» »

Članki na SiOL nepremičnine -ocena analize

Članki na SiOL nepremičnine -ocena analize

1 2
3
»

mihor ::

Mato989 je izjavil:

zakaj bi kompliciral... samo potne ukineš pa se bo zadeva izkristalizirala, samo potem bodo pa po POP TV ljubljanske firme jamrale kako ni kadra....

To že zdaj jamrajo, ker pač nimajo volje ponudit poštenih plač. Vsi bi imeli oh in sploh strokovnjake, plačali bi jih pa ~50% pod pošteno ceno. travolta.gif

Stroški položnic, hrane in ostalega so krepko nad jurja, za družine z otroki moraš vštet še položnice za šolo (prehrana, izleti, učbeniki...) in poletna varstva za tista 2 poletna meseca. Prav tako dodaten keš za vstopnine in vozovnice takoj, ko pomoliš nos iz bajte.

Problem nepremičninskega balona bi bili morali začet reševat pred 10, 20, 30 leti. Ne pa zdaj, ko je zadeva že totalno zrasla čez vse meje. Pa ni Slovenija unikum pri tem, po celem svetu se ubadajo s to težavo, v Hong Kongu imaš denimo stanovanja-krste za nekje 250 EUR na mesec (2000 HKD), ker so nepremičnine svinjsko drage. Pa na portugalskem si navadni ljudje sploh ne morejo več privoščit stanovanj, ker so praktično vse nepremičnine pokupili tujci za AirBnB. S tem, da rodnost povsod upada in bi po logiki pričakoval, da bodo cene padale. Človeška neumnost in nesposobnost nima meja.

Telbanc ::

Treba je gradit, ko so gradili v pokojni Yugi. Po 17.000 fletov na 10 let. Ob obali seveda pazljivo drugke pa gi Muri. Bomo meli lepo gospodarsko rast.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Utk ::

Jap, samo še 200 ljudi zaposli Maljavec, Golob pa še za 20% dvigne davke, pa se bo gradilo kot pri norcih...(dobesedno).

Če se ne bo gradilo, bojo pol tud fleti recimo v Borovnici kmal po 4 jurje meter. Zadnje cene na trgu se temu bližajo. V letu 2015 je bla cena tam 1000 evrov meter. Borovnica postaja nek excesen primer rasti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Likalnik ::

in vlada misli, da sedaj, ko bo omejila oddajanje AirBnB na 30 oziroma 60 dni( kar je v praksi pač neizvedljivo, da oddajaš en mesec na leto), da se bodo pa stanovanja kar zastonj talala?? Ker pač njihove predvolilne obljube 30k stanovanj niso obrodile sadov.
Če že hočejo vzpodbuditi dolgoročno oddajanje bi se morali čisto na drugem koncu lotiti te zadeve....pri zakonu kateri ti da kot najemodajalcu možnost, da se hitreje zamenja najemnika....ne pa, da moraš dobesedno preko sodišča ga ven spravit...to traja par let v tem času je pa najemnik notri na tvoje stroške....in oni pričakujejo, da se bodo stanovanja oddajala.
Pač v tem primeru imajo ljudje raje prazno...v primeru dodatnih davkov se bodo pa nepremičnine podelile med družino..tisto eno oziroma dva dodatna stanovanja ni problem prepisati na ženo/sina/hčerko/starše.

Uglavnem...kdor pričakuje več stanovanj na trgu zaradi omejitve kratkoročnega oddajanja...naj ne pričakuje preveč...

Pri taki rasti nepremičnin, z rastjo "pokriješ" vso letno režijo in še zajeten kupček ostane. In ni nobene zajebancije z najemniki.

Ring0Ruin ::

Likalnik je izjavil:

in vlada misli, da sedaj, ko bo omejila oddajanje AirBnB na 30 oziroma 60 dni( kar je v praksi pač neizvedljivo, da oddajaš en mesec na leto), da se bodo pa stanovanja kar zastonj talala??

Ne, ne misli, ti si zabit. Zaradi AirBnB, se ne oddaja slovencem, ker se preko AirBnB bolje zasluzi. Z omejitvijo oddajanja tujcem, se bo vec oddajalo Slovencem, ker, kot si ze sam ugotovil, ni v praksi izvedljivo - oz. je financno nesmiselno, da oddajas samo en mesec na leto.

Likalnik je izjavil:

pri zakonu kateri ti da kot najemodajalcu možnost, da se hitreje zamenja najemnika....ne pa, da moraš dobesedno preko sodišča ga ven spravit...to traja par let v tem času je pa najemnik notri na tvoje stroške....in oni pričakujejo, da se bodo stanovanja oddajala

To je fasisticni scaremongering, ki se v praksi prakticno ne dogaja. Sicer ne vem, kaj bi rad s tem dosegel, verjetno si samo fasisticni idiot, ki mu nic ni jasno, pa bi rad malo poziral, tako, da se podpisujes pod Grimsova dela. Mislim, kaksno sranje ste pripravljeni naplesti...

Stanovanj, se ne oddaja, ce imas tako polno rit vsega, da ti ga ni treba oddajati. In teh je prevec, zato pa je nujen davek na nepremicnine.

Vsi ostali revezi, ki se imajo za veleposestnike, dejansko pa so samo narcisi, stanovanja oddajajo. Ker si ne morejo privosciti takega znizanja zivljenskega standarda, da jih ne bi.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ring0Ruin ()

Mato989 ::

To je fasisticni scaremongering, ki se v praksi prakticno ne dogaja.

Ja seveda, se praktično ne dogaja, KO PA SE ZGODI pa ti uniči prihodke za zadnjih 20 let oddajanja... in to samo zato ker država ne dovoli da najemnika ki krši pogodbo zabrišeš ven brez sodišča...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 je izjavil:

Ja seveda, se praktično ne dogaja, KO PA SE ZGODI pa ti uniči prihodke za zadnjih 20 let oddajanja... in to samo zato ker država ne dovoli da najemnika ki krši pogodbo zabrišeš ven brez sodišča...

Buuuuuuulshit. Se ne zgodi, to je slovenceljsko nakladanje, nekje na nivoju, da od prepiha ali ne nosenja copat lahko zbolis in umres.

Teoreticna moznost, ki ste jo branjevke napihnile preko vseh meja.

Oz. raje - igraj Loto, imas vecjo moznost, da zadanes.

Kot receno, fasisticni scaremongering.

Zgodovina sprememb…

Bellator ::

Ring0Ruin je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Buuuuuuulshit. Se ne zgodi, to je slovenceljsko nakladanje, nekje na nivoju, da od prepiha ali ne nosenja copat lahko zbolis in umres.

A niso možnosti za dobitek na loteriji 1 proti 3 :)) Upam, da so možnosti, da dobiš takšnega najemnika manjše.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Ring0Ruin je izjavil:

Likalnik je izjavil:

in vlada misli, da sedaj, ko bo omejila oddajanje AirBnB na 30 oziroma 60 dni( kar je v praksi pač neizvedljivo, da oddajaš en mesec na leto), da se bodo pa stanovanja kar zastonj talala??

Ne, ne misli, ti si zabit. Zaradi AirBnB, se ne oddaja slovencem, ker se preko AirBnB bolje zasluzi. Z omejitvijo oddajanja tujcem, se bo vec oddajalo Slovencem, ker, kot si ze sam ugotovil, ni v praksi izvedljivo - oz. je financno nesmiselno, da oddajas samo en mesec na leto.

Likalnik je izjavil:

pri zakonu kateri ti da kot najemodajalcu možnost, da se hitreje zamenja najemnika....ne pa, da moraš dobesedno preko sodišča ga ven spravit...to traja par let v tem času je pa najemnik notri na tvoje stroške....in oni pričakujejo, da se bodo stanovanja oddajala

To je fasisticni scaremongering, ki se v praksi prakticno ne dogaja. Sicer ne vem, kaj bi rad s tem dosegel, verjetno si samo fasisticni idiot, ki mu nic ni jasno, pa bi rad malo poziral, tako, da se podpisujes pod Grimsova dela. Mislim, kaksno sranje ste pripravljeni naplesti...

Stanovanj, se ne oddaja, ce imas tako polno rit vsega, da ti ga ni treba oddajati. In teh je prevec, zato pa je nujen davek na nepremicnine.

Vsi ostali revezi, ki se imajo za veleposestnike, dejansko pa so samo narcisi, stanovanja oddajajo. Ker si ne morejo privosciti takega znizanja zivljenskega standarda, da jih ne bi.

pacient...se vidi, da pojma nimaš o stvari...da čakaš, da ti stanovanje pade iz neba..
kdo pravi, da se bolje preko airbnb zasluži?? si kdaj probal? oziroma si naredil primerjavo in upošteval vse stroške in čas katerega nameniš za čiščenje stanovanja...si upošteval, da ne moreš poleti, ko se ti na Hrvaški obali po jajcih praskaš na dopust...ker se pospravlja za gosti na vsake dva do tri dni.

glede oddajanja 30 dni, ne gre tukaj kaj je finančno smiselno ali nesmiselno...tu gre za to, da boš težko našel dolgoročnega najemnika in mu rekel, da mora stanovanje poleti za 30 oz 60 dni zapustiti...ker ga boš oddal tujcem...ali je to v real life izvedljivo? mamin sinček povej?
poleg tega, moraš dejavnost (sobodajalstvo odpreti) za ta dva meseca in jo potem zopet zapreti...mprogram preko katerega prijavljaš goste se plačuje za celo leto...kljub temu, da ga boš koristil samo dva meseca...uglavnem pojma nimaš kako se tem zadevam streže in kar nekaj lajaš po forumu.

Glede dolgoročnega oddajanja in težav pri tem...pa ti sploh ne bi govoril, ker poznam veliko preveč ljudi, ki se strinjajo, da je tu težava...in ja, ne pričakujem od tebe, da boš razvil kakšno konstruktivno debato, ker se na te zadeve ne spoznaš....pač si eno navadno sranje katero se jo po pomoti oziroma napaki rodilo.

Bellator je izjavil:

Ring0Ruin je izjavil:

Mato989 je izjavil:

A niso možnosti za dobitek na loteriji 1 proti 3 :)) Upam, da so možnosti, da dobiš takšnega najemnika manjše.

Ne jezi se, govoril sem o sedmici + lotko.

Ring0Ruin je izjavil:

Bellator je izjavil:

Ring0Ruin je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ne jezi se, govoril sem o sedmici + lotko.

no sej..kot rečeno, čakaš, da ti nekaj iz neba pade...boš hitro ugotovil, da življenje ni tako nastavljeno...bo treba kaj narediti...ne pa doma na kavču viset

Likalnik je izjavil:

Glede dolgoročnega oddajanja in težav pri tem...pa ti sploh ne bi govoril, ker poznam veliko preveč ljudi, ki se strinjajo, da je tu težava...in ja, ne pričakujem od tebe, da boš razvil kakšno konstruktivno debato, ker se na te zadeve ne spoznaš....pač si eno navadno sranje katero se jo po pomoti oziroma napaki rodilo.

O ostalem sploh ne bom, ker bluzis. Sem ti ze vse povedal, ce se ne splaca, pac ne bodo oddajali AirBnB niti en mesec na leto. Problem resen.

Ne zanima me, koliko enakih kretenov, kot si sam, poznas (povej mi s kom se druzis, pa ti povem kdo si).

Dejstvo je, da je tvoje in Matotovo nakladanje samo teoreticen primer, ki se preprosto ne zgodi.

Verjamem pa, da se trepetlike, ki so sami prasci, do te mere, da bi to naredili, bojijo vsega. Ampak temu se rece projiciranje, ne realnost.

Likalnik je izjavil:

no sej..kot rečeno, čakaš, da ti nekaj iz neba pade...boš hitro ugotovil, da življenje ni tako nastavljeno...bo treba kaj narediti...ne pa doma na kavču viset

Oh, vse te projekcije... bos moral res nekaj narediti, s svojim zivljenjem, ce se pocutis tako v kurcu.

---

Mimogrede, pacienti, ste se kdaj vprasali, zakaj je cela zadeva nastavljena tako, da mora iti prisilna izselitev preko sodisca?

Zakaj bi bilo nekaj takega uzakonjeno?

A mogoce obstaja moznost, da so se najemodajalci, in ne najemniki, obnasali kot popolne pizde in je bilo treba najemnike zakonsko zascititi?

Ker zanimivo, da se najvecje forumske pizde (recimo, ena od njih bi pobil penzioniste) pritozujejo cez to ureditev.

Samo omenim. Pardon my French.

---

Zgodovina sprememb…

DamijanD ::

Likalnik je izjavil:

kdo pravi, da se bolje preko airbnb zasluži?? si kdaj probal? oziroma si naredil primerjavo in upošteval vse stroške in čas katerega nameniš za čiščenje stanovanja...si upošteval, da ne moreš poleti, ko se ti na Hrvaški obali po jajcih praskaš na dopust...ker se pospravlja za gosti na vsake dva do tri dni.

A ni drugače v osnovi airbnb bil ravno za take situacije, ko je nekdo zapustil za par tednov stanovanje, da si ga v vmesnem času oddal?

DamijanD je izjavil:

Likalnik je izjavil:

A ni drugače v osnovi airbnb bil ravno za take situacije, ko je nekdo zapustil za par tednov stanovanje, da si ga v vmesnem času oddal?

Ne vem kdo je to trdil, bistvo AirBNBja je da če imaš nekaj prazno oddaš nekomu ki pride za par dni in s tem zaslužiš... ker pač nočeš imet non stop enega in istega not ker običajno je turist pripravljen plačat več.

Saj nihče ne bi oddajal AirBNB če bi domači najemniki plačali več najemnine kot jo dobiš z AirBNB... je dokaj ekonomska logika.

MadMen ::

Meizu je izjavil:

Ker bi se vsi radi priselili v Ljubljano (cene dokazujejo), ostalo nikogar ne zanima.

Recimo, v Maribor ne grem zivet, ce mi Arsenovic placa. Toxicna atmosfera.

Ljubljana je glih tako en podoben sekret, nihče noče it noter, kvečjemu vsi ven. Noter želijo/mo samo zato, ker lahko samo tam dobiš ustrezno delo. To se pa lahko centralizaciji zahvalimo.

Tole me malo spominja na Catch-22, nobeden ne želi živeti v Ljubljani, hkrati vsi želijo živeti v Ljubljani. :))

Nekateri štajerci ste res mal... posebni, če se milo izrazim.

DamijanD je izjavil:

Likalnik je izjavil:

ja v osnovi je bilo res tako, da si kao zamenjal stanovanje...on v tvojega in ti v njegovega....kako je bilo to urejeno na področju zakonodaje in odprtja nove dejavnosti kot je sedaj sobodajalstvo žal ne vem.
ampak kot rečeno...odpreti moraš sobodajalstvo (kar pomeni cel kup papirologije) potem zapreti sobodajalstvo (kar pomeni zopet cel kup papirologije), moraš imeti davčno blagajno (jo mesečno plačevati), vsak mesec oddati obračun davka na dodano vrednost, konec leta oddati obračun akontacije dohodnine...vsak mesec plačati program za prijavo gostov...+ ostali stroški obratovanja...
ali je bilo tudi na začetku vse to potrebno, da si z nekom zamenjal stanovanje ali ne ...ne vem...

kot rečeno lažje bi bilo oddati dolgoročno najemniku, kateri ti plača vse stroške obratovanja + najemnina, plačaš 25% davka in si rešen...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

Zako ::

pismo, vsi bluzite prevec. Oddajalo se bo na crno, pac ne objavis stanovanja na portalih (AirBnb, Booking), ampak nekje drugje. Poznam kar nekaj primerov, ki imajo stanovanje v LJ skoz zasedeno z kratkorocnim oddajanjem, noben nima nikjer objavljeno. Veliko gre od ust do ust, veliko se uporablja socialne medije, veliko je raznih "influencerjev", ki ima nek X profil, kjer objavlja flat za kratkorocno oddajanje.

Balkanci smo najbolj znani po delu na crno, tudi tukaj bo isto.
Se neki, kot je ze Serif povedal, ko je pticja kletka sprejela ta "glup" zakonm, ki omejuje kratkorocno oddajanje - Who da fak bo hodil okoli v inspekcijo! - ni kadra.
Se enkrat - cene nepremicnin ne bodo padle.
Zako je zakon!!!

c3p0 ::

CiClon je izjavil:

To je 250 eur na teden. Za 4 osebe.

Testenine po 2 ali 3 na kilo. Riž po ajde 3 na kilo. Mleko po 1,5 na liter (alpsko). Krompir tud dober euro na kilo. Pa kaj vi žrete?

Moka pa tam od 50c/kg. Ampak dajmo kupit kruh za 4€/kg, če notri že mešajo dodatne beljakovine (črve), mi ni znano.

bm1973 je izjavil:

Meizu je izjavil:

Ljubljana je glih tako en podoben sekret, nihče noče it noter, kvečjemu vsi ven. Noter želijo/mo samo zato, ker lahko samo tam dobiš ustrezno delo. To se pa lahko centralizaciji zahvalimo.

Pa Štajerci naredite svoje ustrezne službe...

Če bi bil jaz ljubljanski župan, bi uvedel dnevno tarifo za vstop v LJ...

Glede na število dnevnih migrantov, bi bilo 5 EUR/dan kar lep prispevek k občinskemu proračunu.

Plus, zakon o dohodnini bi morali spremeniti, da gre polovica le te občini kjer delaš...

Pa še ograjo okoli LJ, da se boljše nadzira vstop in izstop. Aja, wait...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

Zako je izjavil:

pismo, vsi bluzite prevec. Oddajalo se bo na crno, pac ne objavis stanovanja na portalih (AirBnb, Booking), ampak nekje drugje. Poznam kar nekaj primerov, ki imajo stanovanje v LJ skoz zasedeno z kratkorocnim oddajanjem, noben nima nikjer objavljeno. Veliko gre od ust do ust, veliko se uporablja socialne medije, veliko je raznih "influencerjev", ki ima nek X profil, kjer objavlja flat za kratkorocno oddajanje.

Balkanci smo najbolj znani po delu na crno, tudi tukaj bo isto.
Se neki, kot je ze Serif povedal, ko je pticja kletka sprejela ta "glup" zakonm, ki omejuje kratkorocno oddajanje - Who da fak bo hodil okoli v inspekcijo! - ni kadra.
Se enkrat - cene nepremicnin ne bodo padle.

no ja...jaz ne poznam nobenega, ki oddaja na črno...vsi po PS-u.

sicer pa, roko na srce ali se ti lubi živcirati in gristi nohte vsak dan, ker oddajaš na črno...lahko te sosed prijavi, lahko se gostu kaj naredi in rabi zdravniško pomoč/policija, prvo kar ga vprašajo kje stanuje oziroma ali je prijavljen...pač jaz si nebi kratil spanca zato, da bi imel kakega gosta več, ker bi oddajal na črno...mogoče pa vseeno nismo vsi tako zagriženi balkanci

Mato989 je izjavil:

DamijanD je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Ne vem kdo je to trdil, bistvo AirBNBja je da če imaš nekaj prazno oddaš nekomu ki pride za par dni in s tem zaslužiš... ker pač nočeš imet non stop enega in istega not ker običajno je turist pripravljen plačat več.

Saj nihče ne bi oddajal AirBNB če bi domači najemniki plačali več najemnine kot jo dobiš z AirBNB... je dokaj ekonomska logika.

No vidis, se ti se strinjas, da ima vlada prav in je nujno omejiti oddajanje na AirBnB, da bodo Slovenci lazje in ceneje prisli do stanovanj.

MadMen je izjavil:

Meizu je izjavil:

Ker bi se vsi radi priselili v Ljubljano (cene dokazujejo), ostalo nikogar ne zanima.

Recimo, v Maribor ne grem zivet, ce mi Arsenovic placa. Toxicna atmosfera.

Tole me malo spominja na Catch-22, nobeden ne želi živeti v Ljubljani, hkrati vsi želijo živeti v Ljubljani. :))

+1. In ves cas ena in isti fovsljivi stajerci serjejo. A ne Mato?

Saj tisto legendarno pluvanje, cez Ljubljancane, izvira iz iste sole.

Stajerc se priseli v Ljubljano in se zacne obnasati, tako kot so njihovi stereotipi ves cas trdili o Ljubljancanih - ker je on zdaj tudi Ljubljancan.

Potem se pa cela Slovenija zgraza nad Ljubljancani, dejansko pa se tako obnasajo priseljeni Stajerci, ki mislijo, da so boga za jajca prijeli, ker so se preselili 100 km stran.

c3p0 je izjavil:

Pa še ograjo okoli LJ, da se boljše nadzira vstop in izstop. Aja, wait...

Za to bo cestninjenje znotraj obvoznice poskrbelo, nic ne skrbi, ne bo treba nobene ograje. OCR tablic in Urbana, kot alternativa pa P+R.

Zgodovina sprememb…

No vidis, se ti se strinjas, da ima vlada prav in je nujno omejiti oddajanje na AirBnB, da bodo Slovenci lazje in ceneje prisli do stanovanj.

Ne jaz se sploh ne strinjam s tem, jaz sem bolj za to da vlada poskrbi da bodo slovenci imeli tako dobre in malo obdavčene plače da bodo lahko konkurirali AirBNB najemnikom z dovolj visoko najemnino da bodo najemodajalci raje izbrali njih... saj veš, Money talks, bullshit walks...

Če bo dobil najemodajalec od Slovenca enak znesek kot od turista bo raje dal slovencu, ker ne bo rabil za njim vsake par dni pucat, ker si bo sam...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Ne jaz se sploh ne strinjam s tem, jaz sem bolj za to da vlada poskrbi da bodo slovenci imeli tako dobre in malo obdavčene plače da bodo lahko konkurirali AirBNB najemnikom z dovolj visoko najemnino da bodo najemodajalci raje izbrali njih... saj veš, Money talks, bullshit walks...

Če bo dobil najemodajalec od Slovenca enak znesek kot od turista bo raje dal slovencu, ker ne bo rabil za njim vsake par dni pucat, ker si bo sam...

Ja, ampak zaradi tega bos iz svojih davkov financiral izgradnjo socialnih stanovanj, kar te bo prislo vsaj toliko kot zasluzis, pa ne rabis jih. :))

Zato, da bodo lahko drugi, za cetrtino ali se manj cene, profitnih, ziveli v njih.

Ce si pa tako velikodusen in razmetavas z denarjem, bos pa se za Opero in Upokojence kaj dal, mar ne?

Zgodovina sprememb…

Ring0Ruin je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja, ampak zaradi tega bos iz svojih davkov financiral izgradnjo socialnih stanovanj, kar te bo prislo vsaj toliko kot zasluzis, pa ne rabis jih. :))

Zato, da bodo lahko drugi, za cetrtino ali se manj cene, profitnih, ziveli v njih.

Ce si pa tako velikodusen in razmetavas z denarjem, bos pa se za Opero in Upokojence kaj dal, mar ne?

Narobe, to pomislijo samo socialni komunisti pod krinko... ljudem se naj neha pobirat denar pa bodo imeli več denarja, če pa ne znajo delat z njim pa se bodo naučili skozi napake... ne pa da nanny state usmerja vse.

Mato989 je izjavil:

Ring0Ruin je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Narobe, to pomislijo samo socialni komunisti pod krinko... ljudem se naj neha pobirat denar pa bodo imeli več denarja, če pa ne znajo delat z njim pa se bodo naučili skozi napake... ne pa da nanny state usmerja vse.

No ampak tvoj odgovor nima nicesar z dejstvi, ki sem jih napisal. Ker oddajas AirBnB, visas ceno stanovanjem, zato bo drzava, s tvojimi davki, morala poskrbeti, za tiste, ki si ga ne bodo mogli kupiti ali najeti - zaradi tebe.

Pa se kaksna malenkost zraven, recimo dvigas ceno lokalnim storitvam, lokalnim trgovinam - ker turisti imajo denar, trgovci pa zaradi EU ne morejo biti diskriminatorni, zato bos tudi ti placal vec.

Bos pa se za opero dal, mar ne? :))

Mimogrede, da vam zaupam skrivnost, ce se gres AirBnB, ne pucas za gosti ampak si omislis snazilko. Samo omenim...

Zgodovina sprememb…

No ampak tvoj odgovor nima nicesar z dejstvi, ki sem jih napisal. Ker oddajas AirBnB, visas ceno stanovanjem,

To preprosto ne drži, ker ni nujno da je ne bi višal ČE NE BI oddajal AirBNB... kaj pa če bajto porušiš ali blok pustiš prazen? Torej je vseeno ali oddajaš ali ne, višaš ceno lahko v vsakem primeru če to ŽELIŠ...

Pa se kaksna malenkost zraven, recimo dvigas ceno lokalnim storitvam, lokalnim trgovinam - ker turisti imajo denar,

Saj zato pa jaz navijam da bi Slovencem država priskrbela enako visoke plače preko manj davkov, da bodo lahko oni konkurenčni tujim turistom ;) Zato sej az borim za to da bi posameznik imel več denarja v žepu, ti se pa boriš da bi ostal enako reven in bi preko mamice Države jemal drugim

Mato989 je izjavil:

No ampak tvoj odgovor nima nicesar z dejstvi, ki sem jih napisal. Ker oddajas AirBnB, visas ceno stanovanjem,

To preprosto ne drži, ker ni nujno da je ne bi višal ČE NE BI oddajal AirBNB... kaj pa če bajto porušiš ali blok pustiš prazen? Torej je vseeno ali oddajaš ali ne, višaš ceno lahko v vsakem primeru če to ŽELIŠ...

Seveda je ne bi visal, ker sicer ne bi nikogar dobil v najem. AirBnB prinsa tuje cene v Slovenijo, kar je tujcem sprejemljivo, se ne pomeni, da pase na visino nasih plac.

Mato989 je izjavil:

Pa se kaksna malenkost zraven, recimo dvigas ceno lokalnim storitvam, lokalnim trgovinam - ker turisti imajo denar,

Saj zato pa jaz navijam da bi Slovencem država priskrbela enako visoke plače preko manj davkov, da bodo lahko oni konkurenčni tujim turistom ;) Zato sej az borim za to da bi posameznik imel več denarja v žepu, ti se pa boriš da bi ostal enako reven in bi preko mamice Države jemal drugim

Saj ga bo imel, s socialnim stanovanjem v Ljubljani. Ki mu ga bos ti placal.

Ne samo to, cez cas bo lahko stanovanje odkupil, po znatno nizji ceni, kot bo trzna. In ti bos to stoicno prenasal? Da ima nekdo vec kot ti, s tem, da si mu to sam kupil?

E Mato, to, da si dobil koncno za fukat, te je cisto pozenscilo. Kaksna brezhrbtenicnost, se otroka dobis, pa bos Kordisa volil, ce bo pa hcerka se bos vclanil k Pujsi Pepi.

Zgodovina sprememb…

AirBnB prinsa tuje cene v Slovenijo, kar je tujcem sprejemljivo, se ne pomeni, da pase na visino nasih plac.

Torej je potrebno uredit višino plač, to je tisto za kar se jaz borim in navijam!

narobe, naj ima dovolj visoko plačo brez državnih stanovanj itd... naj ima izplačilo tako kot tujina da mu ne bo težko prepričat najemodajalca naj mu da po enaki ceni kot bi vzel turist... tu je bistvo rešitve...

Nehaj obračat moje besede jaz jasno povem kaj je moje stališče ti bi pa drugim jemal, prepovedoval itd... jaz ne bi nikomur nič prepovedal in jemal, samo naj sami poskrbijo preko tega da imajo čimveč v denarnici, ne pa na račun drugih davkoplačevalcev ampak na račun tega da država manj pobere.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

AirBnB prinsa tuje cene v Slovenijo, kar je tujcem sprejemljivo, se ne pomeni, da pase na visino nasih plac.

Torej je potrebno uredit višino plač, to je tisto za kar se jaz borim in navijam!

Ja, saj ti pravim, da se v socialista pretvarjas. Naj uganem, si eno druzboslovko snel? Pa ti je malo razlozila, kar nas leta nisi hotel poslusat? :)

Mato989 je izjavil:

narobe, naj ima dovolj visoko plačo brez državnih stanovanj itd... naj ima izplačilo tako kot tujina da mu ne bo težko prepričat najemodajalca naj mu da po enaki ceni kot bi vzel turist... tu je bistvo rešitve...

Seveda, samo mu ti, z oddajo preko AirBnB to preprecujes. Ampak ni hudega, odlicen sindikalist bos, te ze vidim na zborovanjih zasebnega sektorja s castno gostjo, Pujso Pepo in NPM.

Mato989 je izjavil:

Nehaj obračat moje besede jaz jasno povem kaj je moje stališče.

Povedal si ti ze marsikaj, pa se je vedno izkazalo za zelo slabo domisljeno, kjer si vzel kartonski ostanek od sekret role in skozenj gledal na svet, hkrati pa ignoriral vse, kar nisi videl.

Zato ti pa pomagam in ti razlagam, kaj govoris, ker sicer ne razumes. Ni nobeno obracanje tvojih besed, samo povem kaj tvoje besede pomenijo, brez WC rolc.

Btw, zadnjic sem nasel raj za tebe, brez prepovedi, brez davkov, ti povem, zapusti rodni Ptuj in pojdi raje tja:

Zgodovina sprememb…

Tale video je boljsi, prav eksaktno pokaze, kaj so tvoji ideali in kaksen nacin zivljenja si zelis:

Meizu ::

Jaz sem primorc, mona!

Utk ::

V Nemčiji so višje najemnine, dražja stanovanja, višje plače in cenejši apartmaji preko airbnb.
Se pravi imamo (tudi) v airbnb bistveno premalo ponudbe, ne pa preveč.

PS: sej drugače te ne bi citiral, samo nisem hotel, da bi zgledalo kot da odgovarjam temu bedaku zgoraj. Ker mu ne, nikoli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Benny123 ::

Se ena starejša analiza, kjer se ni bilo sponzorjev si druzina stanovanje ni mogla privoščiti kar je logično https://nepremicnine.siol.net/novice/an...

Ta pa je bil na meji finančnih zmožnosti pa je cenejsi kot un pri Litostroju https://nepremicnine.siol.net/novice/an...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Benny123 ()

Benny123 je izjavil:

Se ena starejša analiza, kjer se ni bilo sponzorjev si druzina stanovanje ni mogla privoščiti kar je logično https://nepremicnine.siol.net/novice/an...

Ta pa je bil na meji finančnih zmožnosti pa je cenejsi kot un pri Litostroju https://nepremicnine.siol.net/novice/an...

Super, ampak zakaj pri PIZDI bi morala taka družina kupovat NOVOGRADNJO, VILA BLOK, torej elito od elite od nepremičnin? Ziher bi lahko nekaj kupila takrat... če pa hočeš ELITO od ELITE pa pač je tako...

Dodam še mojo izkušnjo, sem mel pred leti flet na obali. V ene 8 letih se je vrednost podvojila, brez da bi se ubadal z glupimi najemniki. Pri tko velikem donosu, mi je bla zadnja briga še ubadanje z drobižem od najemnine. Tako situacja je dons povsod po Sloveniji. Danes mi povedal kolega, da majo najemniki novo "taktiko". Plačujejo najemnino ene 6 mesecev, stroškov pač ne in po kakih 6 mesecih spizdijo v tujino.

delavec44 ::

Če je najemodajalec neumen in plačnika stroškov spremeni na najemnika...

Kaj pa stara taktika, da ne plačujejo nič in jih ne moreš vreči ven?

Mato989 je izjavil:

Benny123 je izjavil:

Super, ampak zakaj pri PIZDI bi morala taka družina kupovat NOVOGRADNJO, VILA BLOK, torej elito od elite od nepremičnin? Ziher bi lahko nekaj kupila takrat... če pa hočeš ELITO od ELITE pa pač je tako...

ELITO od ELITE??? :)) Arhitekti imajo en stos, na to temo:

Q: Kaj je to vila blok?
A: Vcasih je bila vila, danes je pa blok.

Telbanc je izjavil:

Dodam še mojo izkušnjo, sem mel pred leti flet na obali. V ene 8 letih se je vrednost podvojila, brez da bi se ubadal z glupimi najemniki. Pri tko velikem donosu, mi je bla zadnja briga še ubadanje z drobižem od najemnine. Tako situacja je dons povsod po Sloveniji. Danes mi povedal kolega, da majo najemniki novo "taktiko". Plačujejo najemnino ene 6 mesecev, stroškov pač ne in po kakih 6 mesecih spizdijo v tujino.

Tako ja, fasisti mislijo, da je sedanja praksa, da gres za 6 mesecev v najem in potem gres v tujino. Slovenija bo kmalu prazna. :))

Eden je enkrat nekomu pobegnil, brez placila, ker je bil najemodajalec len idiot. In zdaj to delajo ze "najemniki", enako kot se ne pustijo ven vreci :))

Matr ste butasti. Telbanc, ti si najvecja branjevka, kar sem jih kdaj videl, kaj, ce bi sel solato na trg prodajat?

Zgodovina sprememb…

Ja ELITO OD ELITE ja... enak blok v vukojebini stane 30% manj FIX... in bi si ga lahko privoščila ampak onadva hočeta elitno lokacijo v državi v LJ... simpl...

Mato989 je izjavil:

Ja ELITO OD ELITE ja... enak blok v vukojebini stane 30% manj FIX... in bi si ga lahko privoščila ampak onadva hočeta elitno lokacijo v državi v LJ... simpl...

No hotel sem povedati, da vila blok ni nobena elita od elite, kaj sele, da bi bila to novogradnja, zato ker je novogradnja.

Koseski bajer je dobil pred leti naselje, elita od elite, novogradnja, zdaj razpada, lastniki pa divje renovirajo. Enako Zupanciceva Jama.

Rudnik je bil vedno vukojebina Ljubljane. Ob dolenjski cesti ves cas promet, vlazno, mocviranto, komarji. Danes zadevo prodajajo kot "elitna nadstandardna soseska", ceprav je se vedno promet, vlazno, mocviranato, s komarji :)) In blizina Golovca je odlicna za otroke, ce prezivijo dolenjko in zanemaris vso vlago, ki jo prinese na fasado. No, cez par let, ne hodis vec na Golovec, ker si bil tam ze nekaj stokrat in je dolgocasen.

Dostikrat je pri teh "nadstandardnih" ponudbah, mnogo bolje kupiti 60 let stare cegle :)) Te vsaj nihce ne nategne. :))

Zgodovina sprememb…

Ring0Ruin je izjavil:

Mato989 je izjavil:

No hotel sem povedati, da vila blok ni nobena elita od elite, kaj sele, da bi bila to novogradnja, zato ker je novogradnja.

Koseski bajer je dobil pred leti naselje, elita od elite, novogradnja, zdaj razpada, lastniki pa divje renovirajo. Enako Zupanciceva Jama.

Rudnik je bil vedno vukojebina Ljubljane. Ob dolenjski cesti ves cas promet, vlazno, mocviranto, komarji. Danes zadevo prodajajo kot "elitna nadstandardna soseska", ceprav je se vedno promet, vlazno, mocviranato, s komarji :)) In blizina Golovca je odlicna za otroke, ce prezivijo dolenjko in zanemaris vso vlago, ki jo prinese na fasado. No, cez par let, ne hodis vec na Golovec, ker si bil tam ze nekaj stokrat in je dolgocasen.

Dostikrat je pri teh "nadstandardnih" ponudbah, mnogo bolje kupiti 60 let stare cegle :)) Te vsaj nihce ne nategne. :))

ELITA OD ELITE je zaradi lokacije v DRŽAVI... ne zaradi tega kar ti govoriš... Če je Rudnik vukojebina LJ zakaj potem take cene, več kot očitno ker je takšno povpraševanje, če ne bodo silili v LJ ne bodo takšne cene simpl.

Ring0Ruin je izjavil:

Matr ste butasti. Telbanc, ti si najvecja branjevka, kar sem jih kdaj videl, kaj, ce bi sel solato na trg prodajat?

Napišem svež primer, in spet ni prav. Tko je. Folk je pač kreativen. Eni plačajo le del stroškov plus najem. In se to "ne razve takoj".

delavec44 ::

Telbanc je izjavil:

Ring0Ruin je izjavil:

Napišem svež primer, in spet ni prav. Tko je. Folk je pač kreativen. Eni plačajo le del stroškov plus najem. In se to "ne razve takoj".

Ma pusti ga. Za njega se ne dogaja, da najemnik ne plačuje in ga ne moreš vreči ven (v par letih). Tudi škode ne delajo. Najemodajalec je zakonsko super zaščiten, vse ostalo so gostilniške debate.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Airbnb inšpekcija

Oddelek: Loža
395497 (695) Miki N
»

Furs deluje protizakonito ? AIRBNB in davki (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

451107065 (57305) MisterR
»

ZAKAJ se stanovanja več ne oddajajo v najem, ampak še samo za turiste?! (strani: 1 2 3 )

11128809 (17489) vostok_1
»

Cene stanovanj in prepoved Airbnb-ja (strani: 1 2 3 )

14922157 (18464) MrStein

Več podobnih tem