Forum » Pomoč in nasveti » E-poštni računi ogroženi
E-poštni računi ogroženi
tujca ::
Dober dan forum.
Zanima me, kakšna je zakonodaja glede nepooblaščenega dostopanja do računalnikov in računov v Sloveniji.
Moja kmalu bivša žena je zahtevala denar, ki sem ga zavrnil, zdaj pa sem se zatekel k dostopu do več e-poštnih računov in spreminjanju gesel.
Ima pravno ozadje, zato premeteno tega nikoli neposredno ne prizna, ampak posredno prizna s tem, da pozna vsebino v njej in postavlja pretirane denarne zahteve.
Vendar imam kmalu zatem prijavo na Facebook iz stroja Windows, ki ni moj, in ima slovenski IP, kar potrjuje, da je to ona.
Nikoli ji nisem delil gesel in gesla so bila drugačna za vsak račun, tako da je morala nekoč dobiti dostop do mojega računalnika in shranjenih gesel.
Ali ima Slovenija kakšno zakonodajo glede tega, kjer lahko vložim tožbo?
Ko bo moj ponudnik e-pošte obnovil moje račune, bom imel naslov IP osebe, ki je spremenila geslo, in prepričan sem, da bi ga policija lahko izsledila do interneta njenega mobilnega telefona.
Upam, da se pri prevodu ni kaj izgubilo.
Hvala
LP
Zanima me, kakšna je zakonodaja glede nepooblaščenega dostopanja do računalnikov in računov v Sloveniji.
Moja kmalu bivša žena je zahtevala denar, ki sem ga zavrnil, zdaj pa sem se zatekel k dostopu do več e-poštnih računov in spreminjanju gesel.
Ima pravno ozadje, zato premeteno tega nikoli neposredno ne prizna, ampak posredno prizna s tem, da pozna vsebino v njej in postavlja pretirane denarne zahteve.
Vendar imam kmalu zatem prijavo na Facebook iz stroja Windows, ki ni moj, in ima slovenski IP, kar potrjuje, da je to ona.
Nikoli ji nisem delil gesel in gesla so bila drugačna za vsak račun, tako da je morala nekoč dobiti dostop do mojega računalnika in shranjenih gesel.
Ali ima Slovenija kakšno zakonodajo glede tega, kjer lahko vložim tožbo?
Ko bo moj ponudnik e-pošte obnovil moje račune, bom imel naslov IP osebe, ki je spremenila geslo, in prepričan sem, da bi ga policija lahko izsledila do interneta njenega mobilnega telefona.
Upam, da se pri prevodu ni kaj izgubilo.
Hvala
LP
Ales ::
Prevod ni najboljši, veliko podrobnosti se je izgubilo oziroma so čudno opisane.
Svetujem ti, da si v Sloveniji poiščeš odvetnika. Po možnosti takega, ki govori tvoj materni jezik.
Še bolje pa bi bilo, da bi se z bivšo ženo sama dogovorila o vseh odprtih vprašanjih. Najbolje in najceneje bo za oba.
Svetujem ti, da si v Sloveniji poiščeš odvetnika. Po možnosti takega, ki govori tvoj materni jezik.
Še bolje pa bi bilo, da bi se z bivšo ženo sama dogovorila o vseh odprtih vprašanjih. Najbolje in najceneje bo za oba.
tony1 ::
Če te zanima kazenski pregon gre po Kazenskem zakoniku za kaznivo dejanje nepooblaščenega vstopa v informacijski sistem.
Praktična rešitev pa je bolj enostavna: običajno se da v vsaki od spletnih storitev (na primer: Gmail itd.) klikniti opcijo "Log me out of all devices", takoj nato pa se prijaviš nazaj in spremeniš geslo za dostop. Za dobro mero lahko še enkrat narediš Log out. Nato boš do Gmaila lahko dostopal samo še ti.
Praktična rešitev pa je bolj enostavna: običajno se da v vsaki od spletnih storitev (na primer: Gmail itd.) klikniti opcijo "Log me out of all devices", takoj nato pa se prijaviš nazaj in spremeniš geslo za dostop. Za dobro mero lahko še enkrat narediš Log out. Nato boš do Gmaila lahko dostopal samo še ti.
c3p0 ::
Zberi vse dokaze in na policijo prijavit kar je tony1 napisal. Bo pa težka, ker policiji se nič ne da, še manj pravnikom. Upaš lahko le, da bo priznala in dobila verjetno pogojno.
"slovenski IP, kar potrjuje, da je to ona" ... če boš s tako prišel ven na sodišču, si že izgubil.
"slovenski IP, kar potrjuje, da je to ona" ... če boš s tako prišel ven na sodišču, si že izgubil.
bm1973 ::
Mislim, ali res?
Babi daste passworde od svojih accountov?
Kake copate pa ste?
In da si to celo upate reči na tehničnem forumu?
Babi daste passworde od svojih accountov?
Kake copate pa ste?
In da si to celo upate reči na tehničnem forumu?
c3p0 ::
Napisal je:
tujca ::
Predstavljam si, da ko to prijavim policiji, bi bilo mogoče dobiti natančnejše podatke o naslovu IP, kot je registrirana številka kartice SIM.
Podrobnosti IP za: 46.xxx.xx.xx2 (cenzurirano)
Decimalno: 779772026
Ime gostitelja: apn-122-96-122-gprs.simobil.net
ASN: 21283
ISP:A1 Slovenija Telekomunikacijske storitve D.D.
Storitve: Ni zaznanih
Država: Slovenija
Zdaj se posvetujem s svojim odvetnikom in upam, da bo moj ponudnik e-pošte kmalu obnovil dostop do mojih računov.
Hvala Alesu in Tonyju za koristen odgovor.
Podrobnosti IP za: 46.xxx.xx.xx2 (cenzurirano)
Decimalno: 779772026
Ime gostitelja: apn-122-96-122-gprs.simobil.net
ASN: 21283
ISP:A1 Slovenija Telekomunikacijske storitve D.D.
Storitve: Ni zaznanih
Država: Slovenija
Zdaj se posvetujem s svojim odvetnikom in upam, da bo moj ponudnik e-pošte kmalu obnovil dostop do mojih računov.
Hvala Alesu in Tonyju za koristen odgovor.
Lonsarg ::
Prijavis seveda lahko policiji in je to prvi korak, da je zadeva v evidenci.
Ampak brez civilne tozbe se najbrz ne bo dalje premaknilo (polucija res sama po uradni dolznosti preganja dolocene zadeve, ampak take manjse ponavadi valja po predalih brez ucinka). In se vprasaj ce res hoces tako dalec, ker ne bo poceni.
Ampak brez civilne tozbe se najbrz ne bo dalje premaknilo (polucija res sama po uradni dolznosti preganja dolocene zadeve, ampak take manjse ponavadi valja po predalih brez ucinka). In se vprasaj ce res hoces tako dalec, ker ne bo poceni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
recmajkemi ::
Iz člena mi ni razvidno na čigav predlog se preganja... ampak se,... predlagaj policiji, tožilstvu. Ni potrebna zasebna tožba.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hekerji ukradli del izvorne kode LastPassa (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 15019 (10428) | NejcSSD |
» | Zaseg telefona v postopku preiskaveOddelek: Loža | 12452 (10281) | poweroff |
» | Ukradena domena (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 11113 (8135) | Maxtor2000 |
» | Ugrabitev identitete (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13260 (10529) | St235 |
⊘ | Bivša punca = ukradena gesla (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 25086 (20637) | Gandalfar |