» »

Rabljena Octavia karavan kot družinski avto

Rabljena Octavia karavan kot družinski avto

Sheteentz ::

Bo treba kupit nov avto. Mala deca, dva komada, dosti imamo stare limuzine, ki se kvari, karavan naj bo.

Vidim, da ima Octavia ta ta denar največ prostora. Zanimajo me cca 5 let stare zadeve, tuhtam pa še glede izbire dizl/bencin. Močnejših bencinarjev je ful malo, dizlašev pa ko dreka. Recimo, da naj ima cca 100kw, več je bolje.

Recimo, da bo 2/3 mestne vožnje (Trzin - Ljubljana), ostalo avtocesta (vikend na morju, obisk starih staršev, družinski izleti), letno se naredi cca 15k - 18k kilometrov.

Je bencinar dejansko cenejši za vzdrževanje in vsakoletno registracijo? Ali naj kar vzamem raje dizlaša in speljujem s štantgasom in po avtocesti kruzam pri nizkih obratih yolo style? Nazadnje, ko sem vozil bencinarja, sem po avtocesti poslušal tuljenje pri visokih obratih, pa me to malo odbija.

Mnenja?

hojnikb ::

nikjer nisi napisal najbolj kjučne zadeve... proračun.
#brezpodpisa

HotBurek ::

Yolo stil je to, da imaš avto s 3 litersko mašino (na bencin), in se na AC voziš v 4 prestavi do 180, potem pa šaltaš v 5 prestavo. Ker pač, yolo = žive se samo enkrat.

Tisto, kar ti opisuješ (dizlaša ... speljujem s štantgasom ... po avtocesti kruzam pri nizkih obratih) je nekaj drugega. Recimo avto, ki je šparavček.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: HotBurek ()

sn kr sokiran, da nisi predlagal E46 turing z M54 motorjem in imola rot barvi. You're slacking.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

hojnikb je izjavil:

nikjer nisi napisal najbolj kjučne zadeve... proračun.

Čim ceneje, seveda :D jaz bi dal tudi 20 jurjev, da imam kake 10 let mir, do 15 let star avto sem še pripravljen vozit. Žena bi nekje 13k. Verjetno bova pristala nekje na sredini.

matobeli ::

Bolj kot fiksna leta glej na modelna leta oziroma facelifte. Zadnja Octavia IV je od 2019 naprej in bo izven budgeta, III je od 2012 naprej, pri 2017 je dobila facelift.

Tako da bi ti rekel da glej Octavia III facelift, 2017,2018,2019 letnike, ker pa to ni bistveno drugačen avto od prve verzije III pa komot vzameš še kakšno leto starejšega če bo to pomenilo nižjo ceno in prevožene km.

Ali pa nekaj drugačnega za podoben denar kot Octavia: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

bemfa ::

Pluneš 23k za novo pa maš 15 let mir: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

Hudobec82 ::

bemfa je izjavil:

Pluneš 23k za novo pa maš 15 let mir: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

10k pologa in 3leta lizinga po 400e in je tvoj.

IL_DIAVOLO ::

Megana 2020 se da dobit za 13k definitivno.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

2dark ::

Ne kupovat Octavie. Edino, kar se kupuje je Dacia. To je top avto.

Sheteentz je izjavil:

Je bencinar dejansko cenejši za vzdrževanje in vsakoletno registracijo? Ali naj kar vzamem raje dizlaša in speljujem s štantgasom in po avtocesti kruzam pri nizkih obratih yolo style? Nazadnje, ko sem vozil bencinarja, sem po avtocesti poslušal tuljenje pri visokih obratih, pa me to malo odbija.

Mnenja?

Ti si že slišal, da imajo novi avti tud octavie bencinske turbino, kar pomeni, da se vozijo pod nizkimi obrati?

Za 20 jurjev je izbira rabljenih kot smeti.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

bm1973 ::

Tudi za 15 je kar dosti izbire...

bm1973 je izjavil:

Tudi za 15 je kar dosti izbire...

Razumljivo.

Samo edina izbira je Dacia. Nič drugega.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Kripto mesi ::

Dacia ali MG, druga sploh ne glej.

codeMonkey ::

Nasa, l. 2015, ima zdaj 255k km, je dizel z greenline opremo (1,6 TDI s sesto prestavo itd.). Nismo imeli nobenih tezav, do zadnjega servisa, ko je mehanik nasel koscke v karterju. Izkazalo se je, da je sel lezaj pri nihalki od ventilov. Je zraven se to zamenjal, brez nekih hudih dodatnih stroskov, in zdaj peljemo dalje. Torej poleg rednih servisov in menjave klasicnih obrabljenih zadev, dodatnih stroskov prakticno ni bilo. Pocasi bo sigurno zrela za menjavo, ampak planiram se malo goniti, da bo na trgu se vec dobro narejenih elektricarjev. Ce se ne bo stopnjevalo z okvarami. Nove ne bi vec kupoval v teh casih, rabljeno pa bi dal v ozji izbor, ce bi sel v to smer (rabljen vecji druzinski ICE tega razreda).

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

Ti si že slišal, da imajo novi avti tud octavie bencinske turbino, kar pomeni, da se vozijo pod nizkimi obrati?

Nižji obrati. Zakaj pa ne.
Kaj je tukaj slabega?

nejc_nejc je izjavil:

Nižji obrati. Zakaj pa ne.
Kaj je tukaj slabega?

Po njegovo je očitno, pri 130 km/h 4000 obratov. Tukaj je težava. Pa 3 litre razlike v porabi.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Aha, žena bi malo jače, zdaj bi kar Kodiaqa. Je od kolegice slišala, da ima Octavia majhen prtljažnik, čeprav ima skoraj največjega v svojem razredu. Očitno bo budget kar nekje 20k :D

Zgodovina sprememb…

Pezdicek ::

Imam 2018 - 1.0 tsi. 75k Prevoženih.

V teh letih 2x menjana črpalka goriva. ( postala glasna oz cvileč zvok pri zagonu.)
1x menjan kompreosor klime.
Po dveh letih menjan menjalnik in nosilec menjalnika. Čuden zvok ( tuljenje se je pojavil pri zavijanju levo ali desno. ( ni krivda serva)
Osebno me moti zvok motorja, sploh pri zagonu (ropotuljica ).
Trenutno mi nagaja nekaj volan! Čakam Še na termin servisa. Pri zavijanju levo in desno - se sliši pokanje. Upam, da ni volanska letev.
Izteće se mi garancija 2+4.Prvič in nikoli več škode... oz VW grupacije.

- dragi servisi - da ne omenjam.35€ za 1 evečko? Kraja pri belem dnevu.
Sreča, za druga "uradne" servise.

Malo se povisas budget, pa lahko uvozis kaksn model 3/y za tak dnar iz nemčije. Pa pokasiras 3 čuke subvencije.

sigurn bolsa izbira na daljsi rok kot nemske kante.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Tesle pa že ne bom vozil, hvala lepa, saj nimam appla, ampak ljudskega androida :D

nejc_nejc ::

če si v rangu 20k,res dodaj še malo ter vzemi dizelco 2.0. in pika
rabljeni avti za 20k, mi nekako ne gre...

Sheteentz je izjavil:

Tesle pa že ne bom vozil, hvala lepa, saj nimam appla, ampak ljudskega androida :D

Kar kupi. Sploh ko ti bo crknila baterja pa boš skeširal par jurjev za popravila. Poslušaj Hojnikove nasvete.

Pezdicek je izjavil:

Imam 2018 - 1.0 tsi. 75k Prevoženih.

V teh letih 2x menjana črpalka goriva. ( postala glasna oz cvileč zvok pri zagonu.)
1x menjan kompreosor klime.
Po dveh letih menjan menjalnik in nosilec menjalnika. Čuden zvok ( tuljenje se je pojavil pri zavijanju levo ali desno. ( ni krivda serva)
Osebno me moti zvok motorja, sploh pri zagonu (ropotuljica ).
Trenutno mi nagaja nekaj volan! Čakam Še na termin servisa. Pri zavijanju levo in desno - se sliši pokanje. Upam, da ni volanska letev.
Izteće se mi garancija 2+4.Prvič in nikoli več škode... oz VW grupacije.

- dragi servisi - da ne omenjam.35€ za 1 evečko? Kraja pri belem dnevu.
Sreča, za druga "uradne" servise.

OLja ti nič ne porabi?
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

Kar kupi. Sploh ko ti bo crknila baterja pa boš skeširal par jurjev za popravila. Poslušaj Hojnikove nasvete.

ga bos ti tolazu, k bo vsak let par jurjov na starga nemca vrgu?

Pri tesli do 8 leta starosti odpoved baterije ne pride niti pod vprasaj, ker je itk pod garancijo.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

ga bos ti tolazu, k bo vsak let par jurjov na starga nemca vrgu?

Pri tesli do 8 leta starosti odpoved baterije ne pride niti pod vprasaj, ker je itk pod garancijo.

V katerega 4 leta starega nemca s 60.000 km boš pa ti vrgel 8 jurjev? Haha. Dej ne bluzi, ker je garancija pogojena tudi s prevoženimi kilometri.

Če ti kupuješ šrot od avtov pa potem popravljaš ves čas, misliš, da smo vsi tako nesposobni pa brez denarja kot ti, ki kupuješ 10 plus stare zgonjene avte?
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

rejven ::

Slucajno, ker ma fotr sem odprl, octavia 2019, 1.5 tsi, dsg, laufa vse, ma 35k km :)). Zna se zgodit, da bo menjal, tist k to kupi, bo zmagu xD
Hotu sem sam povedat, nobenih problemov tko k eni pišejo....pač dela..dsg lepo šalta...brez pripomb vsaj jaz..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: rejven ()

rejven je izjavil:

Slucajno, ker ma fotr sem odprl, octavia 2019, 1.5 tsi, dsg, laufa vse, ma 35k km :)). Zna se zgodit, da bo menjal, tist k to kupi, bo zmagu xD
Hotu sem sam povedat, nobenih problemov tko k eni pišejo....pač dela..dsg lepo šalta...brez pripomb vsaj jaz..

Stari. Avto od tbojega fotra ima 35.000 km. Da se bo pri tako nizki kilometrini začelo kvarit moraš imet res hudo nesrečo. Večina kupuje avte pri 200.000 km, ker mislijo, da bo vse delal do 500.000 km. lol.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Ma kaki 200k km, noben avto pri nas jih nividu več k 120:). Pa še to mam js na drugem 2009 letnik :)(7 let prvi)...js jih delam 15k na let, šiht 5 km stran ...

Utk ::

Sheteentz je izjavil:

Aha, žena bi malo jače, zdaj bi kar Kodiaqa. Je od kolegice slišala, da ima Octavia majhen prtljažnik, čeprav ima skoraj največjega v svojem razredu. Očitno bo budget kar nekje 20k :D

Če so se ženske spravle izbirat avto, potem se ti lepo umakni in si ga naj izbere.
Kaj se boš tu mešal...

Utk je izjavil:

Sheteentz je izjavil:

Če so se ženske spravle izbirat avto, potem se ti lepo umakni in si ga naj izbere.
Kaj se boš tu mešal...

Podpis😀

rejven je izjavil:

Ma kaki 200k km, noben avto pri nas jih nividu več k 120:). Pa še to mam js na drugem 2009 letnik :)(7 let prvi)...js jih delam 15k na let, šiht 5 km stran ...

Pametno. Tako pametni počnejo. Glupani kot hojnik pa kupujejo take, ki so strošeni, pol pa na avto mečejo keš.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

codeMonkey ::

Lahko je pameten, ko ne dela nekih kilometrov, ampak ce nekdo dela 2x vec, normalno lahko pricakuje, da avtomobil izkoristi bolje. Kot da vsem znese imeti 15 let star avto z manj kot 120k km....

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

išče se nov "družinski" avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12323114 (19649) WizzardOfOZ
»

Kako kupiti rabljeno Octavio (strani: 1 2 3 )

11015644 (11121) TheBlueOne
»

Nov ali rabljen avto, 45k letno (strani: 1 2 )

518733 (7141) ziga1990
»

Kateri karavan kupiti ? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

40998071 (70476) jero_no1
»

Rabljen karavan (2013+) do 22k€ (strani: 1 2 3 4 )

17338160 (31226) Superboyy

Več podobnih tem