Forum » Loža » Opremljanje stanovanja konec 2025
Opremljanje stanovanja konec 2025
vidko54 ::
Živijo,
Malce se trenutno poigravam s številkami; Pomoje sem pripravljen za popolno opremo stanovanja dati 40.000EUR. To bo novogradnja, sepravi kopalnica je že narejena, rabim samo opremo za vse prostore. 60m2 bivalne in 8m2 balkona. Bela tehnika bo Miele in pa Bora. Kuhinja bo narejena pri mizarju. Recimo da to skupaj pride okoli 17.000EUR( verjetno je dovolj?), koliko bi po vaše stala ostala oprema, ki pa ne sme biti slabe kvalitete ne rabi pa niti da so dizajnerski kosi?
Malce se trenutno poigravam s številkami; Pomoje sem pripravljen za popolno opremo stanovanja dati 40.000EUR. To bo novogradnja, sepravi kopalnica je že narejena, rabim samo opremo za vse prostore. 60m2 bivalne in 8m2 balkona. Bela tehnika bo Miele in pa Bora. Kuhinja bo narejena pri mizarju. Recimo da to skupaj pride okoli 17.000EUR( verjetno je dovolj?), koliko bi po vaše stala ostala oprema, ki pa ne sme biti slabe kvalitete ne rabi pa niti da so dizajnerski kosi?
- spremenilo: vidko54 ()
matobeli ::
Ful hud fotelj ene 3k, pa velik OLED TV tud tam nekje, PS5 pro 800€, mizica za ob fotelj cca 100€... če maš že tolk budgeta bi se sicer stegnil do VR kompleta ali pa kakšen sim rig.
Postlo pa omaro pa neki iz ikeje itak nima veze.
Postlo pa omaro pa neki iz ikeje itak nima veze.
dj_uro ::
Mene je bela tehnika za kuhinjo prisla z dobrimi popusti 19.000€. Miele in Bora
Tu ni vstetega pralnega in susilnega stroja, ki sta vsak po slaba 2 tisocaka.
40.000€ je, pa ni nekaj denarja za opremo (gledano na izbor bele tehnike, ki ni ravno obicajen)
Tu ni vstetega pralnega in susilnega stroja, ki sta vsak po slaba 2 tisocaka.
40.000€ je, pa ni nekaj denarja za opremo (gledano na izbor bele tehnike, ki ni ravno obicajen)
vw-klub.si
Lonsarg ::
Evo iz nič do nule opremljeno 2 sobno, večino Bosch aparati srednji do višji rang, Hisense ameriški hladilnik. Pohištvo pa meri delam sam in me je naročilo materijala prišlo 3.5k kuhinja, 1.5k kopalnica, 1.5k spalnica, 0.5k hodnik. Dnevni regal iz lesnine 500EUR, kavč 1000EUR, plus razno. Skupaj cirka 13.5k.
Pa tudi če bi dal mizarju kar je po meri namesto da delam sam bi dal recimo 5k več, torej 18k. Ja bo pač iverka namesto nekih fensi pultov/front, ampak bo tipi topi, vse do stropa lepo zaprto itd. Pa tudi če bi dodal fensi lakirane MDF fronte in granitni pult je to 3k ekstra in bi dal 21k. Pa še bolj fensi kavč in vse najvišji rang bele tehnike pa bi bil na 25k.
Tak da ne vem kako vam uspe do 40k prit :) Aja Miele (mal rebrandajo boljše Bosch modele) in razne fensi znamke kuhinj (kar naredi kvalitetni mizar plus davek na znamko), no tle izgubite 15k ja.
Pa tudi če bi dal mizarju kar je po meri namesto da delam sam bi dal recimo 5k več, torej 18k. Ja bo pač iverka namesto nekih fensi pultov/front, ampak bo tipi topi, vse do stropa lepo zaprto itd. Pa tudi če bi dodal fensi lakirane MDF fronte in granitni pult je to 3k ekstra in bi dal 21k. Pa še bolj fensi kavč in vse najvišji rang bele tehnike pa bi bil na 25k.
Tak da ne vem kako vam uspe do 40k prit :) Aja Miele (mal rebrandajo boljše Bosch modele) in razne fensi znamke kuhinj (kar naredi kvalitetni mizar plus davek na znamko), no tle izgubite 15k ja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
feryz ::
Zakaj bi Miele dal v blok?
Miele so težkokategorniki, se pravi aparati, ki naj bi delali noč in dan. In zdržali.
Pralni perejo po par strojev dnevno, hladilniki se odpirajo 24 ur na dan, indukcije se ne ustavijo in podobno.
Za v en blokec je škoda teh aparatov in denarja.
Sicer pa, odkar vse delajo Poljaki, je vseeno ali je to Miele, Bosch ali kaj tretjega.
Vse je Poljsko.
Miele so težkokategorniki, se pravi aparati, ki naj bi delali noč in dan. In zdržali.
Pralni perejo po par strojev dnevno, hladilniki se odpirajo 24 ur na dan, indukcije se ne ustavijo in podobno.
Za v en blokec je škoda teh aparatov in denarja.
Sicer pa, odkar vse delajo Poljaki, je vseeno ali je to Miele, Bosch ali kaj tretjega.
Vse je Poljsko.
Machete ::
Ni vseeno. Blok tu nima velike veze, razen, da Milan ni tako pogost, ker je v blokih načeloma nižja kupna moč kot v novogradnjah, izvzemši Šelenburg itd.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Utk ::
Ne vem zakaj bi gledal Miele za 2 jurja, če imaš na voljo to:
https://pro-aparati.si/izdelek/industri...
https://pro-aparati.si/izdelek/industri...
Miele bi mel pralni, pomivalni in sušilni stroj. Integrirana napa bo od Bore, Pečica pa verjetno Bosch, Hladilnik pa ne vem, verjetno liebherr?. To je to kar fiksno vem, da se bom odločil in pa seveda kuhinja pri mizarju. Sepravi po vašem mnenju 40.000€ bi moralo biti več kot dovolj? Računajte da je spalnica za opremit( omare bodo od mizarja) in pa še ena soba, ki bo služila kot pisarna. sedežna za 3.000€ je pomoje že odlična. Aja, pa zakaj misliš da Miele ne bi bil dober za v blok?
Vse si dobro izbral.
socialec ::
To imaš stanovanje za kakšno mlado ljubico? Je to v navezi s priporočili PV glede pranja čez vikend - če je heavy duty, kr to zmorejo tudi manj ugledne znamke.
dvihtelic ::
Miele bi mel pralni, pomivalni in sušilni stroj. Integrirana napa bo od Bore, Pečica pa verjetno Bosch, Hladilnik pa ne vem, verjetno liebherr?. To je to kar fiksno vem, da se bom odločil in pa seveda kuhinja pri mizarju. Sepravi po vašem mnenju 40.000€ bi moralo biti več kot dovolj? Računajte da je spalnica za opremit( omare bodo od mizarja) in pa še ena soba, ki bo služila kot pisarna. sedežna za 3.000€ je pomoje že odlična. Aja, pa zakaj misliš da Miele ne bi bil dober za v blok?
Midva sva vzela Boro in sva zanjo odštela 3.600€, pečica od Boscha 1.100€, hladilnik te pride okoli 2.500€ ( odvisno kaj želiš ). pomialni stroj Bosch 900€. Že tukaj pride okoli 8.000€. Pralni in sušilni stroj od Miele je takoj 3.000€ plus. Tako da bi moralo zadostovati nekje 40.000€
bm1973 ::
Mislim da je oprema pretiravanje, ampak vsakomur svoje.
Tako dragih aparatov pač ne rabiš.
To imaš stanovanje za kakšno mlado ljubico? Je to v navezi s priporočili PV glede pranja čez vikend - če je heavy duty, kr to zmorejo tudi manj ugledne znamke.
Ne, zame in za Ženo. Kaj, po vaše mnenju bi raje vzel manj kvalitetno Belo tehniko in preostali denar prišparal/vložil? A res mislite, da je Gorenje in Beko na dolgi rok boljša investicija in dovolj dobra kvaliteta? Večkrat jih zamenjaš, to je 1x1 ampak ali prideš potem tudi finančno bolje skozi?
Mislim da je oprema pretiravanje, ampak vsakomur svoje.
Res so dragi, se strinjam. Ampak ti jih ne bi imel ker so predragi ali ker po kvaliteti ne izstopajo tako kot po ceni?
Zgodovina sprememb…
Jaz gledam predvsem na garancijo in da ga lahko izpulim in peljem direkt na servis asap (čeprav ni bistveno hitreje kot obisk serviserja, izkustveno pa ni ponavljajoče) - navadna bela ropotija vzdrži tam nekje 7-8 let (+2 leti po poteku garancije), če normalno delaš s tem in ne tolčeš z macolo. Nekateri forumaši so deležni celo nadomestnih aparatov v času popravila originalnega ampak domnevno gre za prestižne cene enega in drugega. Odločitev je sicer res tvoja in 'mlada-ženina', ki bo zelo verjetno navdušena nad high end aprati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
c3p0 ::
Če hočeš še malo več, vzameš Gaggenau aparate. Sem videl en luškan hladilnik za 15k, indukcija tam 4-5k, pa pečica podobno. Ja, 40k bo na knap.
Jaz gledam predvsem na garancijo in da ga lahko izpulim in peljem direkt na servis asap (čeprav ni bistveno hitreje kot obisk serviserja, izkustveno pa ni ponavljajoče) - navadna bela ropotija vzdrži tam nekje 7-8 let (+2 leti po poteku garancije), če normalno delaš s tem in ne tolčeš z macolo. Nekateri forumaši so deležni celo nadomestnih aparatov v času popravila originalnega ampak domnevno gre za prestižne cene enega in drugega. Odločitev je sicer res tvoja in 'mlada-ženina', ki bo zelo verjetno navdušena nad high end aprati.
Če bi bilo po njeno, bi bili čisto običajni aparati. Jaz sem problem in moje navdušenje nad zmogljivostjo in High tech zadevami. :D Po tvoje potem raje vzamem Bosch in prišparam par tisoč?
Če hočeš še malo več, vzameš Gaggenau aparate. Sem videl en luškan hladilnik za 15k, indukcija tam 4-5k, pa pečica podobno. Ja, 40k bo na knap.
Jaz resno sprašujem, ker vem da so te aparati dragi ampak me zanima če je vredno. Ne vem zakaj sarkastično Gaggenau mečeš ven, ker moj namen je samo dobiti več mnenj ali je napaka vzeti drago belo tehniko ali ne.
Zgodovina sprememb…
Ne, predlagam, da vzameš, kar si se odločil, in prideš čez čas povedat glede pričakovanj, izkušenj in upravičenosti high end brandov glede na srednje in celo low end. Vsega ne moreš gledati/videti skozi stroške...
tony1 ::
Za to kar rabita 2 človek v flatu je Miele grozno predrag. Včasih so imeli zanimiv najcenejši rang strojev (npr. pomivalec za 800 EUR, ki je bil 20 let starega izgleda, delal je pa odlično), ostalo pa je predrago.
Pomivalec rabiš dnevno, hladilnik rabiš dnevno (Liebherr se tu splača). Indukcijo rabiš dnevno, pa bo takšna za 600 EUR povsem OK (naštudiraj takšno, ki zvezno dozira moč in da so ti všeč knofi oz. upravljanje). Pralni in sušilni stroj dobiš oba za jurja in pol za vikati dober. Pečica rabiš ventilatorsko in s pirolizo, ostalo so bombončki, ki jih denarno ne boš nikoli noter prinesel. To je to.
To je realno, 40k je pa veliko pretiravanje.
Pomivalec rabiš dnevno, hladilnik rabiš dnevno (Liebherr se tu splača). Indukcijo rabiš dnevno, pa bo takšna za 600 EUR povsem OK (naštudiraj takšno, ki zvezno dozira moč in da so ti všeč knofi oz. upravljanje). Pralni in sušilni stroj dobiš oba za jurja in pol za vikati dober. Pečica rabiš ventilatorsko in s pirolizo, ostalo so bombončki, ki jih denarno ne boš nikoli noter prinesel. To je to.
Evo iz nič do nule opremljeno 2 sobno, večino Bosch aparati srednji do višji rang, Hisense ameriški hladilnik. Pohištvo pa meri delam sam in me je naročilo materijala prišlo 3.5k kuhinja, 1.5k kopalnica, 1.5k spalnica, 0.5k hodnik. Dnevni regal iz lesnine 500EUR, kavč 1000EUR, plus razno. Skupaj cirka 13.5k.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
feryz ::
Kdo pa pravi, da Miele ni dober za v blok? Jasno da je. Predober.
Point je, da rabiš za Miele pralni in sušilni stroj vsaj 5 mulcev, ki cele dneve dirjajo zunaj, ti pa pereš kot magarac. Vsak dan.
Tu pride v poštev rosfrej kad, boljši ležaji, boljši motorji, celokupno bolje narejen stroj.
Če pa se zavrti vsako soboto enkrat ali dvakrat, je vsak stroj dober in bo zdržal vsaj 10, pa tudi 20 in več let.
Point je, da rabiš za Miele pralni in sušilni stroj vsaj 5 mulcev, ki cele dneve dirjajo zunaj, ti pa pereš kot magarac. Vsak dan.
Tu pride v poštev rosfrej kad, boljši ležaji, boljši motorji, celokupno bolje narejen stroj.
Če pa se zavrti vsako soboto enkrat ali dvakrat, je vsak stroj dober in bo zdržal vsaj 10, pa tudi 20 in več let.
" Če bi bilo po njeno, bi bili čisto običajni aparati. Jaz sem problem in moje navdušenje nad zmogljivostjo in High tech zadevami. :D Po tvoje potem raje vzamem Bosch in prišparam par tisoč?"
Ker je vnaši kulturi menda težko govoriti o prihodkih, vprašam drugače, da bi probali oceniti, kakšen je razumen strošek za opremo enega flata (morda si miljonar in je zate 40k drobiž): koliko si dal za avto?
Ker je vnaši kulturi menda težko govoriti o prihodkih, vprašam drugače, da bi probali oceniti, kakšen je razumen strošek za opremo enega flata (morda si miljonar in je zate 40k drobiž): koliko si dal za avto?
delavec44 ::
Ne, zame in za Ženo. Kaj, po vaše mnenju bi raje vzel manj kvalitetno Belo tehniko in preostali denar prišparal/vložil? A res mislite, da je Gorenje in Beko na dolgi rok boljša investicija in dovolj dobra kvaliteta? Večkrat jih zamenjaš, to je 1x1 ampak ali prideš potem tudi finančno bolje skozi?
Da. Gorenje ne, Beko (hlajenje), Bosch (pranje), AEG (kuhanje) da. 5 letna garancija. Nikjer ne piše, da jih boš večkrat zamenjal. Elektronika crkuje povsod, stroji niso več kar so bili.
Bellzmet ::
Bela tehnika je čisto pretiravanje. Vzemi cenejše, nekaj kar ima 5 let garancije. Bosch, Miele se kvari isto kot drugi, imajo iste dele notri vgrajene. Npr. pralni stroj opere isto tisti za 500 eur kot tisti za 2000 eur.
Bela tehnika je čisto pretiravanje. Vzemi cenejše, nekaj kar ima 5 let garancije. Bosch, Miele se kvari isto kot drugi, imajo iste dele notri vgrajene. Npr. pralni stroj opere isto tisti za 500 eur kot tisti za 2000 eur.
Kje si to prebral? To je, ker ti tako misliš, ali imaš kaj drugega za podkrepitev? Miele definitivno ni isto, kot vsaki drugi, definitivno pa nimajo istih delov notri. Delno si kaj delijo z Liebherr, to je pa to.
Jure14 ::
40.000 za komplet opremo (razen kopanice), pa Miele in Bora bo malo premalo.
60 m2 moraš pazit na prostor. Najbolje po meri omare, da bo kam stvari za spravit. Posteljo (zakonsko) se da tudi serijsko najti s predali spodaj.
Za jogije računaj 500 po komadu.
A bo kaj otroških sob? Tam lahko opremo iz Ikeje, za 2500€ maš komplet sobo.
Pralno/sušilni stroj? Že imaš?
Jedilna miza je hitro par 1000€, stoli po 300€ komad. Ker pišeš da nočeš ravno najcenejše robe.
Dnevna soba, omarica, TV, skupaj 2000€.
Kavč? Po možnosti raztegljiv, za dodatno ležišče. 3000€.
Klimo že imaš montirano? 1000€
60 m2 moraš pazit na prostor. Najbolje po meri omare, da bo kam stvari za spravit. Posteljo (zakonsko) se da tudi serijsko najti s predali spodaj.
Za jogije računaj 500 po komadu.
A bo kaj otroških sob? Tam lahko opremo iz Ikeje, za 2500€ maš komplet sobo.
Pralno/sušilni stroj? Že imaš?
Jedilna miza je hitro par 1000€, stoli po 300€ komad. Ker pišeš da nočeš ravno najcenejše robe.
Dnevna soba, omarica, TV, skupaj 2000€.
Kavč? Po možnosti raztegljiv, za dodatno ležišče. 3000€.
Klimo že imaš montirano? 1000€
Kje si to prebral? To je, ker ti tako misliš, ali imaš kaj drugega za podkrepitev? Miele definitivno ni isto, kot vsaki drugi, definitivno pa nimajo istih delov notri. Delno si kaj delijo z Liebherr, to je pa to.
Serviser je pri Bosch hladilniku odmontiral pokvarjen no-name kitajski kompresor in rekel, da to isto "sr***" dajejo v cenejše in dražje serije (hladilnik je bil takrat 1.200 eur). Če se prav spomnim je zamenjal z Danfoss, ki naj bi držal dlje.
gruntfürmich ::
zakaj vidite miele pralni stroj za 2000€? jst sem ga kupil osnovnega pred leti za 800 in je OK. enostaven, brez dodanih funkcij ki jih kupci v 98% ne zmorejo naštudirati.
tistega vesoljskega za 2K pa itq kupci ne razumejo in ne znajo prat na njega. v tujini imajo za to najete čistilke, v sloveniji pa se folk sam s tem ukvarja in ne zna s stroji ravnat
tistega vesoljskega za 2K pa itq kupci ne razumejo in ne znajo prat na njega. v tujini imajo za to najete čistilke, v sloveniji pa se folk sam s tem ukvarja in ne zna s stroji ravnat
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Tudi v slo ima večina folka z Miele kompleti pomočnice.
c3p0 ::
Jaz resno sprašujem, ker vem da so te aparati dragi ampak me zanima če je vredno. Ne vem zakaj sarkastično Gaggenau mečeš ven, ker moj namen je samo dobiti več mnenj ali je napaka vzeti drago belo tehniko ali ne.
Ne vem kje je tu sarkazem. Aparati so čisto resno predlagani, sploh če budget izdatek dopušča. Morda ne hladilnika, se pa marsikdo "stegne" za kako Boro, torej se lahko tudi za Gaggenau. Je pa tukaj vedno diminishing returns v igri, torej 500% več daš od samo zelo dobre indukcije za top level profi zadevo, dobiš pa morda 20% overall boljšo napravo.
Sicer pa prababice so boljše skuhale v "črni kuhji" kot marsikdo s top-shit-profi opremo.
bm1973 ::
Res so dragi, se strinjam. Ampak ti jih ne bi imel ker so predragi ali ker po kvaliteti ne izstopajo tako kot po ceni?
Osnovne dele za gospodinjske aparate dela samo en proizvajalec, vsak se specializira za nekaj. Kot Gorenje za hladilnike (kompresorje).
Skratka, noter so enaki deli, ne vem koliko lahko nekdo doda boljšo robo noter, recimo kake ležaje, da upraviči 2x, 3x višjo ceno...
Meee ::
Najprej se odloči kaj potrebuješ. Za relativno manjše stanovanje, v katerem bosta (vsaj na začetku) samo 2 osebi, je zame to kar si napisal pretiravanje. Ampak vsakemu svoje, če ti nekaj pomenijo boljše/dražje znamke in ti finance omogočajo pa jih imej. Jaz tudi če bi imel nekajkrat višjo plačo ne bi kupoval tako dragih naprav. Raje investiram denar kam drugam, kaj pa porabim za zadeve, ki mi več pomenijo kot pečica in hladilnik.
Drugače se jaz tega spodnjega držim. Nikoli nisem sicer imel naprav za 2000 EUR, ampak so imeli starši že malo dražje naprave (in avto) pa ni v povprečju nič kaj dlje držalo, menjava/popravilo pa je bilo dražje kot pri ugodnejših znamkah.
Torej nabavim najugodnejšo napravo, ki ima še 5 letno garancijo. Če bi pa dražje naprave imele 10 ali celo 15 letno garancijo pa bi njih kupoval.
Zaenkrat z vsemi Beko zadevami zadovoljen.
Drugače se jaz tega spodnjega držim. Nikoli nisem sicer imel naprav za 2000 EUR, ampak so imeli starši že malo dražje naprave (in avto) pa ni v povprečju nič kaj dlje držalo, menjava/popravilo pa je bilo dražje kot pri ugodnejših znamkah.
Torej nabavim najugodnejšo napravo, ki ima še 5 letno garancijo. Če bi pa dražje naprave imele 10 ali celo 15 letno garancijo pa bi njih kupoval.
Zaenkrat z vsemi Beko zadevami zadovoljen.
njyngs ::
Kupi aparate s čimdaljšo garancijo. Razno preseravanje z Miele odpade, razen če si narejen iz denarja ali pa če si slab v upravljanju s financami. Za pohištvo priporočam dobrega mizarja, ker na koncu cenovno itak pride enako kot če kupiš iz trgovine (s tem, da je pri mizarju vse po meri).
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
bhahahaha. Nekdo dela posebaj zate projekt in to je isto kot iz trgovine , kjer iz Filipinov dobijo serije po nekaj tisoč istih sestavov. Pa kje vi živite?
Tam kjer nočemo čakat pol leta za par omar niti doktorirat iz njih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
bhahahaha. Nekdo dela posebaj zate projekt in to je isto kot iz trgovine , kjer iz Filipinov dobijo serije po nekaj tisoč istih sestavov. Pa kje vi živite?
Govorim da je cenovno isto. Razen če že dolgo nisi stopil v trgovino in videl prenapihnjene cene. Al pa če te je mizar nategnil na suho s previsoko ceno.
Tam kjer nočemo čakat pol leta za par omar niti doktorirat iz njih.
Hja, kaj pa hodite k slabim mizarjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
Ja, ker dobri mizarji so znani po tem da nimajo kaj delat in samo tebe čakajo, da boš nekaj naroču.
Ne nakladaj. Dober mizat ima v glavi dovolj, da si zna delo organizirat. Če ti hodiš k klošarjem, ki si vodijo biznis na A4 listu je to tvoj problem.
Lahko samo ponovim: Ja, ker dobri mizarji so znani po tem da nimajo kaj delat in samo tebe čakajo, da boš nekaj naroču.
Zanimiva je tudi opcija, da najameš arhitekta za notranjo opremo.
Ki ga sicer plačaš 3-4000€, ampak to nazaj dobiš z lepšim končnim izgledom celotnega stanovanja in predvsem z arhitektovimi "vezami" s posameznimi mojstri.
Mizar, ploščičar al pa vodovodar drugače obravnava tebe al pa arhitekta. Pri tebi bo delal enkrat in nikoli več, arhitekt mu pa redno prinaša nove posle.
In za "stalno stranko" ima tudi popuste. In veliko manj težav z izdelavo, ker dobi do cm točne načrte v AutoCadu. Naloži v CNC, pa dela.
Ki ga sicer plačaš 3-4000€, ampak to nazaj dobiš z lepšim končnim izgledom celotnega stanovanja in predvsem z arhitektovimi "vezami" s posameznimi mojstri.
Mizar, ploščičar al pa vodovodar drugače obravnava tebe al pa arhitekta. Pri tebi bo delal enkrat in nikoli več, arhitekt mu pa redno prinaša nove posle.
In za "stalno stranko" ima tudi popuste. In veliko manj težav z izdelavo, ker dobi do cm točne načrte v AutoCadu. Naloži v CNC, pa dela.
" Če bi bilo po njeno, bi bili čisto običajni aparati. Jaz sem problem in moje navdušenje nad zmogljivostjo in High tech zadevami. :D Po tvoje potem raje vzamem Bosch in prišparam par tisoč?"
Ah drobiž ni, to nikakor. Ne bom obubožal zaradi teh 40.000€ ampak bi rad dobil kvaliteto za ceno, ki jo oglašuje Miele. Če mi tu več ljudi pravi, da se kvari na isto let kot Bosch, potem je jasno, da se bom Obrnil na Bosch. Vozim pa Audi Q3.
Za to kar rabita 2 človek v flatu je Miele grozno predrag. Včasih so imeli zanimiv najcenejši rang strojev (npr. pomivalec za 800 EUR, ki je bil 20 let starega izgleda, delal je pa odlično), ostalo pa je predrago.
Indukcija bo kar draga kolikor sem gledal, ker bom vzel integrirano napo - sepravi da je napa v indukcijski plošči. Mora biti notrajni odvod zraka, saj zunanjega ne bo mogoče imeti v temu stanovanju.
Zgodovina sprememb…
Samo sedaj pazi, če ne kupiš Miele in ti crkne kakšna naprava si boš pulil lase zakaj si poslušal forum in zakaj nisi raje kupil Miele... a.k.a. če imaš denar pač kupi Miele, če ne drugega za boljši občutek.
40k za opremo v stanovanju brez zračnika.
A imaš vsaj centralno prezračevanje z rekuperacijo in hlajenjem zraka uštimano? Al boš Miele ventilator laufal poleti?
Dej mal prioritete uredi no.
A imaš vsaj centralno prezračevanje z rekuperacijo in hlajenjem zraka uštimano? Al boš Miele ventilator laufal poleti?
Kayzon ::
Zanimiva je tudi opcija, da najameš arhitekta za notranjo opremo.
Ki ga sicer plačaš 3-4000EUR, ampak to nazaj dobiš z lepšim končnim izgledom celotnega stanovanja in predvsem z arhitektovimi "vezami" s posameznimi mojstri.
Kolega je vzel notranjo dizajnerko za stanovanje. Je rekel da sta vzeli 4k in da so te njihovi "kontakti" mizarjev predragi. Absurdna odstopanja od večine mizarjev so ble pri tej dizajnerki in njenih kontaktih.
40k za opremo v stanovanju brez zračnika.
Vse imam. Sej je novogradnja, to je samoumevno. No, ne vem če je samoumevno, ampak tukaj imamo to.
Zgodovina sprememb…
Lonsarg ::
Jaz sem glede bele tehnike pac gledel na "diminishing return".
Recimo indukcije startajo pri 400, gres vsaj do 600 da je spodobno, 800 je ze top, karkoli je visje pa nic vec ne profitiras (govorim za sirino 60cm, 80cm siroke so drazje, ampak a res rabite vec kot za 4 lonce lol, je ze skoda pulta).
Jaz sem naprimer Bosch Serie 8 indukcijo ki ima redno ceno 800EUR dobil v akciji za 650EUR ko ima Merkur tisto foro z 12-15% kuponi ki jih dobis vec. Podobna fora z pralnim Bosch Serie 8, spet redna cena cirka 800, dobil za cirka 650.
Skratka da se dobit top zadeve precej ugodno, sploh ni vredno kupovat najcenejsih. Miele pa te po drugi strani prec pride x2 glede na Bosch Serie 8, to RES ni vredno, to je ta "diminishing return".
Recimo indukcije startajo pri 400, gres vsaj do 600 da je spodobno, 800 je ze top, karkoli je visje pa nic vec ne profitiras (govorim za sirino 60cm, 80cm siroke so drazje, ampak a res rabite vec kot za 4 lonce lol, je ze skoda pulta).
Jaz sem naprimer Bosch Serie 8 indukcijo ki ima redno ceno 800EUR dobil v akciji za 650EUR ko ima Merkur tisto foro z 12-15% kuponi ki jih dobis vec. Podobna fora z pralnim Bosch Serie 8, spet redna cena cirka 800, dobil za cirka 650.
Skratka da se dobit top zadeve precej ugodno, sploh ni vredno kupovat najcenejsih. Miele pa te po drugi strani prec pride x2 glede na Bosch Serie 8, to RES ni vredno, to je ta "diminishing return".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
fikus_ ::
Pravi nasvet je, da kupiš stvari s čim več garancije in solidnim servisom v bližini (ti ne pomaga solidna firma z zanič servisom v bližini).
Potem pa moraš vedeti, kakšne funkcije želiš in koliko so pripravljen plačat za to, sledi iskanje in nakup.
Tehnika gre naprej in po 10-ih letih bo že kaj boljšega na trgu, bolj energetsko učinkovitega,drugačen dizajn, .....
In upoštevaj mnenja uporabnikov --> žene. Če bo ona zadovoljna, bo OK.
Potem pa moraš vedeti, kakšne funkcije želiš in koliko so pripravljen plačat za to, sledi iskanje in nakup.
Tehnika gre naprej in po 10-ih letih bo že kaj boljšega na trgu, bolj energetsko učinkovitega,drugačen dizajn, .....
In upoštevaj mnenja uporabnikov --> žene. Če bo ona zadovoljna, bo OK.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Hladilniki, pečice, indukcije, se ne kvarijo dokler ne crknejo, za to je vseeno kaj kupiš, še garancija ni strašno važna. Moraš pa vedet katere funkcije rabiš oz. hočeš imet.
Pri pralnem in pomivalnem stroju pa gledam na firmo, tu zna kaj crknit, pa tudi drugače niso vsi enako dobri. Hladilnik tudi če ima 30 let hladi, dokler hladi.
Pri pralnem in pomivalnem stroju pa gledam na firmo, tu zna kaj crknit, pa tudi drugače niso vsi enako dobri. Hladilnik tudi če ima 30 let hladi, dokler hladi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Kvarijo se ne, sam eni hladilniki so znotraj res trapasto zasnovani, al imajo kaj narobe z razporeditvijo ali so dimenzijsko nekak glupi ali ne spraviš not isto kot v konkurenčnega, včasih je problem v predalu za zelenjavo ali vratnimi policami..., to se splača prej pogledat in kupit takega ki ti najbolj paše ne glede na to ali je od boljše ali slabše firme.
Z Liebherrjem sem sam zadovoljen, ker:
-ne ustvarja ledu v hladilniku (led v zmrzovalniku sem prvič odstranjeval po 12ih letih)
-notranji del ima veliko prostornino v primerjavi z zunanjo dimenzijo (mnogo več kot primerljivo star hladilnik)
-tudi glede kvalitete ostalega se ne pritožujem, vse je tako kot mora biti.
"40k za opremo v stanovanju brez zračnika. ;(("
Takle mamo, vsa nova stanovanja jih nimajo. Najbrž še Šelengurg ne.
" Ah drobiž ni, to nikakor. Ne bom obubožal zaradi teh 40.000€ ampak bi rad dobil kvaliteto za ceno, ki jo oglašuje Miele. Če mi tu več ljudi pravi, da se kvari na isto let kot Bosch, potem je jasno, da se bom Obrnil na Bosch. Vozim pa Audi Q3."
Jao, tak avto lahko stane 15 ali pa 65k... Skratka, če to zate ni nepomemben denar, poglej namesto po mercedsih (jaguarjih?) še po volksvagnih... Jaz bi sicer raje več dal za kuhinjsko "pohištvo" kot aparate, sploh tiste, ki jih ne nucaš vsakodnevno (npr. pečico).
-ne ustvarja ledu v hladilniku (led v zmrzovalniku sem prvič odstranjeval po 12ih letih)
-notranji del ima veliko prostornino v primerjavi z zunanjo dimenzijo (mnogo več kot primerljivo star hladilnik)
-tudi glede kvalitete ostalega se ne pritožujem, vse je tako kot mora biti.
"40k za opremo v stanovanju brez zračnika. ;(("
Takle mamo, vsa nova stanovanja jih nimajo. Najbrž še Šelengurg ne.
" Ah drobiž ni, to nikakor. Ne bom obubožal zaradi teh 40.000€ ampak bi rad dobil kvaliteto za ceno, ki jo oglašuje Miele. Če mi tu več ljudi pravi, da se kvari na isto let kot Bosch, potem je jasno, da se bom Obrnil na Bosch. Vozim pa Audi Q3."
Jao, tak avto lahko stane 15 ali pa 65k... Skratka, če to zate ni nepomemben denar, poglej namesto po mercedsih (jaguarjih?) še po volksvagnih... Jaz bi sicer raje več dal za kuhinjsko "pohištvo" kot aparate, sploh tiste, ki jih ne nucaš vsakodnevno (npr. pečico).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Z Liebherrjem sem sam zadovoljen, ker:
Ko se pa ta sistem pokvari, je pa veselica.
Tri hladilnike nazaj sem tudi imel Liebherja. Potem je pa po cca 5 letih crknila elektronika za odtajevanje. In je temperatura v zmrzovalniku 8x na dan šla od -20 do +30 in nazaj na -20.
Izmerjeno s senzorjem za "hladno verigo".
Nakup novega cenejši od popravila.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 … 18 19 20 21 )Oddelek: Loža | 218471 (2186) | MrStein |
» | Koliko je treba zapraviti za belo tehniko da dobiš kaj pametnega? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5246 (2127) | Kayzon |
» | Nakup gospodinjskih aparatov - Bosch, Electrolux, GorenjeOddelek: Loža | 7192 (1527) | koyotee |
» | Aparati? Jah Bosch, Miele, Gorenje, AEG,... zbiraj miškoOddelek: Loža | 10520 (8933) | starfotr |
» | Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31677 (26199) | anjabebler |