Forum » Pomoč in nasveti » razbremenitev baterije prenosnika
razbremenitev baterije prenosnika

polozweii ::
Kakšne rešitve se da uporabit za razbremenitev baterije na prenosnem računalniku z naloženim Win10, ob uporabi preprostih pisarniških programov za katere ne potrebuješ zmogljive strojne opreme?
Vem da nekateri novejši prenosniki omogočajo zmanjšanje moči procesorja. Se da pri starejših prenosnikih to rešit z inštaliranjem katerega namenskega programa za CPU?
Kaj vse v Windowsu se da izklopit če varnost in osveževanje OS in ostalih programov niso pomembni?
Vem da nekateri novejši prenosniki omogočajo zmanjšanje moči procesorja. Se da pri starejših prenosnikih to rešit z inštaliranjem katerega namenskega programa za CPU?
Kaj vse v Windowsu se da izklopit če varnost in osveževanje OS in ostalih programov niso pomembni?

kixs ::
To delajo vsi procesorji v prenosnikih ze po defaultu, tudi 10+ let stari. Razen, ce posebej ne omejis.
Preveris lahko v nastavitvah:
Nadzorna plošča\Vsi elementi nadzorne plošče\Možnosti porabe energije
Preveris lahko v nastavitvah:
Nadzorna plošča\Vsi elementi nadzorne plošče\Možnosti porabe energije

Kaj pa programi ki delujejo v ozadju OS?
Kako se že reče tistemu programu znotraj Win ki v ozadju stalno shranjuje zgodovino kar omogoča da se v primeru težav OS samodejno zrihta? Menda se ga lahko tudi izklopi.
Kako se že reče tistemu programu znotraj Win ki v ozadju stalno shranjuje zgodovino kar omogoča da se v primeru težav OS samodejno zrihta? Menda se ga lahko tudi izklopi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polozweii ()

val46 ::
Kaj pa programi ki delujejo v ozadju OS?
Se pravi, ti bi imel v ozadju neko programje, ki bi ti zmanjševalo porabo trenutne energije? In kaj, ti programi bi delovali na kaj? Bi mel hrčka, ki bi poganjal kolo za jih napajat? Ne se obremnjevat s takimi stvarmi in rabi računalnik tako kot je namenjen. Itak če ga uporabljaš za neka pisarniška dela(ki niso grafično potratna), bi ti moral vsaj par ur zdržat delovat na baterijo. Če to ne uspe, raje razmišljaj ali o novi bateriji ali še raje novemu prenosniku, kot pa o nekih dodatnih programih.

Ne. Za ostale programe v ozadju me je zanimalo katere lahko izklopim ki so bolj potratni in nepomembni.

d4vid ::
Mogoče ti pomaga tole:
https://www.reddit.com/r/thinkpad/comme...
Po tej optimizaciji, mi HP Elitebook 840 G1 zdrži nekje 7-8 ur uporabe.
Prej, ko je windows skoz nekaj mlel, sem imel nekje 4-5 ur.
https://www.reddit.com/r/thinkpad/comme...
Po tej optimizaciji, mi HP Elitebook 840 G1 zdrži nekje 7-8 ur uporabe.
Prej, ko je windows skoz nekaj mlel, sem imel nekje 4-5 ur.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

abiz ::
Ni potrebe po programu...najdi
Processor power management
Do izklopa procesov pa prides preko task managerja.
Processor power management
Do izklopa procesov pa prides preko task managerja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: abiz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 465672 (31353) | jedateruk |
» | Izšel Firefox 20 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 18805 (14752) | medenko |
» | Nod32 ali Microsoft security essentialsOddelek: Programska oprema | 2128 (1924) | SkyEye90 |
» | Win7 - rant time ! (nov laptop) (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 11488 (10141) | noraguta |
» | Software-sko hlajenje procesorjevOddelek: Navijanje | 2914 (2567) | DeLonghi |