» »

Pc desktop -samsung dex

Pc desktop -samsung dex

tiltech ::

Vprašal bi, kakšna je razlika med samsung dex na tablici ali pc desktop opcija?
Prenosnik uporabljam samo za brskalnike, ker na telefonu ni isti kot na windows. Gledal sem youtube in iskal kako je glede chroma in ostalih brskalnikov na dex ali pc mode. Če sem rpav ugotovil iz razlag, da naj bi bil boljši samsung dex, ker na pc desktop se naj ne bi dalo raztegniti aplikacije in podobno.
Če je kakšna opcija da bi imel isto kot na windowsih, bi lepo prosil za razlago. Kupil bi samsung tablico, ampak ne najnovejšo. V mislih sem imel samsung tab s7+.
Težava je razaradi vida in velikosti proti delu z telefonom.
Windowsi niso tako ok glede branja, kot je talk back in povečava na androidu. Pa seveda tudi drugih aplikacij.

Hvala za razlago in pomoč.

Reaper ::

Imam Tab S7 in Dex ti tablico pretvori v nekaj podobnega, kar po navadi uporabljamo kot PC. Aplikacije postanejo okna, ki se jih lahko prilagaja po velikosti, full screen, okno ob oknu itd. Vse aplikacije, ki so na tablici, delujejo tudi v Dex načinu, te pa za določene aplikacije sam sistem opozori, da aplikacija ni prilagojena za Dex okolje in lahko izgleda malo čudno. Te standardne zadeve kot so Chrome in podobno delajo popolnoma OK in normalno. Naj te opozorim, da preko Dexa lahko dobiš največ QHD resolucijo, se pravi 2560×1440 pik, več ne gre. Sem doma probal na 4K monitorju in ni šlo. Uporabljam pa tablico po večini v dex načinu z originalno snemljivo tipkovnico od Samsunga. V tvojem primeru bi pač bila tablica priključena na večji monitor ampak izgled vmesnika in funkcionalnost bi bila enaka. Kar se tiče same produktivnosti v Dex okolju, zadeva je prilagojena večjim ekranom, zato so tudi ikone in na splošno celoten vmesnik manjši kot v tablet načinu. Glede prilagajanja velikosti le tega ne vem, ker nisem iskal. Najbrž se da kaj nastaviti na to temo. Chrome aplikacija na tablici pa ne bo enakoa kot tista na PC-ju, ker tu nimaš pluginov itd.

Aja še to, Dex načina sta 2, eden je da imaš PC in tablico povežeš preko USB-ja na PC in tam vidiš zaslon tablice v samem Windows okolju. Druga opcija pa je priklop tablice preko HDMI-ja direktno na monitor, se praviš nadomestiš PC in ga ne potrebuješ več.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Reaper ()

Lonsarg ::

Vecje resolucije na Dex, do 4K, se da omogocit preko "Fine Lock" aplikacije, modul "MultiStar". Uporabljam redno ker v sluzbi delam preko Samsung Dex. Je pa treba po vsakem updatu telefona MultiStar mod ponovno zagnati ker se resetira :)

Je pa res da Samsung Dex uporabljam le da pridem do RDP (aRDP aplikacija je super), in nic kaj dosti drugih aplikacij ne lavfam. No edino še Teams, ker routanje zvoka/mikrofona preko RDP ni cisto zanesljivo (v local network da, remote ne).

Pac ce uporabljas skoraj samo browser, Teams, RDP na Dex je ok, ce pa mislis se kaj vec aplikacij uporabljat pa Dex ni vec ok, prevec Android aplikacij nima dobre podpore za vecje ekrane. V bistvu jo se Teams aplikacija nima, dokler je okno malo dela, ce raztegnes prevec pa crasha :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Hvala za super opis!
Potem se pravi, da v nobenem primeru ne bi bila postavitev ista kot je na windowsih?
Po tvojem opisu sem razumel, da je bolje uporabljat pc namizje, kot pa dex.
Pri windowsih imma težave, ker ni tako izpopolnjen govor, kot je na nadoridu ali ios. Kar se tiče priklopa na tv, bi tudi mogoče uporabljal. Jaz večino uporabljam telefon v načinu zatemnitve, kot je način zavesa pri applu. Ker ne vidim brat in poslušam. Tablico pa sem zaradi velikosti in delo z brskalniki. Sem pa danes šel gledat podatke o svetilnosti in jih ima kar malo. Moj telefon ima 1200 niti, tablica pa okoli 500. Kadar gledam kak youtube, takrat mi pride fajn, če je dobra svetilnost. Mogoče bi tudi prišla prav kkašna druga tablica z večjo svetilnostjo. To sem gledal za tab s7+, za s7 pa ne vedm, kr ima ips lcd. Mogoče je bolj svetel.
Še to ti naj povem, da imam dex enoto za telefone samsung. Sem pozkusil in ni ok, ker je telfon pokončno vstavljen in je v enoti, ki ga hladi ventilator in se težko pride z prstom čisto na poden ekrana. Tudi v ležeč položaj ga ne morem dat, ker je v enoti.Povezal sem na 60" 4k in je bilo vse ok.

Ne vem kaj točno misliš z "ista postavitev". Samsung Dex je pač Android desktop mode, ki omogoča poganjanje Android aplikacij na velikem ekranu v oknih in nič več. In ta vmesnik je seveda čisto svoj, nima to nič z Windows, za primerjavo pač poglej kak video.

Omejitev ni sam vmesnik ki je pač kakršen je, omejitev so Android aplikacije, ki imajo slabo podporo za velike ekrane. Ampak kot rečeno, browser, youtube, email in take osnove, to dela čisto super.

Jaz imam plan mojo mamo spravit na Samsung Dex ko naslednjič mobitel menja (trenutni ne podpira), v kombinaciji z brezžično tipkovnico da bo iz kavča lahko delala. Da se znebi starega počasnega laptopa, pa da ne zgubljem več časa in živcev da rešujem njene težave na laptopu :) No jih bom potem reševal na mobitelu, ampak tam je vseeno zadeva malo enostavnejša.

Zgodovina sprememb…

"lonsarg"
Jaz pa moje mame nisem mogel pregovorit in dokazat in je kupila prenosnik namesto tablice. Pa sploh ne zna uporabljat win10, sedaj pa bo kmalu 12. Ha, ha.

V mislih sem imel, da mi prikaže kot je na windowsih slo-tech postavitev menija. Na telefonu splo ne morem videti na desni strani mojih tem itd. Poizkusil sem tudi z recolucijo in vedno isto. Uporabljam chrom, Mx edge, kivi browser.
Ali imaš tudi pc desktop opcijo ali samo dex?
Sem pregledal kar nekaj video posnetkov na to temo, ampak nikjer nisem našel glede brskalnikov, če ima podoben prikaz kot je na windowsih.

Na tv ne bo priklopljen, ker to bi prenašal na okoli. Imam bluetooth tipkovnico, ki jo koristim za telefon, da je lažje.

To kar ti želiš vidiš tudi na mobitelu, v brskalniku vključiš, da ti telefon spletno stran prikaže v načinu za namizni računalnik (Desktop Mode). In ja, če misliš na to s "postavitvijo" potem je to seveda možno oz. že privzeto izbrano na Dexu in boš Slo-Tech videl v enaki postavitvi kot na Windows računalniku.

tiltech je izjavil:

Ali imaš tudi pc desktop opcijo ali samo dex?
Kaj je to "PC desktop opcija"?

Kar se tiče spletnih strani sem ene par strani probal, vključno z slo-tech, pa mi povsod desktop verzijo odpre ne pa mobilne verzije (Edge brskalnik), čeprav imam vklopljeno da je default mobile site, očitno MS Edge sam zazna da je v Dex načinu in takrat odpre desktop verzijo, ne vem zakaj tebi ne, mroda starejša verzija Dex? Se pa, kot je Reaper omenil, to da tudi ročno v nastavitvah nastavit.

Zgodovina sprememb…

Leko ::

tiltech je izjavil:

Na telefonu splo ne morem videti na desni strani mojih tem itd. Poizkusil sem tudi z recolucijo in vedno isto.

Obrni telefon pa boš videl tudi ostalo.

Vse sem poizkusil ampak nobenem primeru ni kot na računalniku.

Ali imaš sploh ti Samsung Dex. Namreč iskreno malo zmedena vprašanja postavljaš, da ne uporabljaš ti običnega miracast miroringa mobilnega zaslona ali kako tako foro?

d4vid ::

Sem poskusil DeX, chrome odpre stran slo-tech enako kot na windowsu.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Poizkšal sem z telefonom brez dexa. Ne vem zakaj ni razumljivo, saj sem lepo razložil. Tablice še nimam prek dex postaje pa ne morem. Kaj pa pc namizje kot imajo nekatere druge tablice?Hvala za test.

link_up ::

po prebranem je dex najbolj komplicirana zadeva leta 2023! A je to res tok zahtevno?
In and Out

tiltech je izjavil:

Poizkšal sem z telefonom brez dexa. Ne vem zakaj ni razumljivo, saj sem lepo razložil. Tablice še nimam prek dex postaje pa ne morem. Kaj pa pc namizje kot imajo nekatere druge tablice?Hvala za test.

Kateri telefon imaš? Če je koliko toliko novejši Samsung bi Dex moral delovati brez Dex postaje. Povežeš ga preko USB kabla na računalnik, na katerem imaš naložen Dex in tam probaš. Drugače pa imaš odgovor, Chrome v Dex načinu spletne strani odpira v enaki obliki kot na PC-ju v Windows OS-u.

@tiltech, razlog da sem se zmedel je ker Dex = "Samsung desktop mode". Alternativa proper desktop mode pa je mirror. Šele zdaj sem zgruntal, da si ti ta mirror poimenoval kar "pc desktop".

In ja obični mirror mode je za nahitro pogledat sliko ali video, ne za kako bolj resno uporabo.

Vsi Samsung telefoni ki sem jih uporabljal in podpirajo Dex avtomatsko ob priklopu monitorja preko USB-C porta zaženejo Dex in sploh ne morem priti v obični mirror mode (najbrž se da, samo nisem googlal kako).

Zgodovina sprememb…

Se opravičujem, če sem vas zmedel, bom poizkusil napisati še enkrat bolj natančno.

Uporabljam Samsung s9. Imam enoto za samsung dex, ki je postaja in ima vse priključke. Telefon se vstavi vpostajo na konektor in nato gredo vsi vhodi in izhodi iz te postaje. Ker nisem imel izkušenj glede te postaje dex, sem nato ugotovil da si ne morem kaj dosti pomagat. Ko sem postavil telefon na kontakt v to postajo, se je vklopil dex na tv preko hdmi. Zaradi mojega okrnjenega vida, nisem mogel delati in tudi nisem videl miškinega kazalca. Zato sem se odločil, da kupim večjo tablico in z njo nadomestim prenosnik in windowse.
Računalnik imam samo zaradi brskanja, ker na androidu ni isto kot na widnowsih.

Spraševal sem, kakšna je razlika med pc desktop in dex. Ogledal sem si dosti tablic različnih proizvajalcev in nekatere imajo pc desktop, samsung pa ima dex. Predno da kupim tablico, sem se obrnil na vas zaradi pravilne odločitve, da ne bi potem bil na istem kot sem sedaj.

Nimam nobenega casta ali zrcaljenja slike na tv, ampak samo telefon in brskalniki, ki so android.
Če mi boste vi rekli, da je na dexu isto kot na windowsih, bom kupil samsung tablico z brezžičnim dexom. Če sem pravilno razumel, da ni potrebno preko tv. Tablico bi prenašal na okoli in z tipkovnico.
Kar se tiče andorid aplikacij, youtub, gmail in podobno. Zato pa bi imel brez dexa.

Kaj pa če bi imel recimo Lenovo ali katero drugo, ki ni samsung?

Upam, da je sedaj bolj razumljivo.

Reaper in Lonsarg. Se opravičujem, ker sem spregledal vajina sporočila nazaj zgoraj. Oba sta mi opisala, jaz pa nisem tega prebral. Očitno sem spreskočil, ker imam povečavo.Za dex sedaj vem, da je isto kot na windowsih.

Ja vidim kje je zmeda, eni drugi Android proizvajalci morda res imenujejo svoj mirror mode "pc desktop", čeprav delajo navadni mirror in je izkušnja slaba.

Po mojih info ima proper desktop mode zgolj Samsung (Dex) ter Huawei, ostali Android proizvajalci pa ne. Osebno sem sprobal samo Samsung in lahko rečem da za osnove kot je email in brskalnik dobro nadomesti PC, za kake bolj eksotične aplikaicje pa ne.

Zgodovina sprememb…

Ales ::

tiltech je izjavil:

Spraševal sem, kakšna je razlika med pc desktop in dex. Ogledal sem si dosti tablic različnih proizvajalcev in nekatere imajo pc desktop, samsung pa ima dex.

OK, nekateri drugi proizvajalci imajo svoje ekvivalente ali pa približke DEX-u. Huawei ima recimo "Desktop Mode". Verjetno misliš take rešitve.

Predno da kupim tablico, sem se obrnil na vas zaradi pravilne odločitve, da ne bi potem bil na istem kot sem sedaj.

Če prav razumem, je eden glavnih problemov pri DEX-u na Samsungu S9, da se miškinega kazalca na vidi dovolj?

Kaj še?

Če mi boste vi rekli, da je na dexu isto kot na windowsih, bom kupil samsung tablico z brezžičnim dexom. Če sem pravilno razumel, da ni potrebno preko tv.

Tega ne vem, če razumem. Kaj ni potrebno preko TV? Govorimo o televizijskem sprejemniku?

tiltech je izjavil:

Reaper in Lonsarg. Se opravičujem, ker sem spregledal vajina sporočila nazaj zgoraj. Oba sta mi opisala, jaz pa nisem tega prebral. Očitno sem spreskočil, ker imam povečavo.Za dex sedaj vem, da je isto kot na windowsih.

Ni problema, zdaj vemo, da bi Samsung tablica z Dex-om olajšala tvoj vsakdanjik uporabe računalnika. Spletne strani so prikazane normalno in to je tisto kar ti je pomembno, hkrati pa ohraniš govorno pomoč itd.

"Reaper"
Točno tako, kot si napisal nazadnje. Kot si rekel, imel bi za internet, banko, youtube, pošta in govorno podporo.
Kupil sem samsung s10 in ugotovil, da android 12 ni zame, tako da ga bom dal nazaj na android 10.
Kar se tiče samsung tablic, pride v poštev samo tab s4, ker druge pa imajo že novejše androide. Huawei ne pride v poštev, ker mi nek čuden vmesnik.
Če bom kje v zunaj in ne bom doma. Bom uporabljal tablico v temnem načinu brez svetlobe, da drugi ne vidijo kar se tiče gesel in itd.

Veliko ste mi pomagali in hvala še kdaj.
Srečnega in zdravega v novem letu 20024!!!

Ni problema, tudi tebi vse najboljše in najlepše v novem letu in upam, da ti te tehnične zadeve vsaj malo olajšajo vsakdan.

Z vašo pomočjo mi je seveda lažje, ker dobim informacije ki so veliko vredne.

ReRMh ::

saj ne vem, če vprašanje sodi sem ali ne...

je običajno to, da se dex preko wifi poveže samo, če je tv na 2,4ghz, telefon na 5ghz?
še samo pokaže nasvet, da je boljše imeti oboje na 5ghz ampak potem ne najde tvja

navaden screen/sound mirroring sicer dela na 5ghz bp
je problem, ker je tv iz 2020?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows je postal aplikacija za oddaljeni dostop

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
447863 (1815) Tero
»

Povezava Andriod - računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
322114 (1562) buick
»

Samsung predstavil Galaxy Note 10(+)

Oddelek: Novice / Android
3413757 (11117) lopov
»

Podpore za Windows 10 Mobile bo konec, Microsoft priporoča Android ali iOS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
10321265 (15818) cekr
»

Nov Microsoftov telefon: Samsung Galaxy S8

Oddelek: Novice / Android
3810255 (7817) dj_uro

Več podobnih tem