Forum » Sedem umetnosti » The Odyssey (Cristopher Nolan)
The Odyssey (Cristopher Nolan)
Temo vidijo: vsi
windigo ::
Antiwoke nima veze z nacizmom in rasizmom (samo kvote poglej kot primer). Vam pa ni težko take zmerljivke metati okoli.
V tem primeru ima prav vse. Ne moti vas angleščina namesto stare grščine, ne moti vas modrooki Matt Damon v vlogi Grka, moti vas samo Lupita v vlogi Helene. Sicer se boste zvijali kot deževniki na asfaltu po večerni plohi, da bi to morebiti le prikrili, ampak ne, no pasaran!
Truth is not negotiable!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: windigo ()
nejclp ::
Seveda ma, ko se antiwokiste razpizdi, zgubijo živce, pa jim pol naci ven useka in začnejo jokat o ogroženosti bele rase.
Lepo da priznaš, da le provociraš. To kar demonstriramo si pa le domišljaš. Bi rekel celo, da narobe sklepaš. Antiwoke nima veze z nacizmom in rasizmom (samo kvote poglej kot primer). Vam pa ni težko take zmerljivke metati okoli.
Ne sekiraj se kajti beseda nacist ali fašist je že zdavnaj igubila pomen. To je vse kar lahko rečejo, ko ni pravih argumentov.
Izraz „antirasist, ki je v resnici rasist“ opisuje paradoks, ko nekdo na glas zagovarja enakopravnost, a s svojim delovanjem nehote povzroča rasne delitve.
Ne, besedi nacist in fašist sta jasno definirani, spremenilo se je to, da se je nacizem in fašizem začelo normalizirati in postaja MS.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
delavec44 ::
Seveda ma, ko se antiwokiste razpizdi, zgubijo živce, pa jim pol naci ven useka in začnejo jokat o ogroženosti bele rase.
Lepo da priznaš, da le provociraš. To kar demonstriramo si pa le domišljaš. Bi rekel celo, da narobe sklepaš. Antiwoke nima veze z nacizmom in rasizmom (samo kvote poglej kot primer). Vam pa ni težko take zmerljivke metati okoli.
Tega v tej temi nisem zasledil. Mogoče sem spregledal pa mi ti najdeš?
Tega v tej temi nisem zasledil. Mogoče sem spregledal pa mi ti najdeš?
Ja, recimo BT52 se boji tega, še statistike baje ima o tej ogroženosti.
BT52 ::
Mja. Dejstvo, da se filmi generalno gledano tak na palec z modernizacijo na trenutne probleme slabo starajo.
Polda ::
The Odyssey of Christopher Nolan is a WASTE of time...
Slabo je tole. Nolan bo med režiserji kmalu to kar je Steven seagal med igralci.
Slabo je tole. Nolan bo med režiserji kmalu to kar je Steven seagal med igralci.
Gregor459 ::
Saj sem rekel, da NE braniš FILMA braniš ideologijo.
Ne, na vaše slaboumnosti odgovarjam. Kaj je "woke ideologija" sam bog ve. Očitno vse kar vam ni všeč, po potrebi.
Zakaj je Lupita primerna za vlogo Helene ?
Zakaj je Elion primeren za vlogo grškega bojevnika ?
Zakaj je zastopanost bolj pomembna kot avtentičnost ?
Zakaj rap glasba spada v ta film ?
1. Zgleda ma Nolan tak okus, Once you go black, you never go back, on že ve, kakšne so njegove osebne preference.
2. Glede na opise Sinona v Eneidi je ta en tak ubog, usmiljenja vreden revček, tko da je primeren
3. A je? Saj niti to ni jasno, kaj naj bi bilo avtentično za tisti čas
4. glede tega sem že ene desetkrat repliciral, a moram spet? https://slo-tech.com/forum/t836506/p881...
1. Kaj ima zdaj veze kakšen okus ima Nolan. Jst tebe sprašujem saj ti praviš, da odgovarjaš slaboumnim anti wokerjem.
Zakaj je Lupita primerna za Heleno ? Rad bi tvoje mnenje. Za Nolana se ve zakaj je najel Lupito, da mu prinese kipec.
2. Ok tukaj si me prepričal, ker res zgleda kot en revček.
3. Avtentična sigurno ni Lupita če je opisana kot svetlolasa v pesmih. Ali pa tranvestit tudi ni avtentičen za tisti čas kot tudi ne vizezi ali rap...
seveda ma vezo, saj je on avtor in presoja o tem, kakšna ženska je tako lepa, da bi zanjo ladje obračali. Zgleda ma tak okus. Kaj te briga moje mnenje, če si potem samo živčen in nabijaš isto naprej? Sinon kot lik ni transvestit, Elliot pa tudi ne, je trans moški, ki igra Sinona. Marsikaj ni avtentično za tisti čas, tudi čelade z grebeni iz žime ne, pa nič ne popizdevate zaradi tega.
On ni avtor ampak režiser. Avtor se obrača v grobu.
Tukaj ne gre za okus ampak za izpolnjevanje pogojev za nominacijo kipca.
Zanima me tvoje mnenje zato, ker ti sam praviš, da odgovarjaš slaboumnim anti wokerjem ampak odgovora ne podaš samo zgovarjanje na Nolana.
Če bi Nolan rekel skoči iz mosta bi skočil ?
Sam priznaš, da je ogromno napak pa še kar zagovarjaš film.
no comment ::
Neki Ameri tam so šli snemat en film in slotek zdaj vpije, da niso dovolj upoštevali nekih naših snežink? Dafuq?! Nimam kaj dobrega mnjenja o njih, ampak ta film nas ni nič koštal...

Pithlit ::
Nekatere je koštal.
Večino pa res ne bo nič.
Nah. Vse bo pokril, in (po moje) tud kar lep dobiček naredil.
Tudi če se Slo-tech snežinkice kolektivno razpočijo.
Jaz si en nisem vedela da je bil Tenet tolk zahteven da je kr možgane scvrl.
Life is as complicated as we make it...
Lojze1 ::
Dober film ni pa najboljši od Nolana.
Helen of Detroit res najbolj bode v oči, ker nima nobene povezave s celoto. Tam zgleda kot nek tujek.
Ni mi žal, sa sem šel gledat v kino čeprav bi lahko tudi počakal.
7/10 toliko sem dal tudi na imdb.
Helen of Detroit res najbolj bode v oči, ker nima nobene povezave s celoto. Tam zgleda kot nek tujek.
Gregor P ::
7/10 pomeni da je film potem čisto ok za pogledat
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
ViperR ::
Jaz sem ga tud vcerja gledal, verjetno bi mu dal nekje 7-8 oceno.
Zvok podpovprečen. Nekateri igranci tud ne pašejo noter, čeprav so v filmu zgolj par minut. Prva polovica filma je zanič, kot da bi gledal trailer neki na hitro.
Druga polovica filma pa je super, Anne in Pattison se mi zdi še posebi vrhunsko odigrata.
Ampak tud ce se ga ne gleda v kinu po moje nic ne zamudis. So bli drugi filmi z nizjo oceni dost boljsi za pogledat.
Zvok podpovprečen. Nekateri igranci tud ne pašejo noter, čeprav so v filmu zgolj par minut. Prva polovica filma je zanič, kot da bi gledal trailer neki na hitro.
Druga polovica filma pa je super, Anne in Pattison se mi zdi še posebi vrhunsko odigrata.
Ampak tud ce se ga ne gleda v kinu po moje nic ne zamudis. So bli drugi filmi z nizjo oceni dost boljsi za pogledat.
Zvok misliš dialogi, muzika, efekti ali vse? Nekje sem bral, da naj bi Nolan vztrajal (le) pri zajemu zvoka ob snemanju in je zato dialog večkrat pretih. Kar je ironično še posebej če gledaš v kinu kjer je navadno vse preglasno.
Saj sem rekel, da NE braniš FILMA braniš ideologijo.
Ne, na vaše slaboumnosti odgovarjam. Kaj je "woke ideologija" sam bog ve. Očitno vse kar vam ni všeč, po potrebi.
Zakaj je Lupita primerna za vlogo Helene ?
Zakaj je Elion primeren za vlogo grškega bojevnika ?
Zakaj je zastopanost bolj pomembna kot avtentičnost ?
Zakaj rap glasba spada v ta film ?
1. Zgleda ma Nolan tak okus, Once you go black, you never go back, on že ve, kakšne so njegove osebne preference.
2. Glede na opise Sinona v Eneidi je ta en tak ubog, usmiljenja vreden revček, tko da je primeren
3. A je? Saj niti to ni jasno, kaj naj bi bilo avtentično za tisti čas
4. glede tega sem že ene desetkrat repliciral, a moram spet? https://slo-tech.com/forum/t836506/p881...
1. Kaj ima zdaj veze kakšen okus ima Nolan. Jst tebe sprašujem saj ti praviš, da odgovarjaš slaboumnim anti wokerjem.
Zakaj je Lupita primerna za Heleno ? Rad bi tvoje mnenje. Za Nolana se ve zakaj je najel Lupito, da mu prinese kipec.
2. Ok tukaj si me prepričal, ker res zgleda kot en revček.
3. Avtentična sigurno ni Lupita če je opisana kot svetlolasa v pesmih. Ali pa tranvestit tudi ni avtentičen za tisti čas kot tudi ne vizezi ali rap...
seveda ma vezo, saj je on avtor in presoja o tem, kakšna ženska je tako lepa, da bi zanjo ladje obračali. Zgleda ma tak okus. Kaj te briga moje mnenje, če si potem samo živčen in nabijaš isto naprej? Sinon kot lik ni transvestit, Elliot pa tudi ne, je trans moški, ki igra Sinona. Marsikaj ni avtentično za tisti čas, tudi čelade z grebeni iz žime ne, pa nič ne popizdevate zaradi tega.
On ni avtor ampak režiser. Avtor se obrača v grobu.
Tukaj ne gre za okus ampak za izpolnjevanje pogojev za nominacijo kipca.
Zanima me tvoje mnenje zato, ker ti sam praviš, da odgovarjaš slaboumnim anti wokerjem ampak odgovora ne podaš samo zgovarjanje na Nolana.
Če bi Nolan rekel skoči iz mosta bi skočil ?
Sam priznaš, da je ogromno napak pa še kar zagovarjaš film.
Ne samo režiser, tudi scenarist in producent, jasno da je avtor filma, Homer ziher ni, ne bit smešen. Pol tud Homer ni avtor Odiseje, ker je samo zbral in zapisal pesmi iz ustnega izročila v enotno delo? Nič ne zagovarjam filma, saj ga še gledal nisem in ga verjetno tudi ne bom, ne maram te zvrsti. Skočil iz mosta? To bi sam od sebe poskušal naredit, kaj pa naj bi počel v mostu?
ViperR ::
Zvok misliš dialogi, muzika, efekti ali vse? Nekje sem bral, da naj bi Nolan vztrajal (le) pri zajemu zvoka ob snemanju in je zato dialog večkrat pretih. Kar je ironično še posebej če gledaš v kinu kjer je navadno vse preglasno.
Vse je bilo bolj tko tko. Nobenega posebnega soundtracka ki bi ostal v spominu. dialogi so tud tko izrezani, čist umetno izgleda. Pač igralec zrecitira tisto kar mora in ze naslednja scena. Posebni efekti ne vem, zelo glasen film, drugo nič posebnega. Mogoče pa je to bolj problem cineplexa, ne vem.
feryz ::
no comment je izjavil:
E?Nekatere je koštal.
Povej več.
Kdor gre v kino, ga košta.
Tisti, ki ga bo gledal doma ali ga gledal ne bo, ga tudi koštal ne bo.

Mato989 ::
Ne, ravno nasprotno, jaz ocenjujem kvaliteto filma, kot sem pojasnil zgoraj, četudi je film meni osebno odvraten, ga ne bom ocenil z nižjo oceno, če je obrtniško odličen. Plus, če ti popaš oceno 0 filmu, ki ga niti videl nisi, ker so ti influencerji glavo oprali, to ni svoboda izražanja ampak politični aktivizem in znak bebavosti.
In kaki bi naj bil da bi bil bulletproof
Kako lahko trdis da nekdo me sme dat ocene ena ker mu ni vsec casting a ni to legitimno oz kdo doloca legitimnost
Bulletproof ni noben. Plus, jaz recimo menim, da je The Passion of the Christ hujskaški, katoliško propagandni snuff, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi mu zaradi tega dal nulo. narejen je mojstrsko, obrtniško odlično, Gibson obvlada filmski jezik in bi mu dal oceno vsaj 7, četudi mi je sicer odvraten.
Tezava ki jo imas je to da je ocena filmov subjektivna zadeva meni je lahko enak film zanic tebi pa odlicen ker cloveka pac primerjata druge zadeve...
Ti bi pa rad da z nekim algoritmom onemogocimo svobodno izrazanje in oceno filma ki je purely subjective
Kako ves da ni politicni aktivizem vse dobre ocene ki morda tudi niso filma vidle ampak vejo da je not woke female to male igralec in crnka itd
Vedno se fokusiras na slabe ocene ampak tudi dobre ne ves ali niso politicno aktivisticne
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Ne, ravno nasprotno, jaz ocenjujem kvaliteto filma, kot sem pojasnil zgoraj, četudi je film meni osebno odvraten, ga ne bom ocenil z nižjo oceno, če je obrtniško odličen. Plus, če ti popaš oceno 0 filmu, ki ga niti videl nisi, ker so ti influencerji glavo oprali, to ni svoboda izražanja ampak politični aktivizem in znak bebavosti.
Kako lahko trdis da nekdo me sme dat ocene ena ker mu ni vsec casting a ni to legitimno oz kdo doloca legitimnost
Bulletproof ni noben. Plus, jaz recimo menim, da je The Passion of the Christ hujskaški, katoliško propagandni snuff, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi mu zaradi tega dal nulo. narejen je mojstrsko, obrtniško odlično, Gibson obvlada filmski jezik in bi mu dal oceno vsaj 7, četudi mi je sicer odvraten.
Tezava ki jo imas je to da je ocena filmov subjektivna zadeva meni je lahko enak film zanic tebi pa odlicen ker cloveka pac primerjata druge zadeve...
Ti bi pa rad da z nekim algoritmom onemogocimo svobodno izrazanje in oceno filma ki je purely subjective
Kako ves da ni politicni aktivizem vse dobre ocene ki morda tudi niso filma vidle ampak vejo da je not woke female to male igralec in crnka itd
Vedno se fokusiras na slabe ocene ampak tudi dobre ne ves ali niso politicno aktivisticne
Zato ker vi nekritično orgazmirate na vse slabe ocene če se skladajo z vašo idejo.
Pa če se že gremo branilce kulture in avtentičnosti... Uporabljaj šumnike.
Povsem možno. Ampak normalni ljudje še zdaleč niso tako prifuknjeni, kot ste na desni, da bi se s takimi neumnostmi ukvarjali. In nobenega levega YT komentatorja ne poznam, ki bi se pridušal, kako zelo woke bo Odissey, dejmo proslavljat.Ne, ravno nasprotno, jaz ocenjujem kvaliteto filma, kot sem pojasnil zgoraj, četudi je film meni osebno odvraten, ga ne bom ocenil z nižjo oceno, če je obrtniško odličen. Plus, če ti popaš oceno 0 filmu, ki ga niti videl nisi, ker so ti influencerji glavo oprali, to ni svoboda izražanja ampak politični aktivizem in znak bebavosti.
bedak_res ::
Danes sem si ogledal film v kinu (torek cineplexx, da je ceneje). Tukaj je moja realna ocena: 8/10
Prvi del filma ko Nolan gradi zgodbo in predstavlja like (cca prvih pol ure) me ni toliko navdušilo. Ko se dejansko začne zgodba Odiseja pa me je film zares potegnil. Rad imam ZF in mitološke zadeve ter epska potovanja, tako da kar naenkrat je bilo filma konec. Sploh nisem čutil, da je dolg skoraj 3 ure in na koncu sem si želel še več.
Seveda bi si želel kakšne stvari drugačne.
** SPOILER ALERT **
Tale Elliot Page res nebi rabila biti tam, gre za Odiseju očitno pomembnega človeka Sinona, kateri je večkrat tudi del flashbackov, ampak nisem mogel videti drugega kot ženske, ki naj bi bila vojak. Saj je v filmu res le ene par minut, ampak vseeno.
Chalize Theron je popravljena do amena... Očitno poznajo plastične operacije v mitiloškem svetu in se človek vpraša za njeno vlogo, sicer pomembno vendar ne neki baš zahtevno, ali res ni nobene druge igralke ki bi lahko to speljala.
Telemach... tam skače okrog, a popolnoma nič ni očeta v njim??? Uni tm brcajo tistega psa: "Pustite ga, prosim, mar ne vidite da ga boli?!". Itak da ga ne brcajo zato da bi mu pasal.
Helena. Res ni ravno obraz ki bi peljal človeka v vojno, nekako je tam v zgodbi njena sestra potem, ki je bila malo lepša pa še vseeno črna. Morda bi lahko Nolan samo zamenjal ti dve. Idk.
Penelope je imela 50 snubcev, na koncu pa je nekako izmed vseh njih (predvidevam vsi možje veljave z nekaj imetja, moči, veliko ega) postal njihov vodja ravno ta tipo iz Twilighta? Me je malo zmotilo, da kar tam tala ukaze. Pa ta beef med Odisejem pa njim nisem ravno razumel kaj je točn bilo in zakaj ga Odisej tok sovraži.
Scena iz kiklopom top, me je kar zvijalo tam na stolu, res dobri posnetki. Me je pa zmotilo - tam gor do tiste jame je kar en tak konkreten hrib in potem ko ga oslepijo se kiklop zažene za njimi, prvič v življenju slep in kar.. ne pade? Dol po tistem klancu med drevesi? Pa kako je molzu tiste ovce za sir? xD
A tisti slepec, ki te prepozna po korakih nebi prepoznal svojega kralja/najboljšega prijatelja še vseeno tudi po vseh teh letih po glasu/načinu govora?
Scena z sirenami, absolutno top. Ideja Nolana da ne vključi dejanske pesmi siren in nam to pusti za lastno interpretacijo, zares super. So pa teli vojaki kr hitr čepke ven pobral. A so sirene samo direkt na tisti eni skali? :D
Scena z čarovnico, super, res mi je všeč da jih je preoblikovala kot iz gline in ne samo tam neki čira čarala. Super.
Bi si človek mislu da bi se Odisej pa njegovi počas naučil pošiljati izvidnice. Zmerom vsi najebejo. - Sej vem, zgodba je kakršna je.
Tisti vrtinec bi bil za moje pojme lahko večji, mi je izgledalo kot da ga lahko preprosto zaobideš.
Hidra, zelo na hitro, sicer dobro ampak bi si želel malo več videti tega mitološkega bitja.
Gianti v gozdu, brez pripomb ampak spet - izvidnica?
Scena na otoku z živino. Veter ki konstantno piha dokler ne zakoljejo goveda, top. Če mam eno pripombo mam: Če so se že prekršili, zakaj niso se potem vsaj fajn najedli. Vsi shirani potem pa letijo prvi moment na morje. Nevem no, pojej vse krave pol, mal se okrepčaj pa potem pojdi dalje.
Ko pride Odisej nazaj, tm itak vse premaga. V eni točki stojijo vsi okrog njega vsak z svojim mečom, dobesedno ga špikajo, da bi pa en mal dlje stegnu roko pa ga dejansko zabodu pa?? Verjetno so čakal komando od novoizvoljenega Twilight poveljnika.
Drugače epsko, glasba izjemna, prizori čudoviti. Meni osebno ful všeč.
En tak personal note: sem dobil občutek, da je Odisej malo izgubil vero v svet, na koncu pa pribije v stilu "Spet bo posijala svetlobo na to temo", neki podobnega. Malo offcharacter - forced mi je delovalo.
To so tko off my head zapiski. Drugače pa all in all zelo dobr film, zelo dobra zgodba, posnetki top, brez pripomb tudi glede zvoka, glasba super, storyline te pritegne in te drži do konca. Meni je bil zelo všeč film, z veseljem bi ga gledal še enkrat.
Prvi del filma ko Nolan gradi zgodbo in predstavlja like (cca prvih pol ure) me ni toliko navdušilo. Ko se dejansko začne zgodba Odiseja pa me je film zares potegnil. Rad imam ZF in mitološke zadeve ter epska potovanja, tako da kar naenkrat je bilo filma konec. Sploh nisem čutil, da je dolg skoraj 3 ure in na koncu sem si želel še več.
Seveda bi si želel kakšne stvari drugačne.
** SPOILER ALERT **
Tale Elliot Page res nebi rabila biti tam, gre za Odiseju očitno pomembnega človeka Sinona, kateri je večkrat tudi del flashbackov, ampak nisem mogel videti drugega kot ženske, ki naj bi bila vojak. Saj je v filmu res le ene par minut, ampak vseeno.
Chalize Theron je popravljena do amena... Očitno poznajo plastične operacije v mitiloškem svetu in se človek vpraša za njeno vlogo, sicer pomembno vendar ne neki baš zahtevno, ali res ni nobene druge igralke ki bi lahko to speljala.
Telemach... tam skače okrog, a popolnoma nič ni očeta v njim??? Uni tm brcajo tistega psa: "Pustite ga, prosim, mar ne vidite da ga boli?!". Itak da ga ne brcajo zato da bi mu pasal.
Helena. Res ni ravno obraz ki bi peljal človeka v vojno, nekako je tam v zgodbi njena sestra potem, ki je bila malo lepša pa še vseeno črna. Morda bi lahko Nolan samo zamenjal ti dve. Idk.
Penelope je imela 50 snubcev, na koncu pa je nekako izmed vseh njih (predvidevam vsi možje veljave z nekaj imetja, moči, veliko ega) postal njihov vodja ravno ta tipo iz Twilighta? Me je malo zmotilo, da kar tam tala ukaze. Pa ta beef med Odisejem pa njim nisem ravno razumel kaj je točn bilo in zakaj ga Odisej tok sovraži.
Scena iz kiklopom top, me je kar zvijalo tam na stolu, res dobri posnetki. Me je pa zmotilo - tam gor do tiste jame je kar en tak konkreten hrib in potem ko ga oslepijo se kiklop zažene za njimi, prvič v življenju slep in kar.. ne pade? Dol po tistem klancu med drevesi? Pa kako je molzu tiste ovce za sir? xD
A tisti slepec, ki te prepozna po korakih nebi prepoznal svojega kralja/najboljšega prijatelja še vseeno tudi po vseh teh letih po glasu/načinu govora?
Scena z sirenami, absolutno top. Ideja Nolana da ne vključi dejanske pesmi siren in nam to pusti za lastno interpretacijo, zares super. So pa teli vojaki kr hitr čepke ven pobral. A so sirene samo direkt na tisti eni skali? :D
Scena z čarovnico, super, res mi je všeč da jih je preoblikovala kot iz gline in ne samo tam neki čira čarala. Super.
Bi si človek mislu da bi se Odisej pa njegovi počas naučil pošiljati izvidnice. Zmerom vsi najebejo. - Sej vem, zgodba je kakršna je.
Tisti vrtinec bi bil za moje pojme lahko večji, mi je izgledalo kot da ga lahko preprosto zaobideš.
Hidra, zelo na hitro, sicer dobro ampak bi si želel malo več videti tega mitološkega bitja.
Gianti v gozdu, brez pripomb ampak spet - izvidnica?
Scena na otoku z živino. Veter ki konstantno piha dokler ne zakoljejo goveda, top. Če mam eno pripombo mam: Če so se že prekršili, zakaj niso se potem vsaj fajn najedli. Vsi shirani potem pa letijo prvi moment na morje. Nevem no, pojej vse krave pol, mal se okrepčaj pa potem pojdi dalje.
Ko pride Odisej nazaj, tm itak vse premaga. V eni točki stojijo vsi okrog njega vsak z svojim mečom, dobesedno ga špikajo, da bi pa en mal dlje stegnu roko pa ga dejansko zabodu pa?? Verjetno so čakal komando od novoizvoljenega Twilight poveljnika.
Drugače epsko, glasba izjemna, prizori čudoviti. Meni osebno ful všeč.
En tak personal note: sem dobil občutek, da je Odisej malo izgubil vero v svet, na koncu pa pribije v stilu "Spet bo posijala svetlobo na to temo", neki podobnega. Malo offcharacter - forced mi je delovalo.
To so tko off my head zapiski. Drugače pa all in all zelo dobr film, zelo dobra zgodba, posnetki top, brez pripomb tudi glede zvoka, glasba super, storyline te pritegne in te drži do konca. Meni je bil zelo všeč film, z veseljem bi ga gledal še enkrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bedak_res ()
kow ::
Izpustil si del citata, kjer pravim, da ima rap funkcionalne podobnosti z nastopom rapsoda, "Potem lahko interpretiraš karkoli" ne sledi iz moje trditve, to trdiš ti. Enako bi lahko potem kurcal čez uporabo simfoničnega orkestra ali katerekoli druge muske, ki ni avtentična za tisti čas.
Rap ima funkcionalne podobnosti. Podobno ima tudi pasji lajez funkcionalne podobnosti cloveskemu jeziku. Ce isces podobnost, jo bos nasel. V resnici pa rap nima kaj velik z epiko. Gre bolj za to, da je marketinsko pametno notri vstuliti rap. Dobis "zastonj" crnca, pardon afro-americana, pa se popularna muzika je. Pragmatizem.
Bom cez vikend sel v kino, pa porocam. Pricakovanja so velika glede fotografije in nikakrsna glede kostumografije :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Predsednik11 ::
c3p0 ::
Dober film ni pa najboljši od Nolana.
Kako ti je bilo všeč "our bronze age is ending"? Baje je še par takih zabavnih.
A to je komični vložek? Mislm, glede na to, da Heleno in Klitajmnestro igra ista igralka?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
Izpustil si del citata, kjer pravim, da ima rap funkcionalne podobnosti z nastopom rapsoda, "Potem lahko interpretiraš karkoli" ne sledi iz moje trditve, to trdiš ti. Enako bi lahko potem kurcal čez uporabo simfoničnega orkestra ali katerekoli druge muske, ki ni avtentična za tisti čas.
Rap ima funkcionalne podobnosti. Podobno ima tudi pasji lajez funkcionalne podobnosti cloveskemu jeziku. Ce isces podobnost, jo bos nasel. V resnici pa rap nima kaj velik z epiko. Gre bolj za to, da je marketinsko pametno notri vstuliti rap. Dobis "zastonj" crnca, pardon afro-americana, pa se popularna muzika je. Pragmatizem.
Bom cez vikend sel v kino, pa porocam. Pricakovanja so velika glede fotografije in nikakrsna glede kostumografije :)
Bučke. Greš ad absurdum pa še strawmana si napletel.
Pasji lajež ima komunikacijsko funkcijo, se pravi, pes opozarja, označuje teritorij, izraža jezo, strah, veselje etc. Človeški jezik ima bistveno širšo funkcijo, omogoča kompleksno pripovedovanje, abstrakcijo, poezijo in jasno, argumentacijo. Tvoja analogija je povsem zgrešena in eno samo sprenevedanje.
Jaz sem govoril o funkciji pripovedovanja zgodbe v performansu, torej da sta rap in nastop rapsoda v isti kategoriji. Pasji lajež te funkcije sploh nima. To ni isto kot ihtavo iskanje podobnosti med čimerkoli, sem bil dovolj jasen, na katere funkcije mislim. Če misliš, da rap nima performativnih in pripovednih lastnosti, primerljivih z nastopom rapsoda, potem argumentiraj to.
mtošev ::
6 strani kasneje, pa fašistje še vedno jokajo eno in isto prežeto pesem. Ne vem od kje energija za jok o filmu, ki ga itak ne bodo gledali in youtube shorti zanj pravijo, da je flop.
https://www.boxofficemojo.com/title/tt3...
Po box officu imajo nacistje prav - filmu gre izredno slabo, izgleda so se vsi odločili bojkotirati poletni blockbuster zaradi trans-Sinona, Helen of Detroit ter domnevnega rapa.
Po box officu imajo nacistje prav - filmu gre izredno slabo, izgleda so se vsi odločili bojkotirati poletni blockbuster zaradi trans-Sinona, Helen of Detroit ter domnevnega rapa.

A to je komični vložek? Mislm, glede na to, da Heleno in Klitajmnestro igra ista igralka?
Ta je za uokvirit.
windigo ::
Pasji lajež ima komunikacijsko funkcijo, se pravi, pes opozarja, označuje teritorij, izraža jezo, strah, veselje etc.
Tukaj pa se je še naših 1488 pobov in njihovi tihopezdljivi podporniki odločilo, da ne bodo več samo žvižgali sebi in psom (dog whistles) ampak bodo postali kulturni moment in nezaustavljiva politična sila. Čas je morda že pravi.
Zanimivo pri tem je, da so si izbrali inherentno konzervativen film za svoje signaliziranje, Odiseja je bila konzervativen tekst še za časa starih Grkov, njen namen je bil vedno ohranjati tedanjo grško družbo in kulturo. Tudi par Nolanovih dodatkov tega ne more spremeniti. Mislim, da to ni povsem naključno, povedati nam hočejo, da ko dokončno pridejo iz svojih omar, ali kjerkoli se že skrivajo, bo njihov poskus prevzema nadzora podobno totalen in totalitaren, kot je bil 1933. Tihi dog whistles o Odiseji so trenutno še preštevanje, koliko jih je. Coming out bo zanimiv. Ne bo pa za vse presenečenje. In ne gre jim za kakršnokoli ohranjanje česarkoli sploh.
Truth is not negotiable!
Gregor459 ::
Saj je vseeno če je igrala ista igralka. Se vedno je možno narediti eno lepše od druge.

Elon bo bojda izdelal novo Odisejo z Grokom.
Starring Elon Musk as Zeus, Odyssey and Helen of Troy.
Polda ::

Elon bo bojda izdelal novo Odisejo z Grokom.
Starring Elon Musk as Zeus, Odyssey and Helen of Troy.
Elon kot Helena sigurno boljše kot trenutna Helen of Detroit.
Sem pozabila da si zaljubljen, ja. Ne vem zakaj si pol tolk proti Elliot-u. Mogoče te pa sam tipi v ženskih vlogah rajcajo... Mislim, nič narobe s tem.
asda1 ::
6 strani kasneje, pa fašistje še vedno jokajo eno in isto prežeto pesem. Ne vem od kje energija za jok o filmu, ki ga itak ne bodo gledali in youtube shorti zanj pravijo, da je flop.
Ta film more pomoj dobit vsaj 600 miljonov da pokrije stroške..nekega urnk profita vrjetn ne bo,že samo zaradi tega ker je R rated,ker je predolg film pa še spiderman bo kmal izšel.
Ta film more pomoj dobit vsaj 600 miljonov da pokrije stroške..nekega urnk profita vrjetn ne bo,že samo zaradi tega ker je R rated,ker je predolg film pa še spiderman bo kmal izšel.
V sosednji temi je debata. Po moje prej 750 mio.
Pa saj do miljarde lahko prileze vse skupaj. Ni nič drugega pametnega za gledat.
asda1 ::
V sosednji temi je debata. Po moje prej 750 mio.
Pa saj do miljarde lahko prileze vse skupaj. Ni nič drugega pametnega za gledat.
ja če je res dober film zna prilest do miljarde,sam mal dvomim.čez en teden izide spiderman,tole bo šlo pa v pozabo tak kot vsi ostali goyslop filmi

Je že na pol tega zneska.
kuglvinkl ::
Mislm wtf, kaj ma to s teboj? A si vlozil? Al si stavil, da ne bo? Pa si zelis, da zasluzjo?
Your focus determines your reallity
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Oppenheimer (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11920 (4311) | gruntfürmich |
| » | Tenet [Nov film Cristopher Nolan - 2020] (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 28978 (15802) | c3p0 |
| » | Interstellar (film) (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Sedem umetnosti | 167383 (90125) | Horas |
| » | Dunkirk (2017) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 26839 (20336) | Flitko |