» »

Evo pa se je spet spremenila ura..

Evo pa se je spet spremenila ura..

««
23 / 23
»
»»

GupeM ::

Ampak tebe moti segrevanje, ne svetloba. Segrevanje se začne veliko kasneje. Za preprečevanje vdora svetlobe imamo zelo učinkovito zaščito, ki se ji reče roleta. Pa še poceni je.

Poleg tega pa je občutek teme zvečer šele ob 22:30. Torej vse kar sem zgoraj naštel lahko premaknemo še za eno uro kasneje, kjer sem upošteval čas 21:30. Zelo slabo za bioritem...

Aja, sorry. Segrevanje ob treh zjutraj moti hipertija, ne tebe... Tebe moti tema šele ob 21:30.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

WhiteAngel ::

Mato989 je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

T440 je izjavil:

Preživet se da tako s premikanjem ure kot brez premikanja ure.
Samo s premikanjem je pač udobneje in prijetnejše.

Kaj je pa tako udobnega, ko se moraš naslednji dan zbujat eno uro prej? Še en teden pa ne moreš hodit spat eno uro prej, ker ima človeško telo svoj ritem?

Da ne omenjam vseh nevšečnosti pri premikanju ure, nekatere naprave avtomatsko premaknejo, druge ne, tretje bi jo morale, pa je ne, nekatere države premaknejo uro kakšen teden prej, druge kasneje...

Pa saj smo to debato meli... ti nam razloži kako večini koristi da je poleti svetlo že ob 03:XX uri... in kako nam koristi da je pozimi tema že ob 16:45 (kot svetlo in tema vključujem tudi čas prehoda v dan in noč torej mrak ipd...)

Razložite nam kako je DOBRO za večino državljanov da je poleti svetlo ob 03:XX namesto ob 21:XX? Ker jaz pač za večino razloga v prid svetlobi ob 03:XX ne najdem. Najdem pa kar nekaj plusov da je svetlo še ob 21:XX (piknik ipd...)

Jaz sem v klubu tistih, ki jim je vseeno, ali uporabljamo letni ali zimski čas. Samo da se neha ura že prestavljat.

Mato989 ::

GupeM je izjavil:

Ampak tebe moti segrevanje, ne svetloba. Segrevanje se začne veliko kasneje. Za preprečevanje vdora svetlobe imamo zelo učinkovito zaščito, ki se ji reče roleta. Pa še poceni je.

Poleg tega pa je občutek teme zvečer šele ob 22:30. Torej vse kar sem zgoraj naštel lahko premaknemo še za eno uro kasneje, kjer sem upošteval čas 21:30. Zelo slabo za bioritem...

Aja, sorry. Segrevanje ob treh zjutraj moti hipertija, ne tebe... Tebe moti tema šele ob 21:30.

Boldano drži, s tem se strinjam... edino kar je fora je da to drži v obe smeri torej tako za svetlobo kasneje zvečer kot zgodaj zjutraj... tako da izgovor da si zvečer ne morš prej naredit teme z roletami, in da rabimo prej temo, je enako slab kot da si je zjutraj ne morem jaz, torej se ta argument po domače izbriše ker velja za obe smeri...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Ales ::

Mato989 je izjavil:

GupeM je izjavil:

Boldano drži, s tem se strinjam... edino kar je fora je da to drži v obe smeri torej tako za svetlobo kasneje zvečer kot zgodaj zjutraj... tako da izgovor da si zvečer ne morš prej naredit teme z roletami, in da rabimo prej temo, je enako slab kot da si je zjutraj ne morem jaz, torej se ta argument po domače izbriše ker velja za obe smeri...

Če prav razumem, se je tvoj argument ravnokar izbrisal?!

Ales je izjavil:

Mato989 je izjavil:

GupeM je izjavil:

Če prav razumem, se je tvoj argument ravnokar izbrisal?!

Ne izbrisal se je argument da mora bit prej tema da lažje gremo spat... in da mora bit prej dan da lažje vstanemo...

Mato989 je izjavil:

tako da izgovor da si zvečer ne morš prej naredit teme z roletami, in da rabimo prej temo, je enako slab kot da si je zjutraj ne morem jaz, torej se ta argument po domače izbriše ker velja za obe smeri...

Ne drži. Zjutraj si lahko vsak sam dela temo kadar si želi. Po tem, ko odgrne roleto in mu posveti sonce, je v par minutah buden. Lahko pa tudi vstane ob 3:45, če mu tako paše.

Zvečer pa žal ne gre. Prvič zato, ker za uspavanje človek rabi veliko več časa kot za prebujanje, drugič pa zato, ker ste zjebali delovnik. Namesto od 6:00 ali 7:00 se dela šele od 8:00 ali od 9:00. Raje prespite 4 ali 5 ur sončne svetlobe s spuščenimi roletami, kot pa da bi ustali malo prej in šli zvečer prej spat. Razumem, težko je it spat, ker je poleti tako dolgo svetlo. S poletnim časom se seveda še poslabša in je svetlo še uro dlje.

Urnike ste pa zjebali zato, ker pozimi se svetloba začne že po zimskem času precej pozno, pa vam zjutraj ni za vstati (razumem, tudi meni ni, ker je pač tema). Potem pa raje premaknete urnik na eno uro kasneje, ker v trdo temo pač ne boste vstajali. In popolnoma isto se bo zgodilo, če gremo na stalni poletni čas. Urniki se bojo premaknili še za eno uro naprej.

Zvečer bi pa vsi radi imeli svetlobo do polnoči, da zvečer še težje zaspite.

Zgodovina sprememb…

Ne drži. Zjutraj si lahko vsak sam dela temo kadar si želi. Po tem, ko odgrne roleto in mu posveti sonce, je v par minutah buden. Lahko pa tudi vstane ob 3:45, če mu tako paše.

Ja pa saj če sva natančna, ti NIHČE ne preprečuje da ob 19:30 potegneš rolete dol in se v miru pripraviš na spanje... in greš spat ob 21:00...

To nima nobene veze z delom od 8 ali 9 do 16/17... ker do 19:30 si doma pa pač vzameš to kot "popoldansko izmeno" greš spat ob 19:30 oz se pripravljat na spanje kot praviš in se zbudiš ob 3:45 kot praviš da je ok če je svetlo in imaš pol 4 ure jutranje socializacije z družino...

Urnike ste pa zjebali zato, ker pozimi se svetloba začne že po zimskem času precej pozno, pa vam zjutraj ni za vstati (razumem, tudi meni ni, ker je pač tema). Potem pa raje premaknete urnik na eno uro kasneje, ker v trdo temo pač ne boste vstajali. In popolnoma isto se bo zgodilo, če gremo na stalni poletni čas. Urniki se bojo premaknili še za eno uro naprej.

To je kr bullshit in to dobro veš... ker celo Jugo so bili urniki 6-14 večinoma pa je bil DST v efektu... ti urniki so spremenjeni predvsem zato ker sinhronizacija dela z tujino... ne pa zato ker je Slovenski radnik jokcal da ob 7:00 še ne bi delal...

Lahko pa mi seveda dokažeš nasprotno...

Seveda mi preprečujete. Neznosna vročina je do sedmih, osmih zvečer. Šele potem se začne ohlajati, da lahko celo zunaj kaj počneš. Ker poletni čas. Z zimskim časom bi se neznosna vročina končala uro prej. In to še kako drži. Ko se poleti menimo, kdaj bi igrali basket, vsi rečejo da po 19:30, ker prej je prevroče. Normalno, da se strinjam z njimi. Ampak z zimskim časom bi pa ta čas lahko bil ob 18:30.

Poleg tega ste zaradi prepoznih delovnikov še vse ostale stvari prestavili na kasnejše ure. Razne rekreacije, piknike, otroške treninge. Tudi kadar dan ni več do 21:30. Tako da ne, ne da se it prej spat, če hočeš biti vsaj malo socialen. Če bi imeli zimski čas, bi pa narava prisilila tudi vse ostale, da bi prej zaključevali z aktivnostmi in bi se zadeva porihtala sama od sebe.

Kar se tiče DST in Jugoslavije. DST se je uporabljal od leta 83 naprej. Jugoslavija je razpadla leta 91 oz 92. Torej 8 oz 9 let se je uporabljal DST v Jugoslaviji. Nastala je pa že leta 45 oz 63. Torej 20 oz 38 let DST-ja ni bilo. Torej večino časa DST NI bil v efektu.

Zgodovina sprememb…

««
23 / 23
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Američanom se obeta stalni poletni čas (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
24247712 (37491) DostMam

Evropski poslanci za ukinitev premika ure (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8120653 (12182) Oberyn
»

Poletni/zimski čas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27850646 (45519) St235
»

Bruselj sprašuje: prestavljati uro ali ne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
15650532 (43861) Vajenc

Več podobnih tem