» »

The Odyssey (Cristopher Nolan)

The Odyssey (Cristopher Nolan)

Temo vidijo: vsi
««
22 / 28
»»

c3p0 ::

ripmork je izjavil:

No no, nikar ne zavajajmo glede Metacritic ocen: publika pravi precej drugačno zgodbo

ko se je že delala primerjava s pravo klasiko:

Kar sem videl bootleg odlomkov (po cca. 5 min.), me niso prepričali, da bi to šel gledat v kino. Ravno nasprotno, žal.

rando ::

Dobrih filmov ni več in tudi ta Nolanova "mojstrovina" ni izjema. Ostajajo samo še razni kulturni fenomeni tipa Backrooms, samo tudi to ne bi označil kot dobro ampak bolj kot neko foro.

nejclp ::

kow je izjavil:

nejclp je izjavil:

Nisem primerjal vsebine, grški rapsod in sodobni raper oba uporabljata ritem, govor, besede in ponavljanje kot orodje. Razlika je v glasbeni obliki. Plus, tudi ko raper ranta, ponavadi pripoveduje zgodbo, o sebi, a ne? Itak si bil namerno preozek. Rap je lahko od battle rapa do političnega ranta, podjebavanja in kompleksnih zgodb, tudi epskih, a mogoče ne?

Skratka, gre za bistveno razliko. Ampak dobro, recimo da je rap "potrebna moderna interpretacija", da bo zadeva bolj "kul" in vsecna "progresivcem". Problem nastane, da potem nima smisla da skacejo okoli s perjem na glavi, ker lahko interpretiras karkoli. Na koncu gre za interpretacijo druzbene travme oz. kolapsa bronaste dobe.

Kako, bistveno razliko? Gre za bistveno podobnost, kar se tiče umetniške funkcije. Grški rapsod in sodobni raper oba uporabljata ritmiziran govor, ponavljanje in pripovedovanje zgodb. Zato Travis igra barda, ni to nekaj na silo, je povsem smiselno. To ne pomeni, da je glasbena zvrst ista, ali da rap predstavlja bronasto dobo.
Plus, komad sploh ni rap, čez komad, ki je sicer po zgledu muske tistega časa, je dodanih par elementov značilnih za rap.

Plus, omenjanje skakanja s perjem na glavi je pa meni nenavadno na več nivojih, kolikor razumem, misliš čelade. Komad je v odjavi na koncu filma, ko nihče več ne skače s perjem na glavi, plus, pravzaprav v celem filmu nihče ne skače s perjem na glavi, ker grki na čeladah niso imeli perja, ampak konjsko žimo, verjetno lapsus, ker si tak poznavalec in zagovornik avtentičnosti.

S tem, da čelade z žimo itak niso avtentične za tisti čas, ampak za čas, ko je živel Homer, ki je itak sam mešal različna obdobja. Ker je delal za "moderno občinstvo".

ripmork je izjavil:

No no, nikar ne zavajajmo glede Metacritic ocen: publika pravi precej drugačno zgodbo

Ja, zgodba je ta, da se gre množica spletnih retardov, ki filma sploh gledali niso, review bombing in filmu šopajo oceno 0, kar je popolnoma bedasto, tudi s strani Metacritica, da to dopušča. Rotten Tomatoes ma filter za to (preverjena publika), IMDB pa uteževanje, algoritem, ki zazna vzorce takih akcij. Se boste že pomirili in bojo vaši pralci glav našli kakšen nov woke film, ki ga je treba skurcat. Materiala za sproščanje frustracij ne bo zmanjkalo.

ripmork ::

Ker manipulacija ocen gre vedno lahko le v negativno, ožigosani uradni kritiki so pa vedno diamant objektivnosti, kajne? Kdor si drzne argumentirat, da mu racebending, siljenje rap-a v antiko in udinjanje woke sceni ubije avtentičnost zgodbe je pa "pralec glav", lol.
Odkrito, me prav malo briga za oceno. Komur je film všeč - super, me prav nič ne moti. Sliko sem prilimal le, ker je @Pithlit zavajala in pri primerjavi z drugim filmom prilepila samo oceno "kritikov", tisto od (kritične) publike pa prilično izpustila.

c3p0 je izjavil:

Kar sem videl bootleg odlomkov (po cca. 5 min.), me niso prepričali, da bi to šel gledat v kino. Ravno nasprotno, žal.
+1

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Pithlit ::

Joj kolk ste na izi triggerirani. Niti veste ne tega, mene pa kr plačujejo za copy paste. Ko bi me res, bi mogoče celo za sladoled imela. Tko mi morajo pa soforumaši Radler častit.

A zavajala sem? Ker user grade na Metacritic je tolk relevanten da grem jaz komot tja stisnit en plusek IN minusek (brez kakršnekoli utemeljitve zakaj). Zakaj smo že nehal (par 10 let nazaj) upoštevat imdb ocene? Ampak ja, razumem, kadar gre na vaš mlin so stvari relevantne in verodostojne, ko ne gre so pa vsi plačanci. Gotcha snowflakes.
Life is as complicated as we make it...

ripmork je izjavil:

Ker manipulacija ocen gre vedno lahko le v negativno, ožigosani uradni kritiki so pa vedno diamant objektivnosti, kajne? Kdor si drzne argumentirat, da mu racebending, siljenje rap-a v antiko in udinjanje woke sceni ubije avtentičnost zgodbe je pa "pralec glav", lol.
Odkrito, me prav malo briga za oceno. Sliko sem prilimal, ker je @Pithlit zavajala in pri primerjavi z drugim filmom prilepila samo oceno "kritikov", tisto od (kritične) publike pa prilično izpustila.

ne, "diamant objektivnost" imate tisti, ki so vas critical drinker, nerdrotic, mauler etc prepričali, da greste na Metacritics talat oceno 0 za katerikoli film.

c3p0 je izjavil:

Tudi mene ne, bistveno premalo woke, da bi jaz šel to gledat. Niste me prepričali, žal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

ripmork ::

nejclp je izjavil:

ripmork je izjavil:

Odkrito, me prav malo briga za oceno. Sliko sem prilimal, ker je @Pithlit zavajala in pri primerjavi z drugim filmom prilepila samo oceno "kritikov", tisto od (kritične) publike pa prilično izpustila.

ne, "diamant objektivnost" imate tisti, ki so vas critical drinker, nerdrotic, mauler etc prepričali, da greste na Metacritics talat oceno 0 za katerikoli film.

c3p0 je izjavil:

Tudi mene ne, bistveno premalo woke, da bi jaz šel to gledat. Niste me prepričali, žal.

Od omenjenih edino critical drinker kanal poznam, sam še nisem pogledal recenzije Odyssey (če je že sploh gor). Niti se mi ne da ocenjevat ali prepričevat kogarkoli v karkoli, sam svoje mnenje na forumu tule napišem.

PS: Mogoče te bo pa potem tale film prepričal :D

ripmork je izjavil:

PS: Mogoče te bo pa potem tale film prepričal :D

Ne, Churchill ni bil fiktivna oseba, celo fotke obstajajo, ne boš verjel. Pizda ste dolgočasni z vašim predvidljivim nabijanjem.

Mato989 ::

nejclp je izjavil:

ripmork je izjavil:

Ja, zgodba je ta, da se gre množica spletnih retardov, ki filma sploh gledali niso, review bombing in filmu šopajo oceno 0, kar je popolnoma bedasto, tudi s strani Metacritica, da to dopušča. Rotten Tomatoes ma filter za to (preverjena publika), IMDB pa uteževanje, algoritem, ki zazna vzorce takih akcij. Se boste že pomirili in bojo vaši pralci glav našli kakšen nov woke film, ki ga je treba skurcat. Materiala za sproščanje frustracij ne bo zmanjkalo.

Enako glupo je pol dopuscat 10tko ampak pol postane dva nova nula 9 pa nova 10

Ce je nekomu lahko film perfect mu je lahko tudi perfectly zanic
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Seba982 ::

Mene, bo brat zvlekel v IMAX v Zagreb in častil karte + kokice. :D Sem pa najprej oportunist, šele potem anti-woke aktivist. :D

Mato989 je izjavil:

nejclp je izjavil:

ripmork je izjavil:

Zato je smiseln filter ali algoritem, ki ga pri Metacritic ni.

Seba982 je izjavil:

Mene, bo brat zvlekel v IMAX v Zagreb in častil karte + kokice. :D Sem pa najprej oportunist, šele potem anti-woke aktivist. :D

Ga hočeš mal okol prinest? Kupi mu tanov izvod Mens Health.

Mato989 ::

nejclp je izjavil:

Mato989 je izjavil:

nejclp je izjavil:

ripmork je izjavil:

Zato je smiseln filter ali algoritem, ki ga pri Metacritic ni.

In kaki bi naj bil da bi bil bulletproof

Kako lahko trdis da nekdo me sme dat ocene ena ker mu ni vsec casting a ni to legitimno oz kdo doloca legitimnost
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Seba982 ::

Pithlit je izjavil:

Ga hočeš mal okol prinest? Kupi mu tanov izvod Mens Health.

He, he, he... Brezplačen kino prevaga. Men's health bo dobil po kinu. :D Vsaj on se ne ukvarja s temi neumnostmi. Je slišal da je film dober in to je to. Gremo. :D

Gregor459 ::

Mato989 je izjavil:

In kaki bi naj bil da bi bil bulletproof

Kako lahko trdis da nekdo me sme dat ocene ena ker mu ni vsec casting a ni to legitimno oz kdo doloca legitimnost

Bulletproof ni noben. Plus, jaz recimo menim, da je The Passion of the Christ hujskaški, katoliško propagandni snuff, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi mu zaradi tega dal nulo. narejen je mojstrsko, obrtniško odlično, Gibson obvlada filmski jezik in bi mu dal oceno vsaj 7, četudi mi je sicer odvraten.

Gregor459 ::

Razlika je očitna zakaj je Nolan good guy in Mel bad guy.

BuDi79 ::

nejclp je izjavil:

ripmork je izjavil:

Ja, zgodba je ta, da se gre množica spletnih retardov, ki filma sploh gledali niso, review bombing in filmu šopajo oceno 0, kar je popolnoma bedasto

Pa ne vem kdo je retard...

Nolan vas vse trola

ker v filmu kjer Odisej reče :

"I think it's time... we go on an Odyssey."

in

“our age of bronze is collapsing"...

moraš bit na ravni Fast & Furious X, da ti je to ok.

V film da gumjaste Batman oklepe, glupe dialoge, vikingške ladje, črnce, transe, ... in v naslonjaču čaka kdaj bo kdo kej reku... pa majo vsi solze v očeh in debiln nasmeh na obrazu... best film eeeveeer...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

feryz ::

Povedali so mu, kaj in katere mora dati v film in je lepo ubogal.
Zdi se, kot da je film posnet zato, do so točno ti igralci noter in ne obratno.

Ker je bil priden, mu tudi kopica oskarjev ne uide.

BuDi79 je izjavil:

V film da gumjaste Batman oklepe, glupe dialoge, vikingške ladje, črnce, transe, ... in v naslonjaču čaka kdaj bo kdo kej reku... pa majo vsi solze v očeh in debiln nasmeh na obrazu... best film eeeveeer...

Hit v trgovino po Mens Health.

Pithlit je izjavil:

BuDi79 je izjavil:

Hit v trgovino po Mens Health.

podcenjujoči neumni dialogi so podcenjujoči neumni dialogi, pa če gre za za Nolana, Fast & Furious X ali pa turške telenovele.
maškare kostumi so maškare kostumi, pa če gre za Nolana, ali pustovanje v Kungoti.
vikingi so kakorkoli obrneš 2500 let za Odisejem, noben Nolan tega ne more spremenit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

endelin ::

Seba982 je izjavil:

Morta it v Prago. Tam je edini kino naokoli ki ima neko posebno imax dvorano ki premore vse da se odiseja vrti na 100%

oo7 ::

Not Greek to them. Scholars question Christopher Nolan's 'The Odyssey'

Greek translator Emily Wilson finds the release of Christopher Nolan's film "The Odyssey" both gratifying and unsatisfying

https://abcnews.com/Entertainment/wireS...

naj bo vesela da je njen prevod sploh kdo povohal.

BuDi79 je izjavil:

nejclp je izjavil:

ripmork je izjavil:

Ja, zgodba je ta, da se gre množica spletnih retardov, ki filma sploh gledali niso, review bombing in filmu šopajo oceno 0, kar je popolnoma bedasto

Nolan vas vse trola

in

No, retardi seveda ne morejo vedeti, da so retardi, prosto po Dunnig-Krugerju.
Film pač ni dokumentarec. Če spet omenim Pasijon, Gibson velja za hiperealista, pa je vseno zagrešil morje anahronizmov, zgodovinskih netočnosti in divjih približkov, začenši z likom Jezusa, ki je prikazan kot evropska oz.zahodna umetniška predstava Mesije, ne kot en žid iz Galileje prvega stoletja. Že dolgi lasje izhajajo iz kasnejše krščanske ikonografije. Enostavno gre za njegovo versko vizijo in politično agendo, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi mu zaradi tega točke pri oceni filma nižal.

Plus, Kakšne transe pa vidimo v filmu, a je Sinon trans oseba? Igra ga trans, koji fak je to narobe, če fizično ustreza liku ubogega Sinona? In črnce vidimo, mojbog, kot da takrat ne bi obstajali. Še Homer omenja Etiopijce, ljudi z ožganim obrazom, ki jih označuje za plemenite in pravične. Zgleda je bil Homer woke, bi ga danes retardi skurcali, če bi take pisal.

BT52 ::

Torej je mojstrovina, katere se bomo spomnili stoletja kasneje...

nejclp je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Ti boš pač počakal na bolj woke film, jaz pa enostavno na boljšega.

c3p0 je izjavil:

nejclp je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Ti boš pač počakal na bolj woke film, jaz pa enostavno na boljšega.

Srečno. Sam ne pozabit povedat... Rabimo več boljših filmov.

mtošev ::

Tri strani kasneje, pa se rasisti še vedno vžigajo ker casting ni narejen po njihovih čustvih. Bi rekel neverjetno, pa sem malce dlje kot zadnjih 10 let na zemlji...
Film si grem ogledat v soboto, ampak se Odiseje/Ilijade iz SŠ bolj slabo spomnim.

BuDi79 je izjavil:

nejclp je izjavil:

ripmork je izjavil:

Nolan vas vse trola

in

Sem najprej mislil, da gre za šalo. Kar me spomni na:

Sej ne da ste v en glas hvalili trojo, z gumijastimi oklepi. Ampak sure.

mtošev je izjavil:

Tri strani kasneje, pa se rasisti še vedno vžigajo ker casting ni narejen po njihovih čustvih.

vse je ok...

delavec44 ::

mtošev je izjavil:

Tri strani kasneje, pa se rasisti še vedno vžigajo ker casting ni narejen po njihovih čustvih. Bi rekel neverjetno, pa sem malce dlje kot zadnjih 10 let na zemlji...
Film si grem ogledat v soboto, ampak se Odiseje/Ilijade iz SŠ bolj slabo spomnim.

Žalostno, da ti še v tretje ni jasno in opletaš s pojmi, ki jih očitno ne razumeš.

Kockar ::

kdaj pride kak torrent s solidno kvaliteto slike?

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Kockar ()

delavec44 je izjavil:

mtošev je izjavil:

Žalostno, da ti še v tretje ni jasno in opletaš s pojmi, ki jih očitno ne razumeš.

Ja nimamo spoštovanje do sameba sebe, To je probelm, ker vandalizen kulture je nameren.

windigo ::

Odiseja je očitno uspešno ugriznila v trenutek in nas morda spodbudila, da malo razmislimo o našem bivanju tukaj in zdaj.

Spomnimo se, da je Homer najprej opisal Odiseja kot polytropos, kar bi morda lahko prevajali kot zvijačnega, dvoličnega (mnogoličnega), razdvojenega, ali celo težko opredeljivega. In da je Platon opisal Homerja kot učitelja, ki je učil Grke biti Grki. In to je omogočilo tako Homerju kot Nolanu, da je skozi osebnostni razvoj Odiseja, ki pri Polifemu samo zvijačno pove, da je Nihče, do počasnega premagovanja različnih slabosti, do vrnitve domov, vmes pa morebitno philotimijo zamenja za arete. Mi pa zraven paralelno, skozi mnoge reference na "Sea Peoples", ljudi ki so uničili velike civilizacije bronaste dobe, skupaj z Odisejem ugotavljamo, kaj je potrebno za preživetje Itake in grške civilizacije nasploh. Vse to velja tudi za naše trenutne osebne in civilizacijske izzive. Kako se postaviti v luči razvoja dogodkov, kdo smo kot civilizacija in kaj potrebujemo za nadaljnji razvoj napram možnosti propada.
Truth is not negotiable!

Spomnimo se da je Homer najbolj verjetno samo zbral zgodbice iz ustnega izročila.

delavec44 je izjavil:

Glej, če ti črnci niso všeč je to tvoj problem. Jaz te zaradi tega vidim kot rasista. Ponavljat eno in isto retoriko, ki so jo zbombali skupaj neki alt-right youtuberji pa tukaj ni treba, nobenemu ne koristi.
Raje se ukvarjaj s težavami, ki jih lahko rešiš lokalno in ne s tem koga je holivud vtaknil v film in s tem uničil tvojo fantazijo o prelepih belih grkinjah v tri tisoč let stari pesmici. Otrok.

windigo ::

Pithlit je izjavil:

Spomnimo se da je Homer najbolj verjetno samo zbral zgodbice iz ustnega izročila.

Spomnimo, da je tudi prepesnitev "zgodbic" za osem dolgih pripisovanih mu epov (od katerih sta ohranjena dva) v heksameter kar solidno življensko delo za enega slepega človeka (in morda tudi za več oseb).
Truth is not negotiable!

windigo je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Spomnimo, da je tudi prepesnitev "zgodbic" za osem dolgih pripisovanih mu epov (od katerih sta ohranjena dva) v heksameter kar solidno življensko delo za enega slepega človeka (in morda tudi za več oseb).

To je seveda absolutno res. Problematično je le avtorstvo. In posledično "homerjeva vizija", kot je nekdo argumentiral.

kuglvinkl ::

Vsi naciji, fcuk off.
Your focus determines your reallity

Otrok si kvečjemu ti, če v nasprotovanju race swap-a, v katerokoli smer, vidiš rasizem. V bistvu smo mi anti-rasisti.

Saj bo vse vredu. Pojdi še enkrat pogledat Citizen Vigilante, da se malce pomiriš. Mogoče prižgeš kakšen Trumpov govor ali Lowder with Crowder. Ali pa Critical Drinkerja na YouTube, to ponavadi vas heraldične dojenčke uspava takoj po tem ko based stric pove kako na nekaj čustveno reagirati.

Težko razložim z bolj preprostimi besedami - gre za Hollywoodsko produkcijo in nihče izmed igralcev nima pravega porekla - a to te nič ne moti? Da je nek Matt Damon, imperialistični amer iz Massachusettsa z bostonskim naglasom Odisej?
Se je treba jeziti samo ko gre za barvo kože? A si že kdaj pogledal povprečnega grka, oni so tudi 3x pečeni...

kuglvinkl ::

Zanimivo branje: https://www.theguardian.com/film/2026/j...

Zaradi tega nisem v nicemer spremenil mnenja o filmu, ne v +, ne v -. Tko se je odlocu in tko to je.
Your focus determines your reallity

Anney ::

THE ODYSSEY ( 2026) Official IMAX(R) Prologue (1.90:1) [4K Ultra HD]

https://archive.org/details/the-odyssey...
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

gddr85 ::

mtošev je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Glej, če ti črnci niso všeč je to tvoj problem. Jaz te zaradi tega vidim kot rasista. Ponavljat eno in isto retoriko, ki so jo zbombali skupaj neki alt-right youtuberji pa tukaj ni treba, nobenemu ne koristi.
Raje se ukvarjaj s težavami, ki jih lahko rešiš lokalno in ne s tem koga je holivud vtaknil v film in s tem uničil tvojo fantazijo o prelepih belih grkinjah v tri tisoč let stari pesmici. Otrok.

..fantazijo na stran, mal čudno, da je hollywoodski woke/DEI pozabil na Grke, če se že gremo neko "strpnost" in pa helensko kulturo :|

Polda ::

gddr85 je izjavil:

mtošev je izjavil:

delavec44 je izjavil:

..fantazijo na stran, mal čudno, da je hollywoodski woke/DEI pozabil na Grke, če se že gremo neko "strpnost" in pa helensko kulturo :|

Grki so preveč bledi, da bi film dobil oskarja.
Imaš pa notri igralce afriskega porekla, indijca, kitajca in druge, da predstavljajo grke.

Ne vem pa zakaj je notri John Barental najbolj enodimenzionalni igralec daleč naokol.

kow ::

nejclp je izjavil:

pravzaprav v celem filmu nihče ne skače s perjem na glavi, ker grki na čeladah niso imeli perja, ampak konjsko žimo, verjetno lapsus, ker si tak poznavalec in zagovornik avtentičnosti.

S tem, da čelade z žimo itak niso avtentične za tisti čas, ampak za čas, ko je živel Homer, ki je itak sam mešal različna obdobja. Ker je delal za "moderno občinstvo".

Nisi razumel poante. Nic hudega. Me sicer "rapanje" nic ne moti. Le, da to nekdo "opravicuje" s podobnostjo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kow ::

Pithlit je izjavil:

Tvoja izjava je zaljiva. Je tako kot da bi rekel, da Messi "samo malo brca zogo".

Samorilska empatija uničuje civilizacije.
««
22 / 28
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oppenheimer (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
7211921 (4312) gruntfürmich
»

Tenet [Nov film Cristopher Nolan - 2020] (strani: 1 2 3 )

13028984 (15808) c3p0
»

Interstellar (film) (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

705167397 (90139) Horas
»

Dunkirk (2017) (strani: 1 2 3 )

10126844 (20341) Flitko

Več podobnih tem