Forum » Loža » Medvedja problematika
Medvedja problematika

SambaShare ::
Izvoli in odpri temo o tem.
Tisto medvedko z mladiči so že ustrelili? Ni to standardna praksa za vse živali, ki napadejo ljudi?
Tisto medvedko z mladiči so že ustrelili? Ni to standardna praksa za vse živali, ki napadejo ljudi?

Samael ::
Komarji npr. so tudi dost večji problem kot en bogi medved. Pa jih narovarstveniki nočejo iztrebljati, ker so baje zaščitena vrsta.
A je to res, ali pa si se kar izmislil?
Ljudje iz nekega razloga poznanega samo njim te dni na forumu napišejo vse vrste neumnosti, pa sumim, da je to ena izmed njih. Če se motim, se opravičujem.
Na javni infrastrukturi, kjer se voda dlje časa zadržuje in dovoljuje nastajanje stoječih voda, so pogoji za razmnoževanje tigrastih komarjev, ki izvirajo iz tropske in subtropske Azije, zelo ugodni. Ti so v zadnjih letih postali izredno nadležni, saj pikajo podnevi, kar pri naših komarjih opazimo le izjemoma. Ravno zato bomo proti njim uporablili preparat Aquatain, ki je za ljudi in okolje popolnoma neškodljiv. V prizadevanju za čim večji napredek župani pozivajo občanke in občane, da se pridružijo akciji in z odgovornim ravnanjem pomagajo preprečiti nastanek gojišč za razmnoževanje te invazivne vrste komarjev. S tem namenom bodo občine zagotovile kapalke kemičnega sredstva Aquatain.
Občanke in občani Mestne občine Koper lahko brezplačne 50-mililitrske vzorce sredstva prevzamete na sedežu naše Mestne vrtnarije na Škocjanski poti 2, in sicer ob delavnikih med 7.30 in 17. uro, ob sobotah pa med 7.30 in 13. uro. S seboj naj prinesejo zadnjo položnico Marjetice Koper. Ankaranska občina bo občanom sredstvo Aquatain razdelila sama.
Izvajalec bo sredstvo Aquatain vse do oktobra vnašal v jaške javne infrastrukture in na druga mesta, na katerih je stoječa voda. Sredstva ne bodo nanašali ob rekah, jezerih in mlakah oziroma na območjih, kjer ima ta vrsta komarja že dovolj naravnih plenilcev. Pripravek na vodni gladini ustvari film, ki preprečuje dihanje in razvoj komarjevih ličink ter polaganje jajčec, ob tem pa ne obremenjuje okolja in ni škodljiv za ljudi, živali, rastline ter druge organizme. Da bi dosegli pravi učinek, bodo morali postopek večkrat ponoviti, saj razvojni krog od jajčeca do odraslega komarja spomladi traja od 15 do 20 dni, poleti od 6 do 8 dni.
Poleg tega je priporočljivo, da občanke in občani poskrbijo, da so zalivalke in podstavki za rože, vedra, odprte plastenke, avtomobilske gume, rezervoarji za vodo in žlebovi po vsaki uporabi pokriti, pospravljeni ali suhi, koristna pa je tudi nabava sredstva za samostojen nanos, ki onemogoča nadaljnji razvoj ličink komarja.
Vir: https://marjeticakoper.si/novice/sredst...
Samael != Samuel

energetik ::
SambaShare je izjavil:
Komot, ko bo tak motorist pri 150kmh naletel na medveda, ki prečka cesto na Rakitno, imaš rešena oba problemaPo tem, ko je medvedka v okolici Škofljice napadla dva občana, so jo v soboto srečali tudi v okolici Dolenje Brezovice. Kot nam je povedal predsednik Lovske družine Rakitna Marjan Šivic, domnevajo, da gre za isto medvedko. Kako ravnati ob srečanju z medvedom, je bolje zbežati ali ostati miren? In kako vemo, kakšnega spola je?
https://www.24ur.com/novice/slovenija/m...
Jaz sem bil za vikend na Rakitni in lahko rečem, da so veliko bolj nevarni nori vozniki avtov in motorjev, kot pa medvedi. Gor dirkajo tudi do 150-200 kmh, brez kakšnega obzira na ostale. Tako da za moje pojme bi raje več medvedov in manj teh potencialnih morilcev.
Ker kaj, oboje hkrati se pa ne da?

vires in numeris

dronyx ::
Kaj si mislite o tem? Ste že kdaj srečali medveda? Menite, da jih je v Sloveniji preveč? Tisti, ki živite na območjih, kjer se medvedi pogosteje pojavljajo dajte napisat kaj več.
V primerjavi s tem, koliko medvedov ljudje ustrelimo je napadov na človeka presenetljivo malo. Očitno se še niso organizirali. Sicer živim na območju, kjer so povsod v gozdu opozorilne table, da gre za območje medveda. V živo sem ga srečal samo enkrat, samo je bil na srečo sam in me je samo gledal, jaz pa sem se počasi umaknil. Če začneš teči, bo on po moje nagonsko stekel za tabo. Ljudje smo s svojo širitvijo marsikaterim živalim vzeli njihov življenjski prostor. Pa očitno še nimamo dovolj. Neodgovorno se mi zdi tudi, da ljudje hodijo po gozdovih, kjer se ve, da so tudi medvedi s psi brez povodcev, potem pa jok, če jih medved napade, ko jih pes razdraži.

Je pa ob vsem tem zanimivo, da očitno ne gredo pobijati kač vsakič, ko koga kača piči. Večinoma kače pičijo ker nanjo stopijo, ker niso pazljivi. Upam da niso dobili kakšne ideje.

fikus_ ::
Pri ugrizu kače je zelo velika verjetnost da človek preživi, pri bližnjem srečanju z medvedom pa precej manjše.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Daniel ::
Kaj si mislite o tem? Ste že kdaj srečali medveda? Menite, da jih je v Sloveniji preveč? Tisti, ki živite na območjih, kjer se medvedi pogosteje pojavljajo dajte napisat kaj več.
V primerjavi s tem, koliko medvedov ljudje ustrelimo je napadov na človeka presenetljivo malo. Očitno se še niso organizirali. Sicer živim na območju, kjer so povsod v gozdu opozorilne table, da gre za območje medveda. V živo sem ga srečal samo enkrat, samo je bil na srečo sam in me je samo gledal, jaz pa sem se počasi umaknil. Če začneš teči, bo on po moje nagonsko stekel za tabo. Ljudje smo s svojo širitvijo marsikaterim živalim vzeli njihov življenjski prostor. Pa očitno še nimamo dovolj. Neodgovorno se mi zdi tudi, da ljudje hodijo po gozdovih, kjer se ve, da so tudi medvedi s psi brez povodcev, potem pa jok, če jih medved napade, ko jih pes razdraži.
Poišči si kakšno staro razglednico iz Bloške planote in primerjaj z današnjo situacijo, pa boš hitro videl, da se je dejansko gozd zarasel do hiš, torej se širi gozd proti naseljem in ne naselja proti gozdu. To je še ena floskula, ki jo radi prodajajo predstavniki raznoraznih hobi zaščitnikov.

delavec44 ::
Poišči si kakšno staro razglednico iz Bloške planote in primerjaj z današnjo situacijo, pa boš hitro videl, da se je dejansko gozd zarasel do hiš, torej se širi gozd proti naseljem in ne naselja proti gozdu. To je še ena floskula, ki jo radi prodajajo predstavniki raznoraznih hobi zaščitnikov.
Točno tako. Medvedi se z nenadzorovanim razmnoževanjem in iskanjem hrane širijo na območje poselitev in ne obratno. Če je napadov na ljudi še sorazmeroma malo, jih je pa na drobnico precej več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Pred 1990 je bilo medvedov v SLO za vzorec. K nam so se razširili iz BiH, ker je tam potekala vojna in niso imeli mir.
Sedaj jih je že nekaj let toliko, da se jih "izvaža" po EU.
Sedaj jih je že nekaj let toliko, da se jih "izvaža" po EU.

bm1973 ::
Jaz imam doma nekaj receptov kako pripraviti medvedje meso...
Bi bilo zanimivo poskusiti...
Pač stara slovenska kuharica
.
Bi bilo zanimivo poskusiti...
Pač stara slovenska kuharica

Naj ti kakšen lovec priskrbi meso medveda. Je ministrstvo dalo dovoljenje za odstrel okrog 260 medvedov do naslednjega leta, zato da imaš dobre možnosti imeti medvedovo meso na krožniku.

joez7 ::
Kje so sedaj varstveniki medvedov, bodo prispevali za zdravljene? Lahko poškodovanec izstavi odškodninski zahtevek na naravovarstveno organizacijo? Če nekaj zahtevaš in oporekaš na, moraš nosit tudi posledice.
Kaj bodo porekli, če bo potrebno zaradi naravnenega prirasta, v nekem trenutku pobiti populacjo 500 osebkov.
Letni prirast populacije je nekje 25% - se pravi populacija se podvoji v 3letih, brez zunanjega vpliva.
Verjemte, da bodo ljudje na podeželju že invertirali starodavne samozaščitne ukrepe - se zna zgodit, da velikih zveri ne bo več.
Še večji problem kot medvedi so divji prašiči - brez posega, se njihovo število letno podvoji ali potroji.
Kaj bodo porekli, če bo potrebno zaradi naravnenega prirasta, v nekem trenutku pobiti populacjo 500 osebkov.
Letni prirast populacije je nekje 25% - se pravi populacija se podvoji v 3letih, brez zunanjega vpliva.
Verjemte, da bodo ljudje na podeželju že invertirali starodavne samozaščitne ukrepe - se zna zgodit, da velikih zveri ne bo več.
Še večji problem kot medvedi so divji prašiči - brez posega, se njihovo število letno podvoji ali potroji.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Pri ugrizu kače je zelo velika verjetnost da človek preživi, pri bližnjem srečanju z medvedom pa precej manjše.
Lepo te prosim, koliko ljudi pa so že ubili medvedje v Sloveniji? Kakor vem še ni bilo sploh smrtnega primera.
Točno tako. Medvedi se z nenadzorovanim razmnoževanjem in iskanjem hrane širijo na območje poselitev in ne obratno. Če je napadov na ljudi še sorazmeroma malo, jih je pa na drobnico precej več.
vsaka žival se lahko razmnožuje samo če ima hrano, saj to so osnove preživetja. Če boš na dvorišču puščal ostanke hrane imaš zanesljivo v roku nekaj dni tam podgane in miši. Tudi medvedi gredo bližje naseljem, ker očitno tam lažje najdejo hrano, pa ne jedo ljudi, da si ne bi kdo napačno predstavljal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

Aha, torej čakamo na smrtni primer,pa bomo potem ustanovili delovno skupino, ki bo razglabljala zakaj je do njega prišlo.
Ni potrebno nič drugega, koz en list, na katerem piše, "Spodaj podpisani odgovarjam za posledice svojih zahtev okrog problematike zveri v državi z vsem svojim materialnim premoženjem, kot tudi kazensko" in spodaj podpisani vsi člani teh organizacij.
Potem pa gremo izvajat vse te zahteve.
Ni potrebno nič drugega, koz en list, na katerem piše, "Spodaj podpisani odgovarjam za posledice svojih zahtev okrog problematike zveri v državi z vsem svojim materialnim premoženjem, kot tudi kazensko" in spodaj podpisani vsi člani teh organizacij.
Potem pa gremo izvajat vse te zahteve.

vsaka žival se lahko razmnožuje samo če ima hrano, saj to so osnove preživetja. Če boš na dvorišču puščal ostanke hrane imaš zanesljivo v roku nekaj dni tam podgane in miši. Tudi medvedi gredo bližje naseljem, ker očitno tam lažje najdejo hrano, pa ne jedo ljudi, da si ne bi kdo napačno predstavljal.
Torej ti bi raje videl, da jih puščamo stradati in umirati zaradi pomanjkanja hrane kot da kontrolirano vzdržujemo primerno velikost populacije? Ni to prvo mučenje živali?

Točno tako, vsem "žnj"varstvenikom dati v roke list, da tudi materialno odgovarja za njegove uveljavljene zahteve, potem bomo pa videli njihov pogum.
Lahko je naredit NVO (financiran s strani države), pisati papirje in kričati tega se ne sme, onega tudi ne, pravice ..., pravice.... , ......
Lahko je naredit NVO (financiran s strani države), pisati papirje in kričati tega se ne sme, onega tudi ne, pravice ..., pravice.... , ......

joez7 ::
So financirani iz naše ali tuje malhe? Čakamo zakon o tujih agentih?
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

Machete ::
Da je medvedov toliko kot jih je, je mučenje vseh. Jaz sem že z otroki bežal večkrat, sam sem bežal, velikokrat pa ni bilo treba. Preveč jih je 75%,
ne vem čemu vijete roke v nebo ij jočete, vsak dan pobijemo pa ne vem, par 10.000 krav in prascev.
ne vem čemu vijete roke v nebo ij jočete, vsak dan pobijemo pa ne vem, par 10.000 krav in prascev.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

bm1973 ::
500 medvedov za Slovenijo je definitivno preveč.
Če jih ne bi hranili, bi jih tista gmajna preživela tam 100, mogoče...
Če jih ne bi hranili, bi jih tista gmajna preživela tam 100, mogoče...

Ganon ::
https://www.24ur.com/novice/slovenija/m...
Po 34 letih v kletki. Ne predstavljam si, kako se počuti.
Po 34 letih v kletki. Ne predstavljam si, kako se počuti.

LeQuack ::
Kmetje pravijo, da so medvedi protiustavni oz. da kršijo ustavo
https://www.zurnal24.si/slovenija/so-pr...
https://www.zurnal24.si/slovenija/so-pr...
Quack !

Bomo nekaj 10 medvedov naselili znotraj LJ obroča in po problem rešen.

endelin ::
Tako je. Problem bo čudežno rešen na hitro če se medvede naseli v rožno dolino in elitno naselje na južnem delu ljubljane ki se ga ne omenja.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Buggy ::
cca 20km cez Kocevski pragozd fural v upanju, da bo kaksen medved. Nikjer zive duse od civilizacije niti avta. Sel peske se cca km v notranjost, k kolibam v Bazi 20. Se ziv, pa ceprav se okol moje bajte sprehaja vsako leto isto medvedi, letos glede na prejsna leta celo manj opazanj. Panika much?!

mene je prisel pogledat veckrat in celo fightala sva se kdo bo jaci, ko sem smetnjak z gurtno vezal na drevo...zmagal je seveda on 
Zivim v vukojebini in sem na te zadeve pripravljen...najbolj od vsega pa je da mi je to vsec, ne razumem pa enih, ki takih izkusenj nimajo delajo pa vseeno paniko al pa jo potencirajo!
Mediji imajo v teh casih radi karkoli pride mimo...forum znalci pa seveda zadeve pograbijo, kaj pa ROFL

Zivim v vukojebini in sem na te zadeve pripravljen...najbolj od vsega pa je da mi je to vsec, ne razumem pa enih, ki takih izkusenj nimajo delajo pa vseeno paniko al pa jo potencirajo!
Mediji imajo v teh casih radi karkoli pride mimo...forum znalci pa seveda zadeve pograbijo, kaj pa ROFL
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

Ne vem kje točno ti vidiš paniko. Pač možno je, kot je možno, da se zaletiš z avtom. Oboje se poroča kar je prav, da se malo ozavešča o samozaščiti.

Nic bolj kot vsako leto in nic manj kot je nevarnost klopnega meningitista ali borelije pa se ne greste cepit ali pa preventivno pregledovat, ko laufate mestni mehkuzci po hostah

Seveda se tudi za klopne bolezni ozavešča in izvaja preventiva. Pa malo pazi z oznakami o mehkužcih, sem 30 let živel v Kočevju v podobnem okolju kot si sam.

Bomo videli kako bo to izgledalo, ko bo prvič na obrobju ljubljane. To, da ga ti nisi srečal pa ni nobeno merilo. Imam kolega v osrčju notranjske ki ve povedat kako je s tem iz prve roke. So navajeni živeti z medvedi ampak seveda do določenega števila in ne toliko, kot bi želeli "aktivisti" pametni o vsem kar leze in gre.

Potem je se hujse kot sem milsil. Si postal mescan ter najemodajalec in kar neenkrat pozabil, da se dolocene stvari rado napihuje danadanes. Go with the flow pravis..dost pocen si se prodal

Da se ne bomo narobe razumeli. V vukojebini se je treba drzat dolocenih pravil, kar pa se ni garancija, da ne bos srecal medveda. Na kolesu tako jaz kot sine kar pogosto. Pomembno je tudi ustrezno reagirati, se pa neprijetni dogodki zgodijo (nimas kej), kar pa ni razlog za neko paniko, sploh kmetov (ki delajo najvecji halo in lovci za odstrele), ki dobijo skodo poplacano. Bi clovek celo spekuliral, da jim pase tako kot susa/moca/toca...drzava casti vse

V tvoji glavi država itak časti vse. Realnost je pa nekaj, s čimer morajo ostali živeti. Kdo bi si mislil, da bojo ravno kmetje najbolj pizdili na kmetijskih območjih. To je še mene šokiralo... Sicer mislim, da se zadnja dva napada medveda nista zgodila ne kmetih ampak če že prirejamo dejstva po okusu zakaj bi nehali...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()

socialec ::
Ja, ne sledim temu ekstremno neproduktivnemu kaosu najbolj, to se pogovarjate o cepljenju zoper KME? Ni to vedno bilo plačljivo in je še? Pa doze in booster doze na X let in to? Zgodovina izgleda nekako 96, 96, 01, 10, 20... Pravi kaktus.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Seveda imas ponovitve v razmaku par let, ce se zavedas tega problema in zivis v takem okolju ni pene- gres na dozo, eni bi videli tukaj satanov kriz (cepljenje), ceprav je po statistiki vec smrti v SI zaradi zuzelk kot od medveda 
@Daniel: Kmetje ste posebna (vcasih neupraviceno) priviligirana vrsta, samo to smo ze obdelali. Ti to ves.

@Daniel: Kmetje ste posebna (vcasih neupraviceno) priviligirana vrsta, samo to smo ze obdelali. Ti to ves.
Zgodovina sprememb…

Ja, saj tudi z avionom se nekateri bojijo leteti, pa še res noben ni v zraku ostal, verjetnost za smrt pa je nekje 1:11M (potnikov, ne letov), veliko varneje od cestnega prometa - pač vzameš tako in je, vsak je sam svoje glave mesar.

zdej si pa zabil zebljico na glavico...in veleumna srenja to po forumih rada se potencira, kar pol Slak bere in naredi MSM epizodo 
...in loop se nadaljuje
BTW: Tega rumenega "tiskarja" bi itaq bilo treba mal skenslat, ne vem ce je se za koga prepricljiv "novinar"

...in loop se nadaljuje
BTW: Tega rumenega "tiskarja" bi itaq bilo treba mal skenslat, ne vem ce je se za koga prepricljiv "novinar"
Zgodovina sprememb…

Seveda imas ponovitve v razmaku par let, ce se zavedas tega problema in zivis v takem okolju ni pene- gres na dozo, eni bi videli tukaj satanov kriz (cepljenje), ceprav je po statistiki vec smrti v SI zaradi zuzelk kot od medveda
In kaj ti veš iz lastnih izkušenj o kmetijstvu? Razen seveda tega, kar ti povedo v medijih? Izvoli še sam biti priviligiran (popolnoma nič ti tega ne preprečuje), pa bova potem rekla kakšno o tvojih "dejstvih". Do takrat smo pa pač vsak v svojem svetu. Saj ni nič narobe s tem, je pa včasih zanimivo brati neumnosti, ki jih lahko sproducira človeški um brez kančka prakse o stvareh, ki jih komentira. Veš da si med njimi, ampak te to ne zadržuje, da ne bi bil pameten o tem. Vsekakor bom pa bolj verjel človeku, ki tam živi, kot tebi, ki si pač bil enkrat tam. Ker tudi sam sem bil tam, pa medveda nisem srečal... kaj pa sedaj?
Zgodovina sprememb…

Slak se razraste, v mediji in po kmetijskih površinah, ni edini, niti najbolj škodljiv plevel, ki ni odstranjen pravočasno, nekateri so še direktno prisilno financirani tudi s strani MSM ne-občinstva. Nič, to je to, samo da pokličem vratarja, da žigosa mojo kartico za nadure.

Razen tega da sem kot mulc skrbel za 3 konje, ki sta si jih starsa omislila nic kaj dost. Razen kosnje z Styer en zilinder traktorjem letnik 48 s hidravliko zadaj, ter na roke obracanje sena, potem pa spravilo na roke iz nakladalke v skedenj, ter futranje jahalnih konjev...ne za meso ampak za uzitek. Ja takrat smo imeli konje ne za profit ampak za fun. Od pucanja hleva, napjanja in vsega kar mi je dobrga taka jahalna zival dala.
Ti imas verjetno vse avtomatizirano? Jaz sem cez poletje delal na roke zadeve, kar ti verjetno ne poznas vec s svojimi 100K traktorji, se pa opravicujem ce sem te uzalil s tem. Ne podcenjuj ljudi, ki jih ne poznas!
Ni bilo balirk ali pa pohalic za seno, vse na roke pa se parcele nismo imeli in smo dobili bolj kot ne samo lokacije za kosit ki jih Daniel -like s traktorji niso hotli.
Ti imas verjetno vse avtomatizirano? Jaz sem cez poletje delal na roke zadeve, kar ti verjetno ne poznas vec s svojimi 100K traktorji, se pa opravicujem ce sem te uzalil s tem. Ne podcenjuj ljudi, ki jih ne poznas!
Ni bilo balirk ali pa pohalic za seno, vse na roke pa se parcele nismo imeli in smo dobili bolj kot ne samo lokacije za kosit ki jih Daniel -like s traktorji niso hotli.
Zgodovina sprememb…

Na roke delati/kmetovat danes nima več prav smisla, če je to vsaj približno rentabilna osrednja dejavnost brez fallback zaposlitve, 100kEUR traktor je osnovno sredstvo, ni to (samo) prestiž.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

En K je vse avtomatizirano. Moj najstarejši traktor je letnik 72 in te klasike so zlata vredne. Največji je 95 konjev, tako, da me ne precenjuj... Tole o 100k traktorjih si verjetno pobral od bratuškove. Sicer je golo dejstvo, da obstaja v sloveniji par kmetij, ki dejansko imajo strojni park v takih vrednostih, velika večina pa ima precej zastarelega in tudi, če bi na kup zložil 3 ali 4 traktorje stare od 10 do 50 let ne bi s skupno vrednostjo prebil 100k eur o kateri sanjariš. Sam imam štiri in če bi jih danes šel prodajat ne bi za vse štiri dobil 40k eur, in bi moral za 100k vrednosti zraven naložiti cel strojni park, pa najbrž še kakšno njivo. Tako da, z vsem dolžnim spoštovanjem, pojma nimaš o tem kaj komentiraš.
Seveda pa so zadeve drage zgolj in samo zaradi subvencij (in razpisov), ki so direktno prelivanje denarja iz eu proračuna v eu gospodarstvo. Kmet je zgolj vmesni člen, ker direktna pomoč pač ni dovoljena. Prove me wrong.
Seveda pa so zadeve drage zgolj in samo zaradi subvencij (in razpisov), ki so direktno prelivanje denarja iz eu proračuna v eu gospodarstvo. Kmet je zgolj vmesni člen, ker direktna pomoč pač ni dovoljena. Prove me wrong.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Medved - luštkana živalca (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8615 (3189) | AgJ1 |
» | medvedi in srnjad (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 88482 (62285) | HappyPills |
» | Obramba pred živalmi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 42952 (39039) | FrRoSt |
» | Ste že videli medveda v naravi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19048 (17117) | Spock83 |
» | Manipulacija pomladka SLS in cenzura na 24ur.comOddelek: Problemi človeštva | 4056 (2783) | root987 |