» »

Haier aparati

Haier aparati

Anney ::

Nekako sem se zaradi pralnega stroja (po spletu-direkt motor) odločil, da zamenjam vse gospodinjske aparate (pralni, sušilni, pomivalc, pečica, plata) s tem višje kategornem kitajcu (naj bi bil), torej skupna vrednost aparatov je nekje 4500-5000€.
Kaj me tu privlači, jamstvo 7 let, garancija na inverterje 10 let, firme pa ne pozanam kaj dosti, nekje jo hvalijo nekje ne, isto k ostale, gledam višje serije, vse A ali A s plusi. Najraje bi imel vse od iste firme (aplikacija povezljivosti), zdaj za Bosh se mi ni za stegnit (serija 8). Ostalo nisem gledal. Če ima gdo izkušnje s to firmo prosim na plano. Vem da je kitajc (candy-hoower naveza. oz so jih kupili), pa da prisluškujejo (no naj bi), v glavah nejevernikov, pa to me ne moti, saj bodo slišali samo otroško vreščanje. Bolj me zanima kvaliteta izdelka in obratovanje. Izkušnje pa to. Hvala.

https://www.haier-europe.com/sl_SI/
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

nejc_nejc ::

Vse tvoje tegobi in netegobe nekako razumem. Zakaj pa rabis aplikacijo za te zadeve pa ne?

Ne potrebujem aplikacije, ampak danes so neke ai mašinerije in jo imajo, posledično bi rad, da če bi jo potreboval, da imam eno aplikacijo, zakaj služijo pa še ne vem točno. Bolj me zanimajo izkušnje s to firmo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Magic1 ::

Pogumen si, da si odločil it all in, sploh zato da boš imel "eno aplikacijo", ki jo itak ne boš nikoli uporabljal. Najmanj pomembna stvar pri teh aparatih. Drugače pa je pri teh aparatih tako, da lahko ima en tip izdelka neko podjetje odličnega, drugega pa totalen šrot. Če se zavežeš na eno znamko pač sprejmeš, da boš nekaj imel nekaj šrota. Mogoče v primeru Miele ne, sam tam itak preplačaš. Drugače pa glede servisa nisem slišal nič lepega pri Haier. Vendar lahko imaš srečo in ga sploh ne boš rabil (dvomim).
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Če bo kateremu v pomoč gledam dotične modele:
-HW90G-BD14979U1S pralni stroj
-HD90-A3Q979U1-S sušilni stroj
-XS6A0M4PDB pomivalni stroj
-H6 ID48C5YTB pečica
-HA2MTB58IRB1S plata

Karen ::

Če imaš garancijo je itak vseeno. Pač stvari crkujejo tako pri noname kot pri brandih (nalepka je nalepka). Jaz jemljem tako da vzamem vsaj 5letno garancijo, pa mi potem večinoma uspe po ene 4,5 letih prodati še v garanciji, pa dobiš dobrega stotaka, mogoče 150 za stroj. Če je nov stroj potem 500 si ga dejansko dobil z naslednjimi 5. leti garancije za 350, pa novega. Kar te potem preračunano stane nekih 75 eur na leto amortizacije. Saj lahko bi stari delal še 5 let, ampak če gre je pa takoj 200 somov popravilo. Tako da je ta model ki ga imam nekako predvidljiv strošek.
Kot so ti predhodniki povedali pa so aplikaicje čisto bv, jaz imam že tadrug pralni in sušilni z wifi ali nfc sceno, kajpavem... kot je bil enkrat en članek tukaj, proizvajalci se trudijo da bi kdo sploh namestil to da bi imeli statistiko uporabe, ampak če ti po pravici povem nisem na teh tadrugih niti appa namestil. To da boš štartal pralnega na daljavo pozabi... pač rukneš notri cunje, prašek in mehčalec in nastaviš do 24h delay, ostalo pozabi.

neutronium ::

Imam Haier indukcijsko ploščo in ameriški hladilnik. Oboje ima 7 let garancije. Z obema zadovoljen. Manj z ameriškim hladilnikom, saj imam težave s tistim pregibom vrat na sredini, ki se pri odpiranju ne prepogne in ga moram ročno popravljat preden zaprem. Zdi se mi, da ni toliko problem v vratih (lahko pa da so pretežka in so panti pri tem modelu bolj šibki) kot v tem, da tla visijo sicer neopazno malenkost na desno ampak dovolj da vplivajo na vrata (sem izmeril in res visijo tla). Hladilnik je na 4 koleščkih (kar je super pri čiščenju zadaj) in ima za blokado samo dva vijaka na sprednji strani s katerim uravnaš tudi ravnino kolikor pač gre. Sem pa nekam založil distančnike za vrata, ki so priloženi zraven. Kar se delovanja tiče je ok, nima appa, spremljam pa porabo prek pametne vtičnice (skupna poraba za mesec december do danes 24,77 kwh). S Haier indukcijo več kot zadovoljen, zelo priročno se mi zdi, da lahko kuhališča poljubno razdružim/združim na 8 malih, 4 privzeto ali dve veliki polji. Poleg vseh drugih funkcij, power boost, namenskih itd. Samodejno uravnava moč delovanja glede na premik posode gor/dol. Haier app se mi zdi manj uporaben kot samsungov. Tudi ni toliko dodelan (upam, da se v prihodnosti to spremeni). Minus se mi zdi, da ne vidim porabe štroma indukcije v appu.

Od ostalega imam samsung pralni in sušilni stroj, delujeta v navezi prek wifi in appa. Dejansko app redno uporabljam. Super se mi zdi, ker app beleži porabo štroma in ne rabim pametnih vtičnic. Beleži tudi zalogo pralnih sredstev. Če sem kje zunaj hiše dobim obvestilo, da so cote oprane ali pa sem kje po opravkih in preverim koliko časa še imam. Lahko ga sprožim iz šihta preden grem domov (če si dam cote zjutraj v stroj) in me pričakajo oprane za v sušilca. Dobim obvestilo za zagon čiščenja bobna, čiščenje filtra, odvodne cevi za vodo... Tako ne pozabim na redno vzdrževanje. Isto imam electrolux pomivalca prek appa in se mi zdi uporabna zadeva (obvestila za čiščenje, regeneracija smole, sredstva za lesk, več funkcij kot jih je možno na samem panelu pomivalca, merjenje porabe vode, štroma).

Tele aplikacije se meni osebno zdijo uporabne, vsaj zame, ki sem data junkie. Če gre kaj narobe takoj vidim na porabi štroma, vode... Sem imel tak primer s povečano porabo elektrike in mi je ravno to pomagalo izločit naprave in najt krivca.

undertacker ::

Sem imel Haier pralni stroj, po slabih 2 letih prenehal delati, še dobro da bil v garanciji

Pomemben podatek je, koliko časa so rabili da so poštimali stroj. Pri gorenju so mi do sedaj vse uredili v manj kot tednu.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

To ni problem, serviser/pooblaščenec za te aparate je iz mojega kraja.

starfotr ::

Če nima zaloge rezervnih delov ali hitre dobave iz evropskega skladišča, potem je servis lahko še tako dober, vendar počasen.

Preverjeno imajo zalogo/hitro dobavo znani proizvalaci. BSH - Bosch, Gorenje, Miele.

Pa seveda izkušnje serviserja. Od Gorenja me je serviser poklical in sva se pogovorila, kaj je narobe. Vsakič so prinesli že s sabo, točno kar so rabili za odpravo napake. Sem pa imel neko težavo s Elektroluxovim hladilnikom, kjer se je serviser kar lovil in je rabil parkrat pridet. Je razlika ali servisira vsak dan iste naprave, ali ima x znamk in izdelkov čez. Vsaka s svojimi forami.
Magic

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Loža
1026218820 (2535) MrStein
»

Opremljanje stanovanja konec 2025 (strani: 1 2 3 )

1125049 (656) Twixz
»

Koliko je treba zapraviti za belo tehniko da dobiš kaj pametnega? (strani: 1 2 )

895285 (2166) Kayzon
»

Aparati? Jah Bosch, Miele, Gorenje, AEG,... zbiraj miško

4210570 (8983) starfotr
»

Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )

5931725 (26247) anjabebler

Več podobnih tem