Forum » Pomoč in nasveti » Kako odkriti kaj premika sporočila v Junk?
Kako odkriti kaj premika sporočila v Junk?
RedDrake ::
Torej, imam zanimiv problem.
Na mojih strežnikih hostam poleg lastnih mailov, še maile za par organizacij, manjših firm, ipd ...
dovecot / postfix IMAP na debianu, nič prav posebnega.
Eden od uporabnikov je sedaj naletel na zanimivo težavo.
Že kar precej času mu *nekaj* premika povsem legitimne e-maile v junk mapo. Moj strežnik jih 100% ne. V sporočilih v headerjih ni nobene informacije o tem katera reč jih je dodelila za v junk (moj strežnik 100% ne, ker tisti headerji so prisotni in so pravilno negativni, kot morajo biti).
Uporabnik do mailov dostopa iz dveh win mašin (Office Outlook 2021) ter iz android naprave (samsung e-mail app). Na vseh napravah sicer ima neke filtre, ampak nič takega, kar bi povzročilo da gredo ti specifični legitimni maili v junk. Preveril sem tudi AV (kaspersky), ki tudi ima neka pravila, ampak spet nič, kar bi matchalo. Kakšna ideja kako diagnosticirati? Predlagal sem naj najprej uporablja samo po eno napravo na enkrat, da vidimo katera je. Je možno, da bi android kaj počel v ozadju - kakšen AI "magic", ker telefon je afaik S24+/ultra neki.
Na mojih strežnikih hostam poleg lastnih mailov, še maile za par organizacij, manjših firm, ipd ...
dovecot / postfix IMAP na debianu, nič prav posebnega.
Eden od uporabnikov je sedaj naletel na zanimivo težavo.
Že kar precej času mu *nekaj* premika povsem legitimne e-maile v junk mapo. Moj strežnik jih 100% ne. V sporočilih v headerjih ni nobene informacije o tem katera reč jih je dodelila za v junk (moj strežnik 100% ne, ker tisti headerji so prisotni in so pravilno negativni, kot morajo biti).
Uporabnik do mailov dostopa iz dveh win mašin (Office Outlook 2021) ter iz android naprave (samsung e-mail app). Na vseh napravah sicer ima neke filtre, ampak nič takega, kar bi povzročilo da gredo ti specifični legitimni maili v junk. Preveril sem tudi AV (kaspersky), ki tudi ima neka pravila, ampak spet nič, kar bi matchalo. Kakšna ideja kako diagnosticirati? Predlagal sem naj najprej uporablja samo po eno napravo na enkrat, da vidimo katera je. Je možno, da bi android kaj počel v ozadju - kakšen AI "magic", ker telefon je afaik S24+/ultra neki.
HotBurek ::
Ko sem jaz imel tak sistem, so ti maili bili shranjeni v /home/user1/Maildir/...
Prvo bi naredil test, da bi takega uporabnika (začasno) odklopil iz IMAP-a, ter potem pregledal, ali ob prejemu tega maila, let ta na serverju ostane v Inbox(?) folderju ali ne.
Če ja, potem je verjetno nekaj na klientu.
Prvo bi naredil test, da bi takega uporabnika (začasno) odklopil iz IMAP-a, ter potem pregledal, ali ob prejemu tega maila, let ta na serverju ostane v Inbox(?) folderju ali ne.
Če ja, potem je verjetno nekaj na klientu.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
RedDrake ::
Kot rečeno, težava ni na strežniku. Na strežniku vse kar premika maile pušča informacije o tem v headerjih. Sploh ker je to edini uporabnik s to težavo, dodatno pa iste emaile nekateri normalno dobijo v inbox, on pa ne.
Tudi jaz sumim telefon, a sva skupaj pregledala spam pravila na telefonu in ni nič kar bi bilo sumljivo.
Tudi jaz sumim telefon, a sva skupaj pregledala spam pravila na telefonu in ni nič kar bi bilo sumljivo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Programska oprema | 278419 (23350) | Matko |
» | Google stopil korak nazaj pri G Suitu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 11261 (7305) | krempelj |
» | Gmail blokadaOddelek: Pomoč in nasveti | 1868 (1484) | p1nky |
» | SMTP promet (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 19138 (17189) | NeMeTko |
» | kako se znebit spam-a?Oddelek: Omrežja in internet | 2319 (1777) | zee |