» »

Penzija - po novem 40 zaporednih let?

Penzija - po novem 40 zaporednih let?

Mato989 ::

zobnik je izjavil:

mene bolj skrbi, kaj je z invalidi, niti ene besede te vlade o invalidih. A so jih enostavno odpisal.

Samo še o zdravih se pogovarjajo a logično, ker so edini vir za vplačevanje v malho, kako bi potem drugi črpal po 1300 penzije
160.000 jih dobi min. 1100

Invalidom pa dajejo delo, al pa životarjenje s 400-500 evri, ker invalid s tem ne more preživet je prisiljen delat in potem se najdejo posamezniki ki pišejo a saj tist invalid pa dela pa nič mu ni, seveda mora kak pa naj bi preživel

To z invalidi je itak smešnica... če nekdo postane invalid kot posledica delovnega procesa, mu naj invalidnino plačuje firma kjer je postal invalid in če firma propade pač osebno direktor/odgovorna oseba podjetja...

Če pa je postal invalid v prostem času pa ni bil zavarovan si je pa sam kriv (če pa je kriv drug človek mu naj on plačuje ali njegova zavarovalnica) zakaj moramo vse to plačevat mi točno?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

bm1973 ::

LiquidAI je izjavil:

V tej BiH poznam mestne ljudi iz Sarajeva. Iz vasi pač ne.

Jaz jih poznam večinoma iz vasi.

Vsi imajo dol hiše, lepe, urejene, skrbijo zanje, ampak:

- delovna sila v Bosni skoraj dražja od Slovenije
- ni dela
- ko so vnuki, nočejo dol

Ta, ki je delal pri meni, bi mi dal ključe, da grem v njegovo bajto dol, da lahko prespim, malo pogledam okoli, kaj pospravim. Samo da hiša živi in diha...

Slepo črevo Evrope, kot Bosni že dolgo pravijo.

zobnik ::

Mato989 je izjavil:

zobnik je izjavil:

mene bolj skrbi, kaj je z invalidi, niti ene besede te vlade o invalidih. A so jih enostavno odpisal.

Samo še o zdravih se pogovarjajo a logično, ker so edini vir za vplačevanje v malho, kako bi potem drugi črpal po 1300 penzije

Invalidom pa dajejo delo, al pa životarjenje s 400-500 evri, ker invalid s tem ne more preživet je prisiljen delat in potem se najdejo posamezniki ki pišejo a saj tist invalid pa dela pa nič mu ni, seveda mora kak pa naj bi preživel

To z invalidi je itak smešnica... če nekdo postane invalid kot posledica delovnega procesa, mu naj invalidnino plačuje firma kjer je postal invalid in če firma propade pač osebno direktor/odgovorna oseba podjetja...

Če pa je postal invalid v prostem času pa ni bil zavarovan si je pa sam kriv (če pa je kriv drug človek mu naj on plačuje ali njegova zavarovalnica) zakaj moramo vse to plačevat mi točno?

Pišem bolj o invalidih zarad bolezni, na katero niso imel vpliva.
So pa tud taki ki so zarad svojga EGo in nabiranje všečkov postal invalidi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Pa res niso imeli vpliva ali ga pač odmislimo? Ok če je padel cigel na njega ker je šel v lokal jebiga, čeprav a je moral res it v lokal? (tako sicer pol pridemo do tega da nikamor ne greš kajne?)

V osnovi lahko vedno pridemo do točke da je invalidnost v 99%+ posledica nečesa od sledečih razlogov:

1. delovnega procesa in navodil za delo nadrejenega (lastnika/vodstva)
2. neke poteze, dejanja/odločitve tretje osebe
3. neke poteze, dejanja/odločitve prihodnjega invalida

V prvih 2 bi moral krit invalidnost povzročitelj, v tretjem pa bi moral bit zavarovan.

Zimonem ::

Pa saj imate delo od doma in 3 dnevni delavnik, a ni logično , da se potemtakem delovna doba podaljša?

Zimonem je izjavil:

Pa saj imate delo od doma in 3 dnevni delavnik, a ni logično , da se potemtakem delovna doba podaljša?

Ne, ni logično... to je logično samo nekomu ki ni logičen dejansko...

Delovna doba sploh ne bi smela bit pomembna... dejansko bi edino merilo morala biti KOLIČINA vplačanega denarja... ko vplačaš dovolj da lahko do pričakovane življ dobe prejemaš najmanj minimalca se bi lahko upokojil, zdaj pa ali bo to pri 35tih ali pri 75,5 letih pa ne bi smelo igrati nobene vloge, razen pri zavistnežih.

Zimonem je izjavil:

Zakaj bi bila delovna doba daljša zaradi dela od doma?

Saj se vožnja v službo ne šteje v penzijo >:D.

velikBrokoli ::

Delovna doba naj bo odvisna od višine plačanih davkov, ko si v državno blagajno prispeval vsaj 400-500k davkov in prispevkov, se lahko upokojiš in dobiš minimalno penzijo. :D

fikus_ ::

AUS in NZ imata tako, da se ne plačuje posebej za pokojnino, ampak v sklopu davkov. Ta "državna" pokojnina je minimalna, če kdo hoče kaj več, si mora prihraniti za stara leta.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

velikBrokoli ::

Kar je edino fer, vsak prejme enak znesek in je to to.

fikus_ je izjavil:

AUS in NZ imata tako, da se ne plačuje posebej za pokojnino, ampak v sklopu davkov. Ta "državna" pokojnina je minimalna, če kdo hoče kaj več, si mora prihraniti za stara leta.

Saj to bi bilo edino smiselno.... po 40 letih dela oz pri 65tih letih bi vsak SLO ki je državljan dobil socialno pomoč = pokojnina permanentno torej nekih 450 EUR ali malo več, ostalo pa kolikro prihraniš, seveda ti potem morajo bruto in bruto 2 prispevke za ZPIZ nakazat na TRR...

fikus_ je izjavil:

V Avstraliji plačuješ za penzijo, samo je navzgor omejena na 1400 AUD. Vsaj par let nazaj, ko sem bil dol.

jan_g ::

Mato989 je izjavil:

Pa res niso imeli vpliva ali ga pač odmislimo? Ok če je padel cigel na njega ker je šel v lokal jebiga, čeprav a je moral res it v lokal? (tako sicer pol pridemo do tega da nikamor ne greš kajne?)

V osnovi lahko vedno pridemo do točke da je invalidnost v 99%+ posledica nečesa od sledečih razlogov:

V prvih 2 bi moral krit invalidnost povzročitelj, v tretjem pa bi moral bit zavarovan.

Mato, ogromno invalidskih upokojitev (no, večina jih je itak delnih, ne polnih) je, ker marsikdo pri 50+ ne zmore več polne obremenitve. Ponavadi gre za kolena, hrbtenico, ipd., kjer so tudi po operacijah še vedno z dolgotrajnimi bolečinami in jih invalidsko upokojijo po dolgih bolniških odsotnostih. Kako boš določil, kdo je kriv? Kaj pa je v takem primeru krivda, pač gre za obrabo sklepov skozi desetletja. Je kriv prvi delodajalec? Drugi? Zadnji? Morda posameznik sam, ker ni zdravo živel? Odgovor ni črno/bel kot se tebi zdi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jan_g ()

Zimonem ::

bm1973 je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Zakaj bi bila delovna doba daljša zaradi dela od doma?

Saj se vožnja v službo ne šteje v penzijo >:D.

Ker se nekateri gredo enačenje.

Mato989 je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Ne, ni logično... to je logično samo nekomu ki ni logičen dejansko...

Delovna doba sploh ne bi smela bit pomembna... dejansko bi edino merilo morala biti KOLIČINA vplačanega denarja... ko vplačaš dovolj da lahko do pričakovane življ dobe prejemaš najmanj minimalca se bi lahko upokojil, zdaj pa ali bo to pri 35tih ali pri 75,5 letih pa ne bi smelo igrati nobene vloge, razen pri zavistnežih.

Saj ni pomembna, ni ti treba hodit na šiht, niti plačevat prispevkov. Lahko celo zaposljuješ.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

jan_g je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Mato, ogromno invalidskih upokojitev (no, večina jih je itak delnih, ne polnih) je, ker marsikdo pri 50+ ne zmore več polne obremenitve. Ponavadi gre za kolena, hrbtenico, ipd., kjer so tudi po operacijah še vedno z dolgotrajnimi bolečinami in jih invalidsko upokojijo po dolgih bolniških odsotnostih. Kako boš določil, kdo je kriv? Kaj pa je v takem primeru krivda, pač gre za obrabo sklepov skozi desetletja. Je kriv prvi delodajalec? Drugi? Zadnji? Morda posameznik sam, ker ni zdravo živel? Odgovor ni črno/bel kot se tebi zdi.

Zagotovo so več krivi on sam in vsak delodajalec sorazmerno kot pa jaz in ostali davkoplačevalci se ti ne zdi?

Mato989 je izjavil:

jan_g je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Zagotovo so več krivi on sam in vsak delodajalec sorazmerno kot pa jaz in ostali davkoplačevalci se ti ne zdi?

Ampak kaj ima to veze? Saj so vplačevali ZPIZ, torej so bili zavarovani tudi za primer invalidnosti. Ne štekam v bistvu, kaj je tvoj point.

Benny123 ::

Hrvati in Srbi so lastniki večine prehrambene slo industrije, za to pa so krivi v enaki meri tako levi kot desni, politiki ki so se izognili lustraciji. Na Hrvaškem je starim boysom ze davno odklenkalo, nas pa bo resil Janša, ko se bo umaknil. Takrat se bo zacela čistka tudi na levi strani in ne bo vec pomembno samo da ni Janša.Do takrat pa, naj se znajde, kdor se lahko, ostalim pa naj bog pomaga.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Benny123 ()

jan_g je izjavil:

Mato989 je izjavil:

jan_g je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ampak kaj ima to veze? Saj so vplačevali ZPIZ, torej so bili zavarovani tudi za primer invalidnosti. Ne štekam v bistvu, kaj je tvoj point.

Moj point je da če je vplačeval 5 let v ZPIZ pač ne more dobit (hipotetično kot bi eni radi) 750 EUR pokojnine... ker ZPIZ ne bi smel bit socialni zavod ampak zavod ki daje PRAVICO glede na vplačilo...

Razumem, ne razumem pa kaj ima to veze z invalidi in domnevno krivdo. Z vplačili v ZPIZ so zavarovani in vemo, kaj zavarovanje pomeni.

jan_g je izjavil:

Razumem, ne razumem pa kaj ima to veze z invalidi in domnevno krivdo. Z vplačili v ZPIZ so zavarovani in vemo, kaj zavarovanje pomeni.

Ne razumeš zato ker ne razumeš da se lahko na forumu pogovarjamo tudi o tem kako bi MORALO bit ne samo kako je... zato pa ti to dela preglavice in nerazumevanje.

redtech ::

Benny123 je izjavil:

Hrvati in Srbi so lastniki večine prehrambene slo industrije, za to pa so krivi v enaki meri tako levi kot desni, politiki ki so se izognili lustraciji. Na Hrvaškem je starim boysom ze davno odklenkalo, nas pa bo resil Janša, ko se bo umaknil. Takrat se bo zacela čistka tudi na levi strani in ne bo vec pomembno samo da ni Janša.Do takrat pa, naj se znajde, kdor se lahko, ostalim pa naj bog pomaga.

Nič narobe, hrana je pri nas cenejša :)

delavec44 ::

Mato989 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Saj to bi bilo edino smiselno.... po 40 letih dela oz pri 65tih letih bi vsak SLO ki je državljan dobil socialno pomoč = pokojnina permanentno torej nekih 450 EUR ali malo več, ostalo pa kolikro prihraniš, seveda ti potem morajo bruto in bruto 2 prispevke za ZPIZ nakazat na TRR...

Ali pa, če bi vsi dobili UTD in ukinemo vse ostale socialne transferje in pokojnine ter prispevke.

c23po ::

Mato989 je izjavil:

... Ne razumeš zato ker ne razumeš da se lahko na forumu pogovarjamo tudi o tem kako bi MORALO bit ne samo kako je... zato pa ti to dela preglavice in nerazumevanje.

In ti ne razumeš, da se na forumu dejansko pogovarjamo o variantah, kako bi moralo biti in ne sprejemamo tvojih rešitev. To, kar se tebi zdi, da bi moralo biti drugi vidimo kot tisto, kar se ne sme zgoditi.
Računalniki nimajo spominov.

Mato989 je izjavil:

zobnik je izjavil:

Zato imamo take visoke davke in prispevke zarad takih kot si ti, ki jih je v naši državi ne samo na tisoče, ampak sigurno 100.000 s podobnimi razmišljanjem. Davki gor, da se lahko daje ljudem ki nimajo.

mancslo ::

Moralo bi biti, da mora vsak 40 let odvajati davke, pa je....

jernejl ::

Mato989 je izjavil:

Ne, če nikamor ne greš in ti v dnevni sobi na glavo pade luster, si si tudi sam kriv, ker si ostal doma in nisi raje šel v lokal.

Tako delodajalec kot delavec od plače plačujeta pokojninsko in INVALIDSKO ZAVAROVANJE. Skratka, zavarovanje za primer invalidnosti (če je oseba zaposlena) obstaja in je tako ta problem rešen.

Moj point je da če je vplačeval 5 let v ZPIZ pač ne more dobit (hipotetično kot bi eni radi) 750 EUR pokojnine... ker ZPIZ ne bi smel bit socialni zavod ampak zavod ki daje PRAVICO glede na vplačilo...
Neumnost. Tudi če je vplačeval en mesec, lahko dobi pokojnino. Tako, kot lahko jaz za en mesec sklenem turistično zavarovanje za nekaj deset evrov in od zavarovalnice izvlečem pol milijona evrov za operacijo. Ali sklenem življenjsko zavarovanje za sto tisoč evrov in plačam en mesečni obrok za 50eur in potem od zavarovalnice moji sorodniki prejmejo sto tisoč evrov, ker me je v enem mesecu pobralo. Lahko pa tudi dvajset let plačujem kasko zavarovanje po tisoč evrov na leto in od zavarovalnice ne dobim nazaj nič, ker nisem nikdar imel nobene škode.
Tvoj problem (ki si ga na forumu že večkrat dokazal) je v tem, da sploh ne razumeš, kaj zavarovanje je, in tudi ne razumeš, kaj zavarovanje ni. Za začetek lahko rečemo, da zavarovanje ni enako varčevanju. Ko boš razumel osnove osnov, ti bo tudi jasno, da je popolnoma normalno, da iz zavarovanja nekateri zavarovanci prejmejo več, kot so plačali premij, nekateri pa manj.

Daj razloži kako z enomesečnim vplačilom prispevkov dobiš pokojnino.

jernejl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ne, če nikamor ne greš in ti v dnevni sobi na glavo pade luster, si si tudi sam kriv, ker si ostal doma in nisi raje šel v lokal.

Tako delodajalec kot delavec od plače plačujeta pokojninsko in INVALIDSKO ZAVAROVANJE. Skratka, zavarovanje za primer invalidnosti (če je oseba zaposlena) obstaja in je tako ta problem rešen.

Neumnost. Tudi če je vplačeval en mesec, lahko dobi pokojnino. Tako, kot lahko jaz za en mesec sklenem turistično zavarovanje za nekaj deset evrov in od zavarovalnice izvlečem pol milijona evrov za operacijo. Ali sklenem življenjsko zavarovanje za sto tisoč evrov in plačam en mesečni obrok za 50eur in potem od zavarovalnice moji sorodniki prejmejo sto tisoč evrov, ker me je v enem mesecu pobralo. Lahko pa tudi dvajset let plačujem kasko zavarovanje po tisoč evrov na leto in od zavarovalnice ne dobim nazaj nič, ker nisem nikdar imel nobene škode.
Tvoj problem (ki si ga na forumu že večkrat dokazal) je v tem, da sploh ne razumeš, kaj zavarovanje je, in tudi ne razumeš, kaj zavarovanje ni. Za začetek lahko rečemo, da zavarovanje ni enako varčevanju. Ko boš razumel osnove osnov, ti bo tudi jasno, da je popolnoma normalno, da iz zavarovanja nekateri zavarovanci prejmejo več, kot so plačali premij, nekateri pa manj.

Tvoj problem je da ne razumes da mora biti pravo zavarovanje prostovoljno ne prisilno

So pa ljudje dokaj stoično sprejeli dejstvo, da bodo morali sedaj delati 44 let, tako da lahko pričakujemo ostrejše pogoje kar v kratkem...

Mislim da je minimalno 15 let vplačevanja prispevkov za PIZ, da je človek upravičen do pokojnine, ki je pa seveda precej nižja, kot po 40-ih letih delovne dobe.

fikus_ je izjavil:

Mislim da je minimalno 15 let vplačevanja prispevkov za PIZ, da je človek upravičen do pokojnine, ki je pa seveda precej nižja, kot po 40-ih letih delovne dobe.

Ja mislim da je 15 ja, ampak saj to ni bistveno, bistveno je da bi moral bit ZPIZ pravica ne socialna komponentna... za socialo je karitas, za PRISLUŽENO PRAVICO VIŠINE PENZIJE pa naj bo matematični model ZPIZa ne pa zajamčene, borčevske, minimalne itd....

Tako da potipali so, zdej naslednji korak bo pa menim da 42 (ne vem če 44) let delovne dobe...

Mislim, da bodo delovno dobo pustili, dvigali bodo pa starost za polno pokojnino.
Dandanes se večina šola dlje, nekateri vmes bluzijo, začetek zaposlitve se pomika po starosti navzgor,... tako da jih je dosti, ki pri 60-ih letih ne bodo skupaj spravili 40 let delovne dobe.

nejc_nejc ::

Zakaj je v bodoče sploh starost zraven?

Mogoče za tiste z 15 let delovne dobe.

fikus_ je izjavil:

Mislim, da bodo delovno dobo pustili, dvigali bodo pa starost za polno pokojnino.
Dandanes se večina šola dlje, nekateri vmes bluzijo, začetek zaposlitve se pomika po starosti navzgor,... tako da jih je dosti, ki pri 60-ih letih ne bodo skupaj spravili 40 let delovne dobe.

Jaz moram že delat do 70-tega za polno penzijo...

redtech ::

Večina bolonjcev bo pri 40. imela 10 let delovne dobe, uporaben bo še 20 let, potem bodo pri 60. kaj? Zaradi starosti 66 dni dopusta, skrajšan delovnik, neodpostljivi, ...

Sedaj pa vprašanje, kaj bodo delodajalci takrat naredili, verjetno bodo te ljudi že pred prejetim bonitetam odpustili.

Mogoče bo to takrat največja skupina revežev.

BCSman ::

Dvomim, bodo pač spremenil sistem in bodo 20 let delovne dobe naredili enakovredne 40im, po parih protestih, za socialno vzdržnost.
Tako kot uvažanje tujcev, ko so pogoji zmeraj bolj razpuščeni in se jih hodi že na kolenih prosjačit v jugovino.

redtech je izjavil:

Večina bolonjcev bo pri 40. imela 10 let delovne dobe, uporaben bo še 20 let, potem bodo pri 60. kaj? Zaradi starosti 66 dni dopusta, skrajšan delovnik, neodpostljivi, ...

Dopust ne bo več taka pravica, razen v javnih službah...

redtech je izjavil:

Sedaj pa vprašanje, kaj bodo delodajalci takrat naredili, verjetno bodo te ljudi že pred prejetim bonitetam odpustili.

Saj to počnejo že sedaj... Preden si star 55, si tehnološki višek...

redtech je izjavil:

Mogoče bo to takrat največja skupina revežev.

Mislim, da je vedno dovolj dela, sam folk mora iti ven iz cone svoje udobnosti...

Ring0Ruin ::

Mato989 je izjavil:

Tvoj problem je da ne razumes da mora biti pravo zavarovanje prostovoljno ne prisilno

Res je. Tezava se pojavi, ce imas drzavo zabitih in trmastih slovenceljnov, ki so premalo izobrazeni ali razgledani, da bi se zavarovali, ker so nesposobni razmisljanja v prihodnost in je edino kar razumejo "iz rok v usta".

Potem moras zavarovanje narediti prisilno, ker sicer pades v cisti shitshow. Recimo, avtomobilsko zavarovanje, ce ga naredis opcijskega, in se nekdo zaleti vate, lahko kar pozabis, da bos dobil skodo placano, ze itak se drkas z zavarovalnico, ampak brez prisile povzrocitelj sploh ne bi bil zavarovan.

Ali zdravstveno, si mlad (in neumen, kot se je vcasih reklo, zato, ga seveda ne rabis, nekega dneva, se po starjerski navadi, ves pijan, zvrnes v Dravo, dobijo te ven napol mrtvega, zabijejo ulala denarja za tvoje okrevanje, na koncu dobis racun - in gres spet v bankrot, pritozujoc se, da je nekdo Dravo speljal po napacni trugi in da bi tvoje zdravljenje morala placati obcina Ptuj, ker ni Dravi povedala, da bos tisti vecer priguncal ti mimo.

In tocno ti si en tak primerek, zaradi katerega mora biti zavarovanje prisilno. Ker si prezabit, da bi razumel, zakaj ga rabis. Ti bi lepo razglasil bankrot (ker itak nic nimas, da bi se ti lahko vzelo) in se pritozeval nad zakonodajo, da nisi ti kriv, da si se zaletel v rit nekomu ampak je kriv on, ker je bremzal.

Med takimi egoisticnimi in se huje, zabitimi ljudmi, ne mores uvajati prostovoljnosti (ne samo zavarovanj), ker to zahteva doloceno stopnjo civiliziranosti in zavedanja odgovornosti, ki ga taki kot si sam, ne premorejo. In takih je vecina slovenceljnov.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ring0Ruin ()

solatko ::

Ring0Ruin - Razloži, kako se bo 50%-ov podnajemnikov na minimalni plači, dodatno zavarovalo pa še 2-3 otroke naj sproducirajo.
Delo krepa človeka

mancslo je izjavil:

Moralo bi biti, da mora vsak 40 let odvajati davke, pa je....

Vsak dela ker mora, ker od tega živi in plačuje davke, ko si zdrav delaš....prispevke a vmes pride bolezen, invalidnost, socialni družinski problemi, zato je država. Če temu ni kos, potem pa socializem ukinit pa odpade na tisoče NVO in ostalih.
Pa sistem podre.
EU nas vzame na črno listo, cel svet nas bi popljuval, tud kakšna milijonska kazen nas bi znotraj EU doletela, država bi se znašla na Evrospekm sodišču za človekove pravice....Nimate jajc tega narest, zato pa večina piše da so v tej državi lažnivci, ki manupulerajo...

....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

solatko je izjavil:

Ring0Ruin - Razloži, kako se bo 50%-ov podnajemnikov na minimalni plači, dodatno zavarovalo pa še 2-3 otroke naj sproducirajo.

Cisto brez tezave. Ker dodatno zavarovanje so dobili, ker so toliko casa srali sebi na glavo, proti lastnim interesom in glasovali kapital, ki je hotel ljudi cimbolj odreti do gat.

Torej, na naslednjih volitvah, bodo vsi, masovno, volili Kordisa. V skladu s svojimi interesi. In ne bodo vec imeli problemov z dodatnim zavarovanjem, ker ga bo placal kapital. Pa se mariskaj drugega, gospodarsko zbornico razpustimo, uvedemo SDK, uvedem nazaj kmetijske zadruge in z mrezo njih postavimo konkurenco veletrgovcem, zaplenimo zemljo na kateri se prideluje hrana za zivali in se jo razdeli ljudem, ki bodo na njej pridelovali hrano za ljudi, nabijemo 100% davek na premozenje izven dolocene vrednosti, obdavcimo RKC,...

Vse zaradi cesar so danes ljudje "v kurcu" je akumulirano nekje znotraj Slovenije. Samo iztisniti ga je treba nazaj.

Ce bodo pa volili kapital, pa je tvoje vprasanje brezpredmetno. Ker so si sami krivi.

Zgodovina sprememb…

Skratka, nehajte se pritozevati, kako grozno bo delati do 70, ce ze celo zivljenje glasujete stranke, ki vodijo v to. Sami ste to hoteli, ste za to glasovali in pospesevali z utajami davkov, zgrazanjem nad zaposlovanjem in vabljenjem priseljencev itd.

Itak ste si, sploh volilci SDS, nabrali miljardna premozenja in pokojnine pravzaprav sploh ne rabite. Ker ste celo ziljenje marljivo delali in se trudili, kdor pa celo zivljenje gara, mu USPE (slovenceljsko-ameriske sanje).

Zdaj imate, kar ste hoteli in ste si zasluzili. Aja, da ste bili tako zabiti, da tega niste vedeli? Da so vas s kapitalizmom in trznim gospodarstvom nafarbali? Da ste bili taki zagovedni bebci, da niste bili sposobni sesteti 1+1?

Ja, neumnost boli in je draga, pa se odgovornosti vas ne odvezuje. Zdaj boste pac veselo zrli posledice.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: delavec44 ()

chucki ::

Teb se mesa. Skadi eno đolo :D
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

chucki je izjavil:

Nic se mi ne mesa. Tole, cez kar se pritozujete, je samo grand finale. In se huje bo, SDS zmaga na naslednjih volitvah, boste placevali se zasebno zdravstveno zavarovanje, masovna obubozanost bo prinesla povisan kriminal, do takrat, ko pridete do penzije, boste mislili, da zivite v kaksnem filmu s Charles Bronsonom.

Le poglej si danes ZDA. Tam bomo cez 20 let. Ampak brez statusa velesile in ogromnih prostranstev.

In vse to zato, ker vas je kapital dobro nategnil, da je za vas dobro, da sam bogati, sami pa narcisticno mislite, da ste zaradi 30 vrst milke in na kredite placanim avtomobilo, ki ga ne rabite, tudi bogatasi.

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

Ring0Ruin je izjavil:

chucki je izjavil:

Nic se mi ne mesa. Tole, cez kar se pritozujete, je samo grand finale. In se huje bo, SDS zmaga na naslednjih volitvah, boste placevali se zasebno zdravstveno zavarovanje, masovna obubozanost bo prinesla povisan kriminal.

In vse to zato, ker vas je nekdo dobro nategnil.

Ali ima kdo spisek lastnikov, ki jih opeva Skojevc?

endelin ::

Še dobro da nas vodijo leftards 4/5 časa a ringo vidi samo desnake:)) še dobro da nas vodijo leftardi da se cedi med in mleko

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

nejc_nejc je izjavil:

Ring0Ruin je izjavil:

chucki je izjavil:

Nic se mi ne mesa. Tole, cez kar se pritozujete, je samo grand finale. In se huje bo, SDS zmaga na naslednjih volitvah, boste placevali se zasebno zdravstveno zavarovanje, masovna obubozanost bo prinesla povisan kriminal.

In vse to zato, ker vas je nekdo dobro nategnil.

Ali ima kdo spisek lastnikov, ki jih opeva Skojevc?

FURS. Pa ga ne uporablja kaj dosti. Ampak saj ga ne rabis, si multimiljonar, ker drugace v kapitalizmu ne mores biti. Briga tebe za penzijo. Bos tisti drobiz vsak mesec dal drugim za penzije, ti imas zase vec kot dovolj.

endelin je izjavil:

Še dobro da nas vodijo leftards 4/5 časa a ringo vidi samo desnake:)) še dobro da nas vodijo leftardi da se cedi med in mleko

Mhm, in bogatasi kot si ti se kopajo v mleku, z medom pa si mazejo rit. Skratka ne jokaj za tisti drobiz od penzije, ti si itak superbogat, ce se nisi pa bos. Ker si lep, sposoben, soncek in snezinka. Pa se v kapitalizem verjames, tukaj ne more iti nic narobe.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokojninska reforma 2023- (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
888645 (6597) zobnik
»

Nižanje pokojnin najstarejši populaciji? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15517671 (13394) solatko
»

Državna pokojnina-netrajnostni sistem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12322107 (19745) lexios
»

"Naša" pokojnina! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17338260 (35282) lexios

Več podobnih tem