Forum » Pomoč in nasveti » WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
GummyBear ::
Tu in tam spoznam kakšnega tujca (večinoma preko Discorda, včasih pa tudi preko katerih drugih aplikacij) in ko pogovor nekako steče, me večina vpraša, če uporabljam WhatsApp. Aplikacijo imam sicer nameščeno na telefonu, a je aktivno ne uporabljam. Kolikor vidim gre za nekakšen messenger - dodaš kontakt (kot bi številko shranil v imenik telefona) in potem lahko kličeš ali pošiljaš sporočila.
Neke dodane vrednosti ne vidim - klicanje in pošiljanje sporočil je primarna naloga vsakega telefona, tudi če na njem nimaš WhatsApp-a. Zakaj je potem ta aplikacija tako priljubljena? Ponavadi me ne sprašujejo za Viber, Telegram, Skype ali kakšen drugi način komunikacije. Zakaj prav WhatsApp? Gre za kakšno past, ki je ne vidim ali samo naključje? Kako je varno telefonsko številko kar tako zaupat tujcem, da bi me dodali na WhatsApp?
Neke dodane vrednosti ne vidim - klicanje in pošiljanje sporočil je primarna naloga vsakega telefona, tudi če na njem nimaš WhatsApp-a. Zakaj je potem ta aplikacija tako priljubljena? Ponavadi me ne sprašujejo za Viber, Telegram, Skype ali kakšen drugi način komunikacije. Zakaj prav WhatsApp? Gre za kakšno past, ki je ne vidim ali samo naključje? Kako je varno telefonsko številko kar tako zaupat tujcem, da bi me dodali na WhatsApp?
Nazz ::
3 milijarde ljudi uporablja WhatsApp, sam si že odgovoril za kaj se uporablja.
Za ostale te ne sprašujejo ker Viber je balkanski fenomen, Telegram je kar nekaj, Skype pa je ostal nekje v letu 2006.
Kaj bi tvoji spoznani tujci radi počeli s tabo, pa naj ostane med vami.
Za ostale te ne sprašujejo ker Viber je balkanski fenomen, Telegram je kar nekaj, Skype pa je ostal nekje v letu 2006.
Kaj bi tvoji spoznani tujci radi počeli s tabo, pa naj ostane med vami.
vres.ales ::
WhatsApp je bolj razširjen v poslovnem svetu glih zaradi tega, ker se kliče preko podatkov in ni treba plačati klicev. Čeprav se mi zdi, da jih vedno več prehaja na teams
Hangman ::
Danes imaš mobilne pakete, kjer praktično zastonj ali pa za nek minimalen znesek kličeš po celi EU. Neke call-free aplikacije v tem primeru nimajo neke prednosti.
Glede deljenja telefonske številke pa bi tudi sam bil malo bolj previden. Ni enako deliti nek username ali pa telefonsko številko, ki se včasih uporablja tudi za službene namene.
Glede deljenja telefonske številke pa bi tudi sam bil malo bolj previden. Ni enako deliti nek username ali pa telefonsko številko, ki se včasih uporablja tudi za službene namene.
val46 ::
Ja, EU. Ampak sej veš da EU je le par procentov sveta ne? Za ostali svet pa whatsup kar fajn pride. Je pa vseeno res, da ne bi kar svoje telefonske številke kar tako dajal nekemu folku na Discord-u ali kaki taki drugi spletni platformi. Za take potrebe(zafkancija, spletne igre in podobno), naj si OP nabavi eno predpačniško sim kartico pa naj tisto poveže na whatsup, bo še najmanj v "strahu" kaj se potem s to kartico dogaja. Če ti jo nekako "prodajo" naprej, ali hacknejo al kaj ti jst vem kaj vse se OP boji, jo pač vržeš v koš in nabaviš novo. Pa to sim naj uporablja le za te namene in ne bo panike.
vres.ales ::
Poslovni svet se ne omejuje na EU, zaradi konkurenčnosti je treba prestopiti meje.
Mobilni paketi niso po vseh državah EU neomejeni, zato imajo takšne aplikacije še vedno svojo vrednost.
Prav tako, je whatsapp zelo dober pri deljenju visoko kvalitetnih slik, in ima tukaj veliko prednost pred FB ipd., tudi mail je zaradi omejitve vleikosti zelo nepraktičen.
Mobilni paketi niso po vseh državah EU neomejeni, zato imajo takšne aplikacije še vedno svojo vrednost.
Prav tako, je whatsapp zelo dober pri deljenju visoko kvalitetnih slik, in ima tukaj veliko prednost pred FB ipd., tudi mail je zaradi omejitve vleikosti zelo nepraktičen.
bm1973 ::
WhatsApp uporabljajo vsi na Zahodu. Kvaliteta klicev, sploh z Nemčijo, je bistveno boljša od navadnega klica. Sam dostikrat rečem, naj me pokličejo na WhatsApp.
Viber je bolj balkanska zadeva.
Telegram/Signal uporabljajo kvazi freaki in vzhodna Evropa.
BTW. ko se voziš z avtom, recimo po Nemčiji, seveda na autobahnu, ima najboljšo kvaliteto klicev Facebook Messenger .
Viber je bolj balkanska zadeva.
Telegram/Signal uporabljajo kvazi freaki in vzhodna Evropa.
BTW. ko se voziš z avtom, recimo po Nemčiji, seveda na autobahnu, ima najboljšo kvaliteto klicev Facebook Messenger .
ginekk ::
Pač še en chat app, včasih smo imeli IRC, MSN in Skype, zdj so Viber/Whatsupp/Telegram. Zakaj točno eni obstanejo, druge pa zamenjajo novi, si pa odgovor sam.
Tko kot hlač ne nosiš 10 let istih, se obrne moda (in telo), se tud appke menjavajo.
Tko kot hlač ne nosiš 10 let istih, se obrne moda (in telo), se tud appke menjavajo.
GummyBear ::
Pač še en chat app, včasih smo imeli IRC, MSN in Skype, zdj so Viber/Whatsupp/Telegram. Zakaj točno eni obstanejo, druge pa zamenjajo novi, si pa odgovor sam.
Slaba primerjava. Tudi Windowse bi lahko nadomestil kateri drugi operacijski sistem, ampak so še zmeraj najbolj priljubljen operacijski sistem. Podobno je s chat appi: Danes bi lahko komot obstajal IRC ali MSN, samo bi moral iti v korak s časom in bi verjetno bil popolnoma drugačen od tistega, kar je bil pred 20 leti.
Glede WhatsAppa pa: Odgovoril sem, da WhatsAppa ne uporabljam. Je pa zanimivo, da se je s tem ustavila tudi vsa komunikacija na Discordu. Če nekdo želi ostati z mano v stiku, bi to lahko še vedno bil preko Discorda. Zanimivo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Po treh desetletjih SMS-ov je čas za RCS (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 22463 (840) | Lonsarg |
» | Nesojena Twitterjeva usoda Bluesky odprta vsemOddelek: Novice / Omrežja / internet | 4916 (2178) | stara_sola |
» | WhatsApp resda šifrira sporočila, toda ...Oddelek: Novice / Zasebnost | 9384 (7969) | poweroff |
» | Tudi Viber dobil šifriranje pogovorov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 25670 (20427) | matijadmin |
» | WhatsApp bo povsem brezplačenOddelek: Novice / Ostale najave | 13273 (11258) | smihael |