Forum » Loža » Odličnjakinja za tekočim trakom
Odličnjakinja za tekočim trakom

zobnik ::
Mi je vseeno za druge kje delajo in za kak dnar, njihov problem, če delajo za tekočim trakom in za minimalca, medtem ko drugi uživajo kje na lepšem..... ne živim njihovega življenja, bolj bi me zanimal, takrat ko se taki začnejo utikat v moj življenje, še vedno rad prisluhnem ljudem ki imajo vizijo, cilje in grejo naprej....vaških pijančkov kriv golob, kriv janša pa da bruham.....tud če si danes bolan, invalid lahko dosegaš dobre uspehe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()

Blinder ::
Našparal sem okrog 60 tisoč in nameravam pri 29 letih vpisat magisterij (v drugi smeri).
kaj si pa zganjal, da si privarčeval 60k? Jaz sem v prvih štirih letih dela privarčeval 5k, potem sem dobil boljšo plačo in je hitreje napredovalo
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

WhiteAngel ::
Zanimiva tema.
Sam vidim prepad med tem, kar moraš delat v OŠ in SŠ in tem, kar te v resnici zanima. Potem dobiš ven dvojkarje pri slovenščini in ostalih mehkih predmetih, čez 10 let jih pa vidiš z doktoratom iz tehničnih ved. Tudi sam sem jebal ježa v OŠ in SŠ, bil sem pa inženir po duši. Nisem imel kaj za počet teh 12 let razen piflat se govna, kar ti ga natresejo. Govna zato, ker je časa za pomembne teme pri predmetih potem vedno "slučajno" zmanjkalo. V resnici so bili pa učitelji nesposobni. To spoznaš šele na faksu potem, kako veliko je zares treba vedeti, če želiš biti dober profesor. In strokovnjak na nekem področju.
Sam vidim prepad med tem, kar moraš delat v OŠ in SŠ in tem, kar te v resnici zanima. Potem dobiš ven dvojkarje pri slovenščini in ostalih mehkih predmetih, čez 10 let jih pa vidiš z doktoratom iz tehničnih ved. Tudi sam sem jebal ježa v OŠ in SŠ, bil sem pa inženir po duši. Nisem imel kaj za počet teh 12 let razen piflat se govna, kar ti ga natresejo. Govna zato, ker je časa za pomembne teme pri predmetih potem vedno "slučajno" zmanjkalo. V resnici so bili pa učitelji nesposobni. To spoznaš šele na faksu potem, kako veliko je zares treba vedeti, če želiš biti dober profesor. In strokovnjak na nekem področju.

mojsterleo ::
Meni je pokojna babica enkrat rekla, da vsak na koncu pristane tam, kamor paše.
Tru dat.
Tru dat.

Twixz ::
Našparal sem okrog 60 tisoč in nameravam pri 29 letih vpisat magisterij (v drugi smeri).
kaj si pa zganjal, da si privarčeval 60k? Jaz sem v prvih štirih letih dela privarčeval 5k, potem sem dobil boljšo plačo in je hitreje napredovalo
Nič ni zganjal, zato je privarčeval

Eduardo ::
WhiteAngel je izjavil:
čez 10 let jih pa vidiš z doktoratom iz tehničnih ved.
Jaz kar pogosto vidim take, ki delajo še z večjim diferencialom med maksimumom in kjer pristanejo, kot pa odličnjakinja za trakom.
Recimo, da ima odličnjakinja večinoma cilj nekej mala šefica kakšnega birokratskega oddelka, pristane pa za tekočim trakom. Med tem pa tak z doktoratom skoraj mora biti vsaj znanstvenik, ali pa C nivo v podjetjih. V realnosti pa so pogosto tehniki, ki vidijo zelo dosti razlogov zakaj svet ni fer.
Uspeh je je bolj pri stretegih, pa ni važno iz česa izhaja. IQ 90 + osnovna šola + delovišče + strateg ima na koncu gradbeno podjetje in finančno šije skoraj vse. Dodaš še, da je caglav, ima visoko toleranco do rizika in EGO in je lahko vsak karkoli neglede na izobrazbo. No razen, kjer je treba imeti formalno izobrazbo, recimo odvetnik, zdravnik ...
Je pa zelo zelo redko, da nekdo gura šole, ko ve kaj hoče. Skoraj ni važno od česa hočeš biti bogat verjetno slej kot prej spozna da noče biti sam delovna sila ampak hoče delovno silo zaposliti.

2f4u ::
Razmisljam v smeri empatije, custvene zrelosti.Izkusnje nekako..
Nekdo, ki je custveno zrel, ni agresiven, se podredi, ne pleza preko trupel, si ne pripise tujih zaslug, ... taksen raste na svojih dosezkih. Ponavadi pocadi in tiho, neopazno.
In ja, dekleta gredo bolj proti druzini a ne vsa. Delajo na mestih z manj obremrnitvami, ponavljajoce.
Drug ekstrem je morda samovsecen ego, kuler, taksen res uspe ampak dela kt norc. Pa se vprasanje izigravanja zakonodaje. Precej barab je uspelo (kaj to sploh je?), ker so bili pravi trenutek pogumni. Veliko je tudi taksnih, ki so nadaljevali/prevzeli posel is velike otganizacije na svoj mikro nivo.
Nekdo, ki je custveno zrel, ni agresiven, se podredi, ne pleza preko trupel, si ne pripise tujih zaslug, ... taksen raste na svojih dosezkih. Ponavadi pocadi in tiho, neopazno.
In ja, dekleta gredo bolj proti druzini a ne vsa. Delajo na mestih z manj obremrnitvami, ponavljajoce.
Drug ekstrem je morda samovsecen ego, kuler, taksen res uspe ampak dela kt norc. Pa se vprasanje izigravanja zakonodaje. Precej barab je uspelo (kaj to sploh je?), ker so bili pravi trenutek pogumni. Veliko je tudi taksnih, ki so nadaljevali/prevzeli posel is velike otganizacije na svoj mikro nivo.

PujsekPepe ::
WhiteAngel je izjavil:
Jaz kar pogosto vidim take, ki delajo še z večjim diferencialom med maksimumom in kjer pristanejo, kot pa odličnjakinja za trakom.
Recimo, da ima odličnjakinja večinoma cilj nekej mala šefica kakšnega birokratskega oddelka, pristane pa za tekočim trakom. Med tem pa tak z doktoratom skoraj mora biti vsaj znanstvenik, ali pa C nivo v podjetjih. V realnosti pa so pogosto tehniki, ki vidijo zelo dosti razlogov zakaj svet ni fer.
Uspeh je je bolj pri stretegih, pa ni važno iz česa izhaja. IQ 90 + osnovna šola + delovišče + strateg ima na koncu gradbeno podjetje in finančno šije skoraj vse. Dodaš še, da je caglav, ima visoko toleranco do rizika in EGO in je lahko vsak karkoli neglede na izobrazbo. No razen, kjer je treba imeti formalno izobrazbo, recimo odvetnik, zdravnik ...
Je pa zelo zelo redko, da nekdo gura šole, ko ve kaj hoče. Skoraj ni važno od česa hočeš biti bogat verjetno slej kot prej spozna da noče biti sam delovna sila ampak hoče delovno silo zaposliti.
Sola je samo institucija, ki je dalec od svojega namena. Obrti ali trading skills bi se morali zaceti uciti ko imas 7 let. Sola ti da kup neuporabnih predmetov ki nimajo veze z zivljenjem razen da se naucis biti podrejen. Bogati imajo sole za delanje vez, kjer si sinovi in hcerke najdejo na Harvardih, Yalih svoje partnerje plus sluzbe po koncanih studijih. V osnovi je najbolje da se naucis biti frizer in odpres svoj salon, ker vse ostalo je ena velika prevara sistema. Ucitelji imajo delo in dobivajo denar (ceprav so neuporabni v realnem svetu) sistem zagotavlja delovna mesta tem ljudem, hkrati pa uci ljudi, otroke podrejenosti. Da je kdo odlicnjak in pristane za tekocim trakom je brezpredmetno, ker so odlicnjaki tudi nezaposleni. Da uspes moras biti na pravem mestu in srecati prave osebe kot je Merlak recimo. Trdo delo ni povezano z uspehom ceprav bo nekdo rekel kako je garal a je zacetni kapital dobil od starsev ali pa firmo in to naprej fura.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()

Redko kam pridejo in slej kot prej se zaletijo v hudo konkurenco. Pa konkurenca ne bo čustveno nezrela, daleč od tega. Samo sposobni bodo čustva vklopit po potrebi.
Oboje kar pišeš sta stereoptipa z zornega kota večine revežev. Samotolažba prej kot pa uporabna navidila kako se ravnati. Je pa na vsak način res, da bolj si visoko bolj je igra nepredvidljiva. Zato pa take, ki verujejo v tvojo logiko ni problem premagati, so predvidljivi. Recimo drug ekstrem, narcisoidni ljudje tudi pridejo samo do določene meje, ker so predvidljivi in padejo v past strategov. Pridejo pa ponavadi bistveno dlje kot tvoja prva kategorija.

crocodile ::
A nismo to temo imeli že pred nekaj meseci? Saj smo že takrat vse dorekli.
Veliko takih, ki ima končano samo srednjo šolo, gre vsaj probat študirat. Razlika pa nastaja zaradi dvojega:
1. Dojemanje neuspeha: Nekdo, ki je bil 8 let odličnjak in potem 4 leta prav dober, ni navajen padcev. Ko bo parkrat zapored dobil nezadostno, ga bo to tako potolklo, da se na naslednjem izpitu sploh več ne bo prikazal. On je to razumel, da je faks za njega pretežak in je na tem mestu zaključil. Nekdo, ki je padcev navajen pa si bo rekel "saj je samo še en padec, zmeraj sem se pobral" in bo študij nadaljeval, pa čeprav bo za en letnik porabil 3 leta.
2. Vpliv staršev in okolice: Je razlika ali ti rečejo "kar si začel, še dokončaj" ali pa "sam se odloči, star si dovolj". V prvem primeru greš parkrat probat (vsaj dokler imaš zastonj izpite), v drugem primeru pa že iščeš neke alternative, kje bi se lahko zaposlil. In ker na začetku izkušenj ni, se marsikdo zaposli na nižje kvalificiranih mestih, samo da pride čez mesec. Ampak ponavadi na takem delovnem mestu potem tudi ostane.
Veliko takih, ki ima končano samo srednjo šolo, gre vsaj probat študirat. Razlika pa nastaja zaradi dvojega:
1. Dojemanje neuspeha: Nekdo, ki je bil 8 let odličnjak in potem 4 leta prav dober, ni navajen padcev. Ko bo parkrat zapored dobil nezadostno, ga bo to tako potolklo, da se na naslednjem izpitu sploh več ne bo prikazal. On je to razumel, da je faks za njega pretežak in je na tem mestu zaključil. Nekdo, ki je padcev navajen pa si bo rekel "saj je samo še en padec, zmeraj sem se pobral" in bo študij nadaljeval, pa čeprav bo za en letnik porabil 3 leta.
2. Vpliv staršev in okolice: Je razlika ali ti rečejo "kar si začel, še dokončaj" ali pa "sam se odloči, star si dovolj". V prvem primeru greš parkrat probat (vsaj dokler imaš zastonj izpite), v drugem primeru pa že iščeš neke alternative, kje bi se lahko zaposlil. In ker na začetku izkušenj ni, se marsikdo zaposli na nižje kvalificiranih mestih, samo da pride čez mesec. Ampak ponavadi na takem delovnem mestu potem tudi ostane.

kriptobog ::
PujsekPepe je izjavil:
WhiteAngel je izjavil:
Sola je samo institucija, ki je dalec od svojega namena. Obrti ali trading skills bi se morali zaceti uciti ko imas 7 let. Sola ti da kup neuporabnih predmetov ki nimajo veze z zivljenjem razen da se naucis biti podrejen. Bogati imajo sole za delanje vez, kjer si sinovi in hcerke najdejo na Harvardih, Yalih svoje partnerje plus sluzbe po koncanih studijih. V osnovi je najbolje da se naucis biti frizer in odpres svoj salon, ker vse ostalo je ena velika prevara sistema. Ucitelji imajo delo in dobivajo denar (ceprav so neuporabni v realnem svetu) sistem zagotavlja delovna mesta tem ljudem, hkrati pa uci ljudi, otroke podrejenosti. Da je kdo odlicnjak in pristane za tekocim trakom je brezpredmetno, ker so odlicnjaki tudi nezaposleni. Da uspes moras biti na pravem mestu in srecati prave osebe kot je Merlak recimo. Trdo delo ni povezano z uspehom ceprav bo nekdo rekel kako je garal a je zacetni kapital dobil od starsev ali pa firmo in to naprej fura.
Trdo deli prinese uspeh, ampak to so mali privatniki. Za nekoga niti ni uspeh sa en keramicar naredi 100k letno ane. To kar se „steje“ za uspeh so pa uspehi na podlagi srarsev oz. poznanstev. Recimo kako je lahko nekdo pri 28 direktor podjetja z recimo 2k zaposlenimi? Poznanstva. Pravi krog ljudi. Moras valda potem nekaj pokazati in biti uspesen, ampak do tja si pa prisel zaradi pravih poznanstev ane

PujsekPepe je izjavil:
Sola je samo institucija, ki je dalec od svojega namena. Obrti ali trading skills bi se morali zaceti uciti ko imas 7 let.
Ne se hecat, kje pa bomo dobili delovno silo?

PujsekPepe je izjavil:
WhiteAngel je izjavil:
Trdo deli prinese uspeh, ampak to so mali privatniki. Za nekoga niti ni uspeh sa en keramicar naredi 100k letno ane. To kar se „steje“ za uspeh so pa uspehi na podlagi srarsev oz. poznanstev. Recimo kako je lahko nekdo pri 28 direktor podjetja z recimo 2k zaposlenimi? Poznanstva. Pravi krog ljudi. Moras valda potem nekaj pokazati in biti uspesen, ampak do tja si pa prisel zaradi pravih poznanstev ane
Saj o tem pisem ane. Keramicar s 100 k na leto je uspeh. Sicer bos kar zgaran na stara leta ampak bolje kot nezaposlena oseba iz filofaksa. Poleg tega je keramicar zaposljiv v tujini kar za ogromno ljudi s filofaksev ne drzi.

IL_DIAVOLO ::
Kaj ti pomaga zaposljiv, ce bo imel fuc kolena. Vsak rabi zdravega človeka.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

bm1973 ::
PujsekPepe je izjavil:
Saj o tem pisem ane. Keramicar s 100 k na leto je uspeh. Sicer bos kar zgaran na stara leta ampak bolje kot nezaposlena oseba iz filofaksa. Poleg tega je keramicar zaposljiv v tujini kar za ogromno ljudi s filofaksev ne drzi.
Zakaj zgaran?
To bo samo, če bo prenašal vso kramo na roke. Zato so izumili stroje, vozičke, itn...
Sam tega nihče ne kupi, ker dokler je mlad, nosi...

IL_DIAVOLO je izjavil:
Kaj ti pomaga zaposljiv, ce bo imel fuc kolena. Vsak rabi zdravega človeka.
Ne ga ne. Al bos na cesti z nicvrednim papirjem al pa bos imel nek skill. Res je da bo keramicar bolj zjeban, bo pa lahko ustvaril in nahtanil druzino. Lahko reces da bo to isto pocel nek fdvjevec v merkatorju?

Keramicarji drugače služijo relativno slabo. Od kje ideja, da je to ne vem kako dober posel?

socialec ::
Za nosilca dejavnosti, za izvajalca ne, naj si najdejo boljšo priliko, lahko tudi čez mejo. Kot večinoma povsod.

Vodovodarji, elektricarji, kermicarji imajo dobre postavke plus delo brez racunov. Ce imajo sp izbirajo svoj cas dela.

Danes samo kot keramičar hitro propades...moras kar znat vse, ce hoces kaj zaslužit.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

Bici ::
Jaz poznam par keramičarjev, ki pri 40ih, 50ih ali 60+ nimajo "nič" za pokazat. Pa niso slabi majstri, kar se same obrti tiče.
In poznam take pri istih letih ki se kopajo v denarju.
Razlika je samo v tem, da prvi so vedno delali sami, drugi pa so iz keramičarja prerasli v biznismene in imajo danes več zaposlenih ki delajo za njih.
Razlika je samo v tem, da prvi so vedno delali sami, drugi pa so iz keramičarja prerasli v biznismene in imajo danes več zaposlenih ki delajo za njih.

A je kdo kaj gledal statistike kam se vpisujejo? Gimnazije niso vec nabite?Je pa druga stvar da takoj ko spustimo indijce, pakistance alzirce in drugo poceni delovno silo notr bodo tudi rokodelci trdo piskalo. Zaenkrat delajo samo kot dostavljalci pa natakarji.
Jaz poznam tudi osebo ki najemaja stanovanja in jih oddaja preko airbnja in bookinga in to v jebeni slovaski (Kosice) in dobiva 3-5 k net cistega. To v Sloveniji sicer ni mogoce ampak kaj zdej? Da postanes biznismen in to uspesen rabis jajca, sreco, bit na pravem mestu ob pravem casu itd.
Jaz poznam par keramičarjev, ki pri 40ih, 50ih ali 60+ nimajo "nič" za pokazat. Pa niso slabi majstri, kar se same obrti tiče.
Jaz poznam tudi osebo ki najemaja stanovanja in jih oddaja preko airbnja in bookinga in to v jebeni slovaski (Kosice) in dobiva 3-5 k net cistega. To v Sloveniji sicer ni mogoce ampak kaj zdej? Da postanes biznismen in to uspesen rabis jajca, sreco, bit na pravem mestu ob pravem casu itd.
Zgodovina sprememb…

Podjeten keramičar bo zaposloval.
Obrtniki zapirajo firme, in gredo na s.p., ker današnji mladini ni za zaupati niti čuvanja mrtvih...
Keramicarji drugače služijo relativno slabo. Od kje ideja, da je to ne vem kako dober posel?
Ponudbe so tam okoli 60 EUR/m2.
Kar pri ploščicah 60x60cm položiš v 15 minutah.
Za večje dimenzije zaračunaš višjo tarifo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

Ponudbe so tam okoli 60 EUR/m2.
Ok, če si ti moja stranka lahko dobro služim. Mene daleč ne ožemajo tako. Ampak tvoj problem če plačaš skoraj x2 avstrijsko tarifo.
Ali misliš s celotnim materialom? Pa so ploščice 40€/m2?
Kar pri ploščicah 60x60cm položiš v 15 minutah.
Ahm, če bi bilo samo polaganje. Tako pa je treba priti tja, kupiti zadeve, nosit material (tečno za popizdit pri ploščicah), počakati, se vrnit, fugiraš, čistiš, reklamacije, odneseš odpad, odpelješ odpad, deponiraš odpad, pa verjetno sem kaj pozabil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eduardo ()

Ahm, če bi bilo samo polaganje. Tako pa je treba priti tja, kupiti zadeve, nosit material (tečno za popizdit pri ploščicah), počakati, se vrnit, fugiraš, čistiš, reklamacije, odneseš odpad, odpelješ odpad, deponiraš odpad, pa verjetno sem kaj pozabil.
Ne jamrat, boljse to kot pa bit za tekocim trakom v tusu ali sparu z diplomo in petkami

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::
Zaslužiš pa več kot programer z doktoratom, če cel mesec po 8 ur polagaš ploščice.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

To dela zelo malo keramičarjev...
So postali konkretni gospodi...
WizzardOfOZ je izjavil:
Zaslužiš pa več kot programer z doktoratom, če cel mesec po 8 ur polagaš ploščice.
Jap, počasi bo treba zamenjati job...

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

Furbo ::
Tisti 'slabo plačan' keramičar je točno tisto o čemer govorimo.
Zna polagati ploščice, nima (ali pa noče opravljati) pa nešteto drugih skilov, ki jih rabiš za imeti svoj s.p. ali d.o.o., plačilo je temu ustrezno.
Zna polagati ploščice, nima (ali pa noče opravljati) pa nešteto drugih skilov, ki jih rabiš za imeti svoj s.p. ali d.o.o., plačilo je temu ustrezno.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Dokler bo taksno hohstaplersko razmišljanje, bodo sposobni kadri odhajali v tujino.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

charlesr05 ::
Students in computer science frequently face tight deadlines while learning complex programming concepts. Many struggle when tasks require applying theory to real-world coding projects. Requests such as do my coding assignment often arise from challenges in debugging, algorithm design, or managing multiple languages at once.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: sbawe64 ()

KG-348 ::
Meni je predvsem zanimivo da v teh debatah nikoli ne sodeluje nekdo, ki se dejansko ukvarja z obrtjo

Vinski Kamen ::
To so prizemljeni ljudje, ki znajo razmišljati s svojo glavo. Povedo, kar mislijo in se ne uklanjajo trenutni družbeni agendi. Take so moderatorji s svojim brisanjem že davno odgnali s tega foruma.

kamiKaZaA ::

Furbo ::
Jaz sem delal knauf 10 let kot s.p.
Medtem ko sedite na ergonomskih stolih v klimatiziranih pisarnah, ne preveč zavidati keramičarjem in ostalim v gradbeništvu.
Že 10 let je dovolj, da ti pusti posledice na zdravju. Keramičarjem (ki smo jih omenjali) še posebej na hrbtu, kolenih, tudi karpalni sindrom jim ni neznanka, na pljučih..
Vsak poklic ima svoje pluse in minuse.
Medtem ko sedite na ergonomskih stolih v klimatiziranih pisarnah, ne preveč zavidati keramičarjem in ostalim v gradbeništvu.
Že 10 let je dovolj, da ti pusti posledice na zdravju. Keramičarjem (ki smo jih omenjali) še posebej na hrbtu, kolenih, tudi karpalni sindrom jim ni neznanka, na pljučih..
Vsak poklic ima svoje pluse in minuse.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,

PluribusUnum ::
Če dam pred "naslov teme" dejanska in previdna, je to pol dober recept za vrtiljak, testiranje pomembne priložnosti v smislu priložnost zgubljena ne vrne se nobena.

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tisti ki nikoli niste šli na faks? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šola | 31632 (18484) | Malidelničar |
» | "Strateški" pogled in usmerjevanje visokošolskega izobraževanja v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 36626 (31773) | WizzardOfOZ |
» | Daljše šolanje pozitivno vpliva na zdravje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 15340 (12288) | D3m |
» | 4. letnik gimnazije (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 29226 (27995) | Smurf |