» »

Zamenjava zavornih ploščic in diskov

Zamenjava zavornih ploščic in diskov

1 2
3
»

Meizu ::

PacificBlue je izjavil:

Prejšni mesec sem imel na letnem servisu VW 1.4tsi + menjava sprednjih zavornih ploscic.

360eur.

Ja 1.4tsi. Jaz govorim o EA888 2.0 Turbo. Se kr pozna. Tudi diski niso isti.

mancini ::

PacificBlue je izjavil:

Prejšni mesec sem imel na letnem servisu VW 1.4tsi + menjava sprednjih zavornih ploscic.

360eur.

To je drago, razen ce ti je se zamenjal diske

Blinder ::

Olje in filter olja so zamenjali, zraven dodali še nafilanje tekočine za vetrobransko steklo, pregled zavor in pregled zavorne tekočine in woila', napihnjen račun
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

blackbfm ::

Ti v 15 minutah še olja in filtrov ne kupiš. Kaj šele, da jih zamenjaš. Realno je kakih 40 minut do ene ure za menjavo.

ja mehanik ima menda vse na zalogi, vklujčno s sodom najcenejšega generik olja in vso orodje pri roki. vrže avto na dvigalko in začne.. jz doma rabim vsaj 1h da pripravim plac in orodje, pred tem pa moram it kupit stvari ki jih predpiše proizvajalec točno za moj avto

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

PacificBlue ::

mancini je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

360eur.

Ne, brez diskov. Lahk bi peljal k sosedu, pa bi dal za delo 20 eur+ material, sam bi bilo brez računa.
I’m out.
:3

Aja pismo, jaz sem prebral, da so mu menjali diske (+ ploščice seveda), ne sam ploščice. To je nateg.

Ne, brez diskov. Lahk bi peljal k sosedu, pa bi dal za delo 20 eur+ material, sam bi bilo brez računa.

Jebeš račun, če potem folk zaradi šparanja in previsokih cen na servisu pregoni določene komponente na motorju za dvakratnik njihove življenjske dobe. Ne mislim tebe osebno, ampak začnimo recimo s servisnimi intervali. 20kkm na menjavo olja je za veliko večino turbinarjev preveč.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

stara mama ::

Meizu je izjavil:

Meni moj mehanik naredi cel redni servis na Polo GTI na EA888 mašini (torej olje, filter oljam, filter kabine) za 110EUR.

Edit: Ker je tako ugoden, grem tudi servisne intervale delat prej, na cca 8kkm, tako je poleg zadovoljstva moje denarnice zadovoljen tudi motor.

To je zato tako ugoden, ker na tem motorju ne rabi spuščat ven olja.
Se samo doliva.

Yes they do, up to a litre per 1000 miles is normal, if it drops to a litre in under 600 they may offer a rebuild based on service history.

Das Auto! :))
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox ::

starfotr je izjavil:

blackbfm je izjavil:

Meizu je izjavil:

Meni moj mehanik naredi cel redni servis na Polo GTI na EA888 mašini (torej olje, filter oljam, filter kabine) za 110EUR.

Edit: Ker je tako ugoden, grem tudi servisne intervale delat prej, na cca 8kkm, tako je poleg zadovoljstva moje denarnice zadovoljen tudi motor.

a to je ugodno.. gre za rutinsko menjavo olja, 15 min, mogoče 20 nevem..... za material pa ziher ne da več k 30eur

Ti v 15 minutah še olja in filtrov ne kupiš. Kaj šele, da jih zamenjaš. Realno je kakih 40 minut do ene ure za menjavo.

Sicer pa, komaj čakam da vsi pametni odprete obrti in bom jaz prvi, ki bo vozil k vam. Narejeno bo v 15 min in še poceni bo za znoret. Prav neverjetna storitev! Komaj čakam!

15 min je zase, 1h pa za stranko.

BlaY0 ::

Ravno obratno... zase si vzameš cajt, za stranko pa narediš v 15 minutah. Jasno, zaračunaš pa pol ure ali več. Starmu fotru bi pa posebej še priprave računal, da se mu ne bi zdelo sumljivo.

mancini ::

PacificBlue je izjavil:

mancini je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

360eur.

Glej brez diskov je to drago.
Poglej si prvi post v tej temi in je cena 420, jaz sem pred dobrim mesecem imel na golfu 7 mali servis plus menjava diskov in ploščic spredaj 400€ z računom. Res pa ne vozim na uradni servis. Pa saj ne obstajajo samo uradni servisi, ki dajo račun.

Če pa delam samo mali servis pa dam 110€ in tudi to ni poceni.
Torej so tebi za ploščice vzeli 300€

Menjava olje, oljni filter, diski & ploščice spredaj 80 € za delo pri profiju v HR, brez računa. Material sem prinesel sam.

joez7 ::

Moja izkušnja. Cvilil desni disk. Šel zamenjat tesnilo na zavornemu cilindru in poliranje cilindra.
Pol pa štala. Odtrgal odzračevalni vijak:O. Nov vijak 1,5€.
Pa prvo povpraševanje - rabljena čeljust ~ 120€, na servisu ~ 400€ (ne režejo navoja - samo novo).
Pogoltnil slino, rabil nekje 4h, da sem zvrtal starega ven in nov navoj.
Odzračil vse zavore - in deluje:).
Strošek; set tesnil za cilinder, 15€ + 1l DOT6 + vijak + popoldne dela.
Aja mali servis na mojem ~ 50€ material - pa umazane roke>:D.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

mr_chai ::

Meizu je izjavil:

Meni moj mehanik naredi cel redni servis na Polo GTI na EA888 mašini (torej olje, filter oljam, filter kabine) za 110€.

Brah? Tolk mene pride če naredim cel servis sam. Dj mi kontakt od tega stručkota. A to on v minusu dela, al si povedu sam ceno dela ?

Ne, toliko mu plačam.

Konkretno

Castrol 5W30 Količina 8 70eur
Filter Olja + Kabin Količina 2 21eur
Delo-Servis Količina 1 32eur

Skupaj 123eur.

Sam treba je poznat koga, pa kdaj kako uslugo si izmenjat.

8 litrov, ne gre notri slabih 6?
Če ti daje nižjo ceno ker mu ti delaš druge usluge pa je drugo. Nas ne zanima, koliko kdo plača prijatelju, ki mu naredi za six pack.

OutOfTheBox ::

Sam treba je poznat koga, pa kdaj kako uslugo si izmenjat.

Tega nisi povedal. Value exchange , ne odraža realne vrednosti potem v tvojem primeru.

Pojma nimam. Mogoče je količina v tekočih kvartih, pa po tej logiki še vedno ostaneta 2 ekstra. Motor ima uglavnem točno dovolj olja. Mogoče ima kakšne druge mere za količino.

Po ceni olja sicer štima za 6 litrov Castrolovega olja. Sounds about right.

Tega nisi povedal. Value exchange ,

Ni nekega blaznega value exchangea. Letos slučajno mi je častil en servis v protivrednost eni uslugi. Ampak ostalo plačam toliko, kot on reče. In to piše tudi na računu.

P.S.: Možno je tudi, da je z 2 extra litri naredil kak delni flush motorja. Ni za rečt.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

fikus_ ::

"P.S.: Možno je tudi, da je z 2 extra litri naredil kak delni flush motorja. Ni za rečt. "

Če verjameš v pravljice. Sicer pa, ko že omenjaš to, kako bi se naj naredilo???
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Flush delajo nekateri, ampak samo zase ali po naročilu. V večini primerov namenska mešanica ali nafta.
Olje pa za drugo splakovanje. Še posebej če menjaš znamko olja. To nekateri mehaniki poznajo - sesirjenje olja ob dolivanju:'(. Da to doživiš, pa moraš met kar nekaj kilometrine - v delavnici.

" sesirjenje olja ob dolivanju"
Kaj vse ne prebereš na ST :))
Olje ni kot pokvarjeno mleko. Osnova motornih olj je ista, je samo vprašanje koliko je dovoljenega žvepla in še nekaterih ostankov ter dodatki za "boljše" mazanje.

Mal vprašaj stare mehanike. Je bla cela štala z znanim (reklamiranim) dobaviteljem olja - če si dolival - oziroma mešal z drugimi olji, se je olje sesirilo - postalo grudasto - še najbolj spominjalo na maslo.
Nekje 15 let nazaj.
Če še najdem kateri članek, ti prilepim.

Pomembna je gradacija/viskoznost olja (15-W45, 10-W30,....), vsak proizvajalec motorja predpiše za svoj motor in tudi glede na predvideno temperaturo okolice, osnova je pa zračnost med površinami, ki morajo biti mazane. Olja za dizle imajo dodatke za izpiranje saj, ....
potem pa so še čudežni dodatki za daljšo življenjsko dobo, manjšo porabo,... in podobno. Saj ne, da nebi delovali, ampak za dnevno vožnjo povprečnega kranjskega Janeza ne doprinesejo kaj opaznega, razen malo bolj prazne denarnice ob menjavi olja.

stara mama ::

joez7 je izjavil:

Mal vprašaj stare mehanike. Je bla cela štala z znanim (reklamiranim) dobaviteljem olja - če si dolival - oziroma mešal z drugimi olji, se je olje sesirilo - postalo grudasto - še najbolj spominjalo na maslo.
Nekje 15 let nazaj.

Pozabu si omenit, da so takrat večji prihod naredla sintetična in še prej polsintetična olja.
Zna bit problem če boš mešal nekompatibilne baze + nekompatibilne aditive v njih.
Podobno kot z antifrizi.

Drž se ene sorte olja, pa ni nobenih potreb po splakovanju.
Ekologija™ in Trajnost™

stara mama je izjavil:

joez7 je izjavil:

Nekje 15 let nazaj.

Pozabu si omenit, da so takrat večji prihod naredla sintetična in še prej polsintetična olja.
Zna bit problem če boš mešal nekompatibilne baze + nekompatibilne aditive v njih.
Podobno kot z antifrizi.

Drž se ene sorte olja, pa ni nobenih potreb po splakovanju.

Točno tak, vsaka šola stane. Je pa še najbolje vedet za zajebe, in pazit da ga ne ponoviš.

Prečitaj malo o tem, ne bo škodilo. :)

99% folka sploh pojma nima, kaj flush je. In ja, flush se lahko dela tudi z oljem.

Buggy ::

FYI: Alltrack BiTDI sprednji komplet in zadnji, diski in ploscice:

sprednji komplet 260EUR:

zadnji 145EUR:

Zimmermann naluknjani v top dimenziji - vecjih ni 340mm. Baksis.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Meizu je izjavil:

Prečitaj malo o tem, ne bo škodilo. :)

99% folka sploh pojma nima, kaj flush je. In ja, flush se lahko dela tudi z oljem.

"Flush" je smiseln, če bi menjal olje s precej drugačnim, ali bi se pojavili opilki, težavo odpraviš in nato se "flush",... Sicer pa nima smisla, če nimaš mogoče "top šit" športnika in ga tako tudi voziš.
Tako da ne verjamem, da ce prineseš 2l oljja viška, da bi s tem mehanik delal "flush".
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena materiala na avto servisu (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
24829985 (13854) starfotr
»

Ali naj menjam avtomobil

365664 (3664) XIIT
»

Velik servis - absurdna cena? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31764202 (49650) robo125
»

Servis Toyota - kje servisirati avto v garanciji (strani: 1 2 )

5315392 (14053) 2dark
»

Sprednji zavorni diski mazda 3 (strani: 1 2 )

8022800 (21172) theBill

Več podobnih tem