» »

Podaljšanje vozniškega dovoljenja

Mali voz ::

Zanima me, kako poteka podaljšanje vozniškega dovoljenja. Koliko časa traja, da ti izdajo novo kartico? Ali ti za vmesni čas dajo kakšno potrdilo, da se lahko voziš, ali si v prekršku, če ti staro dovoljenje poteče prej kot dobiš novega?

Hvala.

tetriandoch ::

Ob podaljšanju dobiš potrdilo. Kartico dobiš v roku enega tedna. V prekršku si, če te dobi policaj s pretečenim vozniškim. Na upravni enoti te ne bo noben kaznoval. Pa zdravniško moraš imet, če ti je poteklo in obisk fotografa, če si se slikal več kot leto nazaj.

Se pravi, če te ustavi policaj in mu pokažeš potrdilo, ne bo problema. Kako pa preverjajo koliko je stara slika?

GregiB ::

Mam srečo, da sem vozniško kartico ta zadnje dobil preden sem začelo nosit špegle... velja do (mojega) 80-ga leta!
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

nejc_nejc ::

Mali voz je izjavil:

Se pravi, če te ustavi policaj in mu pokažeš potrdilo, ne bo problema. Kako pa preverjajo koliko je stara slika?

To pa oceni teta za šalterjem.:)

GregiB je izjavil:

Mam srečo, da sem vozniško kartico ta zadnje dobil preden sem začelo nosit špegle... velja do (mojega) 80-ga leta!

Kartica velja samo 10 let, tako da jo boš moral potem podaljšati.

Hudobec82 ::

Vozniške na kartici nimaš do 80tga leta. Dokumenti s sliko veljajo 10let.

pingme ::

Ja, jaz sem menjal poleti 2022, ker so grozili, da bo konec leta gužva in da papirne vozniške res ne bodo več veljavne, ker to velja za celotno EU, pa so spet podaljšali, tako kot že večkrat prej.
Vseeno mi vozniška velja do 80 leta, torej mi do takrat ni potrebno delati zdravstvenega pregleda, moram pa vsakih 10 let menjati kartico (in sliko).
Lahko bi še papir za prometno zamenjali s plastiko (tisto printanje gor je itak bv, poleg tega vsako leto plačam cestnino online in dobim vsakič novo prometno po pošti) oz. že končno uredili, da imaš osebno, vozniško, prometno ... vse v elektronski denarnici.

Hudobec82 je izjavil:

Vozniške na kartici nimaš do 80tga leta. Dokumenti s sliko veljajo 10let.

Imaš, imaš, poglej na zadnjo stran. Dokument res velja le 10 let, ampak ne rabiš delati zdravstvenega, samo na upravno prideš z novo sliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pingme ()

tetriandoch ::

Mali voz je izjavil:

Potrdilo ti služi za vožnjo. Nič ne preverjajo, ker jim ni treba. Fotograf ti sliko elektronsko naloži v sistem javne uprave. Tam ostane eno leto in potem se pobriše. Na rabiš fizične slike. Sliko lahko uporabiš za različne dokumente v roku enega leta.

tetriandoch je izjavil:

Fotograf ti sliko elektronsko naloži v sistem javne uprave. Tam ostane eno leto in potem se pobriše. Na rabiš fizične slike. Sliko lahko uporabiš za različne dokumente v roku enega leta.

Je to opcijsko ali obvezno? Na e-upravi nič ne piše o elektronski sliki.

Je kdo urejal osebni dokument v letu 2024 in so mu zavrnili fizično sliko?

bm1973 ::

Priporočljivo. Najdi fotografa, ki to ima. Da se ne zafrkavaš s sliko na upravni enoti...

Opcijsko je:

Vlogi je potrebno priložiti eno fotografijo velikosti 3,5 x 4,5 cm, ki mora kazati vašo pravo podobo. Fotografirani morate biti od spredaj, z odkritim čelom, brez klobuka, čepice ali rute. Podoba obraza od temena do brade mora zajemati 70 % celotne fotografije. Na fotografiji mora biti tudi ustrezno ozadje, osvetlitev in resolucija.

Vlogi lahko predložite tudi potrdilo e-fotografa z referenčno številko fotografije, ki se hrani v posebnem odložišču v digitalni obliki.

AndrejS ::

Še dobro da imam roza vozniško ki mi velja do 80 leta starosti in se ne rabim s to novo kartiso "še" ubadat !

GregiB ::

Mali voz je izjavil:

GregiB je izjavil:

Kartica velja samo 10 let, tako da jo boš moral potem podaljšati.

Mea Culpa... nisem orng pogledal... To potem pomeni, da rabim le na upravno enoto jet po novo... zdravniškega pač ne rabim, al kako?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

fikus_ ::

AndrejS je izjavil:

Še dobro da imam roza vozniško ki mi velja do 80 leta starosti in se ne rabim s to novo kartiso "še" ubadat !

Te roza veljajo do 2033 (ker je tako zapovedala EU), potem boš primoran v menjavo za kartico.
Naši so hoteli biti bolj papeški od papeža in že prej prisiliti voznike v menjavo.

GregiB je izjavil:

Mea Culpa... nisem orng pogledal... To potem pomeni, da rabim le na upravno enoto jet po novo... zdravniškega pač ne rabim, al kako?

Če nisi imel omejitve, je potem to to, seveda s primerno fotografijo sebe.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

podaljšanje vozniškega dovoljenja

Oddelek: Na cesti
376487 (1848) estons
»

Vozniska izkaznical za tiste, ki imajo ocala (strani: 1 2 )

7216607 (4976) m0LN4r
»

4712447 (2732) MarkZC8261
»

Pretečeno vozniško dovoljenje

Oddelek: Loža
2314360 (4582) starfotr
»

Vozniško dovoljenje