» »

sprememba dogovorjene konične moči

sprememba dogovorjene konične moči

Pixxxel ::

Pozdravljeni,
a je mogoče že kdo spreminjal dogovorjeno konično moč preko portala Moj elektro. Z marcem, bi namreč želel znižati konično moč na minimum za blok 3, ker čez dan ne potrebujemo tolikšne moči. Na portalu sem izbral opcijo, da spremeniš dogovorjeno moč, edino kar me bega je datum od kdaj naj bi sprememba veljala (pač jst bi rad da velja od marca naprej, gor je pa označeno, kot da velja od 1.1.2025 do 31.12.2025).

https://ibb.co/hFY6zJvs

Ker če sm jst pravila novega sistema prav razumel, naj bi lahko uporabniki spreminjal konično moč vsak mesec do 15. za naslednji mesec, ali se motim in lahko spremembe uvajaš sam za celo leto?

DarwiN ::

1. Če karkoli sam spremeniš, ti začnejo takoj obračunavati presežke, ki jih v tej prehodni fazi ne plačujemo in pridejo v veljavo šele enkrat prihodnje leto najbrž.
2. Omrežnina za moč v bloku 3 je takorekoč gratis.. Neke 0.2EUR za 1kw, če me spomin ne brca.. Če torej znižaš za 3kw, boš privarčeval 60 centov mesečno.. V bistvu šteje le 1. blok... Vsi ostali so đabe.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

joez7 ::

Pixxxel je izjavil:

Pozdravljeni,
a je mogoče že kdo spreminjal dogovorjeno konično moč preko portala Moj elektro. Z marcem, bi namreč želel znižati konično moč na minimum za blok 3, ker čez dan ne potrebujemo tolikšne moči. Na portalu sem izbral opcijo, da spremeniš dogovorjeno moč, edino kar me bega je datum od kdaj naj bi sprememba veljala (pač jst bi rad da velja od marca naprej, gor je pa označeno, kot da velja od 1.1.2025 do 31.12.2025).

https://ibb.co/hFY6zJvs

Ker če sm jst pravila novega sistema prav razumel, naj bi lahko uporabniki spreminjal konično moč vsak mesec do 15. za naslednji mesec, ali se motim in lahko spremembe uvajaš sam za celo leto?

Sprememba začne veljati naslednji mesec. Velja do konca leta, ali do naslednje spremembe.
Pravila poznaš? Višji blok (3) ne more meti manjše vrednosti, kot nižji blok (2 ali 1). Splača se ti nižat bloka 1 in 2. - ostalo je drobiž. Seveda, če maš avtomatiko, ki bo skrbela namesto tebe na konice.
Se pravi - če hočeš met po 1. marcu - spremeni po 20. januarju in pred 14. februarjem.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

OutOfTheBox ::

A se sploh splača to končnemu uporabniku, glede na to da se začnejo presežki računat takoj, medtem ko tisti ki ne spreminja mu za to ni treba skrbet 2 leti?

tony1 ::

Verjetno ne.

OutOfTheBox je izjavil:

A se sploh splača to končnemu uporabniku, glede na to da se začnejo presežki računat takoj, medtem ko tisti ki ne spreminja mu za to ni treba skrbet 2 leti?

jst sem že konec prejšnega leta spremenil za bloka 1 in 2 ker so mi hotl obračunavat 8kW in sem znižal na 4,6kW (pa še to mi je preveč, sam manj zaradi varovalk in SE ne morem imeti) in sem se tako temu 2 letnemu obdobju že odpovedal (sam takrat kot se spomnem je bil obrazec malo drugačen in tudi datumi so mi štimali)

joez7 ::

Odvisno kje si. Oziroma kako visoko so te postavili. Če si mel v 23 in 24 konice v rangu 12kW, in si sedaj začel pazit, in maš konice v rangu 5kW in greš na 6kW, se ti po moje splača. 4m maš prihranek 33€ mesečno ostale 8m pa nekje po 10€. Je pa treba pazit ali pa narest avtomatiko -loadschiftig , powerschaving ali pa kaj drugega. Letno nekje 200€. Za enga drobiž, za druzga nepotreben odliv. Zna pa bit manj - odvisno od novega zakona.
Kolega je šel z 14kW na 6kW. Pač prej je polnil z 11kW, sedaj pa z 2kW. Je pa moral prvi zasoljeni račun plačat, pol pa si je dal rečt.

Pixxxel je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

jst sem že konec prejšnega leta spremenil za bloka 1 in 2 ker so mi hotl obračunavat 8kW in sem znižal na 4,6kW (pa še to mi je preveč, sam manj zaradi varovalk in SE ne morem imeti) in sem se tako temu 2 letnemu obdobju že odpovedal (sam takrat kot se spomnem je bil obrazec malo drugačen in tudi datumi so mi štimali)

Si na 3x25A. Po novem (predlog zakona) boš lahko šel še nižje na~3.2kW (nisem siguren, ali za vse ali samo za tiste nad 17 do 43kW): Počakajmo do konca mesca.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

joez7 je izjavil:

Odvisno kje si. Oziroma kako visoko so te postavili. Če si mel v 23 in 24 konice v rangu 12kW, in si sedaj začel pazit, in maš konice v rangu 5kW in greš na 6kW, se ti po moje splača. 4m maš prihranek 33€ mesečno ostale 8m pa nekje po 10€. Je pa treba pazit ali pa narest avtomatiko -loadschiftig , powerschaving ali pa kaj drugega. Letno nekje 200€. Za enga drobiž, za druzga nepotreben odliv. Zna pa bit manj - odvisno od novega zakona.
Kolega je šel z 14kW na 6kW. Pač prej je polnil z 11kW, sedaj pa z 2kW. Je pa moral prvi zasoljeni račun plačat, pol pa si je dal rečt.

imam sistem, ki zazna prekomerni odvzem in me opozori in tudi sam lahko odklaplja velike uporabnike če je potrebno tako da me prekoračitve ne skrbijo. ker z marcem postane blok 3, kar je pozimi bil blok 2 (zimo smo čez dan kamot furali z 4,6kW), bom pač za obdobje marec-oktober znižal tudi blok 3 na 4,6kW

dodatek:
sem sel racunat koliko bi se mi ta sprememba sploh poznala in bi blo samo 12€ v celem letu. Glede na to da se moram spomnt oktobra spremenit nazaj je smiselnost tega pod vprašanjem.

telexdell ::

Pixxxel je izjavil:

dodatek:
sem sel racunat koliko bi se mi ta sprememba sploh poznala in bi blo samo 12€ v celem letu. Glede na to da se moram spomnt oktobra spremenit nazaj je smiselnost tega pod vprašanjem.

Obstaja pa velika verjetnost, da bo novembra stopil v veljavo spremenjen sitem obračuna omrežnine in se ne bo treba spomnit---
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.