Forum » Loža » "Financial Market" klici iz +44 številke
"Financial Market" klici iz +44 številke
bastadu ::
Zadnja ca. 2 tedna sem dobil že 4 klice iz različnih +44 številk od različnih oseb na drugi strani s perfektno angleščino, vsi se predstavljajo, da kličejo iz "Financial Market-a" in so zelo zelo vztrajni, v nobenem primeru se jim ne da dopovedati, da me ne zanima karkoli že prodajajo, tako da sem jih vedno moral jaz vržti dol, ker se mi ni več dalo ... Tudi spraševal sem jih kje so dobili mojo številko in nazaj sem uspel dobiti zgolj odgovor, da je moja številka na Financial Marketu, wtf to sploh je ... Google ne da nič pametnega glede teh klicev ... Že kdo imel te klice in uspel izvedeti od kod prihajajo in kako so prišli do telefonskih? In kako se jih efektivno rešiti?
tony1 ::
Rečeš z delavskim angleškim naglasom (v glavi imej Jasona Stathama): I'm a pauper, mate.
Če ne bo pomagalo, blokiraj cifro, vsi smartphoni to omogočajo.
Če ne bo pomagalo, blokiraj cifro, vsi smartphoni to omogočajo.
val46 ::
Malo neumno vprašanje, ampak bom vseeno vprašal. Zakaj se sploh oglašaš na take številke? Morda poznaš koga iz Anglije, da bi te tko vztrajno klical? Prvi "zajeb" si naredil že s tem, ko si se oglasil. Sedaj vedo da je številka aktivna in da nekaj znaš angleško in bodo vztrajali naprej. Najboljše da te klice v bodoče ignoriraš in s časom bodo obupali ter iskali novo "žrtev". Številko dobit je pa najmanjši problem. Itak večino gredo po nekem random načinu. Če se kdo oglasi ok, drugače pač kličejo drugo številko. Če so pa vedli tvoje podatke, s tem mislim ime in priimek, si morda kdaj kam dal svojo telefonsko št., pa je tista zadeva bila hacknjena ali morda celo prodana naprej tem prevarantom. Pod pogojem, da te ni v telefonskem imeniku seveda. Ker če si...pol ni nobena težava te dobit.
bastadu ::
Dobivam tudi službene klice iz tujine in ne morem sedaj kar vse tuje številke po vrsti ignorirati ...
recmajkemi ::
Tebe v dobri angleščini? Ha, mene v vseh možnih dialektih, kako leto nazaj iz indijskega scam centra, pa sem mel ravno neko lahko opravilo v službi in BT slušalko, sem ga celo uro zavajal mal v duhu tistih scammerbusterjev... itak, da je popizdil na koncu . Dosti klicev je tudi s slovenskih številk tukaj se oglašajo v hrvaščini. Včasih celo s hrvaške številke.
That escelated quickly
Ne vem, če je tok zlo narobe, da se javiš, sam imam namreč na Samsung telefonu vklopljen servis HiYa, ki mi sam najde podatke o neznanih številkah, ki me kličejo. Podjetja najde v imeniku in vedno več teh scammerjev je že označenih z opozorilom, da gre morda za prevaro. Tiste, ki še niso jih sam prijavim, da bodo morda drugi opozorjeni.
That escelated quickly
Ne vem, če je tok zlo narobe, da se javiš, sam imam namreč na Samsung telefonu vklopljen servis HiYa, ki mi sam najde podatke o neznanih številkah, ki me kličejo. Podjetja najde v imeniku in vedno več teh scammerjev je že označenih z opozorilom, da gre morda za prevaro. Tiste, ki še niso jih sam prijavim, da bodo morda drugi opozorjeni.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
matobeli ::
Po nedavnih raziskavah se veliko ljudi odloča za sprejem klicev iz takih številk zgolj z razlogom da trošijo čas prevarantov.
Še SW ki oponaša staro bakico se razvija, sam da se čimveč časa porabi.
Kar je edina možna opcija, če ne bo ta način za pridobivanje denarja več časovno učinkovit se bodo premaknili naprejm
Še SW ki oponaša staro bakico se razvija, sam da se čimveč časa porabi.
Kar je edina možna opcija, če ne bo ta način za pridobivanje denarja več časovno učinkovit se bodo premaknili naprejm
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
delavec44 ::
Pa se ne bi dalo nek AI SW razviti pa naj on oponaša enega bedaka in se eno uro pogovarja z njimi.
Pa se ne bi dalo nek AI SW razviti pa naj on oponaša enega bedaka in se eno uro pogovarja z njimi.
Ja, razvijajo. Da se bo AI stara mama pogovarjala z njimi. Nismo pa še tam. Sej verjetno ni smiselno da mi zgubljamo čas z njimi ker bo to AI naredil 100x bolje, se pa počutiš bolje.
Glugy ::
Ne javi se na številke k jih ne poznaš. Razn na slo, če kaj prodajaš prek neta ipd.
Točn tko. Nismo več leta 1996 da bi spoznaval številko osebe (pravne ali individualne ) šele ko dobimo prvi klic le te osebe. Če mi vnaprej ne poveš tvoje številke preko drugih kanalov se nanjo ne bom oglašal in pika. Me sploh ne zanima.
Če bi imel podjetje ki rabi sprejemat neznane številke bi pa imel posebej telefon samo za to pa posebej telefon za privat. Kot fizična oseba pa res ne rabm tega.
To je sarkazem ali?
Če ti dostavljalec pripelje paket, se mu tudi ne oglasiš? Če te kliče zdravnik, furs, csd, itd...
Večina modernih nategatorjev že ponaredi klice iz "slo" številke.
Če ti dostavljalec pripelje paket, se mu tudi ne oglasiš? Če te kliče zdravnik, furs, csd, itd...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
val46 ::
Pa sej ni problema. Se pač oglasiš, če slučajno nisi prepričan kdo je na drugi strani. Sam ko vidiš po 2s kolk je ura in da so eni scamerji tam, enostavno prekineš. To, kar pravi matobeli je pa bedarija. Moj čas je preveč dragocen, da bi ga zgubljal s tem, kako enega možička okrog prenašat. Kaj bom mel od tega? Čisto nič. Obupali bodo, ko jim bo folk začel metat slušalke dol, po prvih dveh besedah. Ne pa ko bo nekdo izgubljal svoj čas z njimi. Ali resno ali v zajebavanje.
Pa OP pravi da je takih klicel imel v zadnjih 14ih dneh 4. Tako da to ni neka huda zadeva, da se pač 4x ne bi mogel oglasiti in dol vržt.
Pa OP pravi da je takih klicel imel v zadnjih 14ih dneh 4. Tako da to ni neka huda zadeva, da se pač 4x ne bi mogel oglasiti in dol vržt.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: val46 ()
Sej folk jim meče dol po 2s, večina folka, pa ne kaže da bi obupali.
Splačalo se jim ne bo več takrat ko bodo glede na vložen čas dosegli premalo. To bo pa takrat ko se bo AI z vsakim prerekal 1h in na koncu avtomatično reportal številko.
Bedarija je tud štet minute ki jih ne dobiš plačane, če smo ravno pri bedarijah ;)
Splačalo se jim ne bo več takrat ko bodo glede na vložen čas dosegli premalo. To bo pa takrat ko se bo AI z vsakim prerekal 1h in na koncu avtomatično reportal številko.
Bedarija je tud štet minute ki jih ne dobiš plačane, če smo ravno pri bedarijah ;)
Glugy ::
To je sarkazem ali?
Kar zadeva dostavljanca paketa, če si doma imaš itak zvonc, če nisi doma se pa lahko že prej z pošto zmeniš da ti paket pusti kjer želiš. Ampak okej recmo da se ti ne da, še vedno veš kateri dan bo dostava paketa in pač takrat sprejmeš neznano številko.
Za zdravnika se pozanimaš številko in jo pač zarad tega ker veš katera je sprejmeš.
Za uradne stvari pa tako šteje prej e-pošta da imaš vsaj uradno sled.
Kaj mi pomaga če mi furs/csd po telefonu nekaj govori potem pa to lepo pozabi pa ne odgovarja za to kar reče. Dobr ne rečem če nekaj kličeš pol pa rečejo da te nazaj pokličejo pač to vzameš v zakup pa sprejmeš tud neznano številko.
Kdor je resen bo pisal na e-mail in pustil dejansko sled ( da odgovarja za izrečeno ) al pa vsaj vnaprej povedal za svojo telefonsko številko s katere te bo klical.
Glej so izjeme ko lahko pričakuješ neznan klic ampak načeloma v 99% primerih pa jz teh ne sprejmem in jih tud ne kličem nazaj. Enostavno ne rabim pa ne čutim da karkol zamujam. Življenje gre dalje brez firbca.
OK. Jaz jih pa sprejmem, pa tudi nazaj pokličem, če je zgrešeni klic. Pa isto živim brez problemov. Vsakemu svoje zgleda.
To sem mislil ja. Super.
To sem mislil ja. Super.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Furbo ::
Jaz niti ne prekinjam veze, samo odložim telefon, pa naj se sam s seboj pogovarja.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
HotBurek ::
Mene so isto klicali pred približno dvema mesecema in me prepričali, da sem investiral vse moje prihranke v njihov sklad.
Danes imam 120% plus-a, če se prijavim in pogledam v program. Tam vse piše, pa zeleno je označeno.
Splača se. Meni se je. Resnično deluje.
Ta investicija bi lahko bila delovala tudi za vas.
Potrebujem pa nove člane z denarjem v programu, da jih dodam pod sabo. Tako gradimo dobre odnose in si pomagamo.
Investiraj tako, da si pod mano, in skupaj nam bo uspelo.
Danes imam 120% plus-a, če se prijavim in pogledam v program. Tam vse piše, pa zeleno je označeno.
Splača se. Meni se je. Resnično deluje.
Ta investicija bi lahko bila delovala tudi za vas.
Potrebujem pa nove člane z denarjem v programu, da jih dodam pod sabo. Tako gradimo dobre odnose in si pomagamo.
Investiraj tako, da si pod mano, in skupaj nam bo uspelo.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nekdo me stalno kliče s številk ... (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 590421 (19253) | Nikonja |
» | Indijski telefonski prevaranti kličejo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 43758 (3877) | MIHAc27 |
» | Ščitenje osebnih podatkov proti lastni volji (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 17408 (16536) | zmaugy |
» | Skrita številkaOddelek: Mobilne tehnologije | 15654 (5243) | bambam20 |
» | "Slepi klic" ?Oddelek: Mobilne tehnologije | 2365 (1778) | DOOM_er |