» »

The Odyssey (Cristopher Nolan)

The Odyssey (Cristopher Nolan)

Temo vidijo: vsi
««
23 / 28
»»

windigo ::

Pithlit je izjavil:

To je seveda absolutno res. Problematično je le avtorstvo. In posledično "homerjeva vizija", kot je nekdo argumentiral.

Avtorstvo ni nič problematično. Avtorstvo v tem kontekstu je zelo zanimivo. Grki so čutili veliko potrebo po pripisovanju avtorstva številnih epov eni osebi, ker je bilo to del njihove ideologije, glej pod že omenjeno philotimijo. Za Homerja niti ne vemo, ali je dejanska oseba, ali je mit podobno kot Odisej. Je pa ta ideologija pri njih kar konsistentna, glede na to da je mogoče vanjo vpeti tako Homerja kot Platona. Dodatno je zanimivo, da se ti kot levičarski avtoritarki zdi, da je v sodobnem kontekstu potrebno Homerjevo avtorstvo problematizirati, ker je avtorstvo eno od orodij, ki bi ga marsikdo rad zlorabil kot orodje sodobne dominacije.
Truth is not negotiable!

nejclp ::

kow je izjavil:

nejclp je izjavil:

pravzaprav v celem filmu nihče ne skače s perjem na glavi, ker grki na čeladah niso imeli perja, ampak konjsko žimo, verjetno lapsus, ker si tak poznavalec in zagovornik avtentičnosti.

S tem, da čelade z žimo itak niso avtentične za tisti čas, ampak za čas, ko je živel Homer, ki je itak sam mešal različna obdobja. Ker je delal za "moderno občinstvo".

Nisi razumel poante. Nic hudega. Me sicer "rapanje" nic ne moti. Le, da to nekdo "opravicuje" s podobnostjo.

Itak sem razumel tvojo poanto, ti trobiš, da če si je Nolan dovolil rap, zakaj bi potem sploh ohranjali zgodovinske kostume in druge antične elemente. Izpustil si del citata, kjer pravim, da ima rap funkcionalne podobnosti z nastopom rapsoda, "Potem lahko interpretiraš karkoli" ne sledi iz moje trditve, to trdiš ti. Enako bi lahko potem kurcal čez uporabo simfoničnega orkestra ali katerekoli druge muske, ki ni avtentična za tisti čas.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

Mato989 ::

nejclp je izjavil:

Mato989 je izjavil:

In kaki bi naj bil da bi bil bulletproof

Kako lahko trdis da nekdo me sme dat ocene ena ker mu ni vsec casting a ni to legitimno oz kdo doloca legitimnost

Bulletproof ni noben. Plus, jaz recimo menim, da je The Passion of the Christ hujskaški, katoliško propagandni snuff, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi mu zaradi tega dal nulo. narejen je mojstrsko, obrtniško odlično, Gibson obvlada filmski jezik in bi mu dal oceno vsaj 7, četudi mi je sicer odvraten.

Tezava ki jo imas je to da je ocena filmov subjektivna zadeva meni je lahko enak film zanic tebi pa odlicen ker cloveka pac primerjata druge zadeve...

Ti bi pa rad da z nekim algoritmom onemogocimo svobodno izrazanje in oceno filma ki je purely subjective
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

BT52 ::

"Mi smo za svobodo govora dokler se strinjaš z mano". Jaz vidim tule, da veliko ljudjem je vseeno, da se odkrito pljuva na tradicionalne vrednote, ter staro selinske načela in sestave družbe, ki so nas potisnili v naziv "zibelka civilizacije"... zgleda bomo tudi "grob civilizacije" v roku 100-200-300 let.

Mato989 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Mato989 je izjavil:

In kaki bi naj bil da bi bil bulletproof

Kako lahko trdis da nekdo me sme dat ocene ena ker mu ni vsec casting a ni to legitimno oz kdo doloca legitimnost

Bulletproof ni noben. Plus, jaz recimo menim, da je The Passion of the Christ hujskaški, katoliško propagandni snuff, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi mu zaradi tega dal nulo. narejen je mojstrsko, obrtniško odlično, Gibson obvlada filmski jezik in bi mu dal oceno vsaj 7, četudi mi je sicer odvraten.

Tezava ki jo imas je to da je ocena filmov subjektivna zadeva meni je lahko enak film zanic tebi pa odlicen ker cloveka pac primerjata druge zadeve...

Ti bi pa rad da z nekim algoritmom onemogocimo svobodno izrazanje in oceno filma ki je purely subjective
Ne, ravno nasprotno, jaz ocenjujem kvaliteto filma, kot sem pojasnil zgoraj, četudi je film meni osebno odvraten, ga ne bom ocenil z nižjo oceno, če je obrtniško odličen. Plus, če ti popaš oceno 0 filmu, ki ga niti videl nisi, ker so ti influencerji glavo oprali, to ni svoboda izražanja ampak politični aktivizem in znak bebavosti.

BT52 je izjavil:

"Mi smo za svobodo govora dokler se strinjaš z mano".
Jaz sem absolutno za svobodo govora, vsakič mi je žal, ko vam moderatorji naredijo uslugo in zbrišejo najbolj bebave, ki jih izločite.

asda ::

Kak morš bit brez hrbtenice da braniš tak film z vsemi temi rasnimi swapi.
Ejga nejčika, a so Moano rasisti nardil?
https://variety.com/2026/film/features/...

Prav norce se delajo iz vas,vi pa še jim dnar devate..ccc..zato pa smo tle ko smo,kr polovica naroda nima več hrbtenice.
Bi si človek mislu da bodo cerkveniki takšni ki nastavlajo drugo lice,pa zgleda da je nova generacija nejčekov in ostalih wokeistov postala takšna brez cerkve.pohvalno.

točno to // pa niso njcičiki. že moj foter bil tak // ergo je korenina tega početja spočeta že pri boomerjih

asda je izjavil:

Prav norce se delajo iz vas,vi pa še jim dnar devate..ccc..zato pa smo tle ko smo,kr polovica naroda nima več hrbtenice.
Bi si človek mislu da bodo cerkveniki takšni ki nastavlajo drugo lice,pa zgleda da je nova generacija nejčekov in ostalih wokeistov postala takšna brez cerkve.pohvalno.

A ga branim? Odgovarjam na vaše slaboumnosti. Saj ga še gledal nisem in ga najbrž tudi ne bom, ker ne maram epskih spektaklov.

Ti braniš priocip. Kar je huje, kot da bi branil film.

te zahrbtne taktike modernega medija niso nedolžne.

Enosmerna rasna zamenjava je prav nasprtno od strpnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

BT52 je izjavil:

Ti braniš priocip. Kar je huje, kot da bi branil film.

Ne, ne branim "priocip". Odgovarjam na vaše slaboumne "agrumente".

Okay. Tukaj je pač ta zid preko katerega ne vidiš. Celotna slika teh zamenjav je veliko zahrbtna kot si ti misliš.

Pithlit ::

Je kr jeba, ja. Videvat strahove na vsakem koraku.
Life is as complicated as we make it...

BT52 je izjavil:

Okay. Tukaj je pač ta zid preko katerega ne vidiš. Celotna slika teh zamenjav je veliko zahrbtna kot si ti misliš.

V antični grčiji koncepta ras sploh niso poznali. Plus, kako zahrbtna? Kaj nam grozi? Izumrtje "bele rase"?

Pithlit je izjavil:

Okay pozdrav iz Anglija in Nemčija. kjer je neprestavljivo poslat otroke v šolo z vlakom.

Pithlit ::

BT52 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Okay pozdrav iz Anglija in Nemčija. kjer je neprestavljivo poslat otroke v šolo z vlakom.

Oh hello there migrant.
Life is as complicated as we make it...

nejclp je izjavil:

BT52 je izjavil:

V antični grčiji koncepta ras sploh niso poznali. Plus, kako zahrbtna? Kaj nam grozi? Izumrtje "bele rase"?

Ravrednoteje tradionalnih vrednot in ja , po konservativnih projekcijah ja izumrtje, Poglej statistike na Švedskem in Angliji.

Vredu samo smejte se. Naša avtoindustrija tudi počasi tone, Zgleda bo se distilacija evrope zgodila veliko prej, ko si mislim. Mislim, da našim vnukom nebo smešno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Gregor459 ::

nejclp je izjavil:

asda je izjavil:

A ga branim? Odgovarjam na vaše slaboumnosti. Saj ga še gledal nisem in ga najbrž tudi ne bom, ker ne maram epskih spektaklov.

Nisi gledal zato ne moreš branit filma. Ti braniš DEI in woke ideologijo hollywooda kar seveda ni nič narobe pač tvoje prepričanje.

asda ::

BT52 je izjavil:

točno to // pa niso njcičiki. že moj foter bil tak // ergo je korenina tega početja spočeta že pri boomerjih

ja res je..boomerji so taki,3/4 Xerjev pa 1/2 milenijcev :) Mladina ni več takšna,tale nejček pa tista philipsova, sta še sam dva fosila iz prejšnjih generacij.
kar se dogaja z gamingom,kako vse te woke igrice propadajo,se bo počasi začelo selit v druge industrije.

BT52 je izjavil:

.
Maš drugo temo za svoje naci nagone sproščati in jokcat o ogroženosti bele rase. Tam lahko tudi pojasniš, o kakšnih statistikah govoriš. Kle je govora o filmu.

asda je izjavil:

A to da ima Odisej svetlo polt, modre oči in neko mišjo barvo las namesto olivne kože, črnih kodrov in temnih oči (kot je to takrat veljalo za večino Grkov z Itake), naredi film za slabega? 8-O
Truth is not negotiable!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: windigo ()

feryz ::

A mi zna kdo razložiti, zakaj je tisti sinon v filmu?
Razen zelo očitnega razloga, mislim.
Sem prebral obe knjigi in se ne spomnim, da bi obstajal v knjigah.

windigo je izjavil:

asda je izjavil:

A to da ima Odisej svetlo polt, modre oči in neko mišjo barvo las namesto olivne kože, črnih kodrov in temnih oči (kot je to takrat veljalo za večino Grkov z Itake), naredi film za slabega? 8-O

Ja.
Nolan bi se moral zgledovati po Gibsonu in filmu Apocalypto in najeti Grške igralce. Hollywood jih je poln.

Gregor459 je izjavil:

nejclp je izjavil:

asda je izjavil:

Nisi gledal zato ne moreš branit filma. Ti braniš DEI in woke ideologijo hollywooda kar seveda ni nič narobe pač tvoje prepričanje.
A moram ponovit.
Saj ga ne branim. Odgovarjam na vaše slaboumnosti. Saj ga še gledal nisem in ga najbrž tudi ne bom, ker ne maram epskih spektaklov. Men je bistveno, da se antiwokisti razpizdite, zgubite živce, pa pol demonstrirate, da ste dejansko naciji in rasisti.

feryz je izjavil:

Zamenjava za Ahila in nominacija za kipec.

nejclp je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

nejclp je izjavil:

asda je izjavil:

A moram ponovit.
Saj ga ne branim. Odgovarjam na vaše slaboumnosti. Saj ga še gledal nisem in ga najbrž tudi ne bom, ker ne maram epskih spektaklov. Men je bistveno, da se antiwokisti razpizdite, zgubite živce, pa pol demonstrirate, da ste dejansko naciji in rasisti.

Saj sem rekel, da NE braniš FILMA braniš ideologijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gregor459 ()

feryz je izjavil:

Mhm, si prebral, ja. A da trojanski konj in padec Troje ni opisan, ampak samo omenjen, tega pa nisi opazil? Oboje troje, vključno s Sinonom je opisal Vergil v Eneidi.

Gregor459 je izjavil:

Ja.
Nolan bi se moral zgledovati po Gibsonu in filmu Apocalypto in najeti Grške igralce. Hollywood jih je poln.

Potem bi moral Gibson najprej tudi Jezusa ošišat in izbrat kakšnega drugega igralca od Caviezela.
Truth is not negotiable!

,

Gregor459 je izjavil:

windigo je izjavil:

asda je izjavil:

Ja.

Pa v starogrščini bi morali govoriti.

Tuak jse pojavlja. Vprašanej do kje je meja?

Samo Holylwood ima zadnje deseletjo enosmerni promet... ERGO je vsa debat o umetniški svobodi izkrivljanje resnice.

Gregor459 je izjavil:

Ne, na vaše slaboumnosti odgovarjam. Kaj je "woke ideologija" sam bog ve. Očitno vse kar vam ni všeč, po potrebi.

nejclp je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

Ne, na vaše slaboumnosti odgovarjam. Kaj je "woke ideologija" sam bog ve. Očitno vse kar vam ni všeč, po potrebi.

Zakaj je Lupita primerna za vlogo Helene ?
Zakaj je Elion primeren za vlogo grškega bojevnika ?
Zakaj je zastopanost bolj pomembna kot avtentičnost ?
Zakaj rap glasba spada v ta film ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gregor459 ()

kuglvinkl ::

Gregor459 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

Kaj mas ti s tem? Pac ne it gledat.
Your focus determines your reallity

MA SEJ. Ne morem podpirat tega, pa sem velik zagovornik Nolana. Ajde Dunkirk je bil boring ,Tenet pa mi je scvrl možgane. Drugače vse ostalo pa je top notch.

Gregor459 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

1. Zgleda ma Nolan tak okus, Once you go black, you never go back, on že ve, kakšne so njegove osebne preference.

2. Glede na opise Sinona v Eneidi je ta en tak ubog, usmiljenja vreden revček, tko da je primeren

3. A je? Saj niti to ni jasno, kaj naj bi bilo avtentično za tisti čas

4. glede tega sem že ene desetkrat repliciral, a moram spet? https://slo-tech.com/forum/t836506/p881...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

nejclp je izjavil:

Mhm, si prebral, ja. A da trojanski konj in padec Troje ni opisan, ampak samo omenjen, tega pa nisi opazil? Oboje troje, vključno s Sinonom je opisal Vergil v Eneidi.
Lepo da si to povedal.
Naslove teme ali filma je sicer Odisej, baje. Ne Vergil ali Eneida.

feryz je izjavil:

nejclp je izjavil:

Lepo da si to povedal.
Naslove teme ali filma je sicer Odisej, baje. Ne Vergil ali Eneida.

Ja, ampak on padec Troje prikaže v filmu, pa vsi pred njim so v svojih filmih to tudi prikazali, kolikor vem. Bi moral ven zrezat, da bi bil ti vesel?

nejclp je izjavil:

Ja, ampak on padec Troje prikaže v filmu, pa vsi pred njim so v svojih filmih to tudi prikazali, kolikor vem. Bi moral ven zrezat, da bi bil ti vesel?
Kako to misliš, zrezati ven!? Z koga k... je sploh tlačil zraven?
Naj bi raje potem naredil nadaljevanko in zmetal vse noter iz grške zgodovine, kar se valja po knjigah in netu.

feryz je izjavil:

nejclp je izjavil:

Kako to misliš, zrezati ven!? Z koga k... je sploh tlačil zraven?
Naj bi raje potem naredil nadaljevanko in zmetal vse noter iz grške zgodovine, kar se valja po knjigah in netu.
A se delaš, da si pritegnjen?
Ker je omenjena v Odiseji, eni pa niso tako načitani kot ti, da bi vedeli za kaj gre, pa je to pojasnil po predlogi v Eneidi?

Kurzweil ::

Koliko vas je v tem topicu takšnih, ki ste film do sedaj sploh pogledali v kinu?

Magic1 ::

Res je veliko lajanja. Da ni bil to primarni plan Nolana, da se pač čim več govori o filmu... Mu je zmanjkalo globine za film pa je odprl drugo fronto.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

nejclp je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

1. Zgleda ma Nolan tak okus, Once you go black, you never go back, on že ve, kakšne so njegove osebne preference.

2. Glede na opise Sinona v Eneidi je ta en tak ubog, usmiljenja vreden revček, tko da je primeren

4. glede tega sem že ene desetkrat repliciral, a moram spet? https://slo-tech.com/forum/t836506/p881...

1. Kaj ima zdaj veze kakšen okus ima Nolan. Jst tebe sprašujem saj ti praviš, da odgovarjaš slaboumnim anti wokerjem.
Zakaj je Lupita primerna za Heleno ? Rad bi tvoje mnenje. Za Nolana se ve zakaj je najel Lupito, da mu prinese kipec.

2. Ok tukaj si me prepričal, ker res zgleda kot en revček.

3. Avtentična sigurno ni Lupita če je opisana kot svetlolasa v pesmih. Ali pa tranvestit tudi ni avtentičen za tisti čas kot tudi ne vizezi ali rap...

delavec44 ::

nejclp je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

nejclp je izjavil:

asda je izjavil:

A moram ponovit.

Lepo da priznaš, da le provociraš. To kar demonstriramo si pa le domišljaš. Bi rekel celo, da narobe sklepaš. Antiwoke nima veze z nacizmom in rasizmom (samo kvote poglej kot primer). Vam pa ni težko take zmerljivke metati okoli.

delavec44 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

nejclp je izjavil:

asda je izjavil:

A moram ponovit.

Lepo da priznaš, da le provociraš. To kar demonstriramo si pa le domišljaš. Bi rekel celo, da narobe sklepaš. Antiwoke nima veze z nacizmom in rasizmom (samo kvote poglej kot primer). Vam pa ni težko take zmerljivke metati okoli.

Ne sekiraj se kajti beseda nacist ali fašist je že zdavnaj igubila pomen. To je vse kar lahko rečejo, ko ni pravih argumentov.

Izraz „antirasist, ki je v resnici rasist“ opisuje paradoks, ko nekdo na glas zagovarja enakopravnost, a s svojim delovanjem nehote povzroča rasne delitve.

Polda ::

Malo me skrbi, ker Ana Jurc še ni opisala filma Odiseja.
A je na dopustu ?

Nikonja ::

Hahaha kakšna komedija ste res!!!
Od eneg navadnega filma kateremu je EDINA funkcija zaslužit dnar, ste vi napisali celotne ep o tem zakaj ni prav da je ena igralka črnka, zakaj je nebo napačne barve, zakaj niso vsi igralci Grki in ne govorijo vsi po grško....

Najbolj smešni su uber desničarji ko čutijo nenormalno potrebo o teorijah zarot v Hoolywoodu čeprav desničarji vladajo z Ameriko, ali nabijanje o tradicionalnih vrednostih - katereh se niti sami ne držijo ker pojma nimajo kaj so (vas izzivam da si ženo zaklenete doma in da samo puca in kuha brez praviced za gre v službo ker to je tradicionalno ane) in na kocu podsmehovanje z fašizmom kar je zrelo za Begunje.... intelekt na vrhuncu...

Gregor P ::

V bistvu je res žalostno, da nam morajo Američani delati takšne filme (in s tem tudi površno po njihovo, ker je pač prvenstveno namenjeno njihovi publiki), namesto da jih sami v EU - v smislu kino blockbuster-jev; ker sicer imamo seveda tudi dobre filme.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Nikonja ::

Gregor P je izjavil:

V bistvu je res žalostno, da nam morajo Američani delati takšne filme (in s tem tudi površno po njihovo, ker je pač prvenstveno namenjeno njihovi publiki), namesto da jih sami v EU - v smislu kino blockbuster-jev; ker sicer imamo seveda tudi dobre filme.

Ne delajo NAM američani nič kaj mi samo ne želimo, če je povpraševanje je tam ponudba - in ne delat doktorsko disertacijo iz tega, je pač čista ekonomija. Ne moti te ker tvoj telefon, računalnik, SW je v večini primerov razvit v ZDA ampak te moti da Heleno igra črnka - Odiseja NI napisana po resničnih dogotkih, je MIT - dejte si razumet neke stvari!
https://www.youtube.com/shorts/nDJfJoO9...

Umetniška slobodoa - dejte si mal raziskat kaj to pomeni!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nikonja ()

enavlaka ::

Vse, kar si naštel se je razvilo v evropi.

enavlaka ::

Prepuščat odločitve trgu je idiotsko

Gregor459 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

1. Kaj ima zdaj veze kakšen okus ima Nolan. Jst tebe sprašujem saj ti praviš, da odgovarjaš slaboumnim anti wokerjem.
Zakaj je Lupita primerna za Heleno ? Rad bi tvoje mnenje. Za Nolana se ve zakaj je najel Lupito, da mu prinese kipec.

2. Ok tukaj si me prepričal, ker res zgleda kot en revček.

3. Avtentična sigurno ni Lupita če je opisana kot svetlolasa v pesmih. Ali pa tranvestit tudi ni avtentičen za tisti čas kot tudi ne vizezi ali rap...

seveda ma vezo, saj je on avtor in presoja o tem, kakšna ženska je tako lepa, da bi zanjo ladje obračali. Zgleda ma tak okus. Kaj te briga moje mnenje, če si potem samo živčen in nabijaš isto naprej? Sinon kot lik ni transvestit, Elliot pa tudi ne, je trans moški, ki igra Sinona. Marsikaj ni avtentično za tisti čas, tudi čelade z grebeni iz žime ne, pa nič ne popizdevate zaradi tega.
««
23 / 28
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oppenheimer (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
7211921 (4312) gruntfürmich
»

Tenet [Nov film Cristopher Nolan - 2020] (strani: 1 2 3 )

13028984 (15808) c3p0
»

Interstellar (film) (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

705167397 (90139) Horas
»

Dunkirk (2017) (strani: 1 2 3 )

10126844 (20341) Flitko

Več podobnih tem