» »

Iphone 13

Iphone 13

jonystar ::

Zdravo,

Moj trenutno telefon(Huawei P20, kupljen leta 2018) se počasi poslavlja in preden dokončno umre ga bi rad zamenjal. Sem zelo nezahteven uporabnik(klici, SMS, messenger in ostalo zabijanje časa na telefonih), kar se telefonov tiče. Iphone 13 je po fizičnih dimenzijah še najbolj podoben trenutnemu telefonu, kar mi je pa pri telefonu daleč najbolj pomembno, ker ne želim imeti cegla v žepu. Zanima me koliko je smotern nakup Iphone 13?

hojnikb ::

če ti specsi ustrezajo... why not
#brezpodpisa

Arey ::

Sam bi verjetno raje pogledal prvega ki ima USB-C, mislim da je to 15. Če ti je za to vseeno sure, 13ka je precej sposoben telefon, ampak ne vem če bi hotel naslednjih 6 let imet telefon z lightning konektorjem.

bm1973 ::

Če si na Androidu, se mogoče bolj splača ostati na istem okolju, ker bo tudi prenos vsega na nov telefoin precej lažje.

Odvisno pač samo koliko denarja hočeš zapraviti.

OutOfTheBox ::

13 je še odličen telefon, sicer že starejša zadeva. Jaz sicer vedno upoštevam čas posodobitev. 13ka bo verjetno dobila še eden oz. maksimalno dva iOS-a (torej iOS 20). Nato imaš še kakšne 3 leta, ko se kakšnih appov ne bo dalo namestit. Tako da si dober za naslednjih 4-5 let (takrat bo telefon star skoraj 10 let).

Zgodovina sprememb…

Če mene sicer vprašaš, bi se jaz stegnil še 150€ in kupil novega 16E in si dober za naslednjih 8-10 let.

Če bi vedu, da mi bo zdržal 8-10 let potem bi dal teh dodatnih 150€ ampak to mi noben ne more garantirat :) po mojem sem imel s trenutnim telefonom veliko srečo, da je zdržal 7 let.

S stališča hardwara in softwara bi. Vmes bi moral zamenjat baterijo, sicer pa ne bi smelo bit težav.
Bolj je vprašanje če ga vmes razbiješ :)

link_up ::

kaj ces pocet z majhnim telefonom? Da si bos oci kvaril samo, da gre v zep? Nabavi si torbico, ne pa da po zepih vlacis vse skupaj, saj nisi klosar. Kupi si spodoben telefon, ne nek 2.5inch crap. Dobronamerna opazka.:)
In and Out

hojnikb ::

Kaj? iphone 13 je dejansko velik telefon... No razn če si navajen 6.9" androidov...
#brezpodpisa

13 je že ogromen. Razen če je OP mislil 13 mini.

GRT811 ::

OutOfTheBox je izjavil:

13 je še odličen telefon, sicer že starejša zadeva. Jaz sicer vedno upoštevam čas posodobitev. 13ka bo verjetno dobila še eden oz. maksimalno dva iOS-a (torej iOS 20). Nato imaš še kakšne 3 leta, ko se kakšnih appov ne bo dalo namestit. Tako da si dober za naslednjih 4-5 let (takrat bo telefon star skoraj 10 let).

Pred 13ko, so za "odstrel" še XS,11 in 12; tako da bi jaz rekel da bo 13ka zagotovo videla vsaj še 3 večje nadgradnje.

Glede na to da večina ljudi v tem času že zamenja telefon je tudi za OP-ja to več kot dovolj

OutOfTheBox je izjavil:

Mislim navadnega 13ko. Ki ja za moje pojme še normalne velikosti. Ostalo so cegli.

jonystar je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Mislim navadnega 13ko. Ki ja za moje pojme še normalne velikosti. Ostalo so cegli.

Pa sej ni nekih razlik med 13, 14 in 15

13: 146.7 x 71.5 x 7.7 mm (5.78 x 2.81 x 0.30 in)
14: 146.7 x 71.5 x 7.8 mm (5.78 x 2.81 x 0.31 in)
15: 147.6 x 71.6 x 7.8 mm (5.81 x 2.82 x 0.31 in)

GRT811 je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Pred 13ko, so za "odstrel" še XS,11 in 12; tako da bi jaz rekel da bo 13ka zagotovo videla vsaj še 3 večje nadgradnje.

"Pred 13ko, so za "odstrel" še XS,11 in 12;"

To drži. Sem sicer presenečen da je XS še dobil zadnji iOS, ki je 6 let (ob izidu iOS 18) stara škatla. Skratka, ne računaj pa da je pravilo da gre po vrsti, ker lahko v naslednji nadgradnji ubijejo komot dva modela npr XS in 11. Tako se je zgodilo pri iPhonu 6S in 7, ko so ubili oba naenkrat, in kljub temu da sta 1 leto razlike v starosti, sta oba dobila iOS 15 kot zadnji sistem.

Zgodovina sprememb…

vuki ::

Če ostaneš na androidu priporočam Pixel 8a -> 6 let posodobitev.

Če greš na Appla pa bi jaz 16E.....iphone 13 je čist OK telefon, ultra moteče pa ti bo manjko USB-C-ja.

buttcrack ::

Konektorček iz lightninga na usb-c oz obratno stane drobiž in jih imaš za mal več drobiža povsod kjer bi ga lahko potreboval.
Težko je to dealbreaker

Meni je, ker moraš pol met te glupe konektorčke povsod. Je pa res da ni nič groznega, sam če že kupuje telefon bi meni bil to pomemben faktor pri odločitvi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Hočem mali Android telefon" (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
36275208 (4183) ššš
»

iphone 14 vs. iphone 13

Oddelek: Kaj kupiti
213657 (2580) Saul Goodman
»

i-Phone - priporočila, nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
508565 (6540) buttcrack
»

Apple predstavil iPhone 13 in nove ipade ter ure (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5518271 (8610) buttcrack
»

Čez dober teden prihaja macOS Sierra

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
4216374 (13292) matijadmin

Več podobnih tem