Forum » Sedem umetnosti » Box Office - zaslužek filmov
Box Office - zaslužek filmov
Temo vidijo: vsi
delavec44 ::
Uff, danes se pa dogaja na VOD. Star Wars: The Mandalorian and Grogu in Disclosure Day. Sem mislil da bomo morali dlje čakati. Še MOTU pa sem srečen.
BT52 ::
Kill Bill 3 ?
To je imel v načrtu samo ne vem kam bi peljal zgodbo saj je zaključena.
Mislim da je bilo nekaj s hčerko par 10 let kasneje. Mogoče celo proti hčerki tiste črnke, ki jo prvo ubije.
Ma ja. Samo Tarantino bi lahko spisal good Star Trek. Samo ne vem kako globoki fan je, možgane vsekakor ima za to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()
Gregor459 ::
feryz ::
A te ptiče, ki letajo po iskalniku, če greš guglat Disclousure Day, plača špilberg ali kdo drug?
Ok, saj jih imajo tudi drugi, zanima me, koliko dajo za te fore.
Ok, saj jih imajo tudi drugi, zanima me, koliko dajo za te fore.
oo7 ::
Budget $1 mio
Box office $225 mio
Silvestru Stalonu so za scenarij filma Rocky prvo ponudili 25k $ na koncu pa že 360k $ a je vse ponudbe zavrnil.
Njegov pogoj je bil, da zaigra v filmu Rocky. Za vlogo in scenarij Rocky je dobil vsega skupaj 35k $.
Je bil pa Stalone odličen pogajalec in je v pogodbo vključil klavzulo za odstotke od prodaje vstopnic. Tako, da je na koncu zaslužil še dodatna 2,5 mio $.
Stalone je za film Rocky 2 prejel 75k $, Rocky 3 120k $, Rocky 4 12 mio $ in Rocky V 15 mio $.
Spider-Man: Brand New Day - Official Final Trailer (2026) Tom Holland, Zendaya, Jon Bernthal
31 julij 2026.
31 julij 2026.
Predsednik11 ::
Kill Bill 3 ?
To je imel v načrtu samo ne vem kam bi peljal zgodbo saj je zaključena.
Mislim da je bilo nekaj s hčerko par 10 let kasneje. Mogoče celo proti hčerki tiste črnke, ki jo prvo ubije.
Ma ja. Samo Tarantino bi lahko spisal good Star Trek. Samo ne vem kako globoki fan je, možgane vsekakor ima za to.
+2
Quentin Tarantino is a huge, lifelong fan of the original Star Trek series. He has frequently expressed his love for the franchise, specifically praising William Shatner's portrayal of Captain Kirk.
zajtam123 ::
Uff, danes se pa dogaja na VOD. Star Wars: The Mandalorian and Grogu in Disclosure Day. Sem mislil da bomo morali dlje čakati. Še MOTU pa sem srečen.
Disclosure day ima kar nizko oceno na imdb.
Ta teden pride na vod tudi tanov He man.
Sem ga gledal. Nič posebnega. En slabših filmov Spielberga
c3p0 ::
Budget $1 mio
Box office $225 mio
Silvestru Stalonu so za scenarij filma Rocky prvo ponudili 25k $ na koncu pa že 360k $ a je vse ponudbe zavrnil.
Njegov pogoj je bil, da zaigra v filmu Rocky. Za vlogo in scenarij Rocky je dobil vsega skupaj 35k $.
Je bil pa Stalone odličen pogajalec in je v pogodbo vključil klavzulo za odstotke od prodaje vstopnic. Tako, da je na koncu zaslužil še dodatna 2,5 mio $.
Stalone je za film Rocky 2 prejel 75k $, Rocky 3 120k $, Rocky 4 12 mio $ in Rocky V 15 mio $.
Gamble, ki se mu je zelo splačal. Očitno je verjel v izdelek. Mislim, da je zgodba o tem v njegovem dokumentarcu.
Izbrali 20 najbolj vplivnih režiserjev v Hollywudu.
The Criteria
Vulture consulted with agents, executives, producers, publicists, and journalists, using six key criteria to judge the directors: the consistency of their body of work, commercial bankability, creative control, prestige, reputation, and future potential.
The Top Twenty Most Powerful Directors
1. Christopher Nolan (The Odyssey)
2. Ryan Coogler (Sinners)
3. Denis Villeneuve (Dune: Part Three)
4. Greta Gerwig (Barbie)
5. Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood)
6. James Cameron (Avatar: Fire and Ash)
7. Steven Spielberg (Disclosure Day)
8. Martin Scorsese (What Happens at Night)
9. Jordan Peele (Nope)
10. Paul Thomas Anderson (One Battle After Another)
11. Phil Lord & Christopher Miller (Project Hail Mary)
12. Rian Johnson (Wake Up Dead Man)
13. David Fincher (The Adventures of Cliff Booth)
14. Alejandro González Inárritu (Digger)
15. Bong Joon Ho (Mickey 17)
16. Guillermo del Toro (Frankenstein)
17. Zach Cregger (Resident Evil)
18. Emerald Fennell (Wuthering Heights)
19. James Gunn (Man of Tomorrow)
20. James Mangold (A Complete Unknown)
The Criteria
Vulture consulted with agents, executives, producers, publicists, and journalists, using six key criteria to judge the directors: the consistency of their body of work, commercial bankability, creative control, prestige, reputation, and future potential.
The Top Twenty Most Powerful Directors
1. Christopher Nolan (The Odyssey)
2. Ryan Coogler (Sinners)
3. Denis Villeneuve (Dune: Part Three)
4. Greta Gerwig (Barbie)
5. Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood)
6. James Cameron (Avatar: Fire and Ash)
7. Steven Spielberg (Disclosure Day)
8. Martin Scorsese (What Happens at Night)
9. Jordan Peele (Nope)
10. Paul Thomas Anderson (One Battle After Another)
11. Phil Lord & Christopher Miller (Project Hail Mary)
12. Rian Johnson (Wake Up Dead Man)
13. David Fincher (The Adventures of Cliff Booth)
14. Alejandro González Inárritu (Digger)
15. Bong Joon Ho (Mickey 17)
16. Guillermo del Toro (Frankenstein)
17. Zach Cregger (Resident Evil)
18. Emerald Fennell (Wuthering Heights)
19. James Gunn (Man of Tomorrow)
20. James Mangold (A Complete Unknown)
Avengers: Doomsday | Official Trailer | In Theaters December 18
Trailer za film Avengers : Doomsday je drugi najbolj ogledan trailer vseh časov v prvih 24 urah. To je šteto na vseh platformah skupaj se pravi You tube, X , Tik Tok, Faceebook, Instagram...
TOP 5 najbolj ogledanih trailerjev v prvih 24 urah na vseh platformah.
1. Spider-man The Brand New day (izide 31 julija 2026) je v prvih 24 urah - 719 milijonov ogledov
2. Avengers: Doomsday (izide 18 decembra 2026) v prvih 24 urah - 503 milijonov ogledov
3. GTA 6 (video igra katera izide letos novembra) v prvih 24 urah - 475 milijonov ogledov
4. Deadpool in Wolverine (2024) v prvih 24 urah - 365 milijonov ogledov
5. Spider- man No way Home (2021) v prvih 24 urah - 355 milijonov ogledov
Trailer za film Avengers : Doomsday je drugi najbolj ogledan trailer vseh časov v prvih 24 urah. To je šteto na vseh platformah skupaj se pravi You tube, X , Tik Tok, Faceebook, Instagram...
TOP 5 najbolj ogledanih trailerjev v prvih 24 urah na vseh platformah.
1. Spider-man The Brand New day (izide 31 julija 2026) je v prvih 24 urah - 719 milijonov ogledov
2. Avengers: Doomsday (izide 18 decembra 2026) v prvih 24 urah - 503 milijonov ogledov
3. GTA 6 (video igra katera izide letos novembra) v prvih 24 urah - 475 milijonov ogledov
4. Deadpool in Wolverine (2024) v prvih 24 urah - 365 milijonov ogledov
5. Spider- man No way Home (2021) v prvih 24 urah - 355 milijonov ogledov
Zadnje napovedi pravijo, da bo Spider-man film imel ogromen otvoritveni vikend.
Otvoritveni vikend se pravi v prvih 3 dneh mu napovedujejo 550 mio $.
Spider-Man: Brand New Day is tracking for a worldwide opening weekend around $550 million, positioning it among the largest global debuts for any superhero film.
Če film odpre s 550 mio $ bo to 5 najboljši otvoritveni vikend.
Top 5
1 Avengers: Endgame - $1,223,641,414 Tole je bilo res noro
2 Avengers: Infinity War - $640,521,291
3 Spider-Man: No Way Home - $600,506,041
4 Zootopia 2 - $560,333,554
5 The Fate of The Furious - $541,937,239
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Gregor459 ::
Disclosure day ima kar nizko oceno na imdb.
Ta teden pride na vod tudi tanov He man.
Sem ga gledal. Nič posebnega. En slabših filmov Spielberga
Ah škoda.
Nov trailer za film Clayface.
Clayface je eden najbolj ikoničnih Batmanovih zlobnežev, ki je znan po svojem izjemnem preoblikovanju telesa in sposobnosti posnemanja katere koli osebe.
Gre za samostojen film se pravi brez Batmana.
Clayface | Official Trailer
V kinih 23 oktobra 2026.
Film ima R rating.
Clayface je eden najbolj ikoničnih Batmanovih zlobnežev, ki je znan po svojem izjemnem preoblikovanju telesa in sposobnosti posnemanja katere koli osebe.
Gre za samostojen film se pravi brez Batmana.
Clayface | Official Trailer
V kinih 23 oktobra 2026.
Film ima R rating.
Trenutno potekajo intenzivni pogovri za film Days of Thunder 2.
Tom Cruise je že potrdil, da je zainteresiran, da zopet zaigra v vlogi - Cole Trickle.
Days of Thunder film je bil posnet leta 1990.
V njem so igrali Tom Cruise , Robert Duvall, Randy Quaid, Nicole Kidman ...
Trailer za film Days of thunder iz leta 1990.
Tom Cruise je že potrdil, da je zainteresiran, da zopet zaigra v vlogi - Cole Trickle.
Days of Thunder film je bil posnet leta 1990.
V njem so igrali Tom Cruise , Robert Duvall, Randy Quaid, Nicole Kidman ...
Trailer za film Days of thunder iz leta 1990.
10 najbolj gledanih filmov na Netflixu letos.
Netflix's Top Movies Of H1 2026
1. War Machine (149 million views)
2. The Rip (136 million views)
3. Swapped (131 million views)
4. KPop Demon Hunters (130 million views)
5. Apex (129 million views)
6. Thrash (100 million views)
7. People We Meet on Vacation (78 million views)
8. The Crash (65 million views)
9. Peaky Blinders: The Immortal Man (64 million views)
10. Office Romance (58 million views)
Netflix's Top Movies Of H1 2026
1. War Machine (149 million views)
2. The Rip (136 million views)
3. Swapped (131 million views)
4. KPop Demon Hunters (130 million views)
5. Apex (129 million views)
6. Thrash (100 million views)
7. People We Meet on Vacation (78 million views)
8. The Crash (65 million views)
9. Peaky Blinders: The Immortal Man (64 million views)
10. Office Romance (58 million views)
Sem samo opomnil, ker je zavajujoče napisati na Netflixu. V bistvu gre pa za 10 najbolj gledanih Netflixovih filmov.
Si mislim, da ima kakšen drug film (ki je bil v kinu) na Netflixu višjo gledanost.
Si mislim, da ima kakšen drug film (ki je bil v kinu) na Netflixu višjo gledanost.
Ganon ::
Ko je že govora o Tarantinu, že dober teden dni je na voljo Kill Bill: The Whole Bloody Affair 4K blu-ray, ki uradno izide 28. julija. Tokrat sta oba filma družena, kot je bilo prvotno zamišljeno in dodane so nove anime sekvence. Dolžina: 4h 13min.
Julija lani so film predvajali v Tarantinovem kinu Vista Theatre. Decembra je v partnerstvu z Lionsgate omogočil predvajanje v kinematografih po celotni državi. Vmes je rekel, da bo film verjetno ostal ekskluziva kinodvoran. Ampak so se plani spremenili. 28. julija je uradni izid na blu-rayu. Je pa že ušlo na splet pred dobrim tednom.
Saj ravno to mi je čudno, ker na spletu vidim tudi 5 mesecev stare zadeve in sedaj ne vem ali je to eno in isto ali je BluRay kaj drugačen od Web-Dl.
WEB-DL si videl, ker so ga pred tem ponudili nekateri pretočni servisi. Tega je danes preveč.
BD remux je precej zajeten, skoraj 160GB.
FTad ::
Ko je že govora o Tarantinu, že dober teden dni je na voljo Kill Bill: The Whole Bloody Affair 4K blu-ray, ki uradno izide 28. julija. Tokrat sta oba filma družena, kot je bilo prvotno zamišljeno in dodane so nove anime sekvence. Dolžina: 4h 13min.
Skoda da ni kak dejanski director's cut, kjer bi bile se kake dodatne non-anime sekvence oz scene. Bi bilo potem npr zaokrozeno na 4h3 0min npr.
mAXTER ::
Včeraj sem gledal Odisejo v kinu. Film ima očitno velik hype, ker za sredo, med glavnimi dopusti, je bila druga največja kino dvorana več kot 50% zasedena. Film upraviči obisk v kinu, woke shita notri dejansko ni, če kaj, so ženski liki bolj v ozadju. Je dobra zmes fantastike, akcijskih scen, drame. Igralci po večini so tudi top. Malo me je skrbelo zaradi 3 ur predvajanja, ampak je film tako dobro skupaj sestavljen, da mine kot bi rekel keks. Rad bi izpostavil pa še eno stvar, ki se mogoče ne omenja veliko in sicer zvok. Ko začne tisti kiklop tuliti v votlini gredo kocine pokonci, pa še ene par scen je vrednih obiska kina že zaradi zvoka samega.
Toplo priporočam ogled, če vam leži ta žanr. Nolan je res mojster svoje obrti.
P.S. naj se obregnem še v tisti seznam top režiserjev, nekje višje gor v tej temi. Kar me zmoti je to, da je Ryan Coogler na 2. mestu. Bitch please, kaj pa je posnel takega..en ripoff From dusk till dawn z črnsko zasedbo Sinners, pa tist totalno over rated shit Marvel film s CGI-jem iz 2000ih imenovam Black Panther, pa še Wakanda forever, pa seveda ripoff Rockya ala Creed itd. itd.
Nič ne rečem, ne snema slabih filmov, ampak drugi največji režiser (ali drugi najvplivnejši) Ryan Coogler pač ni (sej vsi vemo kam merim s tem...
)
Toplo priporočam ogled, če vam leži ta žanr. Nolan je res mojster svoje obrti.
P.S. naj se obregnem še v tisti seznam top režiserjev, nekje višje gor v tej temi. Kar me zmoti je to, da je Ryan Coogler na 2. mestu. Bitch please, kaj pa je posnel takega..en ripoff From dusk till dawn z črnsko zasedbo Sinners, pa tist totalno over rated shit Marvel film s CGI-jem iz 2000ih imenovam Black Panther, pa še Wakanda forever, pa seveda ripoff Rockya ala Creed itd. itd.
Nič ne rečem, ne snema slabih filmov, ampak drugi največji režiser (ali drugi najvplivnejši) Ryan Coogler pač ni (sej vsi vemo kam merim s tem...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mAXTER ()
Posneli bodo film Tresaure Island.
Ridley Scott bo film režiral.
Hugh Jackman kot Long John Silver.
Jack Thorne bo napisal scenarij.
Ridley Scott našel studio kateri bo financiral film Tresaure Island to je Sony Pictures.
Ridley Scott bo letos star že 89 let in ima v pečici kot producent še 24 filmov in kot režiser 9 filmov.
Letos izide njegov film The Dog Stars.
Nov trailer za film Resdient Evil.
RESIDENT EVIL - Official Trailer (4K)
V kinih 18 septembra 2026.
RESIDENT EVIL - Official Trailer (4K)
V kinih 18 septembra 2026.
Predsednik11 ::
deepsick ::
Predsednik11 je izjavil:
Ne gre za istega režiserja. Po moje bo ta RE pravi horror in ne akcija.
Ja, mislim sem isto, ni se mi dalo pisati, ja, sem zmotno domneval, da bo očitno - zombi hororjev je za moj okus več kot dovolj, nisem fan.