Forum » Omrežja in internet » Je taksna mreza sploh mozna?
Je taksna mreza sploh mozna?
Tero ::
Torej doma imam vec racunalnikov v mrezi in na enemu mam internet connection sharing(kabelski internet). Zanima me ce je mozno v en racunalnik v mrezi imet dve mrezni pol pa bi se preg tega povezal drug komp, ker na tistega ko je modem ni mozno zaradi razdalje in polaganja kablov.
Uf sem zakompliciral
Slika:
Uf sem zakompliciral
Slika:
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
- spremenil: Tero ()
hruske ::
Evo! To je človek, ki se je potrudil in narisal tisoč besed!
Mreža je možna, postavitev pa je lahko precej enostavna. Če imaš na PC4 Windows XP, bo najlažje. Ker boš imel v PC4 dve mrežni enostavno nastaviš deljenje internetne povezave.
Kako to narediš je precej lepo napisano v tem članku.
Mreža je možna, postavitev pa je lahko precej enostavna. Če imaš na PC4 Windows XP, bo najlažje. Ker boš imel v PC4 dve mrežni enostavno nastaviš deljenje internetne povezave.
Kako to narediš je precej lepo napisano v tem članku.
Mene najbolj skrbi to, ker ko nastavis ICS se ti hoce sam nastavit ip 192.168.0.1 na pc4, kar nebi slo ker ta IP je ze na pc1
Gandalfar ::
Tero: al ce investiras recmo 8k pa vezes notr se en hub/switch recmo pa ne bos imel nobenih problemov. Pa zadeva ti bo delala tudi, ce bos imel PC4 ugasnjen.
Gandalfar? Ne razuemem kaj si hoto povedat
Se switch je 8 portni(če si slučajno mislo da ni več placa)
Za tale bridge sem ze nekje cul ja. Samo ne kapiram ravno najbolj...
Se switch je 8 portni(če si slučajno mislo da ni več placa)
Za tale bridge sem ze nekje cul ja. Samo ne kapiram ravno najbolj...
PaJo ::
Gand je imel idejo da nemasto masine 4 das tam noter switch in od njega povezavo na masino 4 in masino 5. En poceni switch pa te pride cca 8k. Kar se meni zdi tudi boljsa ideja.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 574175 (1044) | A_A |
» | Vprašanje o routerju (s skico)Oddelek: Kaj kupiti | 1956 (1725) | Veron |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3728 (2722) | Ursus |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4926 (4445) | SasoS |
» | Dostop do interneta preko drugega recunalnika - kako?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2153 (1922) | Ag.Smith |