» »

Penzija - po novem 40 zaporednih let?

Penzija - po novem 40 zaporednih let?

««
«
1 / 6
»»

endelin ::

Haha kero nižanje osnove za penzijo zavito v celofan8-)
Lahko dajo 100% osnovo, a vsi vemo kje je catch.
Še en potencialni nateg v vrsti če je to to.

Luka Mesec naredil boš veliko število revnih upokojencev…

A po drugi strani bi goveda talala več tisoč evrske dodatke "zaslužnim".

Zakaj kaznovati ljudi ko drugim talate neke nore dodatke

Buržuji vedno bili in vedno bodo ;-)

Ljudje sploh ne vejo kaj se sprejema - to bodo vedeli ko se upokojijo ko bodo reveži

#izogibanje davkov zdaj!
  • spremenil: endelin ()

Telbanc ::

Čez 10 let. Ko izzveni dobrohoten učinek zadnje krize na pokojninsko blagajno, ko je blo velik ljudi brez službe in bojo zaj kasnej se upokojevali.

Čez 10 let se bo delalo do 69 in bo se štelo blagodejnih 42 let.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

endelin ::

Kje so sedaj raznorazni kolači ko gre resnicno za slabe stvari?8-) so jih podkupili da so vsi tiho?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

dronyx ::

Zadnjič mi je kolega razlagal, kako se pri sedanjem sistemu lahko goljufa pokojninsko blagajno. Koliko jih je to izvedlo sicer žal nimam podatka, morda ga imajo na ZPIZ.

Za izračun pokojnine se sedaj upošteva najboljših zaporednih 24 let. Ideja goljufije je v tem, da si nekje zaposlen 24 let z čim višjo plačo in plačuješ visoke prispevke v pokojninsko blagajno. Ko to dosežeš, pa lahko daš odpoved, odpreš s.p. in državi prikazuješ minimalne možne prihodke in plačuješ minimalne prispevke v pokojninsko blagajno. In kje je lepota te goljufije? Ker ti država pokojnino odmeri glede na najboljših 24 let, ni tvoja pokojnina v sedanjem sistemu nič manjša zaradi tega, ker si vrsto let plačeval bistveno manjši prispevek in če bi se upoštevala cela zavarovalna doba, potem seveda tako visoke pokojnine nikdar ne bi imel. Problem takega izplačevanja pokojnin pa je tudi v tem, da ima potem tisti, ki je pošteno plačeval pokojninske prispevke celo delovno dobo nižjo pokojnino, kot bi jo imel sicer. In sem sodijo še razne partizanske pokojnine tistim, ki niso partizanov videli niti v filmih. Zakaj se še vedno izplačujejo te pokojnine meni nikoli ne bo jasno.

Ampak kakorkoli že, ko sem jaz to poslušal, nisem mogel verjeti, da je kdo v tej državi res tako nor, da gre vzpostaviti tak pokojninski sistem, ki se ga da očitno zlahka goljufati.

socialec ::

Norost že, vendar gledaš v napačno smer.

socialec je izjavil:

Norost že, vendar gledaš v napačno smer.

Ja, točno to sem jaz rekel, ko sem opazil kako kompleksno je dejansko oko. :))

kixs ::

Zakon bi moral veljati za vse enako. Za stare in za nove. Torej se ob vsaki spremembi naredi rekalkulacija. Za vse enako, za vse fer ali ne fer.

kixs je izjavil:

Zakon bi moral veljati za vse enako. Za stare in za nove. Torej se ob vsaki spremembi naredi rekalkulacija. Za vse enako, za vse fer ali ne fer.

To je po moje eden največjih nategov pokojninskega sistema. Starim upokojencem se vse pokojnine in privilegiji ob vsaki spremembi ohranijo in ne glede na to, da živijo dlje in so plačevali po moje manj, kot se plačuje sedaj. S tem se nateguje tiste, ki gredo kasneje v pokoj ter seveda mlade, ki morajo to zabavo financirati (kdor je še ostal v tej kokoški). Nisem pa slišal, da bi kdo od politikov želel bolj korenito spremeniti ta sistem. Samo daljšajo leta, ko greš lahko v pokoj in znižujejo osnovo, pri tem pa uporabljajo razne trike. In zadnjič sem slišal, da je ZPIZ v socializmu dal denar za Karavanški predor. če to drži, od kje zakonska podlaga za to in ali je kdo ta denar vrnil. Lopovščina, velika lopovščina, če že hočete gledat!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

OutOfTheBox ::

dronyx je izjavil:

Zadnjič mi je kolega razlagal, kako se pri sedanjem sistemu lahko goljufa pokojninsko blagajno. Koliko jih je to izvedlo sicer žal nimam podatka, morda ga imajo na ZPIZ.

Za izračun pokojnine se sedaj upošteva najboljših zaporednih 24 let. Ideja goljufije je v tem, da si nekje zaposlen 24 let z čim višjo plačo in plačuješ visoke prispevke v pokojninsko blagajno. Ko to dosežeš, pa lahko daš odpoved, odpreš s.p. in državi prikazuješ minimalne možne prihodke in plačuješ minimalne prispevke v pokojninsko blagajno. In kje je lepota te goljufije? Ker ti država pokojnino odmeri glede na najboljših 24 let, ni tvoja pokojnina v sedanjem sistemu nič manjša zaradi tega, ker si vrsto let plačeval bistveno manjši prispevek in če bi se upoštevala cela zavarovalna doba, potem seveda tako visoke pokojnine nikdar ne bi imel. Problem takega izplačevanja pokojnin pa je tudi v tem, da ima potem tisti, ki je pošteno plačeval pokojninske prispevke celo delovno dobo nižjo pokojnino, kot bi jo imel sicer. In sem sodijo še razne partizanske pokojnine tistim, ki niso partizanov videli niti v filmih. Zakaj se še vedno izplačujejo te pokojnine meni nikoli ne bo jasno.

Ampak kakorkoli že, ko sem jaz to poslušal, nisem mogel verjeti, da je kdo v tej državi res tako nor, da gre vzpostaviti tak pokojninski sistem, ki se ga da očitno zlahka goljufati.

Teoretično drži, ga pa ni junaka ki bi ta plan dejansko sprovedel. Ne zato ker se ne bi dalo, ampak ker je idiotski, sploh če ga greš delat samo z namenom večje penzije.

Gogo ::

Mene pa zanima kakšen % bodo odmerili tistemu ki se bo upokojil na začetku leta 2028? In koliko let mu bodo upoštevali? Ve kdo? Domnevam da bodo te najbolj nategniti.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

tetriandoch ::

Gogo je izjavil:

Mene pa zanima kakšen % bodo odmerili tistemu ki se bo upokojil na začetku leta 2028? In koliko let mu bodo upoštevali? Ve kdo? Domnevam da bodo te najbolj nategniti.

Vprašanje kaj bo leta 2028? Bo svet sploh še obstajal? Svet se trenutno tako hitro spreminja kot še ni še nikoli. Lahko si pa prepričan, da bodo novi upokojenci nategnjeni.

delavec44 ::

Ja, čez 3 leta svet ne bo več obstajal. Pa kje najdete take.

In kaj na svetu se tako hitro spreminja kot še nikoli? Uporabljamo 50 let stare tehnologije in še vedno živimo povprečno 80 let in umiramo za starimi boleznimi. Kje so futuristične zadeve?

Zgodovina sprememb…

otago ::

dronyx je izjavil:

...Za izračun pokojnine se sedaj upošteva najboljših zaporednih 24 let. Ideja goljufije je v tem, da si nekje zaposlen 24 let z čim višjo plačo in plačuješ visoke prispevke v pokojninsko blagajno. Ko to dosežeš, pa lahko daš odpoved, odpreš s.p. in državi prikazuješ minimalne možne prihodke in plačuješ minimalne prispevke v pokojninsko blagajno. ...

Sodelavec je razlagal o takšnem primeru. Pri čemer je šlo za njegovega znanca, ki je imel najboljših 15 let. Kasneje je občasno nekaj delal, minimalc /lastno podjetje ... Spremenili so zakonodajo in podaljšali iz 15 na xx let. Igra se ni izšla.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

delavec44 je izjavil:

Ja, čez 3 leta svet ne bo več obstajal. Pa kje najdete take.

In kaj na svetu se tako hitro spreminja kot še nikoli? Uporabljamo 50 let stare tehnologije in še vedno živimo povprečno 80 let in umiramo za starimi boleznimi. Kje so futuristične zadeve?

Povprečna življenska doba človeka (ki živi v Sloveniji) se je v zadnjih 50 let, povečevala za 0.22 leta (oz. 2.6 meseca) na koledarsko leto, kar znese slabih 11 let. Večinoma na račun napredka v tehnologiji in javnega zdravstva (preventivni programi).

Vsaj številke parkrat obrni preden zavajaš z informacijami.

Zgodovina sprememb…

Nikjer nisem napisal, da ne živimo dlje kot pred 50 leti. Preberi še enkrat. Napisal sem da tukaj ni nobenih hitrosti sprememb kot še nikoli. Kot si sam izpostavil gre napredek precej linearno in ni tukaj nič revolucionarnega.

Kolegi mi umirajo pri 50ih za rakom. Kje je kakšno novo zdravilo?

Zgodovina sprememb…

Miha 333 ::

Še večji nateg je, da bo imel tisti s 1800 bruto plače enako penzijo kot tisti s 1300 bruto plače.

delavec44 je izjavil:

Nikjer nisem napisal, da ne živimo dlje kot pred 50 leti. Preberi še enkrat. Napisal sem da tukaj ni nobenih hitrosti sprememb kot še nikoli. Kot si sam izpostavil gre napredek precej linearno in ni tukaj nič revolucionarnega.

Kolegi mi umirajo pri 50ih za rakom. Kje je kakšno novo zdravilo?

Univerzalnega zdravila za raka ni, ker rak je kompleksna skupina bolezni. Imamo pa že veliko zdravil, ki specifične rake targetirajo in izboljšajo potek bolezni oz. ga lahko ozdravijo. Pomembno je tudi v kateri fazi izveš da imaš raka.

Je pa pokazatelj to da nekaj delamo prav, ker se povprečna življenska doba podaljšuje, in največ ljudi se "reši" v starosti in tako tudi podaljšamo življenje človeku za nekaj let.

Drugače pa mRNA zdravila bodo naredila proti tej bolezni revolucijo, ker bodo personalizirana.

ginekk ::

dronyx je izjavil:

kixs je izjavil:

To je po moje eden največjih nategov pokojninskega sistema. Starim upokojencem se vse pokojnine in privilegiji ob vsaki spremembi ohranijo in ne glede na to, da živijo dlje in so plačevali po moje manj, kot se plačuje sedaj. S tem se nateguje tiste, ki gredo kasneje v pokoj ter seveda mlade, ki morajo to zabavo financirati (kdor je še ostal v tej kokoški). Nisem pa slišal, da bi kdo od politikov želel bolj korenito spremeniti ta sistem. Samo daljšajo leta, ko greš lahko v pokoj in znižujejo osnovo, pri tem pa uporabljajo razne trike. In zadnjič sem slišal, da je ZPIZ v socializmu dal denar za Karavanški predor. če to drži, od kje zakonska podlaga za to in ali je kdo ta denar vrnil. Lopovščina, velika lopovščina, če že hočete gledat!

Spreminjat za nazaj ponavadi ne gre, ker ni ustavno. Ampak spreminja se za nazaj tudi za tiste, ki že 30 let plačujejo. Kar bi isto ne bi smelo bit ustavno. Ob začetku plačevanja v ZPIZ bi moral vsak podpisat pogodbo, kjer je jasno določeno kaj in pod kakšnimi pogoji se lahko spremeni, če sploh kaj.

Drugač nateg je tudi navzgor omejena pokojnina, med tem ko so vplačila navzgor neomejena. Nekdo z ogromno plačo, lahko komot plačuje 10k na mesec, pa nikoli ne bo dobil tega zneska, ker je navzgor omejeno mislim da na trikratnik povprečne plače.

Ta nateg jasno ostaja.

Vsak bi moral dajati v naložbeni individualni račun in pač ima kolikor ima, če prej umre, se pa deduje. Podobno kot 401k v USA.

simoncek ::

Čez par let bo pa spet nova pokojninska reforma. Vsi vedo da je naš pokojninski sistem napačen. Vsak bi moral zbirati in vplačevati za svojo pokojnino in ne za drugo. Pol pa bi si vsak znal zračunat koliko pokojnine bo dobil in kdaj bo šel v penzijo. Dokler tega ne naredijo bo pač tako kot je in vsakih nekaj let nek popravek kako izplačati čim manj. Med penzionisti pa tudi ni neke solidarnosti. Če gledamo za nazaj nekateri dobivajo pokojnino več časa kot so delali.

Zanima me kam gre denar ko umrejo, glede na to da je čimveč starejših.
simoncek

harmonkar9 ::

delavec44 je izjavil:

Vsak bi moral dajati v naložbeni individualni račun in pač ima kolikor ima, če prej umre, se pa deduje. Podobno kot 401k v USA.

Kdor pa ne da, pa naj klošari, tako kot v ZDA. Jaz se strinjam, ker dobro deluje.

chucki ::

Dlje zivijo nasi starsi, ki so bilinrojeni v 50 in 60ih..... Mi rojeni po 80 ali 90ih sigurno ne bomo
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

zobnik ::

Obična pokojnina se naj loči od invalidske, kot drugo pa naj vplačujejo v to tisti ki želijo. Za invalidsko se plačuje posebaj in vsak sam to bi šlo skoz

WhiteAngel ::

Zadnjih 50 let se je življenjska doba res povečala. Od leta 2010 dalje pa stagnira:

Sam osebno zato malo dvomim o bučkah, da imamo nevzdržen pokojninski sistem - in to ob rekordni zaposljivosti! Zdaj, ali jih res tako veliko ne plačuje prispevkov ali pa nekdo laže. Anomalija trenutno je sigurno ta, da imamo nesorazmerno veliko upokojencev, ki so že dlje časa upokojeni kot so delali (!) Tam od 2010 dalje doplačamo cca 10% proračuna ZPIZu vsako leto, tako da ni to nek bavbav.

fur80 ::

harmonkar9 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kdor pa ne da, pa naj klošari, tako kot v ZDA. Jaz se strinjam, ker dobro deluje.

Zato je pa droga toliko bolj poceni, da ne boli pod mostom! ;)

blink ::

Sistem se imenuje PONZIJA, ker gre za Ponzijevo shemo.

chucki je izjavil:

Dlje zivijo nasi starsi, ki so bilinrojeni v 50 in 60ih..... Mi rojeni po 80 ali 90ih sigurno ne bomo

Itak da ne boste, k uni so meli cajt u petek iti na pir z šefom, vi pa tega luksuza nimate. Poleg tega vam je "Demokracija" noro podražila nepremičnine, in že to ubija. V Ameriki se življenska doba že skrajšuje.

harmonkar9 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kaj ima penzija veze s socialnimi problemi? Kaj ko si 30 ali 40 let star te pa pustijo da umreš?

CiClon ::

harmonkar9 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

A tisti, ki niso nikjer zaposleni so pri nas klošari? Al dobijo socialno? Tako bi bilo tudi pri penziji.

IL_DIAVOLO ::

Ja naši stari starši ki so šli z 48 leti v penzijo, nam se bodo lep čas delali luknje v denarnicah.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

WhiteAngel je izjavil:

Zadnjih 50 let se je življenjska doba res povečala. Od leta 2010 dalje pa stagnira:

Sam osebno zato malo dvomim o bučkah, da imamo nevzdržen pokojninski sistem - in to ob rekordni zaposljivosti! Zdaj, ali jih res tako veliko ne plačuje prispevkov ali pa nekdo laže. Anomalija trenutno je sigurno ta, da imamo nesorazmerno veliko upokojencev, ki so že dlje časa upokojeni kot so delali (!) Tam od 2010 dalje doplačamo cca 10% proračuna ZPIZu vsako leto, tako da ni to nek bavbav.

Da je trenuten sistem nevzdržen, ne pomeni, da se ga ne da peljat naprej. Bo pač treba tolk več dajat iz proračuna, kot gre zdaj.

So pa vse projekcije, da bo delež starejših od 65 vedno bolj naraščal, kar je logično, ko pogledaš velikost generacij, ki se zdaj upokojujejo in potem padec te velikosti do današnjih 20 letnikov in še naprej padec do rojenih v 2024.
Recimo starejših od 60 je bilo 1991 319k, 2000 378k, 2010 449k, 2020 568k, lani 612k.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CiClon ()

delavec44 je izjavil:

harmonkar9 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kaj ima penzija veze s socialnimi problemi? Kaj ko si 30 ali 40 let star te pa pustijo da umreš?

Levaki po celi Evropi so zastavili penzijo kot socialno kategorijo, zato pa ne živimo tako dobro in dolgo kot v ZDA in pri nas mladi crkujejo, medtem ko v ZDA cvetijo

CiClon je izjavil:

harmonkar9 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

A tisti, ki niso nikjer zaposleni so pri nas klošari? Al dobijo socialno? Tako bi bilo tudi pri penziji.

Kdor noče delat ne bi smel dobit socialke, če si star 80 in pripravljen delat, pa lahko dobiš

Zgodovina sprememb…

ginekk je izjavil:

Spreminjat za nazaj ponavadi ne gre, ker ni ustavno. Ampak spreminja se za nazaj tudi za tiste, ki že 30 let plačujejo.

Ja, s tem pa nimajo nikakršnih težav. Škoda, da se tu ljudem ne ljubi iti na ceste. Slovenska ulica bi morala biti parkrat na teden polna.

IL_DIAVOLO ::

Ne da se nam ne ljubi, niti nimamo časa. Tisti ki pa ga imajo, pa se nimajo kaj pritoževati.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

delavec44 je izjavil:

Verjetno je problem v tem, da obstoječe sheme praktično ni možno prekiniti, ker imaš armado upokojencev, ki zahteva izplačilo pokojnin. Že sedaj mora proračun za pokojnine nameniti 1 MRD letno, potem bi moral pa za obstoječe upokojence praktično vse. To se seveda finančno ne izzide. To shemo bodo oživljali, dokler se bo dalo.

Utk ::

Zakaj ne 40 let? Vsako vplačilo bi moralo štet, in vsako nevplačilo tudi. Zakaj bi nekdo, ki je 40 let vplačeval 2x imel enak penzion, kot nekdo, ki je 20 let plačeval 2x, 20 let pa x?
Lahko kdo to racionalno razloži?

dronyx je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Verjetno je problem v tem, da obstoječe sheme praktično ni možno prekiniti, ker imaš armado upokojencev, ki zahteva izplačilo pokojnin. Že sedaj mora proračun za pokojnine nameniti 1 MRD letno, potem bi moral pa za obstoječe upokojence praktično vse. To se seveda finančno ne izzide. To shemo bodo oživljali, dokler se bo dalo.

1.6 milijarde evrov nas stane servisiranje dolga. To je plačevanje obresti na leto. Tko lah se izklopi "panic mode".

nejc_nejc ::

WhiteAngel je izjavil:

Samo vse kar ni penzija, je treba sterat ven iz izplacil ZPIZa.

Vice ::

dronyx je izjavil:

Se pa z zelo neumnimi kolegi družiš :))

Telbanc je izjavil:

dronyx je izjavil:

delavec44 je izjavil:

1.6 milijarde evrov nas stane servisiranje dolga. To je plačevanje obresti na leto. Tko lah se izklopi "panic mode".

Kje si pa ti dobil 1,6 milijarde za obresti, bi pa res rad vedel. Tu kar vsak neke svoje cifre butne o čemerkoli :)

dronyx je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Ne, ni 1 milijarda eur letno ampak 1,4 milijarde eur letno (2024). In to ob rekordni zaposlenosti, kriznem DDV od l.2013, najvisjem bruto-bruto procentualnem placnem bremenu na svetu, generacijah ranga 17000 oseb / leto.

https://www.zpiz.si/cms/engine/download...
str. 62, 7400 Prejeta sredstva iz državnega proračuna
Realizacija 2024: 1.444.472.218 EUR

dronyx je izjavil:

Za izračun pokojnine se sedaj upošteva najboljših zaporednih 24 let. Ideja goljufije je v tem, da si nekje zaposlen 24 let z čim višjo plačo in plačuješ visoke prispevke v pokojninsko blagajno. Ko to dosežeš, pa lahko daš odpoved, odpreš s.p. in državi prikazuješ minimalne možne prihodke in plačuješ minimalne prispevke v pokojninsko blagajno.

Potem pa umreš 2 leti pred penzijo in komunisti vse poberejo in nisi naredil nič. Jaz imam boljšo taktiko, večino časa sem taktično na minimalcu in malo vmes tudi na socialni, tako mi levaki ne morejo dosti ukrasti.

Bellator ::

dronyx je izjavil:

Zakaj bi samo 24 let delal za čim višjo plačo in ne vseh 40? Ne vidim smisla v tem, da bi zadnjih 16 delal na minimalcu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Zato ker smisla ni.

zobnik ::

Naši starši so nam zgradil temelje za življenje, sploh pa današnja mularija rojena po letu 2000 je pršla na svet že vse postlano in tega ne cenijo.
Eni smo rojen v Jugoslaviji, se še vse spomnem.
Zato je prav da se danes to mularijo sprav čimprej delat in da plačujejo davke, prispevke, da lahko starejši dobijo solidne pokojnine.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

mancslo ::

Z 18. leti vstopiš na trg dela, odfuraš 44 let, pa si frej. Kaj vam ni jasno? Kakšnih 40 let. To je za izobražene...

Buggy ::

V penziji praviloma umrejo ljudje, ki izven sluzbe ne najdejo vec smisla in doprinosa k druzbi. Pocutijo se nekoristne in izgubljeni izven rutine. Priporocljivo je da imas poleg sluzbe vedno nekaj kar presega regular job...nek cilj, ki naceloma ne sme biti materialno podrejen, vazno je da imas izzive se naprej. Ubija brezbriznost, optopelost, razen ce si poli sendvic in pingo zombi, ki na sociali zazira sistem...potem imas se nekaj energije v sebi...tudi to steje za nekatere >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

zobnik je izjavil:

Naši starši so nam zgradil temelje za življenje, sploh pa današnja mularija rojena po letu 2000 je pršla na svet že vse postlano in tega ne cenijo.
Eni smo rojen v Jugoslaviji, se še vse spomnem.
Zato je prav da se danes to mularijo sprav čimprej delat in da plačujejo davke, prispevke, da lahko starejši dobijo solidne pokojnine.

Mladi to vse slisijo in vidijo, zato ti bodo pa rekli: "Ves kaj JugoBoomer? Ni nam potrebno tega poslusati. Gremo mi v tujino, ti pa pametuj dalje. 'Ko te jebe' bi rekli v Jugoslaviji."

Ring0Ruin ::

endelin je izjavil:

Haha kero nižanje osnove za penzijo zavito v celofan8-)
Lahko dajo 100% osnovo, a vsi vemo kje je catch.
Še en potencialni nateg v vrsti če je to to.

Luka Mesec naredil boš veliko število revnih upokojencev…

A po drugi strani bi goveda talala več tisoč evrske dodatke "zaslužnim".

Zakaj kaznovati ljudi ko drugim talate neke nore dodatke

Buržuji vedno bili in vedno bodo ;-)

Ljudje sploh ne vejo kaj se sprejema - to bodo vedeli ko se upokojijo ko bodo reveži

#izogibanje davkov zdaj!

Zanimivo, da bebci ne razumejo, da z znizano nataliteto, pokojninski sistem ne more obstati.

Lahko samo zazira mlade.

Dejansko je taka reforma nujno potrebna. S tem, da se bom zaradi nje tudi sam upokojil kasneje.

Ampak preprosto ne vidim druge resitve. Kar so pocele prejsnje vlade je, da so pac ignorirale ogromen problem in storile nicesar.

Kar ne pomeni, da so karkoli resile, samo cakale so, da se bo pokojninski sistem porusil, itak to ne bo v njihovem mandatu.

Svoboda je to naslovila, tako kot so naslovili privatiziranje zdravstvenega sistema po vzoru zobozdravstvenega, kjer nam je SDS pokradel iz zepov na tisoce evrov (kar preracunajte si, koliko denarja ste zmetali za privatne zobozdravnike - enako bi nam radi storili tudi za splosno zdravstvo).

Seveda se idiotom, ki so nesposobni gledati vec kot na rob nosu, zdi to nekaj katastrofalnega. Meni pa se zdi bolj katastrofalno, da nekoc, zaradi nesposobne politike, zmanjka denarja za pokojnine. Kar bi se, po 30 letnem ignoriranju problema, strank kot je SDS.

In prav zanimivo je, da ko enkrat koncno dobimo stranko, ki naslavlja probleme, ki so nepupularni, dejansko samim sebi strel v koleno, se oglasijo vse pizde, ki niso nic naredile 30 let. Vsi fikus politik, do sedaj, so probleme ignorirali (ceprav jih je nujno treba resiti) desetletja, kot, da bodo izginili, ce se jih ne resuje.

Buggy je izjavil:

V penziji praviloma umrejo ljudje, ki izven sluzbe ne najdejo vec smisla in doprinosa k druzbi. Pocutijo se nekoristne in izgubljeni izven rutine. Priporocljivo je da imas poleg sluzbe vedno nekaj kar presega regular job...nek cilj, ki naceloma ne sme biti materialno podrejen, vazno je da imas izzive se naprej. Ubija brezbriznost, optopelost, razen ce si poli sendvic in pingo zombi, ki na sociali zazira sistem...potem imas se nekaj energije v sebi...tudi to steje za nekatere >:D

Ne, ubija neperspektivnost, kjer vecina ne more nic prispevati vec, k druzbi. Zato ker je vse moznosti prispevanja pozrl pohlep posameznikov, kljub temu, da so bolj polni denarja, kot ga bodo sposobni porabiti do smrti. To je problem, ki ga je treba resiti. Ko to resimo, bo vse tvoje bullshitiranje nerelevantno.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: LiquidAI ()

Ring0Ruin ::

dronyx je izjavil:

Za izračun pokojnine se sedaj upošteva najboljših zaporednih 24 let. Ideja goljufije je v tem, da si nekje zaposlen 24 let z čim višjo plačo in plačuješ visoke prispevke v pokojninsko blagajno. Ko to dosežeš, pa lahko daš odpoved, odpreš s.p. in državi prikazuješ minimalne možne prihodke in plačuješ minimalne prispevke v pokojninsko blagajno. In kje je lepota te goljufije? Ker ti država pokojnino odmeri glede na najboljših 24 let,

Ja, in zato se Levica zavzema za upostevanje vseh 40 let v pokojnisko osnovo. In taki, ki so probavali sistem ogoljufati na tak nacin, bodo pokojnino preziveli v sotorih, ce si vmes niso dovolj nakradli.

Kar je tudi pravilno. In tocno te ljudje, ki nas zazirajo, kot druzbo, so danes zivcni in se na veliko pritozujejo, cez sedanjo vlado.

Zato je ta pokojninska reforma nujna. In zato jo pizde poskusajo spodkopati.

WhiteAngel je izjavil:

Dodaj v svoj graf nataliteto, pa bos razumel. Tudi zakaj Nemcija na veliko uvaza begunce, recimo visokokvalificirane Ukrajince, tacas, ko drekaci kot je SDS in NSi (seveda, RKC se je vedno slepala na dohodke od premozenja trupel) enako preprecujejo oz. upocasnujejo v Sloveniji, da namesto visokokvalificiranega kadra dobimo samo neko zidarsko sranje iz hribov BiH.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: LiquidAI ()
««
«
1 / 6
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokojninska reforma 2023- (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
888645 (6597) zobnik
»

Nižanje pokojnin najstarejši populaciji? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15517661 (13384) solatko
»

Državna pokojnina-netrajnostni sistem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12322106 (19744) lexios
»

"Naša" pokojnina! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17338258 (35280) lexios

Več podobnih tem