» »

Parlamentarne volitve za 16 vlado RS (2025/26)

Parlamentarne volitve za 16 vlado RS (2025/26)

««
24 / 26
»»

N75 ::

harmonkar9 je izjavil:

Logar je preveč levakarsko nagnjen. Ima pa nek določen šarm, ki ga ne razumem zavestno, samo podzavestno

Če pogledamo kampanijo za evtanazijo, je bil Logar na isti strani kot SDS in NSi.

Je kar dobro za pogledat za nazaj soočenje o evtanaziji, tiste proti, to same desne stranke in pa nevladne organizacije ki jih financira SDS.

Tisti v kampaniji proti, so vsi desničarji, so razlike, samo za pomembne stvari bodo enako glasovali kot SDS.

Smo zgubili referendum, če nas pojde glasovat samo 41% bomo tud volitve zgubili.

mtosev ::

Škoda, da ni več Cerarja. Če bi bil on na voljo bi takoj glasoval zanjga. Enkrat sem glasoval za SMC.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

harmonkar9 ::

Potem je že bolje, da si za Logarja, čeprav je preveč levakarsko nagnjen. Cerar je bil slovenski Lukašenko, kot so povedali nekateri spoštovani člani naše domoljubne stranke.

Noah0024 ::

Mah, Logar samostojno na svojem bi znal bit svežina.

Logar še ni zrel za pravega vodjo, je presmrkav še. Mogoče čez 25 let, če bo pozorno poslušal Gospoda Janšo, ima potencial, da bo takrat imel dovolj življenjskih izkušenj, da prevzame desnico in oblast v Sloveniji.

Jarno ::

mtosev je izjavil:

Škoda, da ni več Cerarja. Če bi bil on na voljo bi takoj glasoval zanjga. Enkrat sem glasoval za SMC.

Sem že enkrat omenil, da bo levi sredini nekoč žal za Cerarjem. Princip spodnjic, pa to.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

FireSnake ::

Ales78 je izjavil:

mtosev je izjavil:

Logar se mi zdi približno ok politik. Upam, da pride v parlament.

Saj je že bil v parlamentu in kaj smo imeli od njega?

Je bil tudi na predsedniških volitvah, in kaj je bilo od njega?

Nič. Edina zadeva, ki se lahko z njo pohvali je, da je sodeloval v fašistični stranki in se dela, da jo je zapustil.

Kaj je na njemu vredu?

Logar ni kuštravi narcis!
In to je dovolj.
SDNG je dober program!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Ales78 ()

111111111111 ::

N75 je izjavil:

Smo zgubili referendum, če nas pojde glasovat samo 41% bomo tud volitve zgubili.

Emmm... Referendum smo zmagali.

FireSnake je izjavil:

Logar ni kuštravi narcis!

In to je dovolj. Sam da ni Golob.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Ales78 je levi fašist.

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

In to je dovolj. Sam da ni Golob.

To ni dovolj, ker lahko ljudje volijo spet nekega levaka, ki bo s pernatim sestavil koalicijo, celo pri logarju je ta nevarnost. Domoljubi moramo ciljati na najbolj zanesljivo taktiko, to je "samo da je Janša".

Zgodovina sprememb…

Utk ::

V bistvu je res. Vsak ki govori o sodelovanju z vsemi je zame prečrtan. Z golobnjakom nimamo več kaj sodelovat.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

V bistvu je res. Vsak ki govori o sodelovanju z vsemi je zame prečrtan. Z golobnjakom nimamo več kaj sodelovat.

Goloba ne maram. Res ne maram. Ampak kdorkoli bo dosegel parlamentarni prag s tistim se je treba pogovarjat. Treba v naši Sloveniji končno najti konsenz, da ko se oblat menja, da se ne podira VSE kar je prejšnja naredila, ampak se naredi neka presoja in se dobre stvari pusti, ne nastavlja se več političnih pajacov...

Vem da so to sanje, ampak...
Ales78 je levi fašist.

Zgodovina sprememb…

To bi bilo res v normalnih razmerah. Ampak ta vlada je naredila tolk sranja da je treba to res znulirat. Sodelovanje med levimi in desnimi pri nas bi samo pomenilo da so si razdelili vrtičke kje bo kdo kradel.

Zgodovina sprememb…

johnnyyy ::

Utk je izjavil:

Odvisno kaj definiraš kot sodelovanje. Sam bi rekel, da smo trenutno na najnižji točki pogovorov do sedaj saj se prvaka največjih strank (Svoboda - SDS) sploh ne pogovarjata. V tem mandatu smo zabili 2 referenduma in še ogromno ostalega časa samo zaradi teh stvari - ker je en bolj trmast kot drugi in se ne znajo zmenit. Na koncu državljani vse to plačamo, poleg tega pa izgubimo čas, da bi lahko rešili druge pomembne stvari.

Nič nismo zgubili zarad nesodelovanja, ampak zarad nesposobnosti vlade. Imajo dovolj veliko večino da bi naredili karkoli bi hoteli, pa niso naredili nič razen škode. Lahko si levi, desni, srednji, to mora bit jasno vsakemu, in tudi je, ker je pač objektivno dejstvo. S kakim namenom bi sodeloval z nesposobneži, ki s 55 poslanci ne zmorejo nič naredit? Kaj misliš da bi naredili, če jim bi dal 2, 3 ministrstva? Pametnega sigurno nič.

Za kako stvar lahko drugi strani prispevajo kak glas, ampak ne moreš se zanašat na to, in ko bo zares nekaj potrebno in nujno, itak ne bojo dali glasov. Tako da si v resnici nimaš kaj z njimi pomagat.

Zgodovina sprememb…

Ko imamo na izbiro ali bomo znižali prispevke ali zvišali, moramo pač nekaj izbrat, kompromis med levimi in desnimi pa pomeni, da se ne spremeni nič. Kar je daleč najslabša možnost. Tega se jaz bojim pri Logarju, Prebiliču in podobnimi. En bi to, drugi obratno, oni bi se lepo kulturno pogovarjali in kompromisirali, bistvenega spremenili pa nazadnje nič. Kako sodelovanje bi potem naj imeli?

Zgodovina sprememb…

Neki bomo moral delat drugače. Če pride na oblast spet Janša imamo spet 4 leta vrtiljaka in kadriranja. Čez 4 leta nezadovoljne volilce. In spet nekega novega levega klinca, ki nima pojma.

Naredit lustracijo in postavit tehnično vlado. Vso staro gardo na smetišče zgodovine.
Ales78 je levi fašist.

Zgodovina sprememb…

Da se na 4 leta menjajo ni čisto nič narobe. Veliko bolje kot da imamo 8, 12 let iste.

Če kaj delaš, je 4 leta dovolj. Če ne, je pa veliko preveč.

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

Utk je izjavil:

Ko imamo na izbiro ali bomo znižali prispevke ali zvišali, moramo pač nekaj izbrat, kompromis med levimi in desnimi pa pomeni, da se ne spremeni nič. Kar je daleč najslabša možnost. Tega se jaz bojim pri Logarju, Prebiliču in podobnimi. En bi to, drugi obratno, oni bi se lepo kulturno pogovarjali in kompromisirali, bistvenega spremenili pa nazadnje nič. Kako sodelovanje bi potem naj imeli?

Jaz pa mislim, da Logar in Prebilič glede reform ne bosta popuščala. Tako da tu sem optimist.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Haha. Če bi delala reforme vsak v svojo smer, bosta morala popuščat. In nazadnje nič naredit.
Janša je 2004 hotel uvest enotno davčno stopnjo. Če bi šel čez trupla, bi je še danes imeli. Tako pa ni spremenil nič in smo še zmeraj tu.
Morda se je kaj naučil od takrat. Ko imaš večino, naredi svoje kar misliš da je dobro. Preko trupel.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Haha. Če bi delala reforme vsak v svojo smer, bosta morala popuščat. In nazadnje nič naredit.
Janša je 2004 hotel uvest enotno davčno stopnjo. Če bi šel čez trupla, bi je še danes imeli. Tako pa ni spremenil nič in smo še zmeraj tu.
Morda se je kaj naučil od takrat. Ko imaš večino, naredi svoje kar misliš da je dobro. Preko trupel.

Namiguješ, da je Prebilič na liniji Levice.
Tu se ne strinjam. ni idealen, ampak je z Yaskawo pokazal, da je zmožen razvojnega razmišljanja.
Poleg tega je pokazal pragmatizem med predsedniško kampanijo.
Po mojem mnenju je Prebilič trenutno najboljša opcija na celotni levi sredini. SD mu ne sežejo do kolen. Han, ki je edini racionalen naj gre k Prebiliču, bo edino tako lahko kaj naredil.

Ashrack ::

Verjetno bi volil za tisto vlado ki bi krizni davek od Bratuskove ukinil
....

Nisem še slišal Prebiliča, da bi skrčil JS, znižal davke in subvencije vsega živega. Lahko pa da se motim.
Ampak če to izjavi, ga bojo pripisali Janši.

Zgodovina sprememb…

Utk: pa saj to nima veze z Janšo (ki celo ni bil dovolj reformno naravnan po mojem mnenju).
Prebilič bi pa po mojem jasno znal argumentirati te zadeve.
Da bi ga na takšno poceni finto sesuli ne verjamem.

Lahko, prosim, nehaš kritizirati Janšo in povzdigovati Prebiliča? Ker nas to vodi v naslednjo levakarsko katastrofo. Hvala.

Malidelničar je izjavil:

Utk: pa saj to nima veze z Janšo (ki celo ni bil dovolj reformno naravnan po mojem mnenju).
Prebilič bi pa po mojem jasno znal argumentirati te zadeve.
Da bi ga na takšno poceni finto sesuli ne verjamem.

Nisem še slišal da bi on karkoli jasno argumentiral.

Zgodovina sprememb…

harmonkar9: Sam bom tokrat volil Janšo (celotna naša familija) ker nočem, da grejo glasovi v nič (kot so šli s Povežimo Slovenijo), ampak to ne pomeni, da nisem kritičen. Želel bi si vseeno da spremeni vsaj nekaj na področju davkov (DDV), obdavčitve plač in predvsem delnic in dividend ter nasploh glede kapitalskega trga. Bom to poslal tudi na SDS kot ideje.

harmonikar9, Utk: ravno zaradi davčnega stališča (ker je zame zelo pomembno, da me davčno pri moji plači takoj ne proletarizirajo, plus ker sem aktivni delničar, ki se na delnice zanaša za del prihodka, je to izjemnega pomena zame, res ključno, P.S. Šarcu nikoli ne bom odpustil, da mi je obdavčil dividende) - mi je v interesu, da je v vladi neka bolj pragmatična opcija.

Logar to definitivno je ker ima libertarna stališča (bom to tudi poslal na Demokrate, ker morajo zahtevati finančne in davčne reforme), Prebilič pa glede na to, da je podpiral Yaskawo kot tujo neposredno investicijo in glede na to, da je človek, ki je pripravljen poslušati je na levi-sredini najbolj davčno realističen in prijazen.

Moja teza je: če sta Golob in Boštjančič v komunistični vladi sprejela vsaj INR-ije (individualne naložbene račune), potem bi lahko Prebilič spodbudil kotacijo dela delnic iz SDH-ja na LJSE, popravil davčno lestvico in naredil bolj ugodno obdavčitev delnic in dividend.

To je moja pozicija. Amen. Finito. Fin. Ende. Pika.

Zgodovina sprememb…

Ales78 ::

Malidelničar je izjavil:

harmonkar9: Sam bom tokrat volil Janšo (celotna naša familija) ker nočem, da grejo glasovi v nič (kot so šli s Povežimo Slovenijo), ampak to ne pomeni, da nisem kritičen. Želel bi si vseeno da spremeni vsaj nekaj na področju davkov (DDV), obdavčitve plač in predvsem delnic in dividend ter nasploh glede kapitalskega trga. Bom to poslal tudi na SDS kot ideje.

Seveda boš, in to prvič. Si iz danes na jutri postal fašist, nekaj čist novega, še nikoli videnega.

Najbolje, da z Utkjem ustanovita klub "Prvič volim fašiste", ti bo lahko dal še kakšen nasvet, ker prepričan
sem, da takih izkušenj kot on, ki že 20+ let prvič voli fašiste, zagotovo nimaš.

Malidelničar je izjavil:

harmonikar9, Utk: ravno zaradi davčnega stališča (ker je zame zelo pomembno, da me davčno pri moji plači takoj ne proletarizirajo, plus ker sem aktivni delničar, ki se na delnice zanaša za del prihodka, je to izjemnega pomena zame, res ključno, P.S. Šarcu nikoli ne bom odpustil, da mi je obdavčil dividende) - mi je v interesu, da je v vladi neka bolj pragmatična opcija.

Nekje boš plačal, ali pri nefašistični vladi ali pa pri zasebnem zdravstvu, povečevanju kriminala, sesuvanju države,
kraji denarja itd. Sam se odloči kje, ampak ti povem, da varnostniki in 2 meterske ograje okrog hiše, z bodečo žico, niso poceni. Se delam, da imaš za hišo.

Malidelničar je izjavil:

Logar to definitivno je ker ima libertarna stališča (bom to tudi poslal na Demokrate, ker morajo zahtevati finančne in davčne reforme), Prebilič pa glede na to, da je podpiral Yaskawo kot tujo neposredno investicijo in glede na to, da je človek, ki je pripravljen poslušati je na levi-sredini najbolj davčno realističen in prijazen.

Seveda Logar definitivno je bil in je še fašist. Vseeno ali voliš njega ali SDS. Ni razlike. Če bi bila, bi se
ta forum in cela Slovenija tresla od diskreditacij in napadov fašistov nanj.

Ga pa namesto tega, še priporočate. Logar JE SDS.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 ::

Malidelničar je izjavil:

Moja teza je: če sta Golob in Boštjančič v komunistični vladi sprejela vsaj INR-ije (individualne naložbene račune), potem bi lahko Prebilič spodbudil kotacijo dela delnic iz SDH-ja na LJSE, popravil davčno lestvico in naredil bolj ugodno obdavčitev delnic in dividend.

Eno stvar (sicer) ne gre pozabiti. In sicer izbrisane obvezničarje. To je treba sanirati. Vsaka rast Slovenije bo temeljila na kapitalu in nihče ne bo dal denarja, če se to ne bo saniralo.
In zakone o samoupravljanj udelavcev je treba popraviti, da se ne zgodi Privatizacija 2.0, kjer bodo špekulanti off-market kupovali vrednostne papirje.

Jaz se že v naprej veselim, da bodo Demokrati in Logar v novi vladi (seveda jo morajo sestaviti), ker Slovenija je najbolj prosperirala, ko je vladala liberalna Drnovškova struja. To rabimo. Ne enega kobajagi vrhuuunskega meneđerja s priležnico, ki nima pojma. In wannabe komuniste, levakarje, ki šopajo golobičnico.

Malidelničar je izjavil:

harmonkar9: Sam bom tokrat volil Janšo (celotna naša familija) ker nočem, da grejo glasovi v nič (kot so šli s Povežimo Slovenijo), ampak to ne pomeni, da nisem kritičen.

To vsi rečejo, potem pa pridejo volitve, pa zmaga nek levak od nikoder. Si skrajno sumljiv

Ales78 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Seveda boš, in to prvič. Si iz danes na jutri postal fašist, nekaj čist novega, še nikoli videnega.

Najbolje, da z Utkjem ustanovita klub "Prvič volim fašiste", ti bo lahko dal še kakšen nasvet, ker prepričan
sem, da takih izkušenj kot on, ki že 20+ let prvič voli fašiste, zagotovo nimaš.

Se ne strinjam z oznako fašist, ampak jaz bom tudi prvič po letu 2022 volil Gospoda Janšo, tako da bi se pridružil klubu, če je možno.

Zgodovina sprememb…

anoq ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Eno stvar (sicer) ne gre pozabiti. In sicer izbrisane obvezničarje. To je treba sanirati. Vsaka rast Slovenije bo temeljila na kapitalu in nihče ne bo dal denarja, če se to ne bo saniralo.
In zakone o samoupravljanj udelavcev je treba popraviti, da se ne zgodi Privatizacija 2.0, kjer bodo špekulanti off-market kupovali vrednostne papirje.

Jaz se že v naprej veselim, da bodo Demokrati in Logar v novi vladi (seveda jo morajo sestaviti), ker Slovenija je najbolj prosperirala, ko je vladala liberalna Drnovškova struja. To rabimo. Ne enega kobajagi vrhuuunskega meneđerja s priležnico, ki nima pojma. In wannabe komuniste, levakarje, ki šopajo golobičnico.

Zakaj misliš, da bi pod FDV-jevcem smer politologija lahko Slovenija prosperirala? :))

Tip je že v preteklosti pokazal, da veliko govori, malo naredi in je zelo nesposoben vodit kateri koli resor.
Zakaj misliš, da bi mu vodenje države kaj bolje šlo? :D

Vrhunski menedžer, kot ga imenujete, ima vsaj konkretne izkušnje v realnem sektorju in je vsaj nekaj naredu v 3eh letih.
Od tistega politologa je blo bore malo kaj v zadnjih 20ih letih.

No, pa, da bomo natančni, Furer je diplomirani vojaški sociolog, to ni kar tako.

To greš študirat, če se bojiš, da ti bo navadna sociologija pretežka in je ne boš zmogel.

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Strinjam se, izbrisane obvezničarje ter izbrisane delničarje NKBM je nujno potrebno rešiti. To je pravno vprašanje in mislim, da neka libertarna opcija bi to lahko naslovila in to odločno.
Strinjam se, da je potrebno zaščititi, ne samo kapital, ampak PREMOŽENJE LJUDI. Ne pa da politiki hlastajo po delnicah, dividendah in lastniških deležih fizičnih oseb.
Zato tu polagam upanje v Logarja in Prebiliča.

To bo lahko uredil samo Gospod Janša, ti neizkušeni politiki nimajo pogojev

Malidelničar je izjavil:

in mislim, da neka libertarna opcija bi to lahko naslovila in to odločno

Seveda libertarstvo je samo korak v fašizem, tako, da sem prepričani, da bodo odločni.

Skratka, Malidelničar je samo fašist, ki še ni dojel. Aja... saj bo prvič volil SDS, se pravi praktično fašist.

Zgodovina sprememb…

harmonkar9: od gospoda Janeza Janše bi si želel bolj reformen, libertaren program, kot tisti, ki ga je gospodu Janezu Janši pripravil spoštovani ekonomist Mičo Mrkaić. Menim, da je gospod Janez Janša takrat naredil gromozansko napako, ker ni sledil pametnim nasvetom Mrkaića in se je ustrašil Semoliča, ki je z delavci tacal v plundri s podporo takratnega predsednika tavarischa Danila Tuerka.

mtosev ::

Kak izgleda s prebiličem? Bo prišel v parlament?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

nejc_nejc ::

mtosev je izjavil:

Ne. Je boljs v bruslu.

nejc_nejc je izjavil:

mtosev je izjavil:

Ne. Je boljs v bruslu.

Bruselj je parkirišče za zaslužne nesposobneže, je vseeno bolj koristen tukaj. Fašisti tam, bodo tako
ali tako sramoto delali Sloveniji, ne glede na to, ali je tam ali ne.

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc je izjavil:

mtosev je izjavil:

Ne. Je boljs v bruslu.

Ima vsaj 5%, realno bližje 10%.

JA23 ::

Malidelničar je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Strinjam se, izbrisane obvezničarje ter izbrisane delničarje NKBM je nujno potrebno rešiti. To je pravno vprašanje in mislim, da neka libertarna opcija bi to lahko naslovila in to odločno.
Strinjam se, da je potrebno zaščititi, ne samo kapital, ampak PREMOŽENJE LJUDI. Ne pa da politiki hlastajo po delnicah, dividendah in lastniških deležih fizičnih oseb.
Zato tu polagam upanje v Logarja in Prebiliča.

A nista liberalnost in zaščita s strani države med seboj izključujoči?

JA23: gre za zaščito lastnine in pravno zaščito postopkov, da ni možna njihova zloraba kot v primeru bančnih delnic pri nas. To, kar je naredila Bratuškova je npr. kot da bi na NYSE/NASDAQ kar FED oz. predsednik razlastil delničarje z dekretom.

Sorry, sem se zatipkal. Sem mislil izključnost zašcite države z libertarnostjo (in ne liberalnostjo). No, sej mislim, da si ta del razumel.

Kar se pa tiče kako bi moralo biti po libertansko v tem primeru, pravi Copilot takole

- Libertarizem bi razlastitev videl kot nedopusten poseg države v zasebno lastnino.
- Po libertarnem razumevanju bi morali banko pustiti, da gre v stečaj, vlagatelji pa bi sami nosili posledice tveganja.
- Državna intervencija (dokapitalizacija, izbris delnic) je v libertarnem okviru kršitev svobode trga in lastninske pravice.

Jaz to razumem, kot da ne bi smelo biti neke zašcite s strani države. Je pa res, da tudi do razlastitve ne bi smelo priti. Mogoče si ciljal samo na razlastitev s svojo trditvijo.

JA23: drži ciljal sem na razlastitev ampak iz vidika, da banka ni bila pred bankrotom - kot se je kasneje ob prodaji pokazalo. Država se je tu (pod pretvezo krize) nedopustno vmešala s svojim "reševanjem" in izvedla izbris delnic t.j. kapitala - niti ni izvedla dokapitalizacije.

Glede razlastitve se strinjam s teboj. Mi je pa zanimivo, da naj bi celo že sedaj obstajalo neko pravno varstvo in da naj bi šlo za dokapitalizacijo (sicer spet po Copilotu)

? Kaj se je zgodilo z delničarji NKBM?
- Leta 2013 je bila Nova KBM skupaj z več drugimi bankami vključena v bančno sanacijo.
- Republika Slovenija je dokapitalizirala banko z 870 milijoni evrov, obstoječe delnice pa so bile izbrisane - mali delničarji so čez noč izgubili svoj vložek.
- Skupno je bilo razlaščenih več kot 96.000 delničarjev NKBM in več kot 100.000 lastnikov delnic in podrejenih obveznic v vseh bankah, skupaj v vrednosti okoli 960 milijonov evrov.
- Razlastitev je bila izvedena na podlagi zakona ZBan-1L, ki je omogočil izbris delnic in obveznic kot del državne pomoči bankam.
- Oškodovanci imajo še danes možnost vložiti odškodninske tožbe proti Banki Slovenije, saj je zakon o sodnem varstvu nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank predvidel takšno možnost.

https://forbes.n1info.si/novice/pozor-r...

N75 ::

Malidelničar je izjavil:

Lahko za sebe rečeš da boš glasoval za SDS, sigurno pa ne bodo vsi družinski člani enako glasovali,
kot na prejšnjem referendumu niste vsi enako glasovali.

Domoljubne družine držimo politično skupaj, ni tu nobenih odstopanj, ker imamo vsi genetsko pogojeno visoko intelegenco. Včasih tudi preverjamo glasove med sabo s fotografiranjem

Scaramouche3 ::

harmonkar9 je izjavil:

Včasih tudi preverjamo glasove med sabo s fotografiranjem

Zgodovina sprememb…

da fotografiraš glasovnico in izmenjaš z družinskimi člani fotografije, da smo pomirjeni, da ni nobenega izdajalca med nami

Squirrel ::

Na fejsbuk jo tudi radi prilimajo.
Pa vsi se pišejo Novak, pa v profilu imajo namesto fotke sliko cvetja. Druge vsebine ni.

bbbbbb2024 ::

Malidelničar je izjavil:

JA23: drži ciljal sem na razlastitev ampak iz vidika, da banka ni bila pred bankrotom - kot se je kasneje ob prodaji pokazalo. Država se je tu (pod pretvezo krize) nedopustno vmešala s svojim "reševanjem" in izvedla izbris delnic t.j. kapitala - niti ni izvedla dokapitalizacije.

Stečaj ni neka poljubna kategorija, o kateri bi lahko rekli da firma je ali pa mogoče pa vseeno ni v stečaju.

Pravila, še iz časov Firenc so taka, da če dolžnik ne plača nazaj (karkoli kapitala, medbančnega posojila) na valuto, ima še 30 dni časa, da to stori, skupaj z obrestmi za zamudo.
Če 30. dan ne plača, je 31. dan v defaultu - in načeloma - razglasi stečaj.

Ključno je torej ali je NLB imela v težkih trenutkih dovolj kapitala, za poplačilo obveznosti (medbančna posojila, ipd.) in očitno je odgovor - da ni imela. Torej je bila v stečaju.

Da se je kasneje situacija izboljšala, ter da bi se mogoče dalo drugače ravnati (npr. Belgija si je izposodila denar, ter ga položila kot depozit, Nizozemska je kupila dodatne delnice banke, ter bankam dala likvidnostno injekcijo). To je zdaj samo še teoretska razprava, kaj bi bilo, če bi bilo.

Italijani, recimo, nikakor nisom želeli storiti tega, kar je storila Slovenija. T.j. virtualni stečaj.

Zgodovina sprememb…

««
24 / 26
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Fasisti imajo veliko za povedati proti sedamnji vladi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16019174 (17435) Samael

Predsedniške volitve 2022 (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
662143249 (84480) T440
»

Kronologija SDSove vlade in Logar (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10115982 (12142) Cveto

Več podobnih tem