Forum » Pomoč in nasveti » datuma v lastnostih fotke
datuma v lastnostih fotke
polozweii ::
https://ibb.co/9v8bszs
Kaj pomenita datuma ustvarjeno in spremenjeno? Razlika med njima je 40 sekund.
Fotka je bila ustvarjena s fotoaparatom in preko usb kabla prenesena na PC. Naknadno sem fotko verjetno še obrezal.
Kaj pomenita datuma ustvarjeno in spremenjeno? Razlika med njima je 40 sekund.
Fotka je bila ustvarjena s fotoaparatom in preko usb kabla prenesena na PC. Naknadno sem fotko verjetno še obrezal.
Posnetek popravka pomeni da fotko na namizju skopiraš in jo preimenuješ ali da na primer zamanjšaš ločljivost?
Gre za fotko ki sem jo dal na namizje že pred meseci.
Ustvarjeno: 28/4/2024
Spremenjeno: 28/4/2024
V Lastnosti->Podrobnosti je napisan datum posnetka 2.1.2004 (zaradi starosti fotoaparata se datum ponastavi ko dam ven baterijo)
Danes sem ustvaril fotko z istim fotoaparatom in dal na namizje istega računalnika:
Ustvarjeno: 15.10.2024
Spremenjeno: 24.1.2004
V podrobnostih: Datum posnetka 1/2004
Zakaj je pri prvi fotki datum spremembe enak datumu ustvarjeno, v današnji fotki pa je datum spremembe enak datumu posnetka?
Gre za fotko ki sem jo dal na namizje že pred meseci.
Ustvarjeno: 28/4/2024
Spremenjeno: 28/4/2024
V Lastnosti->Podrobnosti je napisan datum posnetka 2.1.2004 (zaradi starosti fotoaparata se datum ponastavi ko dam ven baterijo)
Danes sem ustvaril fotko z istim fotoaparatom in dal na namizje istega računalnika:
Ustvarjeno: 15.10.2024
Spremenjeno: 24.1.2004
V podrobnostih: Datum posnetka 1/2004
Zakaj je pri prvi fotki datum spremembe enak datumu ustvarjeno, v današnji fotki pa je datum spremembe enak datumu posnetka?
Še vizuelna primerjava
https://ibb.co/c8PLPKv
Predvsem me zanima fotka na desni strani (v prejšnjem sporočilu zgoraj) . Naknadno je bila zmanjšana v Slikarju kar je razvidno po velikosti fajla.
Torej tako:
Datum posnetka 2.1.2004 je verjetno dan nastavljen v fotoaparatu
Ustvarjeno 28.4. je čas ko je bila iz fotoaparata shranjena na namizje
Spremenjeno 28.4. je čas ko je bila fotka po spremembi v Slikarju ponovno shranjena
https://ibb.co/c8PLPKv
Predvsem me zanima fotka na desni strani (v prejšnjem sporočilu zgoraj) . Naknadno je bila zmanjšana v Slikarju kar je razvidno po velikosti fajla.
Torej tako:
Datum posnetka 2.1.2004 je verjetno dan nastavljen v fotoaparatu
Ustvarjeno 28.4. je čas ko je bila iz fotoaparata shranjena na namizje
Spremenjeno 28.4. je čas ko je bila fotka po spremembi v Slikarju ponovno shranjena
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polozweii ()
nejc_nejc ::
Še enkrat nekaj spremeni na sliki in bos točno videl....
Exif oziroma zapis fotoaparata je v zavihku podrobnosti.
Lahko ga preveris v prvem programu za urejanje slik.
Exif oziroma zapis fotoaparata je v zavihku podrobnosti.
Lahko ga preveris v prvem programu za urejanje slik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slovenija ima novo Google Maps satelitsko sliko! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13894 (3696) | Daniel |
» | Urejanje in shrenjavanje družinskih fotografijOddelek: Loža | 3938 (2399) | GupeM |
» | Reuters ne bo več sprejemal slik iz formata RAW (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 22852 (19756) | Jst |
» | Uspele slike (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Sedem umetnosti | 42965 (18088) | Longinus |