Forum » Loža » Požar v Los Angelesu
Požar v Los Angelesu
link_up ::
zdaj se vsaj ve ... tam, ce ste navadni straight obcan, ste manj vredni od amebe, ki bi jo morska voda ubila. Tisto zupanjo je za zivo obesit na steber ... 100m od obale.
In and Out
mtosev ::
Kr hudo je ko vidiš kakšno opustošenje je v LAju.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
c3p0 ::
Iz kere riti pa vlečeš te ugotovitve, da niso v preteklosti sodelovale pri akcijah?
Saj ena od glavnih LGBTQIAA+ gasilk sama lepo pove:
https://x.com/PatriotSt0rm17/status/187...
Znova...
Iz katere riti je povlečeno, da ni/niso sodelovale v akcijah.
Na tako preprosto vprašanje boš menda zmogel odgovoriti
Nisi skužil, da se pogovarjaš z več osebami, pa vseeno...
Nisi pogledal videa? Saj ti sama pove, da kako si pa se sploh znašel v situaciji, da bi te njena visokost morala reševati?
In kaj ti pomaga, da ti taka sodeluje v akciji, če še cevi ne zmore držat?
no comment je izjavil:
Zdaj, ko smo ugotovili s kakšno lahkoto se debelo lažeš (a nisi niti prebral Community notes, ki debunka laži o krčenju proračuna LAFD? Aja, sej ga ni, ker ni v interesu novega "resničnostnega" medija!), naj pa hitro skočimo na drugo debelo laž, ki jo poskušaš amplificirati.
Pravi biseri okrog svinje ste se zbrali.
To je laž? https://www.cbsnews.com/news/california...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
feryz ::
Jaz imam neko žlahto tam, tudi bogatuni.
Imajo skoraj olimpijski bazen pred bajto, ampak je prazen, ker se nima kdo namakati v njem. Deloholiki, pač.
Bi moral vprašati če jim bajta še stoji in mečka še prede v garaži.
Sicer pa imajo tudi oni več bajt kot prstov na rokah in jim ne bo hudega.
Imajo skoraj olimpijski bazen pred bajto, ampak je prazen, ker se nima kdo namakati v njem. Deloholiki, pač.
Bi moral vprašati če jim bajta še stoji in mečka še prede v garaži.
Sicer pa imajo tudi oni več bajt kot prstov na rokah in jim ne bo hudega.
no comment ::
no comment je izjavil:
Kumulatina inflacija od 2015 je pa 33%.
Nice try...
Money supply se je povecal za nekaj manj kot x2. Dizel je recimo drazji za kaksnih 40-50%. Cene energije realno pada.
Sej ne vem ali samo trolaš...
A ti res še nihče ni povedal Δ money supply != inflation? Da sam nisi tolk brihten, da bi pogruntal, mi je že dolgo jasno.
Poldi112 ::
Iz kere riti pa vlečeš te ugotovitve, da niso v preteklosti sodelovale pri akcijah?
Tole je pa dobesedno epsko. Ni čudno, da ljudje bežijo iz Kalifornije.
Tale woke virus dela hujše zombije v realnosti, kot jih sam Hollywood uspe sproducirati na velikem platnu.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Magic1 ::
Problem LA je, da cena vsega leti v nebo, seveda pa osnovnim službam ne letijo plače v nebo. Kaj jim pomaga, da so gasilcem povečali sredstva x2 v desetletju, če so se stroški življenja tam vsaj podvojili. Oprema in stroški so konkretno dražji, sposobnih ljudi verjetno sploh ne dobijo za 78k$ letno.
Magic
Grimnir3 ::
Problem LA je, da cena vsega leti v nebo, seveda pa osnovnim službam ne letijo plače v nebo. Kaj jim pomaga, da so gasilcem povečali sredstva x2 v desetletju, če so se stroški življenja tam vsaj podvojili. Oprema in stroški so konkretno dražji, sposobnih ljudi verjetno sploh ne dobijo za 78k$ letno.
Kaj lažeš no. Inflacija je samo 33% v 10ih letih!
/S off
jest10 ::
Znova...
Nisi skužil, da se pogovarjaš z več osebami, pa vseeno...
Nisi pogledal videa? Saj ti sama pove, da kako si pa se sploh znašel v situaciji, da bi te njena visokost morala reševati?
In kaj ti pomaga, da ti taka sodeluje v akciji, če še cevi ne zmore držat?
Odgovora pa še kar ni ...
Pa dodaj zraven še od kje je informacija, da ne zmore držati cevi
tikitoki ::
delavec44 ::
kow ::
no comment je izjavil:
A ti res še nihče ni povedal Δ money supply != inflation? Da sam nisi tolk brihten, da bi pogruntal, mi je že dolgo jasno.
Ni enako, to mi je jasno. Ampak, da ni enako je potrebna povecana produkcija in/oz. produktivnost. Koliko smo je v teh letih dosegli, se pa lahko vprasamo. Pri gradnji stanovanj, ocitno bolj malo. Enako v kaliforniji.
Kaj pa pri gradnji gasilskih tovornjakov in opreme? Dvomim, da kaj veliko. Verjetno so se bili najbolj produktivni, pri zmanjsanju realnih plac gasilcev, heh.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
dronyx ::
Sol prinese že veter z morja...
V severnem Jadranu je zanimiv otok Prvić. Otok je povsem gol, čeprav so ostali otoki v bližini poraščeni (Krk, Rab...). Jaz dolgo časa nisem razumel, kaj je razlog. Sem mislil, da so morda tla na otoku drugačna. Razlaga je pa mena ta, da tam zelo močno piha (senjska burja). Veter je tako močan, da vzdigne slane morske kaplje in jih raznaša po otoku, tako da je videti, kot bi bil otok pošprican s slano vodo (delno tudi Goli otok). Ni pa povsod ta efekt tako močan, da bi bile take posledice na rastlinje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Gregor P ::
Če prav razumem, je vsaj ena izmed njihovih težav, da nimajo urejena prostovoljnega gasilstva tako kot pri nas na primer.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Kaj pa pri gradnji gasilskih tovornjakov in opreme? Dvomim, da kaj veliko. Verjetno so se bili najbolj produktivni, pri zmanjsanju realnih plac gasilcev, heh.
Nominalno povečanje plač v ZDA od 2015 do 2025 je malo več kot 40%.
Gasilcem so se povečale za od 30% (začetniki) do 50% (polno usposobljeni). Predvidevam, da je gre tri četrtine LAFD budgeta za plače. Torej, če se niso gasilski tovornjaki podražili za več kot 300%, potem iz napletanja o načrtnem stradanju LAFD ne bo nič.
No, MAGA boste verjeli karkoli, tako da joke is on me ker debatiram z opranci.
Jaz nisem nikjer govoril o "nacrtnem stradanju". Obregnil sem se ob 33% inflaciji kot nizko stevilko glede na rast mase denarja. Tudi nisem MAGA, le tako domnevas kot (levicarski) ideolog.
Kot ponavadi, razumes narobe.
Če prav razumem, je vsaj ena izmed njihovih težav, da nimajo urejena prostovoljnega gasilstva tako kot pri nas na primer.
Kot ponavadi, razumes narobe.
Zgodovina sprememb…
blink ::
Nekateri se ne zavedajo, kaj pomeni konkreten veter in les. Sej litijevih baterij tudi ne uspemo pogasit na terenu, preprosto se pusti, da pogori.
Plus suša in zelo nizka vlažnost. Očitno pa urbanizacija kaj takega ni predvidela, sicer bi planirali kakšne prepreke, da se požar ne bi mogel tako hitro širiti. Čeprav pri tako močnem vetru, čez 100 km/h ne verjamem da bi kaj pomagalo. Še ena filmska katastrofa, tokrat v srcu ameriške filmske industrije.
Na koliko metrov/kilometrov pa bi dal prepreke? Pa tudi sicer bi te prepreke zelo ovirale promet po mestu. Podobno kot ga ovirajo reke. Na koncu je pa še vprašanje, ali bi prepreke sploh kaj koristile.
Prepreke nic ne pomagajo, ker so iskre ki jih nosi veter, tiste ki zanetijo pozar na ostalih podrocjih. Je pa precej posnetkov tudi ljudi, ki so nato namerno zanetili dodatne pozare. Edino kar pomaga je negorljiva gradnja.
Izgleda, da bodo tile požari še nekaj časa goreli. Problem je veter.
Jaz nisem nikjer govoril o "nacrtnem stradanju". Obregnil sem se ob 33% inflaciji kot nizko stevilko glede na rast mase denarja. Tudi nisem MAGA, le tako domnevas kot (levicarski) ideolog.
Obregnil si se ob pravilno številko? Ker si mislil, da mora bit trikrat višja, ker ne razumeš mehanizma denarnih agregatov? Čeprav mi potem razložiš, da vse razumeš?
Vici se ti pišejo kar sami...
blink ::
Owner of 'miracle' Malibu mansion reveals why he thinks house survived raging fire
https://nypost.com/2025/01/10/us-news/o...
https://nypost.com/2025/01/10/us-news/o...
globoko grlo ::
No comment ma nick nobenga komentarja :) Lahko gladko preskocmo njegovo msm propagando.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: mtosev ()
111111111111 ::
Ugibam:
Potem pa še:
V 22 letih:
She served as a Firefighter, Paramedic, Engineer, Fire Inspector, Captain I, Captain II, Battalion Chief, Assistant Chief, Deputy Chief, Chief Deputy, and Fire Chief.
Pa poglej kako je majhna. Če je tale tekla v bajto v polni opremi sem jaz kekec.
https://lafd.org/about/organization/fir...
POglej si recimo moške na vodilnih položajih. Opravljali so 2-3 stvari. Sklepam da so bili dobri in ni bilo treba menjat.
Al pa je očitno gospa precej sposobna. Sorry tole smrdi po politični agendi in nastavljenem kadru.
Lahko bi se reklo, da je njihova politika raznolikosti pogorela na celi črti.
Očitno znajo tudi levičarji skovati dobre šale. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
Saj, ko je sranje ženske gasilke nimajo kaj tam iskat, saj je prav tako. Ne dohajajo moških kolegov in bi še njih bilo treba ven vlečt.
Pa 5% jih je in od tega so 3 na vodilnih položajih. To smrdi do neba.
faking pedri nagravžni se "spreminjajo" v ženske in potem so še na občutljivih in pomembnih vodstvenih položajih?? kje so tito pa hitler pa stalin aja putin je samo on je "slab".
Da ne bo nesporazuma. Tako kt je rekel mislim da David Chapelle, ne zanima me kake barve ali spola je pilot. Sam da je šel skozi isti trening kot vsi ostali, ne pa zmanjšanja standardov zardi kvote, kar se je več kot očitno dogajalo tule.
Znova...
Sem ti povedal. Glede na njeno višino, ni šans da je kdaj tekla v gorečo stavbo in reševala ljudi. Zunaj skrbela za vodo ali vodila akcijo, verjetno pa je. Ni pa najmanjše šanse, da je dejansko držala cev, gasila ali razbijala vrata. Fizično ni primerna. Pa se lahko ti na glavo postaviš. Veliko cev moramo držati 3 gasilci, pa še lahko ti pobegne in vsi imajo čez 100kg. Jebena splošna fizika.
Zgodovina sprememb…
no comment je izjavil:
Zdaj, ko smo ugotovili s kakšno lahkoto se debelo lažeš (a nisi niti prebral Community notes, ki debunka laži o krčenju proračuna LAFD? Aja, sej ga ni, ker ni v interesu novega "resničnostnega" medija!), naj pa hitro skočimo na drugo debelo laž, ki jo poskušaš amplificirati.
Pravi biseri okrog svinje ste se zbrali.
Lahko linkaš?
https://www.cbsnews.com/news/california...
Tole sem recimo prebral na CBS. Z veseljem preberem če lahko debunkaš?
111111 temu se reče napredovanje :)
Pozabil si dodati PRAVILNO napredovanje.
Zgodovina sprememb…
111111111111 je izjavil:
Sem ti povedal. Glede na njeno višino, ni šans da je kdaj tekla v gorečo stavbo in reševala ljudi. Zunaj skrbela za vodo ali vodila akcijo, verjetno pa je. Ni pa najmanjše šanse, da je dejansko držala cev, gasila ali razbijala vrata. Fizično ni primerna. Pa se lahko ti na glavo postaviš. Veliko cev moramo držati 3 gasilci, pa še lahko ti pobegne in vsi imajo čez 100kg. Jebena splošna fizika.
Če gremo gledati postavo in zmogljivosti, je 1/5 naših prostovoljcev slabših od nje
Če gremo gledati postavo in zmogljivosti, je 1/5 naših prostovoljcev slabših od nje
Sedaj pa ti povej iz katere riti vlečeš podatke. :D
Poznam kar nekaj OPERATIVNIH prostovoljcev in so dečki kar usposobljeni za prostovoljno četo.
Bud_Bundy ::
111111111111 je izjavil:
V naši vasi so vsi aktivni gasilci v kar lepi kondiciji. Tudi, če ne bi bili, so prostovoljni in nobenemu ne odžirajo kruha, tudi rade volje odstopijo mesto bolj zagnanemu. Ko si pa plačan za neko delo, se pa pričakuje, da bo vsaka ekipa dosegala enake standarde.
111111111111 je izjavil:
Sedaj pa ti povej iz katere riti vlečeš podatke. :D
Poznam kar nekaj OPERATIVNIH prostovoljcev in so dečki kar usposobljeni za prostovoljno četo.
Iz stanja na terenu.
Sploh po vaseh je pri gasilcih marsikaj-starčki, zavaljenčki, kroniki,...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
Iz stanja na terenu.
Govoriva o OPERATIVI ali o "častnih" članih. Pri nas so častni člani tole kar opisuješ. Vključno z mano. :D
Verjetno bi me šefica LAFD prehitela. :D
Ne izmikaj se in raje povej če si zadovoljen z mojim odgovorom, zakaj mislim, da ni videla veliko akcije in je delal bolj birokratska dela.
GupeM ::
111111111111 je izjavil:
Pa 5% jih je in od tega so 3 na vodilnih položajih. To smrdi do neba.
5% je žensk. Koliko od teh je lezbijk? Smrdi na potenco.
5% je žensk. Koliko od teh je lezbijk? Smrdi na potenco.
Baje se je kvaliteta zraka konkretno znižala. :D
c3p0 ::
jest10 je zgleda ugotovil, da so ženske fizično enakovredne moškim, zdaj bo pa verjetno začel oz. nadaljeval z branjenjem trans tekmovalk v ženskih športih.
111111111111 je izjavil:
Tole sem recimo prebral na CBS. Z veseljem preberem če lahko debunkaš?
Številke v tem članku so iz sprejetega proračuna (junij 2024).
Z rebalansom novembra 2024 so dobili gasilci 53mio več kot leto prej.
Records of the approved budget show that the LAFD's budget for the 2024-2025 fiscal year did decrease by about $17.6 million from the previous year, and the department's total annual budget was almost $820 million.
But according to Blumenfield's office, the fire department saw a $53 million increase in funding from the previous year after the budget was updated in November.
Mimogrede, proračuni takih služb so finančni okvir za planiranje. Kot lahko vidiš na tvojem linku, LAFD niti eno leto ne ostane znotraj budgeta, ampak zapravi bistveno več. Kar pomeni, da jih še nobeno klesetenje budgeta, ki ga v zadnjih 10 letih sploh ni bilo, ni omejevalo. V letu 2025 bodo pa sploh ve$$$$elica.
Scaramouche3 ::
no comment je izjavil:
Obregnil si se ob pravilno številko? Ker si mislil, da mora bit trikrat višja, ker ne razumeš mehanizma denarnih agregatov? Čeprav mi potem razložiš, da vse razumeš?
Vici se ti pišejo kar sami...
Ne. Bilo mi je ocitno, da je tvoja stevilka prenizka, zato sem napisal dejstvo, da se je masa denarja skoraj podvojila.
Ti pa si postal histericen, kot ponavadi.
Mimogrede, v Kaliforniji je bila kumulativna inflacija od 2015 visja kot povprecna ameriska, vsaj po podatkih, ki sem jih nasel.
Zgodovina sprememb…
kamiKaZaA ::
Tik pred požari več tisoč poklicnih gasilcev ostalo brez službe
Ameriškim gasilnim enotam ob naštetem velike težave predstavlja tudi nezadostno število razpoložljivih gasilcev – več tisoč poklicnim so namreč nedavno prekinili pogodbe o zaposlitvi zaradi težav v proračunu in v upanjih, da zimski čas s sabo prinaša manj požarnih tveganj, pojasnjuje Jug.
"Mi imamo nekje med 6 in 7 odstotkov prebivalstva v Sloveniji, ki ga predstavljajo gasilci, ZDA imajo ta procent zelo nizek, le okoli 0,31, kar je zelo malo."
Ob vprašanju, zakaj tamkajšnji gasilci ne gasijo z vodo iz morja, kot to pogosto počnejo denimo hrvaški gasilci, Jug opozarja na neprilagojenost njihovih gasilskih črpalk na slano vodo.
"Ta slana voda črpalke poškoduje in ostale armature prav tako. Gasilci se tega zavedajo in vedo, da če začnejo gasiti s slano vodo, lahko to poškoduje opremo in s tem bo zmanjšana njihova sposobnost gašenja požarov."
https://www.24ur.com/novice/tujina/zaka...
Ameriškim gasilnim enotam ob naštetem velike težave predstavlja tudi nezadostno število razpoložljivih gasilcev – več tisoč poklicnim so namreč nedavno prekinili pogodbe o zaposlitvi zaradi težav v proračunu in v upanjih, da zimski čas s sabo prinaša manj požarnih tveganj, pojasnjuje Jug.
"Mi imamo nekje med 6 in 7 odstotkov prebivalstva v Sloveniji, ki ga predstavljajo gasilci, ZDA imajo ta procent zelo nizek, le okoli 0,31, kar je zelo malo."
Ob vprašanju, zakaj tamkajšnji gasilci ne gasijo z vodo iz morja, kot to pogosto počnejo denimo hrvaški gasilci, Jug opozarja na neprilagojenost njihovih gasilskih črpalk na slano vodo.
"Ta slana voda črpalke poškoduje in ostale armature prav tako. Gasilci se tega zavedajo in vedo, da če začnejo gasiti s slano vodo, lahko to poškoduje opremo in s tem bo zmanjšana njihova sposobnost gašenja požarov."
111111111111 je izjavil:
Iz stanja na terenu.
Govoriva o OPERATIVI ali o "častnih" članih
Jasno da se govori o operativnih.
Oh, pa ne smem pozabiti. Še ženske so vmes. Groza ejga!
Matevz96 ::
Tik pred požari več tisoč poklicnih gasilcev ostalo brez službe
Bi rad videl kakšne črpalke uporabljajo da jih bo malo slane vode takoj uničilo. Saj se jih vedno da sprat po koncu uporabe.
#hooldthedoor
KTr1sk ::
Če je kdo spremljal Youtuberja
"Bitwit"
mu je pogorela hiša, gledam komentarje in ljudje mu nakazujejo denar, naj bi pa bil kljub temu zelo premožen po komentarjih sodeč...
"Bitwit"
mu je pogorela hiša, gledam komentarje in ljudje mu nakazujejo denar, naj bi pa bil kljub temu zelo premožen po komentarjih sodeč...
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
"Bitwit"
Ta video je bil že včeraj postan tukaj v tej temi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Daniel ::
"Bitwit"
Glede na to, da se kaj dosti ne sekira mu očitno ni hudega. Ampak ok, če imajo viška, naj kar nakazujejo. Splošna razgledanost v vsem sijaju.
Scaramouche3 ::
"Bitwit"
Glede na to, da se kaj dosti ne sekira mu očitno ni hudega. Ampak ok, če imajo viška, naj kar nakazujejo. Splošna razgledanost v vsem sijaju.
Matthew 25:29 New King James Version (NKJV) 'For to everyone who has, more will be given, and he will have abundance; but from him who does not have, even what he has will be taken away.
denabiker ::
A to je bilo podtaknjeno? Sem gledal en YT, pa snemajo ogenj, potem pa čisto na drugi strani je začelo goret. Je pa tudi očitno totalno razočaranje vseh odpuščenih gasilcev, zdaj še lahko njih sumiš, da so se kateri maščevali. Odstotek totalnih idiotov, psiho motenih itd raste. Samo ena budala je dosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Na Krasu (spet) gori... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21520 (1368) | DamijanD |
» | O smiselnosti gasilskih društev (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18626 (3812) | titovili |
» | Rušenje prostovoljnega sistema, 200 evrov/dan gasilcem. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 10936 (7124) | zobnik |
» | Zakaj Slovenija nima "kanaderja" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20912 (6116) | Goran's Blog |