Forum » Elektrotehnika in elektronika » Občasno izpad toka
Občasno izpad toka
boogie ::
Imam čuden problem, v kletnih prostorih mi občasno izpade el.tok. Opazil sem pa tako, da mi je občasno izklopilo NAS, ki ga imam v kleti (posledično nabavil UPS). Dogaja se čisto naključno, ne vsak dan in ne ob isti uri. Varovalke nobene ne vrže ven, drugih porabnikov v kleti razen nasa ni. Enkrat sem bil tudi sam v kleti, ko se je zgodilo, opaziti je bilo samo pomežik luči. Kak bi bil razlog za ta pojav? Hvala za morebitne odgovore..
A. Smith ::
Najbolj očiten razlog bi bil lahko slab stik. Če je problem res v tem, je treba pregledati razdelilne doze in ga najti, preden se kaj vžge.
Če je edini simptom to, da včasih luč žmrkne, je morda to samo posledica bolj šibke napeljave in kakšnega močnejšega porabnika, ki se vklaplja. Takrat lahko napetost za hip nekoliko upade, pa luč utripne.
Ampak glede na opis, ki si ga dal, bi jaz raje pregledal električno napeljavo. Koliko je stara?
Če je edini simptom to, da včasih luč žmrkne, je morda to samo posledica bolj šibke napeljave in kakšnega močnejšega porabnika, ki se vklaplja. Takrat lahko napetost za hip nekoliko upade, pa luč utripne.
Ampak glede na opis, ki si ga dal, bi jaz raje pregledal električno napeljavo. Koliko je stara?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
boogie ::
mirator ::
Starost inštalacije še sigurno ni vzrok težave. Kot je zapisal @A.Smith je problem v nekem slabem stiku. Lahko da je kontakt oksidiral in prihaja do občasnih oblokov ter posledično do prekinitve tokokroga, dokler se material ne ohladi in ponovno sklene. Vsekakor je treba preveriti celoten tokokrog od razdelilnika do porabnika, začenši pri porabniku.
Samo to je delo za izkušenega električarja.
Samo to je delo za izkušenega električarja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vgradnja fid stikala (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 31331 (4504) | mirator |
» | Varovalka (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9389 (8046) | Telbanc |
» | Kako vezati vtičnico na 4 žice? (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 13932 (11260) | perci |
» | 5x1.5 za vticnico in luc (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 18755 (17238) | negotiator |
» | Električna napeljava (homemade ali strokovnjak?) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 44158 (38289) | smile- |