» »

Zakaj nadure ne gredo v delovno dobo?

Zakaj nadure ne gredo v delovno dobo?

1
2
»

solatko ::

Mato989 - Vse te stvari se v SLO končajo podobno, tako kot modra zavarovalnica - še en nateg delavcev v JU in JS, v najboljšem primeru dobiš izplačano okoli 70%-ov vplačanega, brez kakršnih koli dobičkov, slabše, kot, da bi denar hranil doma v žimnici.
SLO je za take igre premajhen trg in prenizke plače, da bi delovalo kot resen pokojninski sklad, za katere pa nikoli ne jamči država, tako, kot za vloge na bankah, do določene višine, potem se pa pojdi v lastni režiji.
Delo krepa človeka

mirancar ::

nisem prebral vseh komentarjev ampak...
Logično je da nadure ne morejo it v delovno dobo. Potem bi vsak goljufal in delal fiktivnih 16 ur na dan. In logično bi bilo da se upošteva pri višini penzije.
Prvoten problem vsega skupaj pa je: ali se lahko zmenimo da bo penzija pri 50-ih. Teoretično pomoj neb smel bit ovir, resourcev lahko mlajši pridelamo dovolj brez starejših. Komot nam pa ta bolj sposobni starejši pomagajo s svojim znanjem in delajo naprej če želijo.
Ampak ne verjamem da se bo v obdobju mojega življenja kaj konkretno spremenilo, zato se mi jebe in ne hodim volit. Boli me k****

solatko ::

mirancar - Največ lahko dela 12 ur dnevno, torej bi se za penzijo štelo tako, kot se je včasih policistom - 1 leto 18 mesecev. In kaj je v tem narobe, če so plačani vsi prispevki.
Ko so meni izračunali povprečje za penzijo, so izločili vse dobičke (več kot 10 let, vsake 3 mesece še ena plača) in kolegom čisto vse nadure, če prav so bili iz vsega obračunani in plačani tudi prispevki za penzijo, vzeta je samo gola osnova in minulo delo.

A to je pa pravično?
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delovna doba, ali je pravično? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
749290 (6926) St235
»

Kako v pokoj s prihranki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10818038 (11817) Mato989
»

Pokojnina in delovna doba (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5117032 (15630) connel
»

Višina pokojnine vs. prispevek ZPIZ (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6914799 (13345) solatko

Več podobnih tem