Forum » Na cesti » Uporaba neuradnega servisa za avto v jamstvu?
Uporaba neuradnega servisa za avto v jamstvu?
Unknown22 ::
Torej, načeloma je jamstvo pogojeno s servisiranjem na uradnih servisih. Tudi če ni, se ob morebitni reklamaciji izgovarjajo na neustrezno servisiranje.
Stvar je pa taka. Včeraj se mi je polil Sprite čez gumbe poleg ročne, natančneje start stop in vklop kamere.
Gumbi delajo, a so lepljivi in se počasneje vgrezajo, torej bi bilo potrebno to razstaviti in očistiti.
Gre za del, ki je čez ročno in avtomatski menjalnik, torej kar velik del, razen če se da posebej odstranit ta del konzole.
Kolega, ki je mehanik, bi to razstavil, jaz bi pa očistil. To sem že naredil na hčerinem avtu in ni bilo problemov in je delalo,
s tem da se je tam konzolo res enostavno odstranilo in sem to lahko naredil sam.
Zanima me, če lahko to na uradnem servisu opazijo oz. ali naj raje riskiram par desetakov in to dam na uradni servis. Ne bi rad pokuril jamstva za par deset evrov, po drugi strani pa če tega ne morejo opazit in potencialno krivit tega za morebitno reklamacijo v prihodnosti, ne vidim zakaj ne bi sam tega porihtal.
Stvar je pa taka. Včeraj se mi je polil Sprite čez gumbe poleg ročne, natančneje start stop in vklop kamere.
Gumbi delajo, a so lepljivi in se počasneje vgrezajo, torej bi bilo potrebno to razstaviti in očistiti.
Gre za del, ki je čez ročno in avtomatski menjalnik, torej kar velik del, razen če se da posebej odstranit ta del konzole.
Kolega, ki je mehanik, bi to razstavil, jaz bi pa očistil. To sem že naredil na hčerinem avtu in ni bilo problemov in je delalo,
s tem da se je tam konzolo res enostavno odstranilo in sem to lahko naredil sam.
Zanima me, če lahko to na uradnem servisu opazijo oz. ali naj raje riskiram par desetakov in to dam na uradni servis. Ne bi rad pokuril jamstva za par deset evrov, po drugi strani pa če tega ne morejo opazit in potencialno krivit tega za morebitno reklamacijo v prihodnosti, ne vidim zakaj ne bi sam tega porihtal.
Furbo ::
Kompliciraš.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
MadMax ::
Na servisu ne bodo razdirali stikal ampak menjali kar se drži skupaj.
Desetaki se bodo hitro zredili v stotake...
Desetaki se bodo hitro zredili v stotake...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
bemfa ::
Naredi sam pa je. Če bo kdaj kaj narobe z gumbi, bojo itak videli da je bilo polito in garancije ne boš dobil. Če bo pa kaj narobe z motorjem, pa to ne bo vplivalo na garancijo.
tony1 ::
"Kolega, ki je mehanik, bi to razstavil, jaz bi pa očistil. "
Kar naredi. To ne more biti razlog za odpoved jamstva. Itak pa ni šans, da bi uradni servis izvedel, da se je kaj delalo na avtu.
Kar naredi. To ne more biti razlog za odpoved jamstva. Itak pa ni šans, da bi uradni servis izvedel, da se je kaj delalo na avtu.
Landscapes1 ::
Verjetno ne rabiš cele konzole od menjalnika dol dat. Načeloma gre samo te tipke ven dat, to pa bodo težko vedli, da si naredil in očistil.
S tem tudi ne posežeš v motor, zavorni sistem ipd.
S tem tudi ne posežeš v motor, zavorni sistem ipd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cena materiala na avto servisu (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 23897 (7766) | starfotr |
» | Okvara - zobati jermen (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 20979 (10121) | tony1 |
» | Velik servis - absurdna cena? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 50619 (36067) | robo125 |
» | Prisotnost ob servisu mojega vozila neobičajno pričakovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 19269 (12277) | mat xxl |
» | Redni servis dražji od dogovorjenega. Kaj storiti? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 35965 (27507) | Glugy |