» »

Prosjacenje pred Hofer/Spar/Mercator/etc.

Prosjacenje pred Hofer/Spar/Mercator/etc.

blink ::

Starost 30-60 let, imajo obe delujoci roki in nogi, glava tudi funkcionira in cele dneve postopajo in sprasujejo za drobiz pred trgovinami. Nekateri imajo Kralje ulice v roki, spet drugi ne.

Kdo so ti ljudje? Zakaj ne gredo delati? Ali ne dobijo socialne pomoci?

Miki N ::

blink je izjavil:

Kdo so ti ljudje?

Jaz sem pred enim Mercatorjem videl kako klošo scrola po nečem, kar je z razdalje cca 5m zgledalo kot Slotech. Tako da ... vse je možno. Jasno nisem šel preverit (ne ga gledat!).

starfotr ::

https://e-uprava.gov.si/si/podrocja/vlo...

Če nimajo te vloge, potem jim ne dajat denarja.

Apofis ::

Miki N je izjavil:

blink je izjavil:

Kdo so ti ljudje?

Jaz sem pred enim Mercatorjem videl kako klošo scrola po nečem, kar je z razdalje cca 5m zgledalo kot Slotech. Tako da ... vse je možno. Jasno nisem šel preverit (ne ga gledat!).

Pa predvidevam, da je imel minimizirana bitstamp inu binance...

starfotr je izjavil:

Beracenje je itak prepovedano - glej 9. Clen.
https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAK...

Eno in iste osebke videvam pred trgovinami, in ko mu nic ne das te seveda grdo gleda. Pa seveda "Dober dan", kot da mi je s tem ustvaril kaksno dodano vrednost.

Razumem, da se nekateri znajdejo v stiski ampak je kar dobro poskrbljeno za socialne zadeve v SLO. Ampak kot ze omenjeno - niso invalidi, niso bolani in se gredo to nadlezno beracenje.

ferko2 ::

Miki N je izjavil:

blink je izjavil:

Kdo so ti ljudje?

Naslednjič me vsaj pozdravi.. pa če maš kakšnih 50eurov drobiža tudi z veseljem vzamem.

zcetrt ::

Gospoda, ki pred Hoferjem na Viču prosjači, sem videl kupovat srečke v Intersparu Vič na štantu loterije. Tako da v resnici gre denar, ki se ga da njemu, v dobrodelne namene na državnem nivoju :)
4.

Utk ::

Miki N je izjavil:

blink je izjavil:

Kdo so ti ljudje?

Tema o nepremičninah? Ali o električnih avtih?

delavec44 ::

Utk je izjavil:

Miki N je izjavil:

blink je izjavil:

Kdo so ti ljudje?

Tema o nepremičninah? Ali o električnih avtih?

Romsko nasilje :D

starfotr ::

zcetrt je izjavil:

Gospoda, ki pred Hoferjem na Viču prosjači, sem videl kupovat srečke v Intersparu Vič na štantu loterije. Tako da v resnici gre denar, ki se ga da njemu, v dobrodelne namene na državnem nivoju :)

Kmalu bodo šli evrčki v tuje roke, ker bomo prodali loterijo.

delavec44 ::

No ja, še vedno ti ostane DDV in dajatve za igre na srečo.

A bodo ob prodaji potem zakon spremenili? Ker sedaj gre ves dobiček FIHO in FŠO.

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

blink je izjavil:

starfotr je izjavil:

Beracenje je itak prepovedano - glej 9. Clen.
https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAK...

Eno in iste osebke videvam pred trgovinami, in ko mu nic ne das te seveda grdo gleda. Pa seveda "Dober dan", kot da mi je s tem ustvaril kaksno dodano vrednost.

Razumem, da se nekateri znajdejo v stiski ampak je kar dobro poskrbljeno za socialne zadeve v SLO. Ampak kot ze omenjeno - niso invalidi, niso bolani in se gredo to nadlezno beracenje.

Rece oseba, ki misli, da je sposobna in kvalificirana, da presoja o tem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Telbanc ::

Vidim tipa verjetno iz Bosne, govori tko... tam nekje. Vidi se na nima nog. Verjetno poškodba s fronte... Blo je pred praznki, Hoffer cel dan skoraj. Se vozim ene parkrat mimo. Ga vidim ko konča delovni dan na pumpi, mu model na pumpi šteje keš...krepko čez 100 evrov. Tko da pred prazniki se da hitr naprosjačit za pašto in pir. Če bi me kdo vprašal če mi grejo na kurac bi reku da fejst. Mel so korajžo da se tepejo po Bosni, nimajo pa korajže še dol živet, pol ko so uničili državo. Sploh rominje so pa v koraku s časom, enkrat sem eni dal nekej drobiža, za izvirnost. V 14 dneh kolikor jo nisem videl, je prišla do enega 7 meseca nosečnosti. Z nule seveda. Ja grejo v korak s časom. Zej je "moda", da majo prosilci..s sabo kakega malega pesa. Da bi se zganilo naše "trdo srce", in navrglo kak evro...
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Telbanc je izjavil:

Vidim tipa verjetno iz Bosne, govori tko... tam nekje. Vidi se na nima nog. Verjetno poškodba s fronte... Blo je pred praznki, Hoffer cel dan skoraj. Se vozim ene parkrat mimo. Ga vidim ko konča delovni dan na pumpi, mu model na pumpi šteje keš...krepko čez 100 evrov. Tko da pred prazniki se da hitr naprosjačit za pašto in pir. Če bi me kdo vprašal če mi grejo na kurac bi reku da fejst. Mel so korajžo da se tepejo po Bosni, nimajo pa korajže še dol živet, pol ko so uničili državo. Sploh rominje so pa v koraku s časom, enkrat sem eni dal nekej drobiža, za izvirnost. V 14 dneh kolikor jo nisem videl, je prišla do enega 7 meseca nosečnosti. Z nule seveda. Ja grejo v korak s časom. Zej je "moda", da majo prosilci..s sabo kakega malega pesa. Da bi se zganilo naše "trdo srce", in navrglo kak evro...

To so itak stvari s katerimi bi se morali ukvarjati varnostniki trgovin, ne pa mi kupci. Pomoje najboljsa strategija je gladko ignorirati vse te "Dober dan, kej drobiza?" osebke. Aktivno beracenje je z razlogom prepovedano, so ocitno ze v preteklosti ugotovili da ni to nic drugega kot nesprejemljivo nadlegovanje, se posebej ce se dogaja sistematicno (vsak dan, ista lokacija...).

Miki N ::

ferko2 je izjavil:

Miki N je izjavil:

blink je izjavil:

Kdo so ti ljudje?

Naslednjič me vsaj pozdravi.. pa če maš kakšnih 50eurov drobiža tudi z veseljem vzamem.

Ej sori NIMAM drobiža!

(Spominja na Southpark epizodo https://www.southparkstudios.com/episod... )

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sprememba stalnega naslova

Oddelek: Loža
51540 (1130) delavec44
»

Beračenje pred trgovinami (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

44253647 (40869) jype
»

Beračenje (strani: 1 2 )

7513500 (10573) shotalick
»

Cene osnovne hrane doma in v tujini (strani: 1 2 )

579960 (8105) mirancar
»

Prepoved beračenja?

Oddelek: Problemi človeštva
385399 (4164) Mipe

Več podobnih tem