» »

The Odyssey (Cristopher Nolan)

The Odyssey (Cristopher Nolan)

oo7 ::

Naslednji film Cristopherja Nolana je film z naslovom The Odyssey.

Universal Pictures has revealed that Christopher Nolan's next film will be The Odyssey, a 'mythic action epic shot across the world using brand new IMAX film technology' that will be released in theaters on July 17, 2026.

Nolan's The Odyssey will bring "Homer's foundational saga to IMAX film screens for the first time" and will be a retelling of the Ancient Greek epic poem that was first written in the 8th or 7th century BC.

https://www.ign.com/articles/christophe...

Here's the new IMAX technology Nolan is using for "The Odyssey"?

A 30% quieter camera which might be useful for recording dialogue and sound mix, as well as other improvements like a carbon fiber body for lighter operation and an LCD viewfinder. With USB-C, Ethernet, WiFi and Bluetooth!

keep in mind this is NOT a digital camera.

Kayzon ::

Stara grcija in ze tlacijo not zendayo ter se eno crnko:|

Bezukhoff ::

https://www.imdb.com/title/tt19861162/

Že na travnikih, Homerjeva Odisejada, v glavnih vlogah Ralph Fiennes ter Juliette Binoche, kot velik ljubitelj te epopeje si bom film seveda ogledal.

endelin ::

Nolan je svoj vrh že dosegel s Prestige

Bezukhoff ::

Tako, vem da so njegovi cinematografski dosežki zelo čislani, a kvečjemu ima le dva rewatchable film, Memento ter omenjeni The Prestige, ostalo pa pretenciozno in vse skupaj potem izpade flat.

Kurzweil ::

Tole bo z budgetom 250M$ najdražji film Nolana do sedaj...

Po drugi strani, pa ko si začnem predstavljat antično Grčijo in tale cast:

Zendaya
Lupita Nyong'o
Matt Damon
Anne Hathaway
Tom Holland
Robert Pattinson
Charlize Theron

Tole ni samo žalitev za antično Grčijo, tole je žalitev tudi za moderno Grčijo, ki vemo, da je povsem zavožena država.

Tole pričakujem nekako podobno, kot Gladiator 2 in Napoleona... pogledal bom, pričakujem pa ne prav nič.

Sicer imam Nolana seveda za enega velikih režiserjev, ampak se tudi meni zdi, da zadnjih slabih 10 let res ni posnel nič posebnega.

kow ::

Kayzon je izjavil:

Stara grcija in ze tlacijo not zendayo ter se eno crnko:|

Gre za mitologijo. Ce so si stari grki izmislili svoje zgodbice, ni nobenega razloga da si mi taiste zgodbice ne priredimo oz. posodobimo. Sama bit zgodbe se itak nic ne spremeni.
Povsem nekaj drugega je npr. dokumentarec o Kleopatri, ki je resnicna oseba.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

@kow, si si sam odgovoril z "priredimo oz. posodobimo"... a ni potem bolje, da se ustvari nekaj novega? Aja ne, kar tisto potem ne nosi denarja.

Jaz osebno sem se že davno najedel teh prequelov, sequelov, rebootov, restartov, resetov, remakov in ne vem česa še, s tem, da se potem še prireja oz. posodablja stvari, kot praviš... to je ravno srž problema, da je hollywoodska produkcija šla v kuraz oz. je v ustvarjalnem prepadu! Tebi je to dejansko všeč? Bi imel še 250 James Bondov? ...s tem, da bi James Bonda igrala Whoopi Goldberg?

Kurzweil je izjavil:

@kow, si si sam odgovoril z "priredimo oz. posodobimo"... a ni potem bolje, da se ustvari nekaj novega? Aja ne, kar tisto potem ne nosi denarja.

Jaz osebno sem se že davno najedel teh prequelov, sequelov, rebootov, restartov, resetov, remakov in ne vem česa še, s tem, da se potem še prireja oz. posodablja stvari, kot praviš... to je ravno srž problema, da je hollywoodska produkcija šla v kuraz oz. je v ustvarjalnem prepadu! Tebi je to dejansko všeč? Bi imel še 250 James Bondov? ...s tem, da bi James Bonda igrala Whoopi Goldberg?

Ne. Ze prvic zapisana Odiseja je bila le tedanja intepretacija nekaj stoletij starih dogodkov. Zgodbo so seveda pilili/spreminjali (da je bila ideolosko sprejemljiva - tedanjim - modernim grkom) itd.
Predlagas, da unicimo vse srednjeveske slike Jezusa, ker so ocitno neresnicne? (barva koze, lasje)

Potrebno se bo sprijazniti, da je velik del zahodne druzbe sedaj rasno mesan in se bo trg temu prilagajal. Problemi z napadi na zahodno kulturo so seveda realni (oz. povsem skregani z objektivno realnostjo), ampak crna vloga v Odiseji (sama po sebi) pac ni.

Zgodovina sprememb…

JazianG ::

ko pride trenutek ko se v nečem povsem strinjam s kow...

kow je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Ne. Ze prvic zapisana Odiseja je bila le tedanja intepretacija nekaj stoletij starih dogodkov. Zgodbo so seveda pilili/spreminjali (da je bila ideolosko sprejemljiva - tedanjim - modernim grkom) itd.
Predlagas, da unicimo vse srednjeveske slike Jezusa, ker so ocitno neresnicne? (barva koze, lasje)

Potrebno se bo sprijazniti, da je velik del zahodne druzbe sedaj rasno mesan in se bo trg temu prilagajal. Problemi z napadi na zahodno kulturo so seveda realni (oz. povsem skregani z objektivno realnostjo), ampak crna vloga v Odiseji (sama po sebi) pac ni.

Prosim, da mi našteješ nekaj sprememb, ki so jih "pilili in spreminjali", da so za takratne moderne Grke bile sprejemljive... tvoj tekst se bere, kot da do potankosti poznaš zadevo, prosim, razloži bolj podrobno... pričakujem en poučen recap in razlago...

Sicer pa kaj tako neumnega že lep čas nisem slišal... torej, če smo rasno vedno bolj mešani, kar mene osebni niti malo ne moti, še ne pomeni, da moramo spreminjat zadeve. Torej najbolje, da je nek Kekec v dobrobit sobivanja z vedno bolj mešano družbo v Sloveniji, ne vem, temnopolta ženska?

sam ne razumem obsesije da vam je pomembna barva koža v fantazijskih zgodbah...

Ni pomembna barva kože...

Moteče so predvsem te neke agende, ideologije, trendi, gibanja, ki neke dobro poznane zgodbe spreminjajo, tudi za ceno popolne debilnosti... pa tudi razne kvote, da sploh ne začnem... ko bi bila to vsaj svobodna izbira, tako pa te neke skupine ljudi povsem odrežejo, stigmatizirajo, da ne omenjam, da po novem niti kandidirat ne boš mogel za mislim da Oskarja, če ne boš imel dovolj velik kvote žensk... dejansko to ne opažate oz. razumete? Pa to vsaj enkrat tedensko je zaslediš, ravno danes sem bral, kako so recimo hoteli zdemolirat igro Kingdom Come Deliverance, ker ne vključuje dovolj temnopoltih akterjev, stvar pa se dogaja v srednji evropi za časa Svetega rimskega cesartstva...

Se pa to dogaja v fantasy svetu in tudi sicer... seveda pa veliko raje v fantasyju, ker jim nihče ne more oporekat...

Zakaj spreminjat neke stvari... zakaj potem ne naredijo nekaj svojega oz. novega? Aja ne, se je fino navesit na neko uspešno franšizo, izmolst denar dokler gre, jo uničit, noter pa podtaknat vse mogoče ideologije in agende... zaradi mene so lahko vsi igralci temonopolti/belopolti/rdeči/rumeni/zeleni v nekem filmu, pa me ne bo motilo... zakaj greš spreminjat nekaj, kar je recimo v knjigah kristalno jasno, da je gre možakarja, ki je belec in ga spremeniš v črnko, recimo kot v Dunu? ZAKAJ? A ker je fantasy pa kar lahko. Meni osebno je to debilno, sorry... če že ne iz teh razlogov, pa je to eno veliko nespoštovanje do Franka Herberta, da mu greš spreminjat njegovo predlogo! Napiši svoje in potem počni kar hočeš.

Me zanima, če bi kdo od vas bil avtor kakšnega kvalitetnega, da ne rečem kultnega dela, pa da ti nekdo gre spreminjat predlogo, samo zato da je trendy in da zadovolji nekim ideologijam in svojim prepričanjem. Napiši svoje... in to gredo počet človeku, ki je pokojen in za knjigo, ki je sci-fi bestseller... kakšen sprevržen, sebičen in zabit človek moraš to bit? Vi pa temu pravite manjša prireditev oz. posodobitev :)) To enostavno ni prav! Pa sploh nima veze ali je fantasy ali realnost.

"kar je recimo v knjigah kristalno jasno, da je gre možakarja, ki je belec"

a v knjigah je kje eksplicitno napisana njegova barva kože? Mislim da ni, pa me popravi.

Kurzweil je izjavil:

Prosim, da mi našteješ nekaj sprememb, ki so jih "pilili in spreminjali", da so za takratne moderne Grke bile sprejemljive... tvoj tekst se bere, kot da do potankosti poznaš zadevo, prosim, razloži bolj podrobno... pričakujem en poučen recap in razlago...

Sicer pa kaj tako neumnega že lep čas nisem slišal... torej, če smo rasno vedno bolj mešani, kar mene osebni niti malo ne moti, še ne pomeni, da moramo spreminjat zadeve. Torej najbolje, da je nek Kekec v dobrobit sobivanja z vedno bolj mešano družbo v Sloveniji, ne vem, temnopolta ženska?

Jaz ti nisem nic dolzan, ne delaj si utvar. Mi lahko razlozis kaksne rase so bili Trojanci. Hvala!

Izvolio. Zdrava pamet pravi, da se "Ahajci" in "Trojanci" niso tepli, ker je nekdo ukradel babo, ter so si to "zmagovalci" naknadno namislili (in upravicili vojno). Ce Kurzweil to verjame, lahko takoj zakljucimo. In, ja, vem. Odiseja govori o vrnitvi.

Zgodovina sprememb…

Sploh pa, nimamo nobenih dokazov, da je vojna sploh resnicna. Verjetno gre za to, da so Grki zavedali, da so pred njimi obstajale vecje civilizacije, ki so kolapsirale (t.i. kolaps bronaste dobe). Vojske in vojne so postale manjse in so opevali preteklost "junakov", "velikanov", whatever.

Kako tocno je to povezano z barvo koze, se vedno ne razumem. Morda to pomeni, da Peter O'Toole ne bi smel igrati Priama, ker je modrook? Verjetno bos ti znal razloziti.

Zgodovina sprememb…

Kayzon ::

Ce je res vseeno kere barve je kdo naj posnamejo film o obami in naj ga igra ryan gosling. Mam se par idej,film o martinu luther kingu naj igra dicaprio in glavno vlogo v novem black pantherju naj dajo chris evansu.

WizzardOfOZ ::

Kayzon je izjavil:

Ce je res vseeno kere barve je kdo naj posnamejo film o obami in naj ga igra ryan gosling.

Ja, sej v filmu Barbie je kr dost podoben obami (predvsem pa brez jajc):
:)):)):)):)):))

Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

avani12 ::

A si upa kdo napovedati kdo bo igral koga?

Za hitro obnovo, glavni liki v epu so:

Odisej
Penelopa - njegova zana
Telemah - njegov sin
Kirka - lepa čarovnica.
Polifem - Kiklop
Antius - dvori Penelopi, jo sili v poroko z njim
Kalipso - nimfa, ki se zaljubi v Odiseja
Sirene

Tej bodo po moje zagotovo v filmu.

Moje napovedi
Odisej - matt
Penelopa - Anne
Telemah - Tom
Ena od služabnic - Zendaya?
Kirka - Charlize
Antius - Robert
Sirena - lupita?
Polifem - ? Andy Serkis :) ?

Kurzweil je izjavil:

To je fan trailer. Filma še snemati niso začeli.

Film naj bi začeli snemati ta mesec in zaključili s snemanje enkrat aprila.
Film Oppenheimer so snemali 57 dni.
Sneamlne lokacije UK, Italija in Maroko ?
Glede na govorice proračun filma okoli 250 mio $.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tenet [Nov film Cristopher Nolan - 2020] (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
13021850 (8674) c3p0
»

The Dark Knight (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
11118249 (13383) Nikec3

Več podobnih tem