» »

A1 optika + brdige + WiFi Mesh

A1 optika + brdige + WiFi Mesh

l0wc4 ::

Pozdrav

Na A1 podpori me ne razumeje, zato bi vprašal tukaj; kmalu dobim A1 optiko, njihov modem bo v bridgu do mojega routerja. Imel bom njihov A1 WiFi Mesh in me zanima ali je WiFi Mesh priklopljen na njihov modem in mi dodeljuje IP modem ranga ali deluje kako drugače? Bi kdo vedel?

Vnaprej hvala. L.

starfotr ::

Ja, verjetno.

Se ti pa izplača svojega kupit namesto najema.

Saj ravno v tem je težava, mam stanovanje razporejeno glupo da ni za verjet, moram kupit nek dober mesh, ki bo me takoj stal tam od 120 EUR naprej, saj z enim routerjem ne pokrijem stanovanja. Pri njih dobim mesh za 2,99 EUR/mesec in če je priklopljen direkt na modem mi je to dovolj, saj želim imeti WiFi povsem ločen od LAN-a, ki je na mojem routerju - pfSense in se ne želim z njim ubadati (z WioFijem), do vseh naprav v stanovanju imam kabel; notebook ipd. zadeve pa so lahko na WiFi in potem delam VPN do lokalnega omrežja - če ga potrebujem.

Vem, da je komlicirano, ampak taka je politika firme.

Ko dobim, predvidoma v petek, javim kako bo delovalo.

Za1x hvala @starfotr

Update: če je modem v bridge načinu na določenem portu je to to - ostali porti glede na pogovor s tehnično ekipo ne morejo zaključevat pppoe ali kaj podobnega in so neuporabni razen za TV vmesnik.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router? (strani: 1 2 3 4132 133 134 135 )

Oddelek: Kaj kupiti
67121371549 (2818) Endorino
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1832590548 (4075) viktor_007
»

spodoben WiFi router zmožnostjo Parental nadzora

Oddelek: Kaj kupiti
131030 (278) BlaY0
»

Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati? (strani: 1 2 )

6036413 (6252) 135063
»

Domače omrežje z tiskalnikom

253515 (1997) Freakylion

Več podobnih tem