» »

Ce bi diplomsko nalogo pisali danes

Ce bi diplomsko nalogo pisali danes

Miha9888 ::

Sem 3. letnik FRI-ja in se moram odlociti za temo diplomske naloge.
Rad bi delal nekaj zanimivega in hkrati uporabnega, saj se mi zdi da je veliko lazje stvar izpeljati ko verjames vanjo in te zanima.
Zanima me, ce bi vi danes delali diplomsko nalogo, katero temo bi si izbrali?
  • poskusilo klonirati: Miha9888 ()

Tody ::

Kako zaslužiti z cim manj dela
Kako drugi lahko delajo zate ti pa služiš
Zakaj bi delal 40 ur na teden?

Miha9888 ::

Super odgovori, moram pa poudariti da sem student na FRI, tako da idealno nekaj v tej stroki:)

8====D~~ ::

Pomoč umetne inteligence pri pisanju diplomske naloge

tilen03 ::

1. Zgodovina, potek razvoja in prihodnost določenega koncepta, tehnologije v računalništvu-> npr. open-source, AI, kriptografija, rekurzija, metaprogramiranje ...
2. Interdisciplinarna tema, recimo z etiko
3. Karkoli iz teoretičnega računalništva

Moj nasvet je, da čim dlje stran od praktičnih stvari. Ne štancat še ene bedne aplikacije, ker bo tega dovolj po diplomi. Nekaj, kar ti lahko pomaga v lajfu pa delaj v prostem času, ne na faksu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilen03 ()

vitranc ::

Kot prvo uporabis chatgpt za 10 predlogov. Izbereš enega in spet uporabiš chat da ti jo napiše. 5 minut dela.
Mal za hec mal zares. Sem pa slišal da se da na friju sedaj marsikaj in marsikje na hitro rešit z AI, tudi pri predmetih, kjer so meni naloge takrat vzele po mesec dni.

Twixz ::

Isto kot sem si. Komunikacija z javnostjo na primeru podjetja.
Sicer sem imel v 2. letniku že mentorja izbranega ker sem mislil da me zanima delo prek Gisa ampak sem v 3. letniku spoznal najboljšo osebo za mentoriranje in predavanje v mojem življenju. Vsak trenutek pisanja in zagovora diplomske naloge sem užival. :)

pegasus ::

Miha9888 je izjavil:

Rad bi delal nekaj zanimivega in hkrati uporabnega, saj se mi zdi da je veliko lazje stvar izpeljati ko verjames vanjo in te zanima.
Samo poglej HPC svet ... miljon izzivov za rešit in/ali izboljšat situacijo. Cel spekter, od hardvera do softvera in vsega vmes. Zanesljiv job za naslednjih 30 let bo karkoli, kar konkretno zniža porabo energije za npr. množenje matrik.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Diplomska naloga

Oddelek: Šola
355998 (5359) Tody
»

Karierna pot programerja brez računalniškega faksa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Programiranje
16632609 (27877) 111111111111
»

FRI vs FE (strani: 1 2 3 )

10126595 (21386) Invictus
»

Fakulteta za strojništvo ali elektrotehniko??? (strani: 1 2 3 4 )

16454123 (32634) Unknown_001
»

Zagovor diplome (strani: 1 2 3 )

14552826 (32391) gzibret

Več podobnih tem