» »

Brazilija utegne spet uvesti poletni čas

1
...
3 4
5
»

DamijanD ::

jaz delam od 6ih do 14ih, kadar sem v pisarni in od 5ih do ~14ih, kadar sem od doma :-)

Mato989 ::

DamijanD je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Še vedno nihče ni obrazložil kdaj je več ljudi zunaj... poleti ob 21:30 ali poleti ob 4:30....

Vsekakor je bolj prijetno ob 4:30 (oz. 5:30, ker imamo premaknjeno): sveže, ni še mrčesa...

Še enkrat preberi moje vprašanje... ob kateri uri je več ljudi na prostem?

Ales je izjavil:

Plebs v pisarnah bo imel nekaj od dneva ko jim kapne, da se tudi njihov delovnik lahko čisto lepo zaključi ob 14h ali 15h. Po katerem koli času. Potem tudi "zimski" čas naenkrat ne bo več problem.

Vprašajte se, zakaj je zadnjih 20-30 let tendenca, da v pisarnah delate vse kasneje. Potem vam bo mogoče kapnilo v čem je težava in kje je naslov za reševanje le te.

Mimogrede, ta tendenca se ni ustavila. Poenotenje ure bi bila čisto lepa prilika, da vas potisnejo na 18-19h. Dneva je vendar dovolj!

Vzemite si Matota za primer, on pravi, da ni bedak in dela od 7h do 15h!

Pa to sploh ni glavna fora... tudi če to ODMISLIMO je še zmeraj bolje za VEČINO ljudi da je svetlo ob 21:25 kot pa ob 4:25....

KAKORKOLI obrneva v vsakem primeru je "poletni čas" boljši za veliko večino ljudi... ker zelo redki rabijo svetlobo ob 4:30, večina pa jo ima rada poleti še ob 21:30...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Okapi ::

Raje ti povej, kaj ima to skupnega s tem, koliko je ura, ko je sonce najvišje?

Kdo ljudem brani vstajati ob zori? Kazalec na uri?

Okapi je izjavil:

Nič ampak noben ni rekel da MORA bit ura 12:00 ko je sonce najvišje, tako smo odločili in tako lahko tudi spremenimo.... ure dneva in časovni pasovi so ENAKA odločitev ljudi kot je urnik Banke ali OŠ... nobeno ni večvredno in manj... oboje je ODLOČITEV ljudi.

GupeM ::

Mato989 je izjavil:

KAKORKOLI obrneva v vsakem primeru je "poletni čas" boljši za veliko večino ljudi... ker zelo redki rabijo svetlobo ob 4:30, večina pa jo ima rada poleti še ob 21:30...

Ampak v primeru zimskega časa bo pa mogoče folk začel hodit spat eno uro prej, pa bojo zjutraj eno uro prej vstali. Ali pa 2. Pa jim bo sonce ob 4:30 prišlo prav. Pa ker bojo ljudje prej vstajal pa prej hodili spat, se bojo še delovni časi trgovin spremenili, da vam ne bo treba ob 20:45 rinit v trgovino. In ker bojo trgovine prej odprte, se bojo temu prilagodili tudi vrtci, šole, javni prevoz,...

no comment ::

Okapi je izjavil:

no comment je izjavil:

Okapi je izjavil:

Jaz nimam nič proti temu, da se začne delati ob zori. Ali kadarkoli se pač ljudje odločijo. Moti me, če ljudje mislijo, da je to mogoče samo, če se premakne ure. Moti me, da opoldne ni ura 12 (če bi lahko bila). Iz načelno-astronomsko-naravoslovno-estetskih razlogov.

Mene pa moti, da ljudje mislijo, da ne morejo začeti delati ob zori, ker premikamo kazalce.
Kdo to misli????? Tega NIHČE ne misli. Si očitno en od tistih, ki ni sposoben razumeti preprostih stvari.;((

ODLIČNO!

Torej premaknemo kazalce in vsi živimo tako kot hočemo.

GupeM je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ampak v primeru zimskega časa bo pa mogoče folk začel hodit spat eno uro prej, pa bojo zjutraj eno uro prej vstali. Ali pa 2. Pa jim bo sonce ob 4:30 prišlo prav. Pa ker bojo ljudje prej vstajal pa prej hodili spat, se bojo še delovni časi trgovin spremenili, da vam ne bo treba ob 20:45 rinit v trgovino. In ker bojo trgovine prej odprte, se bojo temu prilagodili tudi vrtci, šole, javni prevoz,...

Ampak ti govoriš o MOGOČE jaz pa govorim da bo ZIHER tako če imamo poletni čas :))

Ales ::

Mato989 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Nič ampak noben ni rekel da MORA bit ura 12:00 ko je sonce najvišje, tako smo odločili in tako lahko tudi spremenimo.... ure dneva in časovni pasovi so ENAKA odločitev ljudi kot je urnik Banke ali OŠ... nobeno ni večvredno in manj... oboje je ODLOČITEV ljudi.

Se pravi, dogovorjeno definicijo poldneva zamenjamo iz "polovica dneva je ko je sonce na najvišji točki" v "poldne bo ko beli ovratniki tako rečejo, ker se brez tega niso sposobni premakniti iz pisarne ob belem dnevu"?

Zelo domiselna ODLOČITEV. Zdi se, da je dolgoročni blagor naše civilizacije praktično zagotovljen. >:D

mepako ::

Jah, če se je Španija tako dogovorila, da lažje funkcionira z Nemčijo, potem se lahko tudi mi zmenimo in premakenemo uro, da pridni slovenci lažje pirčkajo in kolesarijo po šihtu. (verjetnost pa je minimalna)

Pomoje bo spreminjanje ure ostalo. Včasih so delavci delali praktično cel dan in zraven poopivali, potem so prišle spremembe, uvedli so proste sobote, 12 urni delavnik, potem 8 urni delavnik in prepoved alkohola. Morda z razmahom AI dočakamo 6 urni delavnik in 4 dnevno tedensko delo. Sedenje v službi in čakanje še bolj izčrpava kot visoka produktivnost. Kot ponavljam, življenje ni za vse pravično, večina bogatih ljudi nima 8 urne službe. Ja, neprestano "delajo" ampak na sprehod gredo takrat, ko je sonce, ne ko pridejo iz službe.

starfotr ::

Španci ob 22h šele prilezejo na plano. Tam ob polnoči in še malo čez so ravno pojedli in popili. In gredo počasi domov. Za njih absolutno ni nič važno koliko je ura, ker se orientirajo po soncu. Oziroma vročini. In imajo siesto.

Portugalska je bližje Španiji. In imajo drug čas kot Španija. Pa povsem normalno vse funkcionira.

Odločitev Španije, Francije, Beneluksa, da imajo isti čas, kot Nemčija je pač njihova odločitev.

Če bo Nemčija na stalnem UTC+2, bo tudi Francija, Španija in Beneluks? Bodo trajno zamaknjeni za 2 uri?

V Evropi imamo države z drugačnimi pasovi, kot je CET.

Portugalska, Grčija, Romunija, Bulgarija, Ukrajina, Finska, Islandija, Belorusija, Turčija, Ciper. In verjetno sem še kaj izpustil. In povsem normalno shajajo s svojimi sosedi, ki imajo drug časovni pas.

Torej omenjen je bil čas 4.xx poleti. Koliko je pa ljudi ob 5.xx zunaj poleti? In ob 6.xx? Kot da ena ura naredi razliko med dnevom in nočjo :))

Dan se lovi zjutraj. In ne zvečer. To so vedeli že naši dedje.

c23po ::

starfotr je izjavil:

...Dan se lovi zjutraj. In ne zvečer. To so vedeli že naši dedje.

Zato so vsi mrtvi.
Računalniki nimajo spominov.

Stalni poletni čas ti bo vzel spanec. Tako, da boš še prej mrtev.

Torej omenjen je bil čas 4.xx poleti. Koliko je pa ljudi ob 5.xx zunaj poleti? In ob 6.xx? Kot da ena ura naredi razliko med dnevom in nočjo

Narobe jemlješ za primerjavo... Primerjat moraš koliko je LJUDI ZUNAJ ob 4:xx napram 21:xx... to je bistvena primerjava, ker to ti pove kdaj je za ljudi praviloma BOLJE če je svetlo...

Ne vem če... jaz praviloma spim 8 ur na dan, nekje med cca. 22:00 in 6:45 uro.... poleti mi zaradi sonca malo vzame spanca ampak pozimi pa dostikrat zaspim že ob 21:30 in spim do 6:30....

MrStein ::

Mato989 je izjavil:

Torej omenjen je bil čas 4.xx poleti. Koliko je pa ljudi ob 5.xx zunaj poleti? In ob 6.xx? Kot da ena ura naredi razliko med dnevom in nočjo

Narobe jemlješ za primerjavo... Primerjat moraš koliko je LJUDI ZUNAJ ob 4:xx napram 21:xx... to je bistvena primerjava, ker to ti pove kdaj je za ljudi praviloma BOLJE če je svetlo...

Svetlo je enako, ne glede kaj ti naprava z imenom "ura" izpiše na ekranu.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Povezano:

predlagam, da se premakne tudi kazalec za hitrost v avtih.
V primeru slabše ceste, zastojev, in podobno, bi "premaknili kazalec" hitrosti.
Še vedno bi kazal 90 km/h, ampak bi v resnici avto peljal 10 (ali 20 ali 30) manj.

Za ravno in široke odseke bi lahko naredili obratno.Kazalec kaže 90, pelje pa se kot pri 100.

S tem zajamemo vsa vozila, tudi če bi sicer:
- kdo spregledal omejitev na tistem delu ceste
- namerno kršil omenjeno omejitev

Potem bi uvedli to logiko tudi drugam, recimo, če si predebel, bi samo premaknili kazalec vage za krompir. Zgleda, da poješ 200 g krompirja, kot prej, ampak je v resnici zdaj manj. (ali v skrajni sili: kazalec na vagi za telesno težo se premakne)

Ter: če zmanjka denarja v državi, se samo ... aja, to že imamo. ;)
Motiti se je človeško.

ginekk ::

starfotr je izjavil:

Po tej logiki, Španci umrejo prej kot Slovenci, kajti njim se dan gledoč na uro začne pozneje in tudi krepko pozneje uživajo večer ter hodijo spat - kot si razložil sam.

V Španiji ne moreš na večerjo pred 20h, ker so restavracije zaprte, v Švici se pa takrat že mize pospravljajo in te skorajda izganjajo ven.

Po tvoji logiki Švicarji, poleg tebe Slovenca jasno, živijo mnogo dlje od Špancev.

MrStein je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Svetlo je enako, ne glede kaj ti naprava z imenom "ura" izpiše na ekranu.

Seveda je, ampak se enkrat ce je vse enako zakaj potem ob 4.30 ni skoraj nikogar nikjer, 21.30 pa vidis veliko ljudi odzunaj poleti

Hmmmmmm

DamijanD ::

predvsem zaradi tega, ker je lažje zvečer potegnit kot zjutraj prej vstati.

shock ::

Naj ostane tako, kot je. Urniki se ne spremenijo, ne poleti ne pozimi ne bo preveč teme oziroma svetlobe. Vsi so veseli, razen nekaj paranoikov, ki se bodo tresli tistih 7 mesecev, ko sonce ne bo ob 12. uri v zenitu.

no comment ::

shock je izjavil:

Naj ostane tako, kot je. Urniki se ne spremenijo, ne poleti ne pozimi ne bo preveč teme oziroma svetlobe. Vsi so veseli, razen nekaj paranoikov, ki se bodo tresli tistih 7 mesecev, ko sonce ne bo ob 12. uri v zenitu.

Ampak predstavljaj si njihovo grozo, ko bodo ugotovili, da tudi po zimskem času sonce ne bo v zenitu točno ob 12.

Ampak, ena druga stvar mene skrbi. Zdej, uslišali bomo ljudi, ki skoraj umrejo, ko se za eno uro prestavijo kazalci. To človek nekak mora razumet. Smo bolj in manj občutljivi (na te stvari). Odločit se bo pa treba za en čas. Kakorkoli, enim ne bo pasalo. A bo večina tako senzibilnih ljudi lahko živela z zavedanjem, da so s svojo preferenco posilili ostale. Za vedno!

A ne bi bilo bolje, da bi ob volitvah volili tudi kateri čas bomo furali naslednja štiri leta?

(sam, kurac, pr nas mamo vedno predčasne volitve! nisem to še čist dobr premislu...)

Nič se ne bo treba (dodatno) odločit. Ker je že določeno v kateri časovni pas spada Republika Slovenija.

Odločitev je samo:
ukinitev DST (CEST) in
kdaj se to izvede.

In nič drugega.

V teoriji, si pozabil dodati. ;)
Motiti se je človeško.
1
...
3 4
5
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brazilija utegne spet uvesti poletni čas (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
2216368 (300) MrStein
»

Evo pa se je spet spremenila ura.. (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
69464709 (15701) Baja
»

Poletni/zimski čas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27835464 (30337) St235
»

Bruselj sprašuje: prestavljati uro ali ne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
15640176 (33505) Vajenc

Več podobnih tem