cepiti proti koroni. Za stare gre...
https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?opt...

Pithlit ::
Trenutno ne...
Pojdi se že 31tič cepiti proti koroni. Za stare gre...
https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?opt...
Aha. Ker v to cepljenje silijo tako tebe kot otroke. Vse jasno.
Life is as complicated as we make it...

GupeM ::
Trenutno ne...
Ne, jih ne. Imam 3 otroke, pa nikogar ne silijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google Pixel (strani: 1 2 3 4 … 78 79 80 81 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 898959 (760) | dev |
» | Google v celoti prevzema razvoj AOSPOddelek: Novice / Android | 2905 (984) | CaqKa |
» | uporaba starega telefonaOddelek: Mobilne tehnologije | 1737 (1238) | cvalsr |
» | Faradejeva kletka za mobitel , blokada sledenja signala (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 9098 (6378) | poweroff |
» | Ne glede na nastavitve iPhone 11 pozna lokacijoOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 12350 (9496) | tardusm |