Forum » Sedem umetnosti » The Odyssey (Cristopher Nolan)
The Odyssey (Cristopher Nolan)
Temo vidijo: vsi
kuglvinkl ::
The message for a modern audience is, again, not subtle: society will collapse if we abandon our rules-based international order. If Nolan's film really is "woke", this is why - because it's fundamentally a film about the value of multilateralism produced for an increasingly nationalistic world. Musk and co seem to have missed this message. But it's the real reason why they should hate the film. It pushes back against everything the hard right are trying to achieve and instead makes clear that a commitment to international diplomacy isn't a nice-to-have - it's a prerequisite to civilisation.
https://www.theguardian.com/commentisfr...
https://www.theguardian.com/commentisfr...
Your focus determines your reallity

Pithlit ::
... če ne drugega, je razlika že v tem, da se noben ni preveč razburjal ker je bil Spiderman v Spider-Man: Into the Spider-Verse črn.
Dobr no. Uno je risanka.
Life is as complicated as we make it...
no comment ::
Glavno, da se bo Spiderman dobro postaral in obdržal svojo umetniško vrednost. Čez petdeset let ga bodo, brez slabe vesti, lahko vrteli zanamcem kot primer brezčasne estetike in sporočilnosti.

no comment je izjavil:
Glavno, da se bo Spiderman dobro postaral in obdržal svojo umetniško vrednost. Čez petdeset let ga bodo, brez slabe vesti, lahko vrteli zanamcem kot primer brezčasne estetike in sporočilnosti.
Ej, into the Spider-Verse je zlo dober film. Ostalih se ravno ne spomnim ampak glede na to kaj so (in se niti ne pretvarjajo) so precej dobri. Pač peak entertainment tistih par urc.
Sicer dvomim da je Nolanov Odiseja kaj več kot to. Še nisem našla časa si to it ogledat... Preveč delam.

bambam20 ::
Da počasi zaključimo:
As of August 3, 2026, Christopher Nolan's The Odyssey has earned an estimated $911.4 million worldwide after its third weekend in theaters.
Haterji, jutri so cenejše karte v Cineplexx dvoranah.
Zaslužek ni sorazmeren s kvaloteto. Ta film bo imel na koncu samo zaslužek, kar je najbolj pomembno iz vidika studija. Iz vidika gledalca pa je popolna 3 urna izguba časa.

Da počasi zaključimo:
As of August 3, 2026, Christopher Nolan's The Odyssey has earned an estimated $911.4 million worldwide after its third weekend in theaters.
Zaslužek ni sorazmeren s kvaloteto. Ta film bo imel na koncu samo zaslužek, kar je najbolj pomembno iz vidika studija. Iz vidika gledalca pa je popolna 3 urna izguba časa.
Popolna 3 urna izguba časa ampak film je pa soliden? Stari, a lohk nehaš?
delavec44 ::
Kaj sem naredil? Fasiste mecem ven iz teme. Zraven jih pa se kdo slisi, kar mu gre.
@gregor, samo popoln bednik lahko zakljuci, da imam kaj proti africanom.
Meja sovraštva: Sam izraz fašizem označuje nasilno politično ideologijo in ga je narobe uporabljati za vsako nestrinjanje z umetniškimi odločitvami.
Zate pa so vsi fašisti. Oprosti ampak nisi primeren za moderatorja ti bi moral biti najbolj nevtralen, a ravno ti vse po vrsti kličeš fašisti čeprav nimaš nobene podlage za to.
Sploh pa nikoli nič ne argumentiraš ampak samo vpiješ fašisti tam fašisti tu ..
Sploh nisem sodeloval v temi, sem pa malo preletel in pričakovano je debata odletela v klasično slo-tech smer. Glede zgoraj napisanega pa se popolnoma strinjam in dam +1.
Jaz bi dodal še to, da ne vem če je ravno higienično, da moderatorji moderirajo teme v katerih aktivno sodelujejo. Power corrupts pa to.
Me pa čudi in mu dam za plus, da sploh dovoli to debato in me ni pobrisal že takoj v startu kot kdaj v preteklosti. Spraševati se katera pravila kršim je že bolj brez veze, ker je presoja subjektivna.
U3PM ::
Da počasi zaključimo:
Zaslužek ni sorazmeren s kvaloteto.
To je pa neka woke komunistična logika. Zaslužek = kvaliteta, to ve vsak pravi kapitalist, najbolj objektiven kriterij kvalitete je zaslužek. Pa tudi "go woke, go broke". A zdaj te "zakone" naj malo z rezervo jemljemo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: U3PM ()
BT52 ::
Ok. Moramo gledat tudi skozi prizmo inflacije. In tudi Nolan je ime, si je zaslužil pač pri ljudstvu pike. Plus za konec pripoved je zelo znana. Podobno kot človek pajek.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()

feryz ::
100 ljudi 100 čudi.
Enkrat ga bomo pogledali, ko bo na tv. Če sploh.
Se spomnim Avatarja.
Skozi prvega sem se nekako pretolkel, ker... hype.
Pri drugem mi je uspelo zdržati kakih 20 minut, potem sem vse skupaj ugasnil.
Tretjega se niti lotim ne. Čemu?
Pa da ne bo pomote, rad dam možgane na off in gledam blockbusterje, ampak če ne gre, ne gre. Navkljub rekordnim BO.
Enkrat ga bomo pogledali, ko bo na tv. Če sploh.
Se spomnim Avatarja.
Skozi prvega sem se nekako pretolkel, ker... hype.
Pri drugem mi je uspelo zdržati kakih 20 minut, potem sem vse skupaj ugasnil.
Tretjega se niti lotim ne. Čemu?
Pa da ne bo pomote, rad dam možgane na off in gledam blockbusterje, ampak če ne gre, ne gre. Navkljub rekordnim BO.

deepsick ::
Tudi Tenet ni bil zelo švoh, dasiravno tiste reverzne entropije nekako ne razumem najboljše :D

endelin ::
Nolan ima nekaj odličnih filmov vendar nimajo tiste reply vrednosti kot kakšni drugi filmi.
Zdaj pa vprašanje ali lahko s skupnimi močmi kako pomagamo Nolanu, da začne delati boljše filme ali pa ga pustimo, da še naprej dela napake in zgubo?

Popolna 3 urna izguba časa ampak film je pa soliden? Stari, a lohk nehaš?
Če ti rada gledaš v ponovitvah povprečne filme, je tvoja osebna izbira.
Dej ne seri. Tvoja ocena je bila da je film soliden. Kako je potem lahko hkrati tudi popolna 3 urna izguba časa? Ti razumeš da govoriš gluposti?
kuglvinkl ::
no comment je izjavil:
Zdaj pa vprašanje ali lahko s skupnimi močmi kako pomagamo Nolanu, da začne delati boljše filme ali pa ga pustimo, da še naprej dela napake in zgubo?
Yes yes!!! Jaz zal ne morem. Men se Helena dopade, ce se se kdaj pojavi.
Your focus determines your reallity
no comment je izjavil:
Po moje se s časom izpnejo in bi moral v penzijo. Skupaj s Spielbergom, Scorsezejem, Scottom... Naj pustijo mladcem s svežimi idejami.
Tukaj še bolj cenim Tarantina, ker daje kvaliteto nad kvanititeto.

no comment je izjavil:
Po moje se s časom izpnejo in bi moral v penzijo. Skupaj s Spielbergom, Scorsezejem, Scottom... Naj pustijo mladcem s svežimi idejami.
Tukaj še bolj cenim Tarantina, ker daje kvaliteto nad kvanititeto.
I'll bite.
Če ti je všeč nesmiselno nasilje je Tarantino res mojster, ja.
Gregor459 ::
Tudi od Nolana jih je nekaj za večkrat pogledat.
Seveda. Ampak starejših. Interstellar, Inception, Memento, Batman.
To ja in predvsem Prestige tisti je še najbolj za razmišljat.
no comment je izjavil:
Yes yes!!! Jaz zal ne morem. Men se Helena dopade, ce se se kdaj pojavi.
Saj se bo pojavila v filmu Black Panther 3.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gregor459 ()

Pol praviš da je isto kot Citizen Vigilante?
Ker Uwe je glih tak majster ko Tarantino?
Ne. Absolutno resno sem mislila. Tarantino je mojster tega kar dela. Kar se mene tiče bi lahko v svojih filmih uporabljal malo manj nasilja ker ves ta gore v njegovih filmih je sam sebi namen... pa seveda tistim ki jim je to všeč. Če to odmislim pa ja, dela kvalitetne filme.
To ja in predvsem Prestige tisti je še najbolj za razmišljat.
PS.: Počasi boste našteli vse njegove filme.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Tarantino je zelo dober mojster obrti in precej slab "umetnik".
Oba, Tarantino in Nolan snemata izključno na film, tako da imata pri meni avtomatski (sebični) stamp of approval.. še vedno pa ne grem avtomatsko gledat njunih filmov.
Oba, Tarantino in Nolan snemata izključno na film, tako da imata pri meni avtomatski (sebični) stamp of approval.. še vedno pa ne grem avtomatsko gledat njunih filmov.
PS.: Počasi boste našteli vse njegove filme.
Polovico pa res. Ker novejših kot so Tenet, Dunkirk, Oppenheimer in Odyssey ne vem če bomo 2x gledali. Mogoče Tenet. In to je bil ravno point, da je včasih delal boljše filme.
Prestige mi je pa res čisto ušel in ja, se strinjam da je večkrat za pogledat.

Jaz pa sem Tenet-a x2. V drugo je bil še boljši. Oppenheimer-ja se tud splača še kdaj pogledat. Dunkirka pa nisem, ker vem da mi ne bo sedel (pa zato ne pljuvam po njem tko kot nekateri počnejo z Odisejo).

Nolan ima nekaj odličnih filmov vendar nimajo tiste reply vrednosti kot kakšni drugi filmi.
Če film nima vrednosti, da si ga še kdaj pogledaš, potem ne moremo pisat o odličnem filmu. Nekaj, kar nimamo želje po ponovnem ogledu ni nikoli odlično. Nolanovi filmi so sterilni, ne vzbujajo nobenih emocij, nimajo nobenih omembe vredni dialogov. S
Dej ne seri. Tvoja ocena je bila da je film soliden. Kako je potem lahko hkrati tudi popolna 3 urna izguba časa? Ti razumeš da govoriš gluposti?
Edina neumnost je tvoja, da je povprečen film vreden ponovnega ogleda. Film v ničemer ne odstopa v pozitivo. Odstopa zgilj v negativo. Film je že tako šel v pozabo. Kmalu pa bo tudi ta tema zamrla.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
kow ::
Verjetno najboljsi nolanov film je Dunkirk. Ker zaradi same teme njegove slabosti ne pridejo do izraza:
- slab dialog
- slabi zenski liki
- slab casting
- predolgi filmi
- prevelika fascinacija s casom
Najbolj precenjen Nolanov film je Dark knight, ki je slab film. Ampak ga ima folk rad zaradi par dobrih scen in Ledgerjevega Jokerja.
Dunkirk v zraku in na morju je res vizualna poslastica, ki bo gledljiva naslednjih 100 let, imo.
- slab dialog
- slabi zenski liki
- slab casting
- predolgi filmi
Najbolj precenjen Nolanov film je Dark knight, ki je slab film. Ampak ga ima folk rad zaradi par dobrih scen in Ledgerjevega Jokerja.
Dunkirk v zraku in na morju je res vizualna poslastica, ki bo gledljiva naslednjih 100 let, imo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

Edina neumnost je tvoja, da je povprečen film vreden ponovnega ogleda. Film v ničemer ne odstopa v pozitivo. Odstopa zgilj v negativo. Film je že tako šel v pozabo. Kmalu pa bo tudi ta tema zamrla.
In kakšen je movie?
Ma. Soliden.
c3p0 ::
Da počasi zaključimo:
Ah sej ni v tem hec. Hec je v tem da ste v en rog trobili kako bo ta film slab, pa kako bo flopnil (kar pejte mal nazaj brskat... jaz vam ziher ne bom iskala vaših lužic).
Zdaj ko je postalo jasno da ni flop, pa da v resnici ni niti približno tolk slab kot ste jokali (helenci navkljub) se pa greste whataboutizem. Meni bi bilo zelo, zelo čudno če bi se spiderman odrezal slabše kot Odiseja. Dva zelo različna filma, namenjena zelo različnim publikam.
Ker obiskanost in zaslužek sta korelirana s kvaliteto filma.
Zato so vsi Marvelovi filmi čislani kot vrhunec 7. umetnosti in imajo kultni status.

Da počasi zaključimo:
Ah sej ni v tem hec. Hec je v tem da ste v en rog trobili kako bo ta film slab, pa kako bo flopnil (kar pejte mal nazaj brskat... jaz vam ziher ne bom iskala vaših lužic).
Zdaj ko je postalo jasno da ni flop, pa da v resnici ni niti približno tolk slab kot ste jokali (helenci navkljub) se pa greste whataboutizem. Meni bi bilo zelo, zelo čudno če bi se spiderman odrezal slabše kot Odiseja. Dva zelo različna filma, namenjena zelo različnim publikam.
Zato so vsi Marvelovi filmi čislani kot vrhunec 7. umetnosti in imajo kultni status.
Zakaj delaš glupana iz sebe?
Od kdaj je resnica žalitev?
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Gregor459 ::
Verjetno najboljsi nolanov film je Dunkirk. Ker zaradi same teme njegove slabosti ne pridejo do izraza:
- slab dialog
- slabi zenski liki
- slab casting
- predolgi filmi
Prestige je men najboljš najslabš Tenet.

Mato989 ::
- slab dialog
- slabi zenski liki
- slab casting
- predolgi filmi
Nolanov dark knight je najboljsa uprizoritev batmana kot si ha mnogi med nas predstavljamo iz otrostva
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Gregor P ::
Za mene je bil Burtonov boljši, Nolanov pa soliden :-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
karafeka ::
Nolanov dark knight je najboljsa uprizoritev batmana kot si ha mnogi med nas predstavljamo iz otrostva
Sicer sem mnogo premlad, da bi to takrat gledal, ampak edino za to tv serijo bi rekel, da ima pridih otroštva. Filmi, še posebej Dark Knight, pa me ne ravno spominjalo na otroštvo, ampak na neko falirano družbo brez izhoda na obzorju.
BT52 ::
Prestige je najboljši od njega.
Ajde zadnjič sem na letu še pogledal Batmann begins. Kaki dober film.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()
c3p0 ::
Da počasi zaključimo:
Tvoja predpostavka je, da dober(?) zaslužek pomeni, da je tudi film dober. Namesto žaljivk jo torej ubrani, ali pa ne odgovarjaj.
NekdoPach ::
Če bi bil zalužek pokazatelj kvalitete, potem bi tudi mcdonalds moral pobrat vse michelinove zvezdice :D

Da počasi zaključimo:
Tvoja predpostavka je, da dober(?) zaslužek pomeni, da je tudi film dober. Namesto žaljivk jo torej ubrani, ali pa ne odgovarjaj.
To nikoli ni bila moja predpostavka. Nauči se brati.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Oppenheimer (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11949 (4340) | gruntfürmich |
| » | Tenet [Nov film Cristopher Nolan - 2020] (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 29040 (15864) | c3p0 |
| » | Interstellar (film) (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Sedem umetnosti | 167728 (90470) | Horas |
| » | Dunkirk (2017) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 26909 (20406) | Flitko |